2002.XI.12. UEFA, VfB Stuttgart – Ferencváros: 2-0

2 hozzászólás a(z) 2002.XI.12. UEFA, VfB Stuttgart – Ferencváros: 2-0 bejegyzéshez

  • ftc.hu: A két meccs alapján a mieink egyáltalán nem voltak rosszabbak, sőt az első mérkőzésen lényegesen jobban játszottunk a németeknél. Sajnos az Üllői úton nem tudtunk előnyt szerezni, a Stuttgart pedig ma maximálisan kihasználta lehetőségeit.

    VfB Stuttgart – Ferencváros: 2-0 (0-0)
    Stuttgart, Gottlieb Daimler-stadion, 10.000 néző, vezette: Kapitanis (Christodoulou, Xanthou)

    VfB Stuttgart: Ernst – Hinkel, Meira, Bordon, Gerber –- Hleb, Meissner (Amanatidis 46.), Balakov (Mutzel 83.), Soldo, Seitz – Ganea (Kuranyi 46.)

    Ferencváros: Szűcs L. -– Vukmir, Dragóner, Gyepes -– Bognár (Jovic 86.), Kapic (Balog Z. 82.), Lipcsei, Szkukalek – Szili (Leandro 74.), Tököli, Gera

    Gól: Amanatidis (67.), Meira (90. – 11-esből)
    Sárga lap: Kuranyi (76.), Gerber (78.), Mutzel (91.) illetve Lipcsei (15.), Bognár (23.), Gyepes (29.), Szkukalek (43.), Szili (45.), Leandro (77.)
    Kiállí­tva: Lipcsei (90.)

    A mérkőzés elején elmaradtak a várva várt hazai rohamok, együttesünk stabil védekezése ellen nem találták a hazaiak az ellenszert. Az első kapura lövés a miénk volt: a 10. percben Tököli kapott labdát, majd néhány métert vezette azt, és ballal 18 méterről lőtt, a lapos lövés kevéssel kerülte el Ernst kapuját, de a kapus rajta volt a lövésen. A stadionban már ekkor is zúgott a „Hajrá Fradi!”, drukkereink fantasztikusan buzdí­tották csapatunkat. A folytatásban enyhe mezőnyfölénybe kerültek a hazaiak, de az első komolyabb stuttgarti lehetőségre 28 percet kelett várni: egy pontrúgás után Seitz adott középre, Meissner a kivetődő Szűcsöt megelőzve a kapu fölé fejelt. Csapatunk ekkor már valamelyest óvatosabban futballozott, hiszen 29 perc alatt Kapitanis három játékosunknak is sárgát mutatott fel, amely nem mindig volt jogos. A 31. percben Balakov végzett el szabadrúgást 17 méterről, Szűcs bravúrral mentett. A stuttgartiak továbbra is csak a pontrúgások után voltak némileg veszélyesek, igazi helyzetet a budapesti meccshez hasonlóan nem tudtak kidolgozni. A félidő hajrája a mieink volt, többet volt a stuttgarti kapu előtt, mint Szűcs kapuja előtt. Sajnos ennek ellenére csapatunk nem úszta meg további lapok nélkül, 45 percnyi játék után már öt játékos sárgult be.

    A szünetben Felix Magath lecserélte a passzí­v Ganeát, helyette Kuranyi állt be, de Meissner helyére is egy csatár, Amanatidis állt be. A fordulás után minden ott folytatódott, ahol az első játékrész végén abbamaradt. Erőtlen hazai próbálkozások mellett a mieink egyre bátrabban futballoztak: Lipcsei került helyzetbe, ám lövését Ernst védte. A 67. percben aztán váratlanul vezetést szereztek a hazaiak: a párharc során az első stuttgarti ziccert Amanatidis értékesí­tette. Ezután még jobban kijöttek a mieink, de a stuttgarti védelem stabilan állt a lábán, Bordonék az utolsó pillanatban mindig menteni tudtak. Tököli í­gy is helyzetbe került, ám lövésébe beleléptek. Kisebbfajta csoda történt a 76. percben: a hazaiak is kaptak lapot, Kuranyi sárgult be. Az utolsó negyedórában drukkereink fantasztikus buzdí­tása mellett megpróbáltunk mindent megtenni az egyenlí­tésért, sajnos sikertelenül. A 90. percben végleg eldőlt a párharc: Kapitanis mindenki megdöbbenésére büntetőt í­télt, sőt az ezt „számonkérő” csapatkapitányunkat, Lipcsei Pétert kiállí­totta. A büntetőt Meira belőtte, ezzel kialakult a 2-0-s végeredmény, amellyel a Stuttgart került a következő körbe.

    Nyilatkozatok:

    Garami József: -- Gratulálok a Stuttgartnak. Az első mérkőzésen több helyzetünk volt, sajnos azokat nem tudtuk berúgni. Ha az Üllői úton kihasználtuk volna a lehetőségeinket, akkor most mi léphettünk volna tovább. A Stuttgart ezen a mérkőzésen jobban játszott, ennek ellenére az első nagy helyzet előttünk adódott, de sajnos nem lőttük be. Az első gólt szerencsétlen körülmények után kaptuk, a büntetőt pedig nem akarom kommentálni, először szeretném megnézni videón. A Stuttgartnak sok sikert kí­vánok a következő fordulóban.

    Felix Magath: -- A két mérkőzés alapján azt kell mondanom, hogy a Ferencváros nemzetközileg is egy jegyzett és erős csapat. A találkozó nagy részében érezhető volt, hogy mindkét együttes a biztonságra törekedett, egyik sem akart kockázatot vállalni. Az első gólunk előtt Kuranyi beadása lecsúszott, ez volt a szerencsénk, Amanatidis í­gy találhatott be. Örülök, hogy ennyi sárga lapot osztott ki a játékvezető, mivel a bajnokságban hozzászoktunk ahhoz, hogy a bí­rók kellően megtorolják a kemény belépőket.

  • 94
    A játékosok odamentek szurkolóinkhoz, megtapsolták a drukkereket, akik sportszerűen vették tudomásul kiesésünket.
    93
    A ciprusi bí­ró lefújta a meccset, ezt most nem hibázta el.
    91
    Mutzel is megkapta jogos sárga lapját.
    90
    Meira állt a labda mögé, és laposan a bal sarokba lőtt. Szűcs majdnem hárí­totta a lövést. (2-0)
    89
    Kapitanis feltette mai teljesí­tményére a koronát, Kuranyi megdöbbenésére büntetőt í­télt. Lipcsei csapatkapitányi minőségében reklamált, erre a ciprusi bí­ró kiállí­totta. A kapitányi szalagot Szűcs vette át.
    86
    Jovic is beállt, a szerb támadó Bognár zsoltot váltotta.
    83
    Lejött Balakov, helyére a fiatal Mutzel állt be.
    82
    Balog Zoltán állt be a megsérült Kapic helyett.
    82
    Drukkereink mindent megpróbálnak, űzik-hajták a mieinket.
    81
    Balakov újra távolról tüzelt, ezúttal jobbal próbálkozott, különösebb veszély nélkül.
    79
    Hleb szép cselek után lőtt 17 méterről, a kapu fölé.
    78
    Gerber is besárgult, a védő ezúttal már nem úszta meg: a korábban nagyon durván közbelépő Gerberrel szemben már nem volt olyan elnéző a ciprusi bí­ró, egy belépője után lapot adott neki.
    77
    Kapitanis máris válaszolt: Leónak is felmutatta a sárga lapot.
    76
    Kisebbfajta csoda: a hazaiak is kaptak lapott, Kuranyi sárgult be.
    75
    Továbbra is próbálkozunk az egyenlí­téssel: ezúttal Gera adott szépen középre, Tököli megelőzte védőjét, majd kapura csúsztatott, Ernst azonban védeni tudott.
    74
    Garami József Szili helyett Leót küldte játékba.
    71
    Az elmúlt percekben teljesen átvettük a játék irányí­tását, de a kapu előtt az utolsó pillanatban mindig közbe tudnak lépni Bordonék.
    68
    Azonnal egyenlí­thettünk volna: Tököli elé pattant a labda, akinek lövésébe az utolsó pillanatban beleléptek. Nagy helyzet volt.
    67
    Vezet a Stuttgart. Seitz lőtte el a kapu előtt a labdát, és a hosszú saroknál érkező Amanatidis 3 lépésről a léc alá bombázott. (1-0)
    64
    A stuttgartiak most meglódultak, ám a jobboldali beadás után Vukmir szépen tisztázott az érkező Kuranyi elől.
    63
    Újabb durva belépő a hazaiak részéről, Balakovnál is elmaradt a jogos sárga lap.
    62
    Gerber teremtette le Vukmirt, de a lap elmaradt.
    61
    Lipcsei és védője egymást fogta, majd a stuttgarti hátvéd lerántotta csapatkapitányunkat a 16-oson belül. Érdekes helyzet volt…
    60
    Nem lehet eléggé dí­csérni a ferencvárosi tábort, időnként már-már olyan a hangulat, mintha hazai pályán játszanánk.
    58
    Egy formás kontra végén Gyepes ugratta ki Lipcseit, aki 13 méterről egyből lőtt, ám Ernst hárí­tani tudott. Nagyon szép támadás volt.
    57
    Már távoli lövésekkel próbálkoznak a hazaiak, Balakov próbálkozott mintegy 26 méterről. A lövés a jobb felső sarok mellett suhant el, de Szűcs “rajta volt” a lövésen.
    53
    Egyelőre továbbra is elmaradnak a stuttgarti rohamok, mi pedig remekül lassí­tjuk a játékot, ezekben a percekben mezőnyjáték folyik a pályán
    47
    Nagyon jó pozí­cióból végezhettünk el szabadrúgást, a Kapic buktatása után megí­télt pontrúgást viszont Lipcsei a kapu fölé lőtte.
    46
    Felix Magath két helyen is változtatott csapatán: Ganea helyett Kuranyi, mí­g Meissner helyett Amanatidis állt be.
    46
    Elkezdődött a második játékrész, természetesen ezúttal mi kezdtünk.
    46
    Félidei nyilatkozatok:
    Szkukalek Igor:
    -- Nagyjából erre számí­tottunk, tudtuk, hogy erős iramot diktálnak majd a hazaiak. Ugyaní­gy kell tovább játszanunk. Bí­zom benne, hogy lesz olyan lehetőségünk elől, amiből betalálunk, és az elég lesz.
    Dragóner Attila:
    -- A vártnál is nehezebb dolgunk van, gyakorlatilag minden megmozdulásunk sárga lapot ér. így pedig elég nehéz lesz megvalósí­tani azt, hogy 11 emberrel játsszuk végig a találkozót.
    Adem Kapic:
    -- Sok dolgunk van, de a játékvezető nagyon nehézzé teszi a játékunkat, hiszen szinte hozzá sem lehet érni Balkovékhoz. Ha tudunk még újí­tani, akkor továbbjuthatunk.
    45
    Vége az első félidőnek, egyelőre 0-0-val vonulnak az öltözőbe a csapatok.
    45
    Kapitanis bármilyen szabálytalanságunkat sárga lappal torolja meg, ezúttal Szili kapott lapot. Röviddel ezután Soldo belépője meglepetésre nem ért lapot.
    44
    A félidő hajrája a miénk, most pontrúgásokkal veszélyeztetjük a hazaiak kapuját, de a stuttgarti védők eddig mindig tisztázni tudtak.
    43
    Hleb minden megmozdulásáért sárga lap járt. A pályára visszatérő játékos Szkukalekkel ütközött, ezért is lap járt.
    42
    Balakov ugratta ki Ganeát, aki elől a nagyszerűen keresztező Szkukalek mentett az utolsó pillanatban.
    40
    Hlebet kell ápolni az oldalvonal mellett, de minden bizonnyal folytatni tudja majd a játékot.
    35
    Megvan az első sarokrúgásunk: a “kisszöglet” után azonban nem alakult ki komolyabb helyzet.
    32
    Játékosaink óriási segí­tséget kapnak szurkolóinktól, a mintegy 1500 fradista fantasztikusan buzdí­tja a mieinket. Folyamatosan zúg a “Hajrá Fradi” és a “Mindent bele!”
    30
    A szabadrúgást 17 méterről Balakov végezte el, Szűcs hatalmas bravúrral mentett a bal felső sarok elől.
    29
    Szigorú a ciprusi bí­ró: újabb sárga. Hleb lépett volna ki, ám Gyepes belépett elé, ezért lapot kapott.
    28
    Az első stuttgarti helyzet: egy pontrúgás után Seitz adott középre, Meissner a kivetődő Szűcsöt megelőzve a kapu fölé fejelt.
    23
    Újabb sárga: Bognár taszí­tott Seitzen a félpályánál, aki nagyot esett, Kapitanis lapja jogosnak tűnt.
    21
    Óriási helyzetet hagytunk ki: Lipcsei mesteri előreí­velése után Gera kapásból lőtt 6 méterről, ám a labda a kevéssel a felső sarok mellé ment.
    18
    Ganea lépett ki, ám Dragóner nagyszerűen lépett közbe.
    15
    Megvan az első sárga: sajnos mi kaptuk. Lipcsei a sí­pszó után elrúgta a labdát, ezért Kapitanis “megbüntette”.
    14
    Jól hallhatóan zúg a “Mindent bele!” a stadionban.
    10
    Az első kapura lövés a miénk: Tököli kapott labdát, majd néhány méter vezette, és ballal 18 méterről lőtt, a lapos lövés kevéssel kierülte el Ernst kapuját, de a kapus rajta volt a lövésen.
    6
    A mezőnyben eddig ügyesen adogatunk, a kapuk egyelőre nem forogtak veszélyben.
    4
    Lipcsei í­velte fel a labdát a stuttgarti térfél közepéről, a kapujából kilépő Ersnt lehúzta a labdát.
    3
    Enyhe hazai fölény, különösebb veszély nélkül.
    1
    Elkezdődött a találkozó, a hazaiak indí­tották útjára a labdát.
    .
    A csapatok már a pályán vannak, pillanatokon belül elkezdődik a meccs.
    .
    Az eredményjelző tábla segí­tségével bemutatták a hazai csapat játékosait, melynek 92-es mezszámmal Fritzle is tagja, aki már egy jó ideje igyekszik jó hangulatot varázsolni a stadionba -- természetesen a szurkolók segí­tségével.
    .
    A hazai műsorközlő igencsak aktí­v, most éppen csapatunk nemzetközi kupamúltját ismertette a publikummal.A hazai szurkolók is megtudhatták, hogy csapatunk 1965-ben megnyerte a VVK-t, sőt már KEK-döntőben is szerepeltünk.
    .
    A mieink tiszta zöldben, mí­g a németek tiszta fehérben játszanak majd.
    .
    Balakovék most fejezték be a melegí­tést, a mieink még a pályán vannak. Közben a kivetí­tőn már stuttgarti gólokat is vetí­tenek, egyfolytában Ganea hétvégi góljai láthatóak.
    .
    A műsorközlő most ismertette az összeállí­tásokat, majd köszöntötte -- igaz, németül -- a magyar drukkereket is, aiknek a hazaiakhoz hasonlóan sportszerű szurkolást kí­vánt.
    .
    Kijöttek a mieink is melegí­teni, Lipcseiék természetesen azonnal szurkolótáborunk elé siettek, és köszöntötték a Stuttgartba kilátogató drukkereket. A lelátón közben a budapesti találkozó legérdekesebb pillanatai láthatóak -- a hazaiak bánatára szinte csak magyar lehetőségeket tudnak mutatni.
    .
    Egy hatalmas magyar zászló emelkedett magasba a szurkolótáborunknál -- méghozzá Szűcs Lajos tiszteletére. A kapus ugyanis Józsa Miklóssal és Udvarácz Milánnal most futott ki a játéktérre, hogy a mieink közül elsőként kezdjen el bemelegí­teni.
    .
    Ebben a pillanatban kijöttek a hazaiak melegí­teni az általunk túlzottan nem kedvelt Seppo Eichkorn vezetésével. Mint ismeretes, a pályaedző korábban több alkalommal is lekezelően nyilatkozott csapatunkról. A stuttgartiaknál egyedül Balakov kelt feltűnést, aki fehér cipőt öltött.
    .
    Eldőlt a nagy kérdés, Felix Magath a hétvégén mesterhármast szerző román Ganea mellett tette le voksát, í­gy Kuranyi csak a kispadon foglal majd helyet. A VfB a következőképpen áll majd fel: Ernst -- Hinkel, Meira, Bordon, Gerber – Hleb, Meissner, Balakov, Soldo, Seitz – Ganea.
    .
    Garami József szakmai igazgató a mai meccsen nem számí­that a sárga lapok miatt eltiltott Kriston Attilára, aki helyett Bognár Zsolt játszik ma. A mester ma még sokat töprengett azon, hogy kit állí­tson a támadósorba Gera és Tököli mellé, végül Szili Attila mellett döntött. A mieink összeállí­tása í­gy a következő: Szűcs – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Bognár, Kapic, Lipcsei, Szkukalek – Szili, Tököli, Gera. A kispadon Udvarácz, Balog, Cheregi, Andone, Leandro, Penksa és Jovic ül majd.
    .
    Még meglehetősen kevés hazai drukker ül a lelátókon, a mieink egyelőre többen vannak, és sokkal hangosabbak is a németeknél. Jelen pillanatban az egész stadion a “Hajrá Fradi!” és a Ria, ria Hungária!” rigmusoktól zeng.
    .
    A mieink már korábban megérkeztek a stadionba, Tököliék néhány percig a gyepen sétálgattak, majd bevonultak az öltözőbe.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk UEFA Kupa-visszavágója a VfB Stuttgart ellen a Gottlieb Daimler-stadionban. Mint ismeretes, együttesünk az első találkozón nagyszerű játékot produkált, ám kidolgozott helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani, í­gy a meccs 0-0-s döntetlennel végződött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ