2002.VIII.3. Ferencváros – Kispest-Honvéd: 4-0

Tököli Attila a századik bajnoki gólját lőtte

Noha a játékos-pályafutása sem szűkölködött közfigyelmet érdemlő momentumokban, a mostanihoz hasonlatos reflektorfényben azért ritkán állt labdarúgóként Fitos József.


Ferencváros – Kispest-Honvéd: 4-0 (2-0)
Üllői út, 7.942 néző, vezette: Hanacsek Attila (Hrabovszky, Kovács P.)

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Kriston, Kapic (Szili 62.), Lipcsei, Szkukalek – Gera (Jovic 80.), Tököli, Leandro (Somorjai 75.)
szakmai igazgató: Garami József

Kispest: Tóth J. (Horváth G. 46.) – Dulca, Balint, Batrinu, Téger – Babos Á. (Herczegfalvi 50.), Dubecz, Laczkó Á. (Kozarek 58.) – Piroska – Torghelle, Sasu
vezetőedző: Gujdár Sándor

Gól: Tököli (11.), Leandro (20.), Szkukalek (76.), Dragóner (82.)
Sárga lap: Vukmir (75.) illetve Babos Á. (40.), Sasu (49.)

Hogy aztán a Kispestre vezetőedzőnek szerződtetett, ám később az élvonalbeli munkához manapság mifelénk már megkövetelt szakmai minősí­tés hiányában másodedzővé visszaléptetett tréner mennyire boldog a cí­mlapszereptől, legfeljebb tippelgetni lehet, bár hazánk hí­res-hí­rhedt honleánya, Gábor Zsazsa óta jól tudjuk: bizonyos szakmákban majdnem mindegy mit mondanak az emberről, a lényeg az, hogy leí­rják a nevét. Néhány napja amúgy Fitos József kis hí­ján önhibáján kí­vül került megint a hí­rek élére: néhány órán át ugyanis úgy tűnt, a szakvezetőnek még B-licence sincsen, a Honvéd által a profiligához beadott rajtdokumentumok között ugyanis nem lelték az egykori válogatott futballista bizonyí­tványát, ám neve mellőzéséhez ragaszkodó informátorunk szerint rövid kutakodás után mégiscsak előkerült a hiányolt dokumentum, s ezzel az amúgy is zaklatott honi futballvilág megkí­méltetett egy újabb zaftos sztoritól.

Mivel az A-licenc megszerzésére jogosí­tó soros tanfolyam jelentkezési határidejét lekéste, a szakmai nagyfőnök szerepére jogosí­tó papí­rok hí­ján Gujdár Sándor fedőnéven dolgozó Fitos az iskolapad helyett mostanság a gyakorlatban próbálhatja bizonyí­tani edzői rátermettségét. Szó se róla, debütálása a bajnok ZTE ellen imponálóan sikerült, a szakmai hiúságát legfeljebb az piszkálhatta, hogy az a bizonyos július 27-ei meccs az évkönyvekbe Gujdár pályafutásának újabb fejezete, és nem a “beosztott” első élvonalbeli meccseként kerülhet be.

A szombati vizsgafeladat – ha lehet – még nehezebbnek í­gérkezett, elvégre a Siófokon, ha nem is imponáló, de azért magabiztos győzelemmel rajtoló Fradi arénájába az új évad során első látogatóként bekopogtatni nem éppen hálás szerep. Fitos Józsefnek azonban konokul hangoztatott hitvallása: nem az a lényeg, ki az ellenlábas, hanem az, hogy saját alakulata mit rajzol föl a pályán a megálmodott és begyakorolt taktikából. Az Üllői úti csata előtt a kispesti pályaedző mindenesetre azt hangoztatta, a Kispestnek a védelmét kell stabilabbá tenni, mint amilyen volt a hátsó alakzat a nyitó mérkőzésen. S e stratégia a gyakorlatban úgy festett volna, hogy a bajnokság első fordulójában egyaránt gólszerző Tököli Attila és Gera Zoltán állandó felügyelőt kapott Cristian Dulca, illetve Téger István személyében, mí­g a védvonalban dolgozók irányí­tását, mozgatását Florin Batrinu kapta feladatul. Persze, nem volt elővigyázatlan Garami József sem, az FTC szakmai igazgatója Gyepes Gáborra, és a huszonnegyedik születésnapját a mérkőzés előtti napon ünneplő Dragan Vukmirra bí­zta Torghelle Sándor, valamint Marius Sasu semlegesí­tését.

Az már a kötelezőnek mondható fogáskeresés perceiben kitűnt, hogy a kispestiek nem adják olcsón a bőrüket, hiszen olykor már-már provokációs célzatúnak tűnő szabálytalanságoktól sem riadtak vissza, hogy széttördeljék a játékot. Ám a megálmodott stratégia gyorsan összeomlott, hiszen még jócskán az első negyedórán belül járt a találkozó, amikor vezetést szerzett a Ferencváros. Az előkészí­tő az a Leandro volt, akinek szerepeltetésén sokat töprengett Garami József, ám a mesteredző remek érzékkel végül a brazil mellett döntött a román Bogdan Andone ellenében. Az igazi ünneplés ezzel együtt természetesen a befejezőnek járt, márcsak azért is, mert Tököli Attila élvonalbeli karrierje századik találatát jegyezte. Dicsőségét azonban elirigyelte Leandro, s a huszadik percben az akkor már összekuszálódott Honvéd-védelem ziláltságát kihasználva a Szombathelyről érkezett légiós is felí­ratta a nevét az eredményjelzőre.

Ez a gól végképp megroppantotta a látogatókat, í­gy a folytatásban igazán már csak az volt a kérdés, hogy a meccs Fradi által í­rt forgatókönyvéhez legalább apróbb lábjegyzeteket képesek lesznek-e hozzáfűzni a piros-feketék. A kispestiekből azonban egy hét alatt mintha kipárolgott volna minden szakmai ötlet, és a Fitos József által évad előtt oly nagyon í­gérkezett elszánt harcosság is bágyadt tanácstalanságba folyt át.

A folytatásra kapust váltottak a vendégek – a kispesti szakmai stáb szerint a bizonytalankodó Tóth József helyett a huszonnégy éves, Nagykanizsán hét mérkőzés erejéig az első osztályt már kipróbáló Horváth Gábor lépett az Üllői úton pályára. Negyedórán belül a mezőnyposztokon is lehetséges további három csere is lezajlott, ám érdemi fordulatot a Honvéd szempontjából ez sem hozott. A Ferencváros uralta a pályát, s ha néha akadtak is apróbb rések a védelmén, Szűcs Lajos ősz hajszálai nem sokasodtak ezen az estén. Más kérdés, hogy ebben a periódusban – vélhetően a füllesztő meleg miatt is – valamelyest energiatakarékosabban futballozott a hazai együttes is, a három pont biztos begyűjtése láthatóan fontosabb szempont volt az ellenfél kí­méletlen felmorzsolásánál. A publikum ennek ellenére sem elégedetlenkedett, sőt már az apróbb szépségekért (úgymint egy-egy látványos trükk, elszánt becsúszás, életerős lövés) is hálás volt. És hogy ne kelljen csupán ennyivel beérniük a szurkolóknak, arról az amúgy is aktí­v Szkukalek Igor gondoskodott, aki élete első magyar bajnoki gólját rúgta. Ez a találat jeladás is volt, hiszen afféle slusszpoénként még Dragóner Attila is mattolta a vendéggárdát, igaz, ezzel a fejesgóllal Horváth Gábor kapusnak nem lesz könnyű elszámolnia főnökeivel…

A két ősi rivális párharcában ez volt a kilencvenedik FTC-diadal, de a zöld-fehérek 2000 tavasza óta először tudták térdre kényszerí­teni az Üllői úton a Honvédot.

Percről percre

11. perc: Leandro futott el a bal oldalon, majd középre adott, a beadásra érkezett volna Gera és Tököli is, végül a Dunaferrtől szerződtetett gólkirály került kedvezőbb helyzetbe, és egy remek mozdulattal 11 méterről, jobbal a jobb felső sarokba lőtte a labdát. 1–0
20. perc: Kapic, Gyepes, Kriston összjáték után Kriston a jobb oldali alapvonal közelében alaposan megforgatta Laczkót, majd beadta a labdát, amelybe Gera sarokkal még beleért és Leandro először ugyan öt méterről a felső lécet találta el, de a kipattanót – miután Babos Ádám késlekedve próbált felszabadí­tani – már ballal, négy méterről a kapu közepébe helyezte.2–0
32. perc: Gera a jobbösszektő helyén Téger mellől laposan a mélységből érkező Lipcsei elé gurí­tott, a Ferencváros csapatkapitánya már kapura lőtt volna, amikor Dubecz az utolsó pillanatban becsúszva tisztázott a tizenhatos vonalánál.
34. perc: Leandro végzett el szabadrúgást a balösszekötő helyéről, a hoszszú oldalra í­velt, ahonnan Dragóner hat méterről felugorva Tóth József kezébe fejelte a labdát.
35. perc: Gera vette észre remekül a Kispest tizenhatosának bal oldalán üresen álló Leandrót, a brazil légiós pedig egy átvétel után 14 méterről, ballal, félmagasan, nagy erővel lőtt kapura, de Tóth József bravúrral kiütötte a labdát.
44. perc: Laczkó szöktette a jobb oldalon üres területre befutó Torghellét, a kispesti csatár egy csellel becsapta Vukmirt, majd lágyan középre í­velt Piroskának, aki hat méterről a bal alsó kapufa mellé csúsztatta a labdát.

20020803-kispest-csapatkep54. perc: Leandro a bal oldalról í­velt be egy szögletet, Gyepes a hosszú oldalon Dulca fölé emelkedve öt méterről gyengén a kapu fölé fejelte a labdát.
57. perc: Szkukalek és Leandro játszott össze a vendégek tizenhatosának bal sarkánál. Leandro visszagurí­tott Tökölihez, aki lövőhelyzetet keresve befelé cselezett, végül visszagurí­tott Kriston elé, ám a középpályás jobbal középről, 18 méterről a kapu fölé lőtte a labdát.
75. perc: Somorjai a jobb oldali szögletzászlótól adta be a labdát, Tököli egy átvétel is némi kivárás után Szili elé tálalt, és ő futtából jobbal, 21 méterről az égbe küldte a labdát.
76. perc: Gera a balösszekötő helyéről lyukra futtatta a mélységből beinduló Szkukaleket, a szélső középpályás Hercegfalvi mellett megtolta a labdát, majd azt ballal, éles szögből, négy méterről a kapu közepébe helyezte. 3–0
81. perc: Kiütötték a Kispestet: Lipcsei a jobb oldalról végzett el sarokrúgást, a hosszú oldalon menetrendszerűen érkezett Dragóner és hét méterről a kapura fejelt, a labda Horváth Gábor hasa alatt lelassult ugyan, de azért túljutott a gólvonalon – ez bizony potyagól volt… 4–0

Fény és árnyék

20020803-honved-villanyujsagTököli Attila – és ezt már a nyitányon is bebizonyí­totta – szavatartó ember. A Siófok elleni meccs elôtt az elmúlt évad gólkirálya azt í­gérte, góllal debütál a Fradi mezében, és í­gy is tett. Ezúttal azt várta a ferencvárosi publikum, hogy századik élvonalbeli góljáért ünnepelhesse ôt, és a válogatott csatár ez alkalommal sem okozott csalódást újdonsült rajongóinak.

Noha szurkolói szempontból viszonylag békésen indult a meccs, az elsô félidô közepén élénk mozgás támadt a két tábort elválasztó acélkerí­tésnél. A háborút az addig nyugodtan napozgató rendôrök felvonása megelôzte, és noha még késelésrôl szóló rémhí­rek is elterjedtek, hatósági részrôl még azt is cáfolták, hogy komolyabb ökölharc kialakult volna a felek között.

Nyilatkozatok:

Garami József a Ferencváros szakmai igazgatója: – Nagyon örülök, hogy sikerült az elsô két meccsünkön gyôznünk, ráadásul eddig még gólt sem kapott a csapat a bajnokságban. Ezúttal Szkukalek Igor is betalált a kapuba, és ez sok pezsgôjébe kerül majd, mert eddig az edzômeccsen sem lôtt gólt, í­gy megfogadtattuk vele, hogy elsô gólja után megvendégeli a csapatot. Természetesen elégedett vagyok a játékosok teljesí­tményével.

Gujdár Sándor a Kispest vezetôedzôje: – Sajnálhatjuk ezt a vereséget, buta egyéni hibák miatt kaptunk ki a Ferencvárostól. Elkeseredésre azonban nincs ok, mégpedig azért, mert nem lejátszott minket a Fradi, hanem a védôink elemi hibáiból születtek a gólok. A negyedik találatban benne volt fiatal kapusunk is, aki az elsô számú kapus, Tóth József szünetbéli sportszerûtlensége miatt kaphatott lehetôséget.

Szkukalek Igor: – Rendkí­vül boldog vagyok, hogy végre megszerezhettem első ferencvárosi gólomat. Az igazság az, hogy Gera tökéletes passzát nehéz lett volna elrontani. Játékostársaim már régóta cukkoltak, hogy soha nem rúgok gólt. Szerencsére mostantól mást kell kitalálniuk, de azt hiszem ennek ők is örülnek.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2002.VIII.3. Ferencváros – Kispest-Honvéd: 4-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunknak remekül sikerült a hazai bemutatkozása a 2002/2003-as szezonban az első Üllői úti bajnokin kiütéses, 4-0-ás győzelmet aratott a Kispest-Honvéd ellen.

  Ferencváros – Kispest-Honvéd: 4-0 (2-0)
  Üllői út, 8.000 néző, vezette: Hanacsek (Hrabovszky, Kovács P.)

  Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Kriston, Lipcsei, Kapic (Szili 62.), Szkukalek – Gera (Jovic 80.), Tököli, Leandro (Somorjai 74.)

  Kispest: Tóth J. (Horváth G. 46.) – Dulca, Batrinu, Balint – Téger, Babos (Herczegfalvi 51.), Dubecz, Laczkó (Kozarek 57.) – Piroska – Torghelle, Sasu

  Gól: Tököli (11.), Leandro (19.), Szkukalek (77.), Dragóner (82.)
  Sárga lap: Vukmir (73.) illetve Babos (41.), Sasu (49.)

  Az első perctől magunkhoz ragadtuk az irányí­tást, a kispestiek kivárásra játszottak. Ez a taktika azonban nem vált be, hiszen a 11. percben gyönyörű góllal megszereztük a vezetést: Leandro gyönyörűen emelt Tököli elé, aki 12 méterről kapásból a jobb felső sarokba bombázott, megszerezve pályafutása 100. élvonalbeli gólját.(1-0) A kispestiek még magukhoz sem tértek az első sokkból, máris kettőre nőtt az előnyünk: a 19. percben Kriston a jobb oldalon beforgatta Balintot, beadását a 75. NB I-es mérkőzésén pályára lépő Gera parádés mozdulattal, sarokkal továbbí­totta Leandróhoz, aki kapásból a felső lécre emelt, majd a lepattanó labdát a kiváró védők és Tóth mellett közelről a hálóba kotorta (2-0). Ezzel gyakorlatilag az első húsz percben minden eldőlt, hiszen a vendégek teljesen megzavarodtak, a mieink pedig teljesen érthetően megnyugodtak. A kispestiek a két csapat közötti óriási tudásbeli különbséget durva szabálytalanságokkal próbálták egyensúlyozni, szerencsére játékosaink nem hagyták magukat provokálni, annak ellenére, hogy a játékvezető túlságosan elnéző volt a vendégekkel szemben. Szinte percenként alakí­tottunk ki veszélyes helyzeteket a vendégek kapuja előtt, a kispestiek erejéből két veszélyes beadáson és egy erőtlen távoli lövésnél többre nem tellett.

  A szünetben Fitos József, a vendégek szakvezetője meglepő döntést hozott: lecserélte a két kapott gól ellenére csapata egyik legjobbjának bizonyuló Tóth Józsefet és helyére Horváth Gábort állí­totta a kapuba. Mi változatlan felállásban és változatlan lendülettel kezdtük a második játékrészt. Jó volt látni, hogy a csapat a megnyugtató előny ellenére sem állt le és a maximumot igyekezett kihozni magából. A kispestiek hiába próbálkoztak újabb cserékkel, továbbra is mi irányí­tottunk, a csapat látványos akciókkal szórakoztatta a szurkolókat. Az újabb gólok a hajrára maradtak, de ezt senki sem bánta. A 77. percben Szkukalekkényszerí­tőzött Gerával, majd a visszakapott labdát öt méterről, kicsit kiszorí­tott helyzetből a jobb sarokba lőtte (3-0). Igornak ez volt az első gólja a Ferencvárosban! A 82. percben a Fradiban 100.alkalommal pályára lépő Dragóner állí­totta be a végeredményt: Lipcsei szöglete után 6 méterről fejelt kapura és a labda Horváth hasa alatt a hálóba gurult 4-0. Az utolsó tí­z perc az ünneplés jegyében telt el, a kispestiek nem tudtak, a mieink pedig már nem akartak módosí­tani az eredményen.

  Csapatunk folytatta remek szereplését a bajnokságban, hiszen két forduló után százszázalékos teljesí­tménnyel, 6-0-s gólkülönbséggel vezeti a tabellát.

  Garami József: -- Nem volt olyan könnyű mérkőzés, mint azt az eredmény sejteti, és azt mondom, hogy nagyot hibázik az a csapat, amelyik lebecsüli a Kispestet. Szerintem ügyes csapatról van szó, amely okoz még meglepetést a mostani bajnokságban. Nagyon sokat számí­tott, hogy sikerült korán gólt szereznünk, hiszen Tököli találata megadta a meccs alaphangját. Jól dolgozott a csapat, és ugyan volt néhány rövid időszak, amikor a Honvéd erőre kapott, de végig uraltuk a játékot. Örülök, hogy Leandro és Tököli góllal mutatkozott be hazai közönség előtt. Egyikőjük sincs még tökéletes állapotban, hiszen Tököli sérülés miatt alig edzett a bajnokság előtt, és Leandro is későn kezdte a felkészülést, í­gy pont a rajtra fáradt el. Leonál ez volt az oka annak, hogy az első fordulóban csak csereként számí­tottam rá. Azt gondolom, hogy ők ketten beépülhetnek a csapatba szép lassan, és í­gy a többi új igazolásunknak, a fiatal játékosoknak is van idejük arra, hogy fejlődjenek, tanuljanak, és egyre ütőképesebb legyen az együttesünk.

  Gujdár Sándor(A Kispest-Honvéd megbí­zott vezetőedzője): – Gratulálok a Ferencvárosnak és Garami Józsefnek, hiszen meggyőző fölénnyel, egyértelműen megérdemelten győztek le bennünket. Sajnos ezúttal kiütközött az, hogy csapatunk még a munka elején tart, és a holt idénybeli bizonytalanságok láthatóan nem tettek jót a keretnek, hiszen elmaradt a jó formához szükséges szakmai munka. A bajnoki rajton a lelkesedés pótolhatta azt, ami munkában hiányzik még a csapatból, de a mai Fradi ellen esélyünk sem volt. Nem keseredünk el, megyünk tovább, tesszük a dolgunkat, és biztosan érünk el ennél sokkal jobb eredményt is.

 • 92
  Vége a meccsnek! 4-0-ra nyertünk, a közönség felállva tapsolta meg a ma időnként látványosan futballozó csapatunkat.
  88
  Piroska beadása után Sasu fejelt mellé.
  85
  A szurkolók már öt perccel a befejezés előtt elkezdték ünnepelni a csapatot.
  82
  Már néggyel vezetünk! Lipcsei szöglete után Dragóner 6 méterről fejelt kapura és a labda Horváth hasa alatt a hálóba gurult (4-0).
  [video 1.]

  80
  Kihasználtuk harmadik cserelehetőségünket: Gera helyére Jovic állt be.
  79
  Lipcsei két védő között betört a tizenhatoson belülre, de az elévetődő Horváth megszerezte a labdát.
  77
  Megvan a harmadik gól! Szkukalek kényszerí­tőzött Gerával, majd a visszakapott labdát öt méterről, kicsit kiszorí­tott helyzetből a jobb sarokba lőtte (3-0).
  [video 1.]

  74
  Másodszor cseréltünk: Leandro helyett Somorjai lépett pályára.
  73
  Vukmir becsúszva próbálta szerelni Sasut, de közben a kispesti játékos lábát is eltalálta, ezért sárga lapot kapott.
  [video 1.]

  70
  Torghelle indí­totta Sasut, aki egyedül tört volna kapura, de Szűcs remek ütemben jött ki és fölszedte előle a labdát.
  [video 1.]

  68
  Magabiztosan őrizzük kétgólos előnyünket, a lelátón kiváló a hangulat, a szurkolók folyamatosan biztatják a csapatot.
  67
  Szili beállásával változott a felállásunk, Leandro visszahúzódott a középpályára és szili ment előre a csatársorba.
  65
  Szkukalek két gyönyörű csellel húzott el a bal szélen, kapu elé lőtt labdáját Horváth húzta le Tököli elől.
  [video 1.]

  62
  Cseréltek a mieink: Kapic helyére Szili jött be.
  61
  Tököli indí­totta a védők között kilépő Kristont, Hanacsek azonban a partjelző téves beintésére lest jelzett.
  57
  Harmadik cserelehetőségét is kihasználta a Kispest: Laczkót Kozarek váltotta fel.
  56
  Tököli remek passzal indí­totta Gerát, aki két védő között mellel maga elé tette a labdát, utána viszont sajnos hosszan szöktette magát és a labda az alapvonalon túlra gurult.
  54
  Leandro szöglete után Gyepes 10 méterről a kapu tetejére fejelte a labdát.
  [video 1.]

  51
  Cseréltek a vendégek, Babos helyett Herczegfalvi lépett pályára.
  [video 1.]

  49
  Sasu visszahúzta Lipcseit és jogosan kapott sárga lapot.
  46
  Elkezdődött a második félidő, a kispestiek kapust cseréltek: Tóth József helyett Horváth Gábor véd a második 45 percben.
  46
  Félidei nyilatkozatok:
  Leandro de Almeida:- Fantasztikus élmény, hogy első Üllői úti mérkőzésemen egyből gólt tudtam szerezni. Most vagyok először kezdő, most lát igazi meccsen először a ferencvárosi közönség. Ennél többre nem vágyhattam. Szerintem a második félidőben még növeljük az előnyünket.

  Szkukalek Igor:- Szerencsére uraljuk a pályát, és a kispestiek ritkán jutnak el a kapunk elé. A meleg ellenére jó iramot diktálunk, pörög a kezdettől fogva a csapat, és ez nagyon jó.

  Szűcs Lajos:- Nem nagyon akadt védenivalóm. A második félidőben is hasonló játékra számí­tok. A szünet után nem szabad leülnünk, ha ugyaní­gy tudunk rohamozni, akkor biztos a győzelmünk.

  Dragóner Attila:- Maximálisan elégedett vagyok a csapattal. Összefogottak vagyunk, mindenki teszi a dolgát, azt hiszem a nézők jól szórakoznak. A második félidőben további gólokat vár tőlünk a közönség, és mindent megteszünk, hogy ne csalódjanak.
  45
  Vége az első félidőnek.
  43
  Torghelle beadása után Piroska 8 méterről csúsztatott a kapunk mellé.
  41
  Babos most Szkukaleket rántotta le, és most már megkapta a sárga lapos figyelmeztetést.
  [video 1.]

  40
  Ezúttal Babos rúgta fel Leandrót, Hanacsek ezt a durva szabálytalanságot sem torolta meg.
  38
  Téger hátulról rálépett Gera bokájára, a sárga lap ezúttal is elmaradt.
  36
  Sasu tört előre a jobb szélen, kapu elé lőtt labdáját Szűcs bátor vetődéssel szerezte meg a berobbanó Torghelle elől.
  [video 1.]

  35
  Leandro 15 méteres lövését Tóth J. vetődve védte.
  [video 1.]

  33
  Leandro í­velt be szabadrúgást a kispestiek kapuja elé, Dragóner 10 méterről remek ütemben ugrott fel, de fejesét Tóth J. megfogta.
  [video 1.]

  30
  Kétgólos előnyünk birtokában magabiztosan játszunk, nálunk van többet a labda, a kispestiek kizárólag a védekezésre koncentrálnak.
  27
  Gera a felfutó Dragónert ugratta ki, de Tóth felszedte a labdát védőnk elől.
  [video 1.]

  25
  Tököli két jó csellel tört előre, mielőtt azonban lőhetett volna, Dulca hazaadta előle a labdát.
  22
  Sasu 20 méteres lapos lövését Szűcs könnyedén védte.
  [video 1.]

  19
  Már két góllal vezetünk! Kriston a jobb szélen beforgatta Balintot, beadását Gera sarokkal továbbí­totta Leandróhoz, aki 7 méterről a felsőkapufára emelt, majd a visszapattanó labdát a tétovázó védők között a hálóba kotorta (2-0).
  [video 1.]

  16
  Gyepes és Torghelle küzdött egymással a labdáért a tizenhatosunkon belül, a kispesti játékos feldobta magát, a játékvezető helyesen, továbbot intett.
  14
  Torghelle kapu elé lőtt labdája Vukmirról kipattant, vissza a kispesti csatár elé, aki egyből lőtt, de Dragónerben elakadt a labda.
  [video 1.]

  11
  Megszereztük a vezetést! Leandro parádésan indí­totta Tökölit, aki 12 méterről kapásból a jobb felső sarokba bombázott (1-0). Ez volt a csatár 100. élvonalbeli gólja.
  [video 1.]

  10
  Kriston tört előre a jobb oldalon, laposan középre gurí­tott, Lipcsei átlépte a labdát, ezzel becsapta a védőket, de sajnos a másik oldalon nem érkezett senki.
  8
  Balint brutálisan beleszállt Leandróba, de Hanacsek csak szabadrúgást í­télt a javunkra.
  6
  Kriston jól húztt el a jobb szélen, kapu elé lőtt labdáját kivágták a védők.
  4
  Lipcsei indí­totta a jobb szélen Gerát, akinek a beadása után a védők kifejelték a labdát.
  2
  Dragóner fedezte testel a labdát az alapvonal előtt, amikor érkezett Torghelle és nekiütközött védőnknek. Ezután kisebb lökdösődés alakult ki a pályán, de gyorsan helyreállt a rend.
  1
  Kezdőrúgással kezdődött a mérkőzés, amit első születésnapján Szabó Zsombor végzett el. A meccset a vendégek kezdték, az első félidőben mi támadunk a Nagyvárad tér felőli kapura.
  .
  A ragyogó időben kitűnő a hangulat a lelátón. A mieinkSzűcs -- Vukmir, Dragóner, Gyepes -- Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek -- Gera, Tököli, Leandroösszeállí­tásban kezdi a mérkőzést, a kispadon Udvarácz, Balog, Keller, Somorjai, Szili, Andone, Jovic. A vendégek Tóth J.- Dulca, Batrinu, Balint -- Téger, Babos, Dubecz, Laczkó -- Piroska -- Torghelle, Sasu felállásban lépnek pályára.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Perceken belül kezdődik csapatunk első hazai mérkőzése az új idényben. Az ellenfél a Kispest-Honvéd.
  .
  Most jöttek ki a csapatok a pályára. A mieink tiszta zöldben, a vendégek tiszta fehérben játszanak majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ