1907.IV.28. Fővárosi TC – FTC 1:7

Mai mérkőzések. A mai nappal megkezdődnének a bajnoki mérkőzések is, ha ugyan a pályaviszonyok és az időjárás ezt meg nem hiúsí­tják. A M. L. Sz. főtitkára ugyan felszólí­totta a pályatulajdonosokat, hogy pályájukról a havat tisztittassák el, de ez intézkedésnek e sorok í­rásakor még nem sok foganatja volt, de hiszen alig is lehetett, mert azóta folytonosan, erősen havazik. A mai mérkőzések győzteseit tekintve, hogy a csapatok téli pihenőjük után training nélkül állanak ki, megjósolni nem igen lehet.

A Főv. T. C. a Ferenczvárosi T. C. ellen tartja mérkőzését, mely valószí­nűleg a bajnokságban vezető csapat győzelmével fog végződni.

(Sport-Világ, 1907. február 17.)

Vasárnapi mérkőzések. FTC.—Főv. TC. a Soroksári-uti pályán találkoznak. A FTC. biztos győzelme nyilvánvaló.

(Nemzeti Sport, 1907. február 17.)

E heti mérkőzések. A Soroksári-uti pályán a FTC. győz a Főv. TC. ellen.

(Nemzeti Sport, 1907. április 28.)

1907. április 28., –:–, Soroksári út, Fővárosi TC – FTC 1:7 (1:4)
vezette: Langfelder Ferenc (UTE.)
Fővárosi TC: Müller, Schönfeld, ?
FTC: Dobronyi — ?, ? — Gorszky, ?, Weisz — ?, Braun, Kórody, ?, Ecker
Gól: Dobronyi (öngól) illetve Weisz (3), ?

Fer.TC. — FŐV.TC. 7:1. A Soroksári-uti pályán mérkőzött a két csapat a múlt vasárnap. A FTC. elejétől végig lelkesen és fölényesen játszott. A csapat játékosai, úgy látszik, megszí­vlelték utasí­tásainkat, hosszú adogató játékmodoruk jól bevált s a csatárok lövései is gyorsak és biztosak voltak. A csatársor nehéz munkát végzett a Főv. TC. kí­méletlen védelme ellen, mert a biró a durva ráugrásokat nem torolta meg kellő erélylyel. A csatársorban Ecker szenvedte meg legelőször Müller találkozásait, már a 10. perctől kezdve sérülten játszta végig a mérkőzést. Később Braun—Gorszkyt tették harcképtelenné. Javuló formát mutatott Kórody. A fedezetsorban Weisz kiváló játékával három gólt szerzett csapatának. A Főv. TC.-tól legutóbbi szereplése után többet vártunk. Főbaja a csapatnak, hogy nem fegyelmezett és nem fair. A csapatban csak a védelem I. osztályu, a támadás rendszertelen. Egyetlen góljukat Dobronyi, a kapus figyelmetlenségéből érték el, mert a Schönfeld által beadott gyenge labda a kezéből esett be a kapuba. Félidő: 4:0. A mérkőzés alatt a biró 2 tizenegyes rúgást itél, melyekből a FTC. csak egyet értékesí­t. FTC. még két gólt lőtt, melyeket azonban a biró nem adott meg.

Biró: Langfelder Ferenc (UTE.) volt.

Szövetségi dij. FTC. II.—Föv. TC. II. 13:0. Könnyű győzelem. Félidő: 4:0.

(Nemzeti Sport, 1907. május 5.)

A ferencvárosi pályán a Ferencvárosi Torna Klub 7:1 arányban győzött a Fővárosi Torna Klub ellen. F. T. K. múlt vasárnapi teljes első csapatával játszott, amelynek ismét a kitűnő fedezetsor volt a főerőssége. A ferencvárosiak fürge csatárai fél óra alatt négy goalt rúgtak, dó a Föv. T. K. középcsatárának váratlan lerohanással szintén sikerült goal rúgnia. Félidő 4:1. Szünet után sem változott a helyzet s miután F. T. K. tizenegyesből ötödik goalhoz jutott, a hátralevő időben könnyű szerrel további két goalt ért el. Biró Langfelder Ferenc (U. T. E.)

Megelőzőleg a szövetségi dí­jért mérkőzött F. T. K. és Főv. T. E. második csapata 13:0 eredménynyel a ferencvárosiak javára.

Délelőtt a Ferencvárosi T.K. IV. csapata 10:1 arányban legyőzte a Nemzeti Sport Klub III., csapatát,

(Pesti Napló, 1907. április 30.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.30.20:00 The New Saints – FTC TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ