1907.X.13. FTC – Typographia 9:1

Mai mérkőzések. A millenáris versenypálya ma délután két elsőosztályu bajnoki mérkőzés szí­nhelye lesz. 1/2 2 órakor a Ferenczvárosi TC mérkőzik a jó formában levő Typographiával. 1/2 4 órakor pedig a BTC a Fővárosi TC csapatával találkozik a bajnokságban. A mérkőzések igen érdekes lefolyásuaknak í­gérkeznek és tréningjegyekkel megtekinthetők.

(Sport-Világ, 1907. október 13.)

Kettős mérkőzés. Vasárnap a millennáris versenypályán kettős bajnoki mérkőzés lesz. 1/2 órakor a Ferencvárosi Torna Club a Typográfiával játszik, 3 órakor pedig a Budapesti Torna Club a Fővárosi Torna Clubbal. A két matchre tréningjegyek (30 és 60 filléres) érvényesek.

(Pesti Hí­rlap, 1907. október 13.)

1907. október 13., 13:30, Millenáris, FTC – Typographia 9:1 (4:1)
vezette: Minder Frigyes (BTC.)
FTC: Fritz — Rumbold, Manglitz — Gorszky, Bródy, Schaschek — Braun, Weisz, Koródy, Schlosser, Szeitler
Typographia: Herczeg — Weisz, Krausz II. — Drugesitz, Krausz I., Blitz — Cseh, Orsolyák, Horváth, Dózsa, Mandl
Gól: Gorszky (8.), Weisz (27., 46., 86.), Koródy (29.), Schlosser (42., 57., 62., 82.) illetve Horváth (15.)

FTC .—Tip. SC. 9:1. A millenáris pályán folyt le a mérkőzés az I. osztályú bajnokságért. A feltűnő gólarány meglepetés, mert a Typ. teljes erejét az I. csapatok mérkőzésére helyezte s igy a II. csapatok mérkőzését feladta. Az FTC. nagy fölénynyel játszott, nagyon szépen keresztülvitt alacsony passzjátékkal és ügyes kombinációkkal a mérkőzést könnyen nyerte. A Typ. a mérkőzés elején erélyesen véd, de a FTC. középcsatárainak remek lövései egymásután gólhoz juttatják a FTC. csapatát, mely siker teljesen elkedvetleniti a szokatlan pályán játszó Typographiát. A FTC. ezen szép eredménye főleg a csatársor önzetlen összjátékának érdeme, külön kiemelendő a legutóbb feltűnően javuló Koródy, ki lelkes, önzetlen játékával az összekötő csatároktól támogatva, a legerélyesebb támadásokat vezeti. Az ő adogatásaiból lövik azután Schlosser és Weisz a legtöbbször védhetetlen gólokat. A FTC. védelmében csak Manglitz és Fritz bizonytalansága kifogásolható. A Typographia föltűnő formaváltozásokat mutat, támadása rendszertelen, védelme erőszakos. A két csapat a következő összeállitásban játszott:

FTC.: Fritz — Rumbold, Manglitz — Gorszky, Bródy, Schaschek — Braun, Weisz, Koródy, Schlosser, Szeitler.
Typographia: Herczeg — Weisz, Krausz II. — Drugesitz, Krausz I., Blitz — Cseh, Orsolyák, Horváth, Dózsa, Mandl.

FTC. támadása kezdi a játékot. Typ. első percekben 10 emberrel játszik. 8. percben Gorszky éles lövése a FTC .-ot első gólhoz juttatja, korner rúgásból. 15. percben Typ. a FTC. kapujához jut, Orsolyák szép lövését Fritz védi, de Horváthoz kerül a labda, ki 15 méterről védhetetlen gólt lő. A félidő hátralevő részét a FTC. állandó támadása jellemzi. Schlosser és Weisz éles lövései szerencsésen elkerülik a Typ. kapuját. 27. és 29. percben Weisz, Koródy egy-egy gólt rúgnak. A 35. percben Weisz lövésre készül, Krausz azonban szándékosan megrugja, úgy, hogy Weisz kénytelen sérülten a pályát elhagyni. A FTC. újabb támadását a 42. percben Schlosser góllá értékesí­ti. Félidő 4:1.

A második félidőben a FTC. támadásából az 1. percben Weisz gólt rúg. A Typ. támadásai a FTC. kitünően játszó védelmén megtörnek. 12. percben Koródy vezeti a támadást, kapu előtt Schlossernek adja, ki a hatodik, 5 perccel később hasonló körülmények között a hetedik gólt lövi. Ezután a Typ. csak 10 emberrel játszik. Schlosser áttöréséből az előre helyezett labdát Weisz rúgja a kapuba. A további játék már csak az FTC. támadásaiból áll. Koródy önzetlenül adogatott labdáiból Schlosser és Weisz még egy-egy gólt rúgnak a 37. és 41. percben.

Biró: Minder Frigyes (BTC.) volt.

Szövetségi dij. FTC. II. küzdelem nélkül jutott két ponthoz, mivel a Typ. SC. II. a mérkőzést feladta.

(Nemzeti Sport, 1907. október 20.)

A footballjátéknak igen kedvező, kellemes időben folytak le a vasárnapi mérkőzések. Csaknem minden pályán nagy közönség gyönyörködött a mérkőző felek játékában. Egy külföldi mérkőzésben és számos bajnoki és barátságos matchben voltak csapataink foglalkoztatva. (…)

A FTC meglepő goalarányban győzte le a Typographiat. A fölényes győzelmet a ferenczvárosiak leginkább a Typographia rendkí­vül ügyetlenül védő kapusának s számos tartalékjátékosának köszönheti. A Typographia hiányos csapata semmikép sem tudott érvényre jutni a FTC-al szemben.

FTC—Typographia 9:1. Ferenczvárosi TC nagy fölénnyel győzedelmeskedett ellenfelén, ami mindenképpen csak beigazolja a róla keringő jó hí­reket. Az egész csapat, mint egy ember működött s mindenképpen rászolgált a győzelemre. Typographia csapata a match elején nagyon jól megállotta a helyét és csak a félidő közepe felé, midőn FTC 2:1-re vezet, veszti el kedvét, mire aztán ellenfele játszva lövi a goalzáport a kapuba, amelyet a máskülönben jól védő kapus hihetetlen indiszponáltan védett, úgy annyira, hogy a második félidőben a csapat kapitánya kiállí­tja s 10 emberrel folytatva a küzdelmet, csak egy goalt kénytelenek a kapuba engedni A csapatban kimagaslik a balhátvéd szerepében Krausz II, mig a csatársorban Orsolyák és Cseh. Félidő: 4:1. Biró: Minder Frigyes (BTC) volt.

Nem valami jó szí­nben tűnik fel a csapatok managerozása, mert a tavalyi szövetségi dí­jnyertes Typographia II. csak hat (!) emberrel jelent meg a pályán.

(Sport-Világ, 1907. október 20.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.30.20:00 The New Saints – FTC TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ