1998.XI.25. MK, Újpest – Ferencváros 3-1

A helyzeteit jobban értékesí­tő Újpest megérdemelten győzte le ellenfelét, és ezzel bejutott a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé.


Szerda este a Megyeri úti stadion pályájának alkalmatlansága miatt elmaradt az Újpest FC – Ferencvárosi TC labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzés, a halasztás a két csapat vezetői szerint nehézséget okoznak a játékosok számára.

– Semmiképpen sem tett jót a csapatnak, hogy elmaradt a mérkőzés, mivel felborí­totta az egész heti felkészülésünk menetrendjét – nyilatkozta csütörtökön az MTI-nek Várhidi Péter, a bajnokcsapat Újpest FC vezetőezdője. – Remélem, a hétvégi fordulóban nem lesz gond együttesünk teljesí­tményével, hiszen a játékosok az őszi idény befejezésével már kellő edzettségi szinten vannak. Szerintünk szakmailag is az lenne jó, ha tavasszal játszhatnánk le a ferencvárosiak ellen a kupamérkőzést, de az új időpontban az MLSZ mondja ki a végső szót.

– Számunkra a lehető legrosszabbkor jött az eset. A csapat jó hangulatban készülődött a találkozóra. Úgy érzem, az lenne a legjobb megoldás, ha tavasszal és közönség előtt játszhatnánk le a mérkőzést, mert a szurkolók töltik meg tartalommal a labdarúgó-mérkőzéseket – mondta Kiss László, a Ferencváros pályaedzője.

*

Újpest FC – Ferencvárosi TC 3-1 (1-1)
Megyeri út, 5.000 néző, V: Piller

Újpest: Bí­ró – Sebők – Kiskapusi, Tamási – Jenei, Pető, Fehér, Szlezák – Herczeg, Kovács Z., Tóth N. (Kopunovic 86.)

Ferencváros: Vámos – Telek – Szűcs M., Mátyus – Nyilas, Vincze O., Lendvai, Vámosi (Schultz 68.), Füzi (Kovács B. 74.) – Selimi, Szabics (Fülöp Z. 46.)

Gól: Sebők (28. -11-esből), Tamási (66.), Kovács Z. (72.) illetve Selimi (3.)
Sárga lap: Pető (21.), Herczeg (21.), illetve Szabics (15.), Nyilas (32.), Telek (42.), Mátyus (59.)
Jók: Pető, Kovács Z., Tóth N. illetve Lendvai, Selimi

Komoly biztonsági intézkedések közepette rendezték meg a november 11-éről, a Megyeri úti pálya használhatatlansága miatt elhalasztott mérkőzést.

Már a harmadik percben vezetést szerzett a vendég Ferencváros. Nyilas í­velt be jobbról, Selimi pedig öt méterről a kapu bal oldalába fejelt (0-1). A 28. percben Mátyus a ferencvárosi 16-oson belül buktatta Herczeget, a megí­télt büntetőből Sebők nagy erővel a jobb alsó sarokba lőtt (1-1). A félidő végén mindkét csapat gólt szerezhetett volna, azonban Nyilas, majd Kovács Z. hibázott.

A második félidő első negyedórájában nem volt jelentősebb gólhelyzet, ezután viszont Vincze és Füzi távoli kí­sérletét kellett vetődve hárí­tania Bí­rónak. A 66. percben előbb Kovács Z., majd Tóth N. lövése után akadt el a labda az FTC védelmében, a kapu előtti kavarodásnál végülis Tamási kapcsolt a leggyorsabban és közelről a hálóba továbbí­tott (2-1). A 72. percben Kovács Z., Fehér, Tóth N., Herczeg volt a labda útja, utóbbi játékos balról középre adott és az időközben kapu elé érkező Kovács Z. öt méterről gólt fejelt (3-1). A hajrában a cserékkel felfrissí­tett Ferencváros, valamint a hazai együttes is többször gólt szerezhetett volna, de még a legí­géretesebb helyzeteket is elpuskázták a játékosok.

A stadion területén belül rendbontás nem történt.

NS-19981126-03-19981125

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.30.20:00 The New Saints – FTC TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ