1914.XI.15. Auguszta serleg, FTC – TTC 5:1

A délután fél 3 órakor kezdődő FTC—TTC mérkőzés sem marad el érdekesség dolgában, mert a TTC már nem egyszer éppen a FTC ellen elért váratlan eredményeivel kellemes meglepetésben részesí­tette hí­veit, ezúttal sem fogja olcsón átengedni a győzelmet; ha pontot tán nem is szerezhet, de igyekezni fog, hogy gyors csatársora megterhelje Fritz eddigi gólmentes hálóját. A FTC Kissel megerősödve, teljes csapatával veszi fel a küzdelmet, hogy pont- és gólvezetését tovább is megőrizze.

Vasárnap az Üllői-uti pályán a FTC—TTC. és a BAK.—MAC. mérkőzések folynak. A TTC. az utóbbi időben nem tudta összeszedni teljes csapatát s igy néha meg nem érdemelt vereségek érték; hir szerint azonban a FTC. ellen néhány régi játékosával erősödik, s igy ha győzelmi kilátásai nincsenek is, erős ellenállást fog kifejteni. A FTC. teljes csatársorával s a védelmében Kissel és Medgyesyvel erősödve fog kiállani.

Üllői-ut: D. e. 10 óra: FTC II—TTC II. (vaspajzs) (…), d. u. fél 3 óra: FTC—TTC (A. csoportbeli Auguszta-serleg).

(*Pesti Hí­rlap, 1914. november 13-15.)

1914. november 15., 14:30, Üllői út, FTC – TTC 5:1 (1:1)
vezette: Izsó László
nézőszám: 1 500 – 3 000
FTC: *Fritz — ?, ? — ?, Medgyessy, Farkas — Weisz F., Tóth-Potya, Pataky, Schlosser, Borbás dr.
Edző: Barney Gannon
TTC: ? — Fried, ? — ?, ?, ? — Recht, ?, ?, ?, ?
Gól: Pataky (?.), Farkas (?.), Tóth-Potya (?.), Schlosser (?., ? – 11-esből) illetve Recht (18.)
Kiállí­tva: Tóth-Potya (?.) illetve Fried (?.)

SH-19141116-03-19141115FTK—TTK 5:1 (1:1). Üllői-uti pálya 3000 néző. Az Auguszta-serleg mérkőzések egyik legszebb küzdelme volt ez a match. Bár az eredmény hü kifejezője a játéknak, az mindvégig igen érdekes volt. A TTK különösen az első félidőben teljesen egyenrangú ellenfele volt az FTK csapatának. Ezt az első félidő eldöntetlen eredménye is igazolja, szünet után azonban visszaesett, az erős iramot nem bí­rta és ekkor az FTK kihasználva fölényét, négy goalt rúgott. A zöld-fehérek teljes csatársorukkal szerepeltek, ami a főereje is volt a csapatnak, mí­g a védelemben a Kis helyén szereplő Medgyesi mutatott szép játékot. A Terézvárosi Torna Klub csapata egységesen játszott, különösen nem vált ki egy ember sem az együttesből csak Recht. Az első félidő 18-ik percéig változatos a játék, majd Recht rúgja a TTK vezető goalját Ez volt az első goal, amit az FTK az Auguszta-mérkőzésen kapott. Rövid idő múlva Pataki kiegyenlí­t. Szünet után Farkas rúgja az FTK vezető goalját amit Schlosser két goalja követ. Az utóbbi tizenegyes büntető rúgás volt. A match vége felé eldurvult és a bí­ró Tóthot az FTK-ből és Fredet a TTK-ből kiállí­totta. A mérkőzést Izsó László vezette.

(Pesti Napló, 1914. november 16.)

Vaspajzs mérkőzések. FTC II—TTC II 9:1. Biró: Gerő Ferenc.

(Sporthí­rlap, 1914. november 16.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ