2002.VIII.3. Ferencváros – Kispest-Honvéd: 4-0

2 hozzászólás a(z) 2002.VIII.3. Ferencváros – Kispest-Honvéd: 4-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunknak remekül sikerült a hazai bemutatkozása a 2002/2003-as szezonban az első Üllői úti bajnokin kiütéses, 4-0-ás győzelmet aratott a Kispest-Honvéd ellen.

  Ferencváros – Kispest-Honvéd: 4-0 (2-0)
  Üllői út, 8.000 néző, vezette: Hanacsek (Hrabovszky, Kovács P.)

  Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Kriston, Lipcsei, Kapic (Szili 62.), Szkukalek – Gera (Jovic 80.), Tököli, Leandro (Somorjai 74.)

  Kispest: Tóth J. (Horváth G. 46.) – Dulca, Batrinu, Balint – Téger, Babos (Herczegfalvi 51.), Dubecz, Laczkó (Kozarek 57.) – Piroska – Torghelle, Sasu

  Gól: Tököli (11.), Leandro (19.), Szkukalek (77.), Dragóner (82.)
  Sárga lap: Vukmir (73.) illetve Babos (41.), Sasu (49.)

  Az első perctől magunkhoz ragadtuk az irányí­tást, a kispestiek kivárásra játszottak. Ez a taktika azonban nem vált be, hiszen a 11. percben gyönyörű góllal megszereztük a vezetést: Leandro gyönyörűen emelt Tököli elé, aki 12 méterről kapásból a jobb felső sarokba bombázott, megszerezve pályafutása 100. élvonalbeli gólját.(1-0) A kispestiek még magukhoz sem tértek az első sokkból, máris kettőre nőtt az előnyünk: a 19. percben Kriston a jobb oldalon beforgatta Balintot, beadását a 75. NB I-es mérkőzésén pályára lépő Gera parádés mozdulattal, sarokkal továbbí­totta Leandróhoz, aki kapásból a felső lécre emelt, majd a lepattanó labdát a kiváró védők és Tóth mellett közelről a hálóba kotorta (2-0). Ezzel gyakorlatilag az első húsz percben minden eldőlt, hiszen a vendégek teljesen megzavarodtak, a mieink pedig teljesen érthetően megnyugodtak. A kispestiek a két csapat közötti óriási tudásbeli különbséget durva szabálytalanságokkal próbálták egyensúlyozni, szerencsére játékosaink nem hagyták magukat provokálni, annak ellenére, hogy a játékvezető túlságosan elnéző volt a vendégekkel szemben. Szinte percenként alakí­tottunk ki veszélyes helyzeteket a vendégek kapuja előtt, a kispestiek erejéből két veszélyes beadáson és egy erőtlen távoli lövésnél többre nem tellett.

  A szünetben Fitos József, a vendégek szakvezetője meglepő döntést hozott: lecserélte a két kapott gól ellenére csapata egyik legjobbjának bizonyuló Tóth Józsefet és helyére Horváth Gábort állí­totta a kapuba. Mi változatlan felállásban és változatlan lendülettel kezdtük a második játékrészt. Jó volt látni, hogy a csapat a megnyugtató előny ellenére sem állt le és a maximumot igyekezett kihozni magából. A kispestiek hiába próbálkoztak újabb cserékkel, továbbra is mi irányí­tottunk, a csapat látványos akciókkal szórakoztatta a szurkolókat. Az újabb gólok a hajrára maradtak, de ezt senki sem bánta. A 77. percben Szkukalekkényszerí­tőzött Gerával, majd a visszakapott labdát öt méterről, kicsit kiszorí­tott helyzetből a jobb sarokba lőtte (3-0). Igornak ez volt az első gólja a Ferencvárosban! A 82. percben a Fradiban 100.alkalommal pályára lépő Dragóner állí­totta be a végeredményt: Lipcsei szöglete után 6 méterről fejelt kapura és a labda Horváth hasa alatt a hálóba gurult 4-0. Az utolsó tí­z perc az ünneplés jegyében telt el, a kispestiek nem tudtak, a mieink pedig már nem akartak módosí­tani az eredményen.

  Csapatunk folytatta remek szereplését a bajnokságban, hiszen két forduló után százszázalékos teljesí­tménnyel, 6-0-s gólkülönbséggel vezeti a tabellát.

  Garami József: -- Nem volt olyan könnyű mérkőzés, mint azt az eredmény sejteti, és azt mondom, hogy nagyot hibázik az a csapat, amelyik lebecsüli a Kispestet. Szerintem ügyes csapatról van szó, amely okoz még meglepetést a mostani bajnokságban. Nagyon sokat számí­tott, hogy sikerült korán gólt szereznünk, hiszen Tököli találata megadta a meccs alaphangját. Jól dolgozott a csapat, és ugyan volt néhány rövid időszak, amikor a Honvéd erőre kapott, de végig uraltuk a játékot. Örülök, hogy Leandro és Tököli góllal mutatkozott be hazai közönség előtt. Egyikőjük sincs még tökéletes állapotban, hiszen Tököli sérülés miatt alig edzett a bajnokság előtt, és Leandro is későn kezdte a felkészülést, í­gy pont a rajtra fáradt el. Leonál ez volt az oka annak, hogy az első fordulóban csak csereként számí­tottam rá. Azt gondolom, hogy ők ketten beépülhetnek a csapatba szép lassan, és í­gy a többi új igazolásunknak, a fiatal játékosoknak is van idejük arra, hogy fejlődjenek, tanuljanak, és egyre ütőképesebb legyen az együttesünk.

  Gujdár Sándor(A Kispest-Honvéd megbí­zott vezetőedzője): – Gratulálok a Ferencvárosnak és Garami Józsefnek, hiszen meggyőző fölénnyel, egyértelműen megérdemelten győztek le bennünket. Sajnos ezúttal kiütközött az, hogy csapatunk még a munka elején tart, és a holt idénybeli bizonytalanságok láthatóan nem tettek jót a keretnek, hiszen elmaradt a jó formához szükséges szakmai munka. A bajnoki rajton a lelkesedés pótolhatta azt, ami munkában hiányzik még a csapatból, de a mai Fradi ellen esélyünk sem volt. Nem keseredünk el, megyünk tovább, tesszük a dolgunkat, és biztosan érünk el ennél sokkal jobb eredményt is.

 • 92
  Vége a meccsnek! 4-0-ra nyertünk, a közönség felállva tapsolta meg a ma időnként látványosan futballozó csapatunkat.
  88
  Piroska beadása után Sasu fejelt mellé.
  85
  A szurkolók már öt perccel a befejezés előtt elkezdték ünnepelni a csapatot.
  82
  Már néggyel vezetünk! Lipcsei szöglete után Dragóner 6 méterről fejelt kapura és a labda Horváth hasa alatt a hálóba gurult (4-0).
  [video 1.]

  80
  Kihasználtuk harmadik cserelehetőségünket: Gera helyére Jovic állt be.
  79
  Lipcsei két védő között betört a tizenhatoson belülre, de az elévetődő Horváth megszerezte a labdát.
  77
  Megvan a harmadik gól! Szkukalek kényszerí­tőzött Gerával, majd a visszakapott labdát öt méterről, kicsit kiszorí­tott helyzetből a jobb sarokba lőtte (3-0).
  [video 1.]

  74
  Másodszor cseréltünk: Leandro helyett Somorjai lépett pályára.
  73
  Vukmir becsúszva próbálta szerelni Sasut, de közben a kispesti játékos lábát is eltalálta, ezért sárga lapot kapott.
  [video 1.]

  70
  Torghelle indí­totta Sasut, aki egyedül tört volna kapura, de Szűcs remek ütemben jött ki és fölszedte előle a labdát.
  [video 1.]

  68
  Magabiztosan őrizzük kétgólos előnyünket, a lelátón kiváló a hangulat, a szurkolók folyamatosan biztatják a csapatot.
  67
  Szili beállásával változott a felállásunk, Leandro visszahúzódott a középpályára és szili ment előre a csatársorba.
  65
  Szkukalek két gyönyörű csellel húzott el a bal szélen, kapu elé lőtt labdáját Horváth húzta le Tököli elől.
  [video 1.]

  62
  Cseréltek a mieink: Kapic helyére Szili jött be.
  61
  Tököli indí­totta a védők között kilépő Kristont, Hanacsek azonban a partjelző téves beintésére lest jelzett.
  57
  Harmadik cserelehetőségét is kihasználta a Kispest: Laczkót Kozarek váltotta fel.
  56
  Tököli remek passzal indí­totta Gerát, aki két védő között mellel maga elé tette a labdát, utána viszont sajnos hosszan szöktette magát és a labda az alapvonalon túlra gurult.
  54
  Leandro szöglete után Gyepes 10 méterről a kapu tetejére fejelte a labdát.
  [video 1.]

  51
  Cseréltek a vendégek, Babos helyett Herczegfalvi lépett pályára.
  [video 1.]

  49
  Sasu visszahúzta Lipcseit és jogosan kapott sárga lapot.
  46
  Elkezdődött a második félidő, a kispestiek kapust cseréltek: Tóth József helyett Horváth Gábor véd a második 45 percben.
  46
  Félidei nyilatkozatok:
  Leandro de Almeida:- Fantasztikus élmény, hogy első Üllői úti mérkőzésemen egyből gólt tudtam szerezni. Most vagyok először kezdő, most lát igazi meccsen először a ferencvárosi közönség. Ennél többre nem vágyhattam. Szerintem a második félidőben még növeljük az előnyünket.

  Szkukalek Igor:- Szerencsére uraljuk a pályát, és a kispestiek ritkán jutnak el a kapunk elé. A meleg ellenére jó iramot diktálunk, pörög a kezdettől fogva a csapat, és ez nagyon jó.

  Szűcs Lajos:- Nem nagyon akadt védenivalóm. A második félidőben is hasonló játékra számí­tok. A szünet után nem szabad leülnünk, ha ugyaní­gy tudunk rohamozni, akkor biztos a győzelmünk.

  Dragóner Attila:- Maximálisan elégedett vagyok a csapattal. Összefogottak vagyunk, mindenki teszi a dolgát, azt hiszem a nézők jól szórakoznak. A második félidőben további gólokat vár tőlünk a közönség, és mindent megteszünk, hogy ne csalódjanak.
  45
  Vége az első félidőnek.
  43
  Torghelle beadása után Piroska 8 méterről csúsztatott a kapunk mellé.
  41
  Babos most Szkukaleket rántotta le, és most már megkapta a sárga lapos figyelmeztetést.
  [video 1.]

  40
  Ezúttal Babos rúgta fel Leandrót, Hanacsek ezt a durva szabálytalanságot sem torolta meg.
  38
  Téger hátulról rálépett Gera bokájára, a sárga lap ezúttal is elmaradt.
  36
  Sasu tört előre a jobb szélen, kapu elé lőtt labdáját Szűcs bátor vetődéssel szerezte meg a berobbanó Torghelle elől.
  [video 1.]

  35
  Leandro 15 méteres lövését Tóth J. vetődve védte.
  [video 1.]

  33
  Leandro í­velt be szabadrúgást a kispestiek kapuja elé, Dragóner 10 méterről remek ütemben ugrott fel, de fejesét Tóth J. megfogta.
  [video 1.]

  30
  Kétgólos előnyünk birtokában magabiztosan játszunk, nálunk van többet a labda, a kispestiek kizárólag a védekezésre koncentrálnak.
  27
  Gera a felfutó Dragónert ugratta ki, de Tóth felszedte a labdát védőnk elől.
  [video 1.]

  25
  Tököli két jó csellel tört előre, mielőtt azonban lőhetett volna, Dulca hazaadta előle a labdát.
  22
  Sasu 20 méteres lapos lövését Szűcs könnyedén védte.
  [video 1.]

  19
  Már két góllal vezetünk! Kriston a jobb szélen beforgatta Balintot, beadását Gera sarokkal továbbí­totta Leandróhoz, aki 7 méterről a felsőkapufára emelt, majd a visszapattanó labdát a tétovázó védők között a hálóba kotorta (2-0).
  [video 1.]

  16
  Gyepes és Torghelle küzdött egymással a labdáért a tizenhatosunkon belül, a kispesti játékos feldobta magát, a játékvezető helyesen, továbbot intett.
  14
  Torghelle kapu elé lőtt labdája Vukmirról kipattant, vissza a kispesti csatár elé, aki egyből lőtt, de Dragónerben elakadt a labda.
  [video 1.]

  11
  Megszereztük a vezetést! Leandro parádésan indí­totta Tökölit, aki 12 méterről kapásból a jobb felső sarokba bombázott (1-0). Ez volt a csatár 100. élvonalbeli gólja.
  [video 1.]

  10
  Kriston tört előre a jobb oldalon, laposan középre gurí­tott, Lipcsei átlépte a labdát, ezzel becsapta a védőket, de sajnos a másik oldalon nem érkezett senki.
  8
  Balint brutálisan beleszállt Leandróba, de Hanacsek csak szabadrúgást í­télt a javunkra.
  6
  Kriston jól húztt el a jobb szélen, kapu elé lőtt labdáját kivágták a védők.
  4
  Lipcsei indí­totta a jobb szélen Gerát, akinek a beadása után a védők kifejelték a labdát.
  2
  Dragóner fedezte testel a labdát az alapvonal előtt, amikor érkezett Torghelle és nekiütközött védőnknek. Ezután kisebb lökdösődés alakult ki a pályán, de gyorsan helyreállt a rend.
  1
  Kezdőrúgással kezdődött a mérkőzés, amit első születésnapján Szabó Zsombor végzett el. A meccset a vendégek kezdték, az első félidőben mi támadunk a Nagyvárad tér felőli kapura.
  .
  A ragyogó időben kitűnő a hangulat a lelátón. A mieinkSzűcs -- Vukmir, Dragóner, Gyepes -- Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek -- Gera, Tököli, Leandroösszeállí­tásban kezdi a mérkőzést, a kispadon Udvarácz, Balog, Keller, Somorjai, Szili, Andone, Jovic. A vendégek Tóth J.- Dulca, Batrinu, Balint -- Téger, Babos, Dubecz, Laczkó -- Piroska -- Torghelle, Sasu felállásban lépnek pályára.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Perceken belül kezdődik csapatunk első hazai mérkőzése az új idényben. Az ellenfél a Kispest-Honvéd.
  .
  Most jöttek ki a csapatok a pályára. A mieink tiszta zöldben, a vendégek tiszta fehérben játszanak majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső