1910.V.5. FTC – MAFC 3:0 (edzőmérkőzés)

FTC 3:0 (félidő 0:0) arányban győz a MAFC ellen.

Május 5-én, Áldozó csütörtökön érdekes mérkőzés lesz a millenáris pályán. A Ferencvárosi Torna Klub a vasárnapi döntő mérkőzése előtt barátságos meccset tart a jó formában lévő műegyetemi csapattal. A mérkőzést követi a Nemzeti Sport Klub és a Törekvés bajnoki küzdelme. (…) A délutáni meccsek kezdete 3 illetőleg 5 óra.

(Budapesti Hí­rlap, 1910. május 4.)

1910. május 5., 15:00, Millenáris, FTC – MAFC 3:0 (0:0)
vezette: Izsó Lázló (BTC)
FTC: Fritz – ?, ? – Weinber, ?, ? –  ?, ?, Weisz, ?, ?
MAFC: Rotter, Székely,  Smoling, ?
Gól: Weisz (3)

Barátságos mérkőzések. Ferencvárosi Torna Club — Műegyetemi Athletikai és Football Club: 3:0. Ugyancsak a millennáris pályán volt e mérkőzés a NSC.—Törekvés match előtt. Mindenki a FTC. fölényes győzelmét várta, azonban a II. osztályú csapat meglepő szép játékot produkált és ha csatárai között olyan is lenne, aki lőni tud. úgy az eredmény rá nézve sokkal hí­zelgőbb volna. A FTC. Korody hijján teljes csapattal szerepelt. Játékával nem voltunk megelégedve és győzelmét csupán annak tulajdoní­tjuk, hogy Weisz ezúttal kiváló jó formában volt.

Az első félidőben a MAFC.-é a jobb oldal és sokat veszélyzteti Fritz goalját. A folytonos támadásokat azonban a goalképtelen MAFC. csatárok nem tudják értékesí­teni. Félidő 0:0.

Helycsere után természetesen a FTC. kerül igen nagy fölénybe és Weisz nagyszerű lövései közül három megakad a piros-feketék hálójába, mi által a győzelem biztosí­tva volt a FTC. részére.

A MAFC. játékosai közül különösen a két szélső Rotter és Székely, továbbá Smoling váltak ki.

A mérkőzés mindvégig igen fair volt és Izsó László (BTC.) volt a bí­rája.

(Pesti Hí­rlap, 1910. május 6.)

Barátságos mérkőzés. A Ferencvárosi Torna Klub 3:0 arányban legyőzte a Műegyetemi Atlétikai és Futball Klubot. — A millenáris versenypályán folyt le a mérkőzés a N. S. K.—Törekvés bajnoki küzdelem előtt., Az első félidőben a széltől támogatott teknikusok határozott felsőbbségben voltak, de csatázóik a kapu előtt minden helyzetet elrontottak. A második félidőben a ferencvárosiak tetszés szerint játszva jutottak a győzelemhez. Igen jól játszott Veinbeer. A gólokat Veisz Ferenc lőtte. Biró: Izsó László volt.

(Budapesti Hí­rlap, 1910. május 6.)

Barátságos mérkőzés. FTC—MAFC 3:o (0:0) A Millenáris pályán folyt le a training jellegű mérkőzés. A FTC Kóródy és Kucsera nélkül játszott és kitűnő formát mutató ellenfelét biztosan verte. Az erős szél minden kombinációt meghiúsí­tott s igy a szél ellen játszó FTC gól nélkül fejezi be az I. félidőt. A II. félidőben állandóan Ftc támad s bár támadásait lanyha tempóban vezeti, Weisz révén 3 gólt ér el. Biró: Izsó L. (Btc.)

(Sport-Világ, 1910. május 6.)

Barátságos mérkőzések. Csütörtök május 5. FTC 3:0 (félidő 0:0) arányban győz a MAFC ellen. Millenáris p. Első félidőben a széllel játszó technikusok jól tartják magukat, második félidőben azonban visszaesnek és csak nehány kiszökéssel tudnak támadni. FTC Korody kivételével teljes csapattal játszott, mig a MAFC két jó képességű csatárát (Forgács I. és Beifeld II.) nélkülözte. Biró: Farkas István.

(Nemzeti Sport, 1910. május 14.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ