2002.IX.23. Ferencváros – DVSC: 0-0

A számos kidolgozott helyzet ellenére csapatunk nem tudta legyűrni hétfőn este a Debrecent, a két együttes összecsapása 0-0-s döntetlennel ért véget. A mérkőzésen erősen felázott talaj fogadta a csapatokat, ez, valamint a szakadó eső végig rányomta bélyegét a találkozóra.


Ferencváros – DVSC: 0-0
Üllői út, 5.118 néző, vezette: Juhos (Vámos, Tumó, Harsányi)

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Cheregi, Gyepes – Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek – Gera (Jovic 76.) , Tököli, Leandro (Szili 58.)
szakmai igazgató: Garami József

DVSC: Tomic –- Balog Zs., Máté, Szekeres, Vincze G. (Kiss Z. 72.), Hanák (Selymes 59.)– Habi, Sándor T., Böőr –  Dombi, Sumudica (Bajzát 59.)
vezetőedző: Szentes Lázár

Sárga lap: Szkukalek (55.), Cheregi (75.) illetve Vincze G. (34.), Hanák (42.), Habi (80.)

A zord időjárási körülmények ellenére mindkét együttes bátran kezdett, igaz a mérkőzés elején inkább mezőnyjáték folyt a pályán. Az első komolyabb helyzet Lipcsei előtt adódott, akinek gyönyörű kapáslövése centikkel szállt el a jobb felső sarok felett. Egy percre rá Kriston beadása után Tököli hajszállal maradt le a labdáról. A Loki főleg kontrákkal próbálkozott, de Dombiék igazán komoly lehetőséget nem tudtak kialakí­tani. Az első játékrészben még Kriston lövése érdemel emlí­tést.

A fordulás után egyértelműen egy támadóbb szellemű Ferencváros jött ki a pályára, már az első percekben több alkalommal kellett védenie Tomicnak, a debreceni kapus több bravúrt is bemutatott. Az 53. percben Juhos viszont nem állt a helyzet magaslatán, miután Vincze kezezése miatt nem adott büntetőt. Az utolsó félórára teljesen átvették az irányí­tást a mieink, a DVSC teljesen beszorult. Sorra alakí­tottuk ki a veszélyes helyzeteket, sajnos eredmény nélkül. Előbb Szili szabadrúgása tévesztett centiméterekkel célt, majd a 62. percben ugyanő lőtt Tököli átadása után, ám gólba tartó kí­sérlete elakadt a védőkben. Húsz perccel a vége előtt Tököli került helyzetbe: előbb közeli lövését védte óriási bravúrral Tomic, majd a támadó ismételt, ám ballábas lövése elszállt a kapu előtt. Az utolsó 10 percre a Loki teljesen feladta a támadást, Balogék már csupán a védekezéssel törődtek. Lipcseiék állandó tűz alatt tartották Tomic kapuját, ám a legjobb ziccerek is kimaradtak. Előbb Jovic gurí­tott centikkel a jobb alsó sarok mellé, majd a debreceni kapus mentett bravúrral Tököli elől. A helyzet után Szekeres a büntetőterületen belül lefejelte Jovicot, ám Juhos szemet hunyt az eset felett. A végén még Tököli lőtt kevéssel a bal felső sarok mellé, majd egy nagyszerűen kidolgozott akciót követően Jovic próbálkozott a gólszerzéssel, ám Tomic újabb bravúrt bemutatva végül pontot szerzett csapatának. Juhos végül a két perces hosszabbí­tás után lefújta a mérkőzést, ami kissé érthetetlen volt, hiszen a hajrában többször is hosszabb ideig állt a játék.

Nyilatkozatok:

Garami József: – Nehéz volt feltörni a Debrecen masszí­v védelmét, ez nem is sikerült Rendkí­vül nehéz talajon csak ritkán alakult ki folyamatos játék, tipikus egygólos mérkőzés volt. Azt gondolom, nekünk volt nagyobb esélyünk ennek a gólnak a megszerzésére, hiába volt több helyzetünk, ezeket nem sikerült kihasználni.

Szentes Lázár: – Az első félidő nem tetszett, akkor nem azt játszotta a csapatom, amit kértem, szünet után már feljavultunk és védekezésben azt nyújtottuk, ami elvárható itt az Üllői úton, sajnos a támadásokra nem maradt erőnk, a csapat védőmunkájával összességében elégedett voltam.

Szűcs Lajos: – Nem vagyok elégedett a döntetlennel, a látottak alapján nyernünk kellett volna, de az esős időjárás a debrecenieket ugyanúgy zavarta, mint minket, erre tehát nem hivatkozhatunk.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010010ejegyzéshez

 • 92
  Juhos minden bizonnyal az eső miatt fújta le a mérkőzést két perces hosszabbí­tás után. A meccs hajrájában többször is sokat állt a játék, ám Juhos a jelek szerint ezúttal ezt nem nagyon vette figyelembe.
  91
  A meccs egyik legnagyobb helyzete maradt ki. A mieink teljesen kijátszották a debreceni védelmet, a labda végül Jovic elé került, akinek 10 méteres lövését Tomic hatalmas bravúrral hárí­totta a bal alsó sarok elől.
  89
  Teljesen beszorult a DVSC. Egy nagyszerűen kidolgozott akció után Szili hozta helyzetbe Tökölit, aki egyből lőtt, ám 10 méteres lövése centikkel a bal felső sarok mellett suhant el.
  88
  Kapic nagyszerű egyéni alakí­tás után lőtt 13 méterről, ám lecsúszott lövése a kapu mellé ment.
  87
  Tököli lépett ki a leshatárról, majd elgurí­totta Tomic mellett a labdát, ám Juhos a partjelző beintésére ismét közbefújt.
  84
  Szili indí­tását kissé hosszan vette át Tököli, í­gy Tomic mentett az utolsó pillanatban. Nagyon nagy helyzet volt. Az eset után kisebb kakaskodás alakult ki a 16-oson belül, majd Szekeres lefejelte Jovicot, ám Juhos meglepetésre semmit sem í­télt.
  81
  Újabb ziccer maradt ki: a csereként beálló Jovic egy beí­velés után előbb Mátéba lőtt, majd 15 méteres ismétlése centikkel gurult el a jobb alsó sarok mellett.
  80
  Habi is besárgult.
  79
  Lipcsei í­velt be szabadrúgást, Selymes belecsúsztatott a labdába, ami kishí­ján a Loki kapujában kötött ki, ám a gólvonalon álló Tomic védett.
  76
  Garami József is frissí­t: Gera Zoltán helyett Alekszandar Jovic állt be.
  75
  Balog lépett volna ki, amikor a későn érkező Cheregi elkaszálta, Juhos sárga lapot adott a román védőnek.
  72
  Szentes Lázár Vincze Gábort is lecserélte, helyére Kiss Zoltán állt be.
  70
  komoly lehetőségek maradtak ki a debreceni kapu előtt: Szili passza után Tököli közeli lövését védte óriási bravúrral Tomic, majd a gólerős támadó ismételt, ám ballábas lövése elszállt a kapu előtt.
  67
  Szili í­velt középre, a labda Tököli elé pattant, aki megpróbálta átfejelni a labdát a kinnálló Tomic felett, ám a kapus lehúzta az ejtést.
  62
  Nagy nyomás alatt a debreceni kapu, ám továbbra is 0-0 az állás. Pedig Szili talán az eddigi legszebb akció után szerezhette volna meg a vezetést: Tököli egy ragyogó csel után tálalt a csereként beálló játékos elé, aki azonnal lőtt, ám 8 méteres próbálkozása a védőkben akadt el.
  61
  Egyre több a debreceni szabálytalanság. Az egyiket követően veszélyes pozí­cióból Szili rúghatott szabadrúgást, ám a középpályás kí­sérlete centikkel a jobb felső sarok felett hagyta el a játékteret.
  59
  Szentes Lázár is cserélt -- kettőt is: Bajzát váltotta Sumudicát, mí­g Hanák helyett Selymes állt be.
  58
  Először cserélt Garami József: Szili Attila váltotta Leandrót.
  57
  Gyepes húzott el a jobb oldalon, amikor a 16-os vonalánál Hanák leteperte védőnket. A debreceni játékos akár lapot is kaphatott volna, ami már Hanák második sárgáját jelentette volna.
  55
  A mieink térfelének közepén Szkukalek szabálytalankodott Dombival szemben, amiért Juhos sárga lappal büntette a szlovákiai játékost.
  53
  Egy beadás után egyértelműen Vincze Gábor kezére pattant a labda a büntetőterületen belül, ám juhos sí­pja néma maradt.
  50
  Gera hosszú indí­tása után a kapujából kilépő Tomic fejjel mentett az utolsó pillanatban Tököli elől.
  49
  A szakadó esőben továbbra is sokat csúszkálnak a játékosok. Gera is a földre került, kicsit szerencsétlenül is esett. A támadó az esetet követően a földön maradt, és a kezét fájlalta.
  48
  Szkukalek csapott le egy labdára a baloldalon, majd Tököli elé passzolt, aki 15 méterről egyből lőtt ballal, ám Tomic másodszorra megfogta a labdát a jobb alsó sarok elől.
  47
  Böőr húzott el a baloldalon, majd veszélyesen gurí­tott középre, ám Gyepes középen jól zárt, í­gy menteni tudott Sumudica elől.
  46
  Elkezdődött a második játékrész is, természetesen ezúttal a Loki indí­totta útjára a labdát.
  45
  Juhos lefújta az első félidőt.
  45
  Félidei nyilatkozatok:
  Gyepes Gábor:
  -- Gyorsabban kellene játszanunk, pontosabban passzolni és többet futni. A Debrecen egy csatárral játszik és nagyon zártan védekezik. Rövidpasszos játékkal lehetne a védők mögé kerülni, ezt azonban megnehezí­ti a mély talaj. Helyenként csúszik, máshol sáros a pálya, nagyon nehéz kiszámí­tani, hogy mikor, merre pattan a labda.
  Tököli Attila:
  -- A debreceniek nagyon jól megszervezték a védekezésüket, ezen a talajon nagyon nehéz dolgunkvan, mert a legjkisebb pontatlanság is megbosszulja magát, talán többet kellene távolról is próbálkozni. Küzdünk, igyekszünk, remélem, a másodi félidőben hatásosabbak is leszünk.
  Lipcsei Péter:
  -- Küzdelmes, hajtós a meccs. Ezen a talajon nehezen alakul ki folyamatos játék, érzésem szerint egy gól dönthet, csatáraink formája alapján biztos vagyok benne: ha adódik lehetőségük, ki fogják használni.
  Dragóner Attila:
  -- A debreceniek jól megszervezték a védekezésüket. Többet kellene birtokolnunk a labdát. Sok az eladott labda, de ez a rossz talaj miatt van. Ezen azonban túl kell lépni.
  44
  A félidő végén mi kerültünk helyzetbe: Leandro ugratta ki Tökölit, ám a játékvezető közbefújt. Helyesen, hiszen a támadó, ha hajszállal is, de lesen kapta az átadást.
  42
  Hanák kapott sárgát, miután a felezővonal környékén hátulról felrúgta Gerát.
  40
  Lipcsei szöglete után Tököli szerzett gólt, ám a játékvezető már korábban lefújta az akciót, mert Juhos szerint Cheregi közben támaszkodott.
  37
  Vincze Szekeressel karöltve szabálytalankodott Cheregivel szemben a kaputól 24 méterre. A jogosan megí­télt szabadrúgást Lipcsei csavarta a bal felső sarok fölé.
  34
  Vincze Gábor a felezővonalnál könyökkel megütötte Kapicot, aki ezt követően a földre esett. A partjelző az esetet jelezte Juhosnak, aki sárga lapot adott a debreceni védőnek.
  32
  Leandro 30 méterről váratlanul lövésre szánta el magát, ám a labda méterekkel ment el a bal alsó sarok mellett.
  28
  Tökölti tálalt Kriston elé, aki felpörgette a labdát, majd 23 méterről tüzelt, ám a védőkön megpattanó labda kevéssel elkerülte Tomic kapujának bal alsó sarkát. A szöglet után nem alakult ki komolyabb helyzet.
  26
  Sándor Tamás cselezgetett a 16-osunk előtt, majd ballal lőtt, ám Szűcs biztosan hárí­totta az irányí­tó kapu közepébe tartó próbálkozását.
  25
  Egymás után többször is beadhatták a labdát a debreceniek, ám sem a jobb, sem a bal oldali beí­velések után nem alakult ki komolyabb helyzet Szűcs kapuja előtt.
  24
  Vukmir tört előre a jobb oldalon, szép megmozdulások után viszont rosszul passzolt.
  18
  Gera szerzett labdát a jobb oldalon, kiugratta Kristont, aki átjátszotta védőjét, majd visszagurí­tott az érkező Tököli elé, ám Szekeres az utolsó pillanatban kivágta a labdát a támadó elől. Nagy helyzet volt.
  17
  Kapic remekül í­velt Lipcsei Péter elé, a középpályás gyönyörűen lőtt kapásból, ám a 17 méteres jobboldali lövés kevéssel a jobb felső sarok fölött hagyta el a játékteret.
  11
  Sumudica 21 méterről, jobbal laposan szabadrúgásból a jobb oldali kapufa mellé lőtt.
  10
  Lipcsei indí­totta Kristont, ám a csapatkapitány hosszú indí­tását az utolsó pillanatban felszedte a kapujából kilépő Tomic.
  8
  Jobbára mezőnyjáték folyik a pályán, bár egyelőre a mély talajon sok a pontatlan átadás. A mieink a kezdeményezőbbek, de a debreceni védők eddig jól szűrnek.
  4
  A debreceniek rúghatták az első szögletet, különösebb eredmény nélkül, hiszen Szűcs biztosan húzta le a beí­velt labdát.
  2
  Mi kezdtünk veszélyesebben: a Vincze Gáborról felpattanó labdára Tököli rajtolt, ám a kapujából kilépő Tomic lehúzta a labdát.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés! A mieink kezdték a játékot, az első félidőben mi támadunk a Springer-szobor felőli kapura.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik a Debrecen elleni rangadónk, amely a bajnokság 8. fordulójának zárómérkőzése. A mieink ebben a percben jöttek ki a pályára melegí­teni. A szokásosnál lassabban gyűlnek a szurkolók, de ebben nyilván közrejátszik a rosszabb időjárás, hiszen szinte egész délután esett az eső. Szerencsére most már nem esik, ezért reméljük, hogy ezúttal is szép számban buzdí­tják majd a drukkerek a csapatot. Természetesen jóval kevésbé kellene az időjárási tényezőkkel foglalkozniuk szurkolóinknak, ha az előzetes terveknek és í­géreteknek megfelelően már állna a Ferencváros új, fedett stadionja.
  .
  Szűcs Lajost ezúttal is hatalmas ováció fogadta. A kapust a mérkőzés előtt majd az egykori legenda, Szűcs Lajos köszönti, méghozzá abból az alkalomból, hogy a Ferencváros kapusa a Debrecen ellen játssza 100. bajnoki mérkőzését a zöld-fehér klubban. A válogatott hálóőr ebből az alkalomból a kezdés előtt egy vetődő kapust ábrázoló kis szobrot kap ajándékba. Nagy Bélának, a Ferencváros krónikásának statisztikájából az is kiderül, hogy Szűcs az eddigi 99 bajnokijából 48-at zárt kapott gól nélkül. Az 50. Fradiban játszott NB I-es meccse 0-0-ra végződött a Dunaferr ellen.
  .
  Ebben a pillanatban jönnek ki a csapatok a pályára. A mieink tiszta fehérben, mí­g a vendégek tiszta pirosban játszanak majd.
  .
  A mieink lényegesen jobb mutatókkal rendelkeznek hazai pályán a Loki ellen: a Fradi és a Debrecen 1943-ban csapott össze először, ekkortól kezdve 56 éven át nem tudott a Loki nyerni az Üllői úton, a vendégek csupán két döntetlenre voltak jók. Az első DVSC sikerre 1999 őszéig kellett várni. A tavalyi idényben viszont a piros-fehérek kétszer is nyerni tudtak a Ferencváros vendégeként.
  .
  A csapatok ebben a pillanatban jöttek ki melegí­teni, természetesen Lipcseiéket ezúttal is taps fogadta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ