2002.XI.16. Matáv-Sopron – Ferencváros: 1-3

2 hozzászólás a(z) 2002.XI.16. Matáv-Sopron – Ferencváros: 1-3 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk remek teljesí­tményt nyújtva, végig irányí­totta a mérkőzést és megérdemelten nyert 3-1-re a Sopron otthonában.

    Matáv-Sopron – Ferencváros: 1-3 (0-2)
    Sopron, 5.000 néző, vezette: Juhos (Gyarmati I. T., Nyekita)

    Matáv-Sopron: Farkas B. – Fehér (Majoros 46.), Szabados, Horváth R. – Perger, Csiszár, Somogyi, Pintér (Javrujan 64.), Tóth I. – Tóth M., Sira (Bausz 71.)

    Ferencváros: Udvarácz – Bognár, Vukmir, Gyepes – Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek – Gera (Jovic 73.), Tököli (Szili 89.), Leandro (Penksa 78.)

    Gól: Bausz (75.) illetve Tököli (10.), Gera (32.), Kriston (72.)
    Sárga lap: Fehér (4.), Pintér (33.)

    A mieink a jó iramú és helyzetekben bővelkedő találkozón az első perctől kezdve magukhoz ragadták az irányí­tást és kétséget sem hagytak afelől, hogy ki a jobb ezen a szombat délutánon. Nagyon korán megszereztük a vezetést, hiszen Tököli már a tizedik percben kihasználta a hazai védők figyelmetlenségét. A gól után a hazaiaknak is ki kellett támadniuk. Ez nagyon jót tett a meccsnek, hiszen gyors csatáraink í­gy többször kerülhettek helyzetbe. A házigazdák nagyon durván kezdtek, az első félidőben rengeteget szabálytalankodtak, de Juhos játékvezető a megfelelő időpontban kiosztott sárga lapokkal megfékezte az indulatokat. A soproni csatárok kiváló védekezésünknek köszönhetően nem tudtak a kapunk közelébe kerülni, távoli lövéseiket pedig Udvarácz magabiztosan hárí­totta. A mérkőzés képéről sokat elárul, hogy a hazaiak legjobbja kapusuk, Farkas Balázs volt, aki többször is ziccerben mentett. A 32. percben kettőre növeltük előnyünket: Lipcsei szöglete után Gera fejelt a hazai kapuba (0-2). Csatáraink mindhárman kiváló teljesí­tményt nyújtottak, Leandro okozta a legtöbb gondot a házigazdáknak, képtelenek voltak szabályos eszközökkel tartani, de a sok keresztbemozgással Gera és Tököli is gyakran összezavarta a védőket. A két szélen Kriston és Szkukalek is rendre megnyerte a párharcokat, középen pedig Adem Kapic a rá jellemző hatalmas futásmennyiséggel és elszántsággal gyűjtötte össze a labdákat.

    A második 45 percben a hazaiak mindent egy lapra tettek fel, hiszen a védőként rengeteget szabálytalankodó Fehér helyére a támadó Majoros állt be. Az első percekben veszélyesebben is játszottak a vendéglátók, de az 50. perctől ismét a mi akaratunk érvényesült a pályán. A következő negyed órában három nagy helyzetet is kihagytunk és a soproniak csak kapusuknak köszönhetik, hogy nem húztunk el több góllal. A 72. percben már Farkas sem segí­thetett: Leandro ezúttal Kristont szöktette remek labdával, középpályásunk lövése először kipattant a kapufáról, másodszor azonban közelről könnyedén helyezett az üres kapuba (0-3). Három perccel később a csereként beállt Bausz fejesgóljával szépí­tettek ugyan a hazaiak, de a győzelmünket ekkor már nem fenyegette veszély. A mieink nagy iramú mérkőzésen, jó játékkal, végig koncentrálva teljesen megérdemelt és magabiztos győzelmet arattak a Sopron otthonában.

    A lefújás után a csapatot elkí­sérő 400 szurkolónk fantasztikus ünneplésben részesí­tette Lipcseiéket.

    Garami József: -- Korábban az volt a problémánk, hogy nem lőttük be a helyzeteinket. A korai vezetés megnyugtatta a csapatot, a látottak alapján megérdemelten szereztük meg a három pontot.

    Komjáti András: -- Jobb képességű csapattól kaptunk ki, talán minden másképp történik, ha kihasználjuk a nagy helyzeteinket. Akarat és hit nélkül azonban nem lehet nyerni, néhány játékosom nem küzdött úgy, ahogy az elvárható lenne egy ilyen mérkőzésen. A felkészülésünk nem volt zavarmentes, a hét egyik napján többen is profi futballistához méltatlanul viselkedtek és ez sajnos látszott a teljesí­tményükön.

  • 92
    Vége a mérkőzésnek, csapatunk magabiztosan szerezte meg a három pontot!
    89
    Harmadszor is cseréltünk: Tököli helyére Szili állt be.
    81
    Lipcsei kiváló labdát adott Penksának, akinek 22 méteres lövése alig kerülte el a bal alsó sarkot.
    78
    Másodszor cseréltünk: Leandro helyére Penksa állt be.
    75
    Szépí­tettek a hazaiak. Somogyi í­velt be szabadrúgást a kapunk elé és az üresen hagyott Bausz közelről a hálóba fejelt (1-3).
    73
    Először cseréltek a mieink: Gera helyett Jovic lépett pályára.
    72
    Már hárommal vezetünk! Leandro ugratta ki Kristont, ő gyönyörűen elcsavart Farkas B. mellett, a labda a kapufára pattant, visszapattanót Titi könnyedén passzolta az üres kapuba (0-3).
    71
    Harmadszor cseréltek a hazaiak: Sira helyére Bausz állt be.
    69
    Kriston remek labdával ugratta ki Tökölit, akinek lövését Farkas bravúrral védte.
    67
    Kriston és Gera egymással kétszer kényszerí­tőzve hozták fel a labdát a félpályától, azonban Titi beadásába egy védő belelépett, í­gy szögletet végezhettünk el. Tökölit nagyon szorosan őrizték a védők, Lipcsei beadását, pedig kifejelték.
    64
    Másodszor cseréltek a hazaiak: Pintér helyett Javrujan lépett pályára.
    61
    Leandro egy gyönyörű esernyőcsel után 19 méterről centiméterekkel lőtt a bal sarok mellé.
    60
    Somogyi 25 méterről lőtt kapura, Udvarácz magabiztosan védett.
    59
    Szabadrúgáshoz jutott a Sopron 20 méterre a kapunktól, Csiszár a jobb felső sarok mellé csavarta a labdát.
    58
    Lipcsei kitűnő ütemben ugratta ki Tökölit, aki elől a kapujából messze kifutó Farkas B. bátor vetődéssel szerezte meg a labdát.
    56
    Tóth M. jó cselekkel tört előre, Csiszárhoz passzolt, akinek 20 méteres kapáslövése után Udvarácz csak másodszor tudta megfogni a labdát.
    53
    Lipcsei szöglete után a védők röviden szabadí­tottak fel, Kapic 19 méterről kapásból a kapu fölé lőtt.
    51
    Tököli remek labdával indí­totta Gerát, aki önzetlenül középre gurí­tott, de a kivetődő Farkas B. megszerezte a labdát az egyedül érkező Kriston elől.
    49
    Pintér tört előre, 20 méteres lövése azonban messze elkerülte a kapunkat.
    46
    Elkezdődött a második félidő. A szünetben a soproniak cseréltek: Fehér helyére Majoros állt be.
    46
    Félidei nyilatkozatok:
    Tököli Attila:
    -- Jól játszik a csapat, remélem sérülés nélkül sikerül megnyerni ezt a találkozót a nagyon durván játszó hazaiak ellen. Jókor szereztük a gólokat, de végig figyelnünk kell, nem szabad kiengednünk.
    Gera Zoltán:
    -- Felszabadultan játszunk és szerencsére eredményesek is vagyunk. A Sopron bármikor képes talpraállni, ezért továbbra is oda kell figyelnünk.
    Gyepes Gábor:
    -- Hátul úgy érzem, nincs semmi probléma, a soproniak csak távolról tudtak kapura lőni.
    Szkukalek Igor: -- Nagyon jól játszik a csapat, kezdettől fogva mi irányí­tunk és megérdemelten vezetünk két góllal.
    Józsa Miklós, kapusedző:
    -- Udvarácz Milán remekül látja el feladatát, a távoli lövéseket magabiztosan hárí­totta.
    45
    Az eredményjelzőn különböző érdekes statisztikai adatok jelentek meg az első félidőről: a kapuralövések aránya 11-5 a javunkra, a sárga lapok tekintetében a Sopron vezet 2-0-ra, a szögletarány 5-0 nekünk. Ezek az adatok is az egyértelmű fölényünket bizonyí­tják.
    45
    Vége az első félidőnek, a mieink nagyon harcosan játszanak és megérdemelten vezetünk két góllal.
    44
    Sira dobta fel magát a tizenhatosunk előtt, Juhos szabadrúgást adott a hazaiaknak. Somogyi lövését Udvarácz ütötte ki a mezőnybe.
    43
    Fehér gázolta el Leandrót. A soproni játékosnak már van egy sárga lapja, de megúszta kiállí­tás nélkül.
    42
    Szabadrúgáshoz jutottunk 18 méterre a hazai kaputól. Leandro a sorfal fölött a bal felső sarkot vette célba, de Farkas B. elérte a ladát. A lövés és a védés is nagyon szép volt.
    40
    Somogyi 25 méteres, bombaerős lövését Udvarácz magabiztosan védte.
    36
    Leandro egy remek csel után lőtte a kapu elé a labdát, de a társak lemaradtak a beadásról.
    35
    Kriston beadása után Leandro fejelt a bal felső sarok irányába, de Farkas B. látványos vetődéssel védett.
    33
    Pintér a térfelünk közepén kí­méletlenül és teljesen fölöslegesen beleszállt Lipcseibe, teljes joggal kapott sárga lapot.
    32
    Megvan a második gólunk! Lipcsei szöglete után Geraugrott a legmagasabbra és 8 méterről az alsó sarokba bólintott (0-2).
    29
    Perger a tizenhatos sarkáról váratlanul lőtt, a labda centiméterekkel kerülte el a bal alsó sarkot.
    26
    Lipcsei húzott el a jobb szélen, belőtt labdáját Leandro próbálta meg egyből kapura lőni, de a közbevetődő Fehér szerelt.
    23
    Oldalról, a tizenhatos vonalával egy magasságban végeztünk el szabadrúgást. Lipcsei váratlanul kapura csavarta a labdát, melyet Farkas B. csak nagy nehezen tudott szögletre ütni. Lipcsei beadása után a védők röviden szabadí­tottak fel, a labda csapatkapitányunk elé pattant, akinek 18 méteres, lapos lövését Farkas B. vetődve fogta meg.
    22
    Kapic 30 méterről, váratlanul lőtt, a labda alig kerülte el a kaput.
    20
    Perger a jobb szélen betört a tizenhatoson belülre, ahol ütközött Gyepessel, majd eldobta magát. A hazai szurkolók tizenegyest követeltek, de Juhos helyesen tovább engedte a játékot.
    18
    Perger húzott el a jobb oldalon, beadását Tóth M. a lesen álló Sirához csúsztatta, de a partjelző jól helyezkedett és beintésére Juhos lefújta az akciót.
    17
    Somogyi végzett el szabadrúgást a tizenhatosunk sarkáról, beadása után Horváth R. 10 méterről fejelt a kapunk mellé.
    15
    Nagyon jó iramú a mérkőzés. A hazaiak is nyí­ltan játszanak, igaz nem válogatnak az eszközökben, ha valaki kicselezi őket, azonnal szabálytalankodnak.
    13
    Perger húzott el a jobb szélen, beadása után Bognár fejelte ki a labdát.
    11
    Gyepes végzett el szabadrúgást 25 méterre a soproni kaputól. Lapos, pattogó lövését Farkas B. vetődve védte.
    10
    Megszereztük a vezetést! Lipcsei szöglete után Gera fejesét Farkas B. a kapufára tolta, a lepattanó labdát Szkukalek keresztbe í­velte, a védők röviden mentettek, Lipcsei kapásból lőtt és a kapu előtt álló Tököli remek ütemben úgy nyúlt bele a labdába, hogy a kapusnak esélye sem volt a hárí­tásra. (0-1).
    9
    Továbbra is kí­méletlenül játszanak a hazaiak, egy percen belül Szkukalek és Leandro került a földre.
    7
    Tököli jó cselekkel húzott el a jobb szélen, beadását Gera lőtte kapura, de a labda egy bevetődő védő lábáról az alapvonalon túlra pattant.
    4
    Fehér csúnyán letaglózta Leandrót, jogosan kapott sárga lapot.
    2
    Nagyon durván kezdtek a hazaiak, előbb Leandrót, majd Gerát rúgták fel. A második szabálytalanság 28 méterre a hazai kaputól történt. Szkukalek végezte el a szabadrúgást, de lövése elkerülte a jobb felső sarkot.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés, mi indí­tottuk útjára a labdát. Udvarácz Milán, mielőtt beállt volna a kapuba megcsókolta mindkét kapufát.
    .
    Ebben a pillanatban kifutottak a csapatok a pályára és köszöntötték a szurkolókat.
    .
    A soproniaknál Tóth Mihály és Csiszár személyében két egykori ferencvárosi játékos is a kezdő együttesben kapott helyet.
    .
    A mieink befejezték a bemelegí­tsét és visszamentek az öltözőben, a hazaiak még kint vannak a pályán. A hazai szurkolók a bemutatásnál vastapssal köszöntötték a Sopron csapatkapitányát, Szabados Józsefet, aki a drukkerek elsőszámú kedvence.
    .
    Lassan megtelnek a lelátók, a szurkolók csendben várják a mérkőzést. A mieinket 3-400 drukker kí­sérte el a találkozóra.
    .
    Udvarácz Milán Józsa Miklós kapusedzővel melegí­t. Kapusunk az öltözőfolyosón elmondta, hogy nem izgul, hiszen rengeteg meccsen van már túl. Bár kicsit furcsa számára, hogy nem Dragóner Attila a középhátvéd, mert mögötte már sokat védett, de í­gy sem lesz semmi probléma.
    .
    A csapatok kijöttek melegí­teni érdekesség, hogy a hazaiak már a meccsen is használatos mezükben vannak.
    .
    A két együttes megállapodása értelmében a soproniak fehér mezben, piros nadrágban és fehér sportszárban fognak játszani, a mieink tiszta zöldben lépnek pályára.
    .
    Garami Józsefnek nem volt könnyű dolga kezdőcsapatunk összeállí­tásakor, hiszen Szűcs Lajos és Dragóner Attila nem tudta vállalni a játékot, de kisebb sérülésre panaszkodott Adem Kapic és Gera Zoltán is, szerencsére ők pályára tudnak lépni. A mieink Udvarácz – Bognár, Vukmir, Gyepes – Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek – Gera, Tököli, Leandro összeállí­tásban veszik fel a harcot a hazaiakkal, a kispadon Szabó K., Balog, Cheregi, Andone, Jovic, Szili és Penksa vár bevetésre.
    .
    Az eredményjelző táblán külön köszöntötték Garami József szakmai igazgatót.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! 13 órakor kezdődik csapatunk Sopron elleni idegenbeli mérkőzése. A mieink már megérkeztek a stadionba, jelenleg az öltözőben tart a játékosoknak egy utolsó eligazí­tást Garami József szakmai igazgató.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ