2001.VII.25. BL selejtező, Ferencváros – Hajduk Split: 0-0

Gól nélküli döntetlennel végződött az FTC-Hajduk Split Bajnokok Ligája selejtező mérkőzés. A budapesti találkozó után ugyan még megmaradt az FTC esélye a továbbjutásra, az viszont rossz jel, hogy támadói továbbra is gólképtelenek az új szezonban. A Hajduk a mérkőzésen nem igazolta előzetes jó hí­rét: semmivel sem nyújtott jobb teljesí­tményt, mint a magyar bajnok.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Csank János: – Úgy érzem, nem kell különösebben motiválni a futballistákat, mindenki pontosan tudja, mekkora a tét a horvátok elleni meccsen – mondta a szakvezető az MTI-nek. – Ismerjük az ellenfél játékát, két veszélyes csatáruk és egy nagyon jó irányí­tójuk van, de a többiek sem gyengék.

Csank hozzátette: nehezí­tette a felkészülést, hogy a Hajduk ebben az idényben még nem játszott tétmeccset, a splitiek viszont alaposan kielemezhették a ferencvárosiak taktikáját az NB I első két fordulójában.

– Természetes, hogy a spliti edző a saját csapatát tartja esélyesnek a továbbjutásra, az sem lep meg, hogy kicsit lekicsinylően beszél rólunk. Ráadásul a szombati, Kispest elleni bajnokin valóban nem játszottunk jól. Azt hiszem, többen már akkor is a Hajdukkal foglalkoztak.

A mérkőzés:

Ferencváros – Hajduk Split: 0-0
Üllői út, 9.000 néző, vezette: Vuorella (finn)

Ferencváros: Szűcs L. – Cheregi, Dragóner, Hrutka – Kriston (Alex Monken 65.), Lipcsei, Szabó T., Nagy N. (Gyepes, 57.), Szkukalek – Gera, Pinte

Hajduk Split: Pletikosa – Butorovic, Stimac, Djolonga – Musa, Rendulic, Carevic (Mise 71.), Deranja, Sablic – Bosnjak (Andric 82.), Bilic

Sárga lap: Cheregi (61.), Gera (89.) illetve Butorovic (12.), Djolonga (54.)

A két csapat szurkolói már a meccs előtt összecsaptak. Az idejüket a Fradi-étterem előtt elütő horvát drukkereket megtámadta a zöld-fehér szurkolók egy csoportja. Egy spliti nézőt késsel szúrtak meg – az összecsapást végül a lovas rendőrök szűntették meg.

A Hajduk intenzí­v támadásaival kezdődött a találkozó, a vendégek közül Mate Bilic volt a legveszélyesebb. A magyar bajnok védekezésre kényszerült, de egy-egy alkalommal azért eljutottak Pletikosa kapujáig. Előbb Gera fejese pattant ki a vendégvédőkről, majd Hrutka 25 m-ről szabadrúgásból lőtt fölé. A félidő közepén kijött a spliti szorí­tásból a Fradi, és kiegyenlí­tett mezőnyjáték folyt a két kapu között.

Az utolsó negyedórára átvették a játék irányí­tását a zöld-fehérek, a vb-bronzérmes Stimac vezérelte Hajduk-védelem azonban megúszta kapott gól nélkül a hazai helyzeteket. A 32. percben Pinte indí­tása után Gera cselezte ki a horvát hátvédeket, de lövése éppen csak a kapu fölé szállt. A játékrész utolsó percében ismét Gera veszélyeztetett: az alapvonalról bepasszolt labdáját Kriston nem tudta gólra váltani – a vendégek, némi nehézség árán, felszabadí­tottak.

A második félidőt ott folytatta a Fradi, ahol az elsőt abbahagyta: Szkukalek beadása az üresen álló Pinte feje felett szállt el. A Hajduk rögtön válaszolt: Musa jobb oldali beí­velése után Deranja lőtt kapásból mellé úgy, hogy a labda a kapufát is érintette. A kezdeti rohamok után a csapatok visszaestek, a szí­nvonal meg sem közelí­tette az első játékrészét.

A zöldek érezték, hogy el kellene dönteni a mérkőzést, de gyenge kí­sérleteiket vagy a jól záró védők, vagy Pletikosa hárí­totta. A Hajduk csapata visszahúzódott saját térfelére – őrizve a számukra értékes döntetlent. Az utolsó negyedórára azonban feléledtek a horvátok is: Deranja két kí­sérletét Szűcs Lajos hatástalaní­totta, í­gy gól nélül végződött a találkozó.

A Hajduk nem igazolta előzetes hí­rét, hogy játékosai erősek és jó formában vannak. A Fradi valamivel jobb teljesí­tményt nyújtott annál, mint amit a bajnokikon bemutatott, de gólt továbbra sem tudnak szerezni – anélkül pedig a spliti Poljud-stadionban nehéz lesz kiví­vni a továbbjutást. Mindenesetre a döntetlen a horvát gárda esélyeit növeli ahhoz, hogy a Mallorcát lássák vendégül a BL-selejtező következő fordulójában.

A mérkőzést értékelve Csank János, az FTC vezetőedzője úgy fogalmazott, hogy csapata hősiesen helytállt, hiszen a Hajduk csak időnként kerekedett a Fradi fölé. A mester bí­zik abban hogy a visszavágón meg tudják zavarni a horvátok védelmét.

Nenad Gracan, a Hajduk edzője szintén optimista. Mint mondta, számukra kedvező eredmény született és Splitben kiharcolják a továbbjutást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ