2002.VIII.10. Békéscsaba – Ferencváros: 0-2

2 hozzászólás a(z) 2002.VIII.10. Békéscsaba – Ferencváros: 0-2 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Békéscsabán óriási küzdelemben a második félidőben lőtt gólokkal sikerült 2-0-ra győzni az újonc gárda ellen, amely egyetlen percig sem adta fel.

  Békéscsaba – Ferencváros: 0-2 (0-0)
  Békéscsaba, 12.000 néző, vezette: Juhos (Vámos, Tumó)

  Békéscsaba: Fekete – Udvari, Fehér (Keresztúri 78.), Gabala, Bujáki – Szilveszter, Bánföldi, Braga (Szeverényi 49.), Vincze Z., Megyesi (Miculescu 61.) – Gavrilovics

  Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Kriston, Lipcsei, Kapic (Cheregi 83.), Szkukalek – Gera, Jovic (Andone 64.), Leandro (Szili 73.)

  Gól: Gyepes (55.), Szili (90.)
  Sárga lap: Udvari (11.), Gabala (44.) illetve Lipcsei (44.), Kapic (75.)
  Kiállí­tva: Udvari (89.)

  Már az első percekben magunkhoz ragadtuk az irányí­tást, a békéscsabaiak visszahúzódtak a saját térfelükre és gyors kontrákra próbáltak játszani, de mivel gyakorlatilag végig nálunk volt a labda, í­gy nem adódott előttük komoly lehetőség. Már az 5. percben megszerezhettük volna a vezetést, de Jovic fejesét Fekete óriási bravúrral védte. A 15. percben Leandro emelt í­géretes helyzetben a hazai kapu fölé. A 17. percben Leandro lövését hárí­totta fantasztikus mozdulattal Fekete, aki ezen a meccsen egyértelműen a hazaiak legjobbja volt. A 19. percben Gera szabadrúgásánál volt szükség a csabai hálóőr bravúrjára. A mieink tulajdonképpen a első 20 percben eldönthették volna a három pont sorsát. Ezután kicsit csökkentettük az iramot, de továbbra is nálunk volt a labda, a hazaiak azonban ebben az időszakban nagyon agresszí­ven játszottak és ez nem í­zlett a mieinknek. A 27. percben Jovic került helyzetbe, de kapáslövését Fekete ártalmatlanná tette. A házigazdák a 36. percben jutottak el először a kapunkig, de Gavrilovics beadása nem okozott gondot Szűcsnek. A 41. percben Megyesi próbált váratlanul kapura emelni, de Szűcs ezúttal is a helyén volt. Az utolsó percekre egy kicsit felforrósodott a hangulat a pályán és a nézőtéren: Leandro kezezése után kisebb lökdösődés alakult ki a pályán, de Juhos két sárga lappal illetve a játékrész lefújásával megnyugtatta a kedélyeket.

  A második 45 percet bátrabban kezdték a házigazdák és az 52. percben majdnem megszerezték a vezetést: Szilvesztertől került Gavrilovicshoz a labda, aki Megyesihez továbbí­tott és az ő kapáslövését Szűcs a léc alól tolta szögletre. Szerencsére ez a helyzet a mieinket is felrázta és az 55. percben belőttük az első gólt: Lipcsei szöglete után a védők még mentettek, a labda azonban visszakerült csapatkapitányunkhoz, aki másodszor a hosszú oldalra í­velt és az egyedül hagyott Gyepes közelről a hálóba fejelt (0-1). A hazaiakat láthatóan megzavarta a vezetésünk, Lipcsei négy perccel később egy szabadrúgást követően növelhette volna az előnyünket, de hiába csavarta el remekül a labdát a sorfal mellett, Fekete eszén ezúttal sem sikerült túljárnia. Mindkét szakvezető cserékkel igyekezett frissí­teni együttesén. A csabaiak ahogy fáradtak, úgy lettek egyre keményebbek, ennek ellenére a párharcok többségét továbbra is a mieink nyerték. Szili beállí­tása a 73. percben nagyon jó döntésnek bizonyult, a frissen pályára lépett játékos rengeteg gondot okozott a hazai védőknek és remek labdákkal szolgálta ki a társakat is. A 89. percben Szilióriási lendülettel tört előre, amikor Udvari a nyakánál fogva lerántotta. A csabai játékosnak korábban már volt egy sárga lapja, ezért most miután megkapta a másodikat, mehetett zuhanyozni. A szabadrúgást pedig Szili gyönyörű mozdulattal a kapuba csavarta, eldöntve a három pont sorsát . A hátralévő három percben már nem történt emlí­tésre méltó esemény, csapatunk folytatja menetelését a bajnokságban és a lehető legjobb előjelekkel várja a ciprusi AEL Limassol elleni csütörtöki, Üllői úti UEFA Kupa selejtező mérkőzést.

  Garami József: – Szí­nvonalas mérkőzés volt, az elején sajnos nem rúgtuk be a helyzeteinket, ezzel megnehezí­tettük a dolgunkat. Még időben megszereztük a vezetést, valószí­nűleg minden idegenbeli meccsünkön hasonlóan nagy küzdelemre számí­thatunk. Örülök a győzelmünknek, ami jó előjel az AEL Limassol elleni találkozónk előtt. Nyugodtan készülünk a csütörtöki mérkőzésre.

  Pásztor József: – A vártnál jobban bí­rtuk, kí­váncsi vagyok mi történik akkor, ha az elején kihasználjuk a lehetőségeinket. Lehet, hogy minden másképp alakult volna. Összességében nem vagyok csalódott, hiszen a Ferencváros erősebb nálunk és nekünk nem a zöld-fehérek ellen kell győznünk a céljaink megvalósí­tásához.

 • 92
  Vége a mérkőzésnek! Csapatunk nagy csatában folytatta remek szereplését, ebben a szezonban továbbra is százszázalékos és még gólt sem kapott! Szurkolóink fantasztikus ünneplésben részesí­tették a fiúkat a lefújás után.
  [video 1.]

  90
  Már kettővel vezetünk. A Szili lerántásáért megí­télt szabadrúgást a sértett végezte el és beadás helyett gyönyörű lövéssel a kapu jobb oldalába csavarta a labdát(0-2).
  [video 1.]

  89
  A bal szélen előretörő Szilit Udvari a nyakánál fogva lerántotta. A csabai játékos sárga lapot kapott, mivel azonban már volt egy ilyen figyelmeztetése, Juhos a piros lapot is felmutatta a hazaiak játékosának.
  89
  Gera visszafejelt labdáját Szili lőtte volna kapura, de a védők az utolsó pillanatban mentettek.
  88
  Gera ugratta ki Szilit, aki í­géretes helyzetből, centiméterekkel lőtt a csabai kapu fölé.
  87
  Szilveszter tört be a tizenhatosunkon belülre, de kicsit kisodródott és szerencsére az oldalhálóba lőtte a labdát.
  [video 1.]

  86
  Szili szöglete után Gera ugrott a legmagasabbra, de Fekete lehúzta a feje elől a labdát.
  84
  Mi is kihasználtuk valamennyi cserelehetőségünket: Kapicot Cheregi váltotta fel az utolsó percekre.
  81
  Gavrilovics labdájával Szeverényi tört be a tizenhatosunkon belülre, ahol Gyepes mellett feldobta magát, de Juhos játékvezető jól helyezkedett és látta, hogy nem történt szabálytalanság.
  79
  Szili átadása után Gera kapáslövése az egyik csabai védő lábáról került az alapvonalon túlra. A szöglet után a védők röviden szabadí­tottak fel és Szkukalek kapáslövése csak centiméterekkel kerülte a bal felső sarkot.
  [video 1.]

  78
  Harmadik cserelehetőségüket is kihasználták a hazaiak: Fehér helyére a rutinos, egykori ferencvárosi Kereszturi állt be.
  75
  Kapic a felezővonalnál szabálytalanul állí­totta meg Bánföldit, ezért sárga lapos figyelmeztetésben részesült.
  73
  Másodszor cseréltünk: Leandrót Jovichoz hasonlóan szurkolóink vastapsa kí­sérte le a pályáról, a helyére Szili állt be.
  [video 1.]

  70
  A hazaiak nagyon agresszí­ven, harcosan játszanak, de szinte minden energiájukat a védekezésre fordí­tják.
  67
  Dragóner testi épségét sem kí­mélve, de szabályosan állí­tott meg egy békéscsabai akciót. Válogatott védőnk a mentése után rövid ápolásra szorult, de folytatni tudta a játékot.
  64
  Nálunk is megvolt az első csere: a rendkí­vül sokat dolgozó Jovic helyére a nyáron igazolt Andone állt be.
  61
  Másodszor cseréltek a hazaiak: Megyesi helyére Miculescu állt be.
  59
  A Gyepes buktatásáért megí­télt szabadrúgást Lipcsei 17 méterről elcsavarta a sorfal mellett, de Fekete ezúttal is bravúros mozdulattal védett.
  [video 1.]

  57
  Döbbent csend a békéscsabai lelátón. Vezető gólunk sokkolta a hazai hí­veket, most csak a végig sportszerűen szurkoló ferencvárosi tábort lehet hallani.
  55
  Megszereztük a vezetést! Lipcsei szöglete után a védők kifejelték a labdát, ami visszakerült csapatkapitányunkhoz, aki másodszor átí­velte a labdát a hosszú oldalra és az egyedül hagyott Gyepes közelről a hálóba fejelt (0-1).
  [video 1.]

  52
  Kimaradt a legnagyobb békéscsabai helyzet: Szilveszter Gavrilovicsot hozta játékba, ő Megyesihez passzolt, akinek kapáslövése után Szűcs a léc alól tolta szögletre a labdát. A sarokrúgás már nem jelentett veszélyt a kapunkra.
  49
  Cseréltek a hazaiak: Braga helyére Szeverényi állt be.
  46
  Félidei nyilatkozatok:
  Aleksandar Jovic: -- Fáj a hátam, az állkapcsom, elharaptam a nyelvem, de megpróbálok tovább játszani. Remélem a második félidőben meg tudjuk szerezni a győzelmet.

  Gera Zoltán: -Elképesztően sok helyzetet hagytunk ki, ha a második félidőben kihasználjuk a lehetőségeinket, akkor meglesz a három pont.

  Dragan Vukmir: -- Nagyon fáj a medencecsontom, de mindenképpen folytatni akarom a mérkőzést.
  46
  Elkezdődött a második félidő! A mieink jöttek ki előbb a pályára. Egyik csapat sem cserélt, a békéscsabaiak indí­tották útjára a labdát.
  45
  Vége az első félidőnek!
  44
  Kisebb lökdösődés alakult ki a békéscsabai térfélen: Leandro kezezését lefújta Juhos, erre két hazai játékos elkezdte lökdösni a brazil légióst. Lipcsei sietett a helyszí­nre, hogy szétválassza a “küzdő feleket”, Juhos játékvezető pedig meglepetésre Lipcseinek, illetve a csabaiaktól Gabalának adott sárga lapot.
  43
  Egy beadás után Gera ütközött a hazaiak kapusával, mindketten a földre kerültek. A hazai közönség hevesen tiltakozott, a két játékos azonban sportszerűen kezet fogott egymással és folytatódott a játék.
  [video 1.]

  42
  Az előrehúzódó Gyepes váratlanul lőtt, de a labda elkerülte a Békéscsaba kapuját.
  41
  Megyesi váratlanul kapura emelt, de Szűcs résen volt és megfogta a labdát.
  40
  Egy ütközés után Vukmir szeretett volna ápolást kérni, de a játék nem állt meg, légiósunk pedig bicegve is leszerelte az előretörő Megyesit.
  [video 1.]

  38
  Kapic sokadik párharcát nyerte meg a középpályán. Ezúttal a megszerzett labdával remekül ugratta ki Lipcseit, akinek 19 méteres lövése csak centiméterekkel kerülte el a hazai kaput.
  36
  A békéscsabaiak is eljutottak a kapunkig. Szilveszter indí­totta Gavrilovicsot, akinek beadása után Szűcs magabiztosan húzta le a labdát.
  [video 1.]

  34
  Egy békéscsabai szabadrúgás után a labda a tizenhatosunkon belül Gera kezére pattant. A játékvezető azonban jól látta, hogy nem volt szándékos kezezés és továbbot intett.
  32
  Ezúttal szabadrúgásból veszélyeztettünk, de Lipcsei jól eltalált lövése kipattant egy védőről.
  [video 1.]

  29
  Az eredményjelzőtábla sem akarja elhinni, hogy még mindig 0-0 az eredmény, ezért felmondta a szolgálatot, mostantól a szurkolók csak tippelhetnek arra, hogy hányadik percnél tart a mérkőzés.
  27
  Jovic a leshatáron keresztbe futott a védők mögött, Lipcsei mértani pontossággal tette elé a labdát, idegenlégiósunk kapáslövését azonban Fekete kivédte.
  [video 1.]

  26
  Csodálatos Gera-Leandro-Lipcsei akció végén csapatkapitányunk 15 méterről lőtt a kapu fölé.
  24
  Gera tört volna egyedül kapura, de az őrzésével megbí­zott Bujáki feltartotta, Juhos játékvezető nem látott szabálytalanságot.
  22
  Teljesen beszorí­tottuk a csabaiakat, akik képtelenek megtartani és kihozni a labdát. Reméljük, már nem kell sokat várnunk a vezető gólunkra.
  19
  Gyepes jó cselekkel tört előre, de a tizenhatos előtt feltartották. A szabadrúgást Gera elcsavarta a sorfal mellett, de a hazaiak kiváló formában védő kapusa, Fekete a sarok előtt elérte a labdát.
  [video 1.]

  17
  Vukmir beadása után Leandro a tizenhatoson belül egy gyönyörű csellel elfektette a védőjét, de 14 méteres lövését Fekete óriási bravúrral védte.
  15
  Leandro kényszerí­tőzött Joviccsal, a visszakapott labdát brazil légiósunk centiméterekkel emelte a kapu fölé.
  [video 1.]

  12
  Gyarmati doktortól megtudtuk, hogy Jovicot azért kellett ápolni, mert a fejese után esés közben elharapta a nyelvét.
  [video 1.]

  11
  Dragóner visszatért a pályára. A hazaiaknál Udvari kapott sárga lapot, mert buktatta az őt kicselező Jovicot.
  8
  Jovic visszatért a pályára, most azonban Dragónert kell ápolni. Válogatott védőnk a Gera buktatásáért megí­télt szabadrúgásunknál húzódott előre. A beadást Szkukalek visszafejelte, a hazai védők tisztáztak, Dragóner azonban a kapu előtti kavarodás közben feltehetően egy ütés vagy rúgás következtében sérült meg.
  7
  Jovicot továbbra is ápolni kell, a békéscsabaiak pedig majdnem gólt lőttek. Megyesi egy lepattanó labdát közelről a kapunk mellé emelt.
  5
  Óriási helyzetet hagytunk ki! Gera indí­tásával Kriston húzott el a jobb oldalon, beadása után a rövid saroknál érkező Jovic gyönyörű mozdulattal fejelt kapura, de Fekete óriási bravúrral védett. A támadásnál Jovic rosszul esett, ezért a pályán kí­vül kell ápolni, Garami József pedig máris elküldte Andonét melegí­teni.
  3
  Bizonytalankodtak a védőink, í­gy a Békéscsaba rúghatott szögletet, de a belőtt labdát Vukmir és Dragóner együttes erővel kivágta a mezőnybe.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés, a mieink indí­tották útjára a labdát, Gera passzolt Jovichoz.
  .
  Pillanatokon belül kezdődik a mérkőzés. A találkozó Tóth B. Istvánnak, a békéscsabai kézilabdacsapat masszőrének halála miatt egyperces gyászszünettel kezdődik. A mieinkSzűcs -- Vukmir, Dragóner, Gyepes -- Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek -- Gera, Jovic, Leandro összeállí­tásban lépnek pályára, a hazaiak Fekete -- Udvari, Fehér, Gabala, Bujáki -- Szilveszter, Bánföldi, Braga, Vincze Z., Megyesi -- Gavrilovics felállásban játszanak majd.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Perceken belül kezdődik a Békéscsaba elleni mérkőzésünk. A két csapat tagjai már a pályán melegí­tenek.
  .
  A lelátó gyakorlatilag megtelt, nagyon jó a hangulat. A csabai játékosok már befejezték a melegí­tést és visszamentek az öltözőbe, a mieink közül Szűcs Lajos ment be gyorsan átöltözni, a többiek még a pályán vannak.
  .
  A mérkőzés előtt Kereszturi András, a hazaiak erőssége találkozott az egykori ferencvárosi csapattársakkal, Józsa Miklóssal, Lipcsei Péterrel, akikkel együtt játszott. Kereszturi elmondta, hogy csodálatos éveket töltött el csapatunkban, a mai napig rengeteg ferencvárosi barátja van, de kilencven percre félre kell tennie az érzelmeket és mindent meg fog tenni a Békéscsaba győzelméért. A futballista sérülése után még nincs tökéletes állapotban, ezért valószí­nűleg csak a második félidőben lép pályára.
  .
  Ebben a percben jönnek ki a csapatok a játékvezetők a pályára, a bí­rók tiszta sárgában, a mieink tiszta zöldben, a hazaiak lila-fehér csí­kos mezben és lila nadrágban vannak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.10.18:00 M4 Sport 21.ford elmaradt
OLDALAK
04.14.16:30 M4 Sport
04.20.20:00 TV:M4Sport
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ