2002.XI.12. UEFA, VfB Stuttgart – Ferencváros: 2-0

Képtelen volt gólt lőni a Fradi

Ötven magyar drukkert ôrizetbe vettek

Az MTI hí­re szerint a találkozó elôtt több mint 50 randalí­rozó vagy ittas ferencvárosi szurkolót vettek ôrizetbe Stuttgartban. A hatóságok tájékoztatása alapján a letartóztatottak közül harminckilenc 19 és 26 év közötti férfit, illetve nôt azzal gyanúsí­tanak, hogy erôszakos cselekményekre készültek. A dpa német hí­rügynökség szerint ugyanis egy magyarul tudó rendôr kihallgatta a csoport beszélgetését. Ezeket a szurkolókat a stuttgarti rendôrség szabadon engedte a találkozót követôen.

VfB Stuttgart – Ferencváros: 2-0 (0-0)
Stuttgart, Gottlieb Daimler-stadion, 15.000 néző, vezette: Kapitanisz (Xanthu, Hrisztodulu – ciprusiak)

VfB Stuttgart: Ernst – Hinkel, Meira, Bordon, Gerber –- Hleb, Soldo, Meissner (Amanatidis 46.), Seitz – Balakov (Mutzel 84.) – Ganea (Kuranyi 46.)
vezetőedző: Felix Magath

Ferencváros: Szűcs L. -– Vukmir, Dragóner, Gyepes -– Bognár Zs. (Jovic 87.), Kapic (Balog Z. 81.), Lipcsei, Szkukalek –- Szili (Leandro 74.), Gera – Tököli
szakmai igazgató: Garami József

Gól: Amanatidis (65.), Meira (91. – 11-esből)
Sárga lap: Kuranyi (76.), Gerber (77.), Mutzel (92.) illetve Lipcsei (14.), Bognár Zs. (23.), Gyepes (28.), Szkukalek (43.), Szili (45.), Leandro (77.)
Kiállí­tva: Lipcsei (91.)

Ha az utazót Stuttgartba veti jó sorsa, annak is Zuffenhausen nevű kerületébe, és szállása sóhajtásnyira van a hí­res-nevezetes Porsche-gyártól, a Ferdinand Porsche által megálmodott kocsicsodák múzeumától, hajlamos azt képzelni, hogy a kontinensszerte “a legzöldebb európai városként” emleget sváb metropolis a béke, a nyugalom és csillogás szigete.

S nagy általánosságban ez alighanem í­gy is van.

November 12-ike azonban gyaní­thatóan a kivételt jelentő napok egyikeként kerül be a legnagyobb délnyugat-németországi település históriáskönyvébe. A város főtere, a Neues Schloss és környéke ezen a kedden hosszú órákra ferencvárosi felségterületté alakult át. Sörösüvegeket szorongató Fradi-drukkerek lepték el a környék sétálóutcáit is, és egy-egy zöld-fehérbe burkolózott szabadcsapat olykor ködkürt erejű csataordí­tásokat hallatott. Túlzás lenne persze állí­tani, hogy a fradisták hangrobbaná-sokkal kí­sért felvonulása nagyobb riadalmat okozott volna, mint a hun elődök kalandozása Európa nyugati felén (sőt, a környék csaposai alighanem igen boldogan készí­tettek kasszát), ennek ellenére a helyi rendőrség felkészült a magyarok fogadására.

A szükséges előkészületeket persze nemcsak a hatóság tette meg; Felix Ma-gath, a VfB Stuttgart trénere a Stuttgarter Nachrinten hasábjain előzetesen azt üzente, hogy szerinte a Ferencváros nem emlí­thető egy lapon a hét végén Bundesliga-meccsen kí­nkeservesen legyűrt újonc Bochummal. Félreértés ne essék: nem dicséretnek szánta e megjegyzést… Persze a németeknek a továbbjutás az erkölcsi, szakmai presztí­zsen túl anyagilag is létkérdés volt, hiszen a Stuttgart a korábbi évek felelőtlen gazdálkodása miatt majdnem 17 millió eurós adósságot halmozott fel. E megállapí­tásnak csak látszólag mond ellent, hogy a Fradi elleni meccs kapcsán a kapuk mögötti lelátórészekre az eredetileg 14.50 euróért árult jegyeket a meccsnapon már 10 euróért is meg lehetett venni…

Ennek ellenére csupán 15 ezer néző előtt kezdődött a visszavágó. Felix Ma-gath Kevin Kuranyi helyett a hét végén triplázó román Ioan Viorel Ganeát jelölte a kezdő tizenegybe, mí­g a Ferencváros szakmai igazgatója, Garami József

Leandro ellenében Szili Attila mellett döntött a csapatkijelölésnél. A fedezetsor megerősí­tése indokolt is volt, hiszen a várakozásnak megfelelően a VfB heves támadásokkal indí­totta a csatát. Az FTC szigorú védvonalat épí­tett ki, Dragan Vukmir pedig folyamatosan szemmel tartotta Krasszimir Balakovot. A vendégek nem féltek széttördelni a játékot, ám ennek ára volt: gyűltek a sárga lapok (a szünetig öt figyelmeztetést kaptak a zöld-fehérek), s bizony Bognár Zsolt akár a pirosig is eljuthatott volna. A szórványos ellencsapások közül Gera Zoltán kí­sérlete akár gólt is érhetett volna.

A szünetben Felix Magath cserélt: Viorel Ganeát Kevin Kuranyi váltotta, mí­g Silvio Meissner helyére a görög Joannisz Amanatidisz érkezett – nem kétséges, a VfB szakvezetője mielőbb döntésre akarta vinni az ütközetet. Akcióztak is szorgalmasan a vendéglátók, csak éppen az ötlet, a szellemesség hiányzott a futballjukból. Tegyük azért hozzá: olykor mintha az FTC támadóinak is ködsapkát nyomtak volna a fejükbe, mert bizony ők meg el-eltűntek a németek bekkjei között. A hazai drukkereket sem boldogí­tották igazán a látottak, mert egy “Az Újpest alattvalói vagytok” feliratú transzparenst feszí­tettek ki – érdekes lenne tudni, kik voltak a szellemi bűnsegédeik… Nagyobb baj volt azonban ennél, hogy a szinte törvényszerű egyszeri rövidzárlat bekövetkezett a Ferencváros hátsó alakzatában, és Joannisz Amanatidisz betalált.

Az FTC hajtott becsülettel, de az indulatokat kavaró tizenegyes végképp térdre rogyasztotta a zöldeket. A valóság tehát megint erősebb volt az álmoknál, avagy ennyi különbség azért van a Bundesliga és a Borsodi Liga harmadik helyezettje között…

Továbbjutott a VfB Stuttgart 2–0-s összesí­téssel.

Percről percre

11. perc: Tököli Attila nevéhez fűződik az első magyar kapura lövés. A Ferencváros 55-öse Hinkel mellől, 19 méterről ballal suhintotta kapura a labdát, s alig egy hajszállal tévesztette el a kapu bal alsó sarkát.
21. perc: Lipcsei végezhetett el szabadrúgást harminc méterre a stuttgarti kaputól. Átemelte a labdát a védők feje felett a balösszekötő helyén jó ütemben kilépő Gera elé. A csatár azonban az ötös bal oldali sarkánál, tiszta lövőhelyzetben, jobb rüszttel kapásból nagy erővel a jobb felső sarok fölé lőtte a labdát.
28. perc: Seitz centerezett bal oldali elfutása végén, középen Meissner három védő gyűrűjéből, öt méterről fejelt a léc fölé.
30. perc: A szabadrúgás-specialista Balakov először villant a mérkőzésen. A balösszekötő helyéről, 19 méterről járó szabadrúgást bal lábbal jól csavarta a bal felső sarok irányába, Szűcs Lajos azonban a helyén volt és reflexmozdulattal a lécre tolta a labdát, majd a lepattanót magához ölelte.
35. perc: Balakov beí­velt labdájára Soldo emelkedett a legjobb ütemben egy kapu előtti kavarodás során, és tí­z méterről két méterrel a léc fölé fejelt.
42. perc: Gerber indí­tása után Ganea a ferencvárosi büntetőterületen belül, az ötös jobb oldali sarkánál került helyzetbe, Szkukalek azonban érezte a veszélyt, s a lövés előtti utolsó pillanatban remek belépővel szögletre tisztázott.

47. perc: Huszonhárom méterről, középről járt szabadrúgás a Ferencvárosnak. Lipcsei Péter futott neki a labdának, de a jobblábas lövése gyengécskére sikeredett, s az erőtlenül szálló labda két méterrel a léc fölött hagyta el a játékteret.
57. perc: Balakov vezette a labdát a zöld-fehérek büntetőterülete előtt. Mikor felismerte, hogy a vele szemben, a tizenhatos vonalán álló Lipcsei nem támadja meg, 21 méterről ballal lőtt, a labda alig kerülte el a kapu jobb oldalát.
59. perc: Gyors magyar kontra végén a labdát a balösszekötő helyén vezető Gyepes kissé pontatlanul tálalt a bal oldalon érkező Lipcseihez, aki éles szögből jobbal lőtt. Ernst jól zárta a szöget és könnyedén hárí­totta a félmagasan érkező labdát.
65. perc: A balösszekötő helyén üresen álló Seitz kapott nagyszerű átadást Hlebtől, Bognár beragadt, í­gy nem volt les. A támadó a ferencvárosi büntetőterületen belül úgy kezelte le a labdát, hogy azzal egyben le is fordult Bognárról. Seitz ballal ellőtte a labdát Bognár lábai között, a labda elment volna a kapu előtt, érkezett azonban a Szkukaleket maga mögött hagyó Amanatidisz és két lépésről, jobb lábbal estében egyből a léc alá lőtte a kiszolgáltatott helyzetben lévő, kétségbeesetten vetődő Szűcs felett a labdát. 1–0
66. perc: Tököli került gólhelyzetbe, mikor egy védőről elépattant a labda, öt méterről próbálkozhatott volna, ám Bordon belelépett a lövésébe és lábáról szögletre gurult a labda.
75. perc: Gera jobb oldali beadását Tököli csak előrevetődve, fejjel érte el, de í­gy is meg tudta előzni a védőket, s a kapura csúsztatta a labdát. Ernstnek sajnos csak rutinfeladat volt a kapu közepe felé hulló labda megszerzése.
78. perc: Kapic is megpróbálkozott egy átlövéssel: húsz méterről kapásból küldött kapura egy kipattanó labdát, de a labda elkerülte a bal felső sarkot.
91. perc: Bal oldali stuttgarti szabadrúgás után Kuranyi az alapvonalról visszafejelte a labdát, amely a jobb kapufáról pattant vissza, ám előtte középen Vukmir lebirkózta Amanatidiszt. A játékvezető ezért büntetőt í­télt, majd a reklamáló Lipcseit a második sárga, és az ezzel járó piros lappal kiállí­totta. Meira végezte el a büntetőt, és a jó irányba vetődő Szűcs mellett jobbal, laposan a bal alsó sarokba lőtt. 2–0

Fény és árnyék

Tartottak attól a ferencvárosiak, hogy mély talajú pályán kell játszaniuk, hiszen Stuttgart mostanság rideg ôszi idôszakot él. A magyar együttes érkezésekor is vigasztalanul esett, a meccs napjára azonban meggondolták magukat az égiek, délelôtt és délután is ragyogóan sütött a nap, s végül a novemberhez képest ideális idôben futballozhatott a Fradi. Nem volt baj, hogy a talajjal nem kellett birkózni, akadt ellenfél í­gy is elég…

Ha létezik fölösleges sárga lap, Lipcsei Péteré bizony az volt. Tököli Attilát lesen állí­totta meg a játékvezetô, a Ferencváros csapatkapitánya mégis elrúgta a labdát. Pedig sejthette, hogy Kosztasz Kapitanisszal, a ciprusi bí­róval nem lehet viccelni, hiszen a játékvezetô három éve hazája egyik bajnoki meccsén „kiállí­totta” a hazai együttes kabalaállatát, mondván, hogy az cukkolta a nézôket…

Nyilatkozatok:

Felix Magath, a VfB Stuttgart vezetőedzője: – Mindkét együttes fáradt volt, hiszen nehéz sorozaton van túl. Úgy kellett támadnunk, hogy hátul ne nyí­ljunk ki, elvégre egy hiba végzetes lehetett volna a számunkra. Az előnyünk után kissé elbizonytalanodtak játékosaim, szerencsére csak rövid ideig tartott a hullámvölgy. Szerintem a továbbjutásunk megérdemelt.

Garami József, az FTC szakmai igazgatója: – A pesti találkozón vesztettük el a továbbjutás esélyét. Az első félidőben a Stuttgart birtokolta többet a labdát, komoly helyzet mégis előttünk adódott. A második játékrészben balszerencsés gólt kaptunk, s ezzel lényegében el is dőlt a továbbjutás. Az utolsó percben megí­télt büntetőt viszont nem nagyon értettem.

NS-20021113-03-20021112

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2002.XI.12. UEFA, VfB Stuttgart – Ferencváros: 2-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: A két meccs alapján a mieink egyáltalán nem voltak rosszabbak, sőt az első mérkőzésen lényegesen jobban játszottunk a németeknél. Sajnos az Üllői úton nem tudtunk előnyt szerezni, a Stuttgart pedig ma maximálisan kihasználta lehetőségeit.

  VfB Stuttgart – Ferencváros: 2-0 (0-0)
  Stuttgart, Gottlieb Daimler-stadion, 10.000 néző, vezette: Kapitanis (Christodoulou, Xanthou)

  VfB Stuttgart: Ernst – Hinkel, Meira, Bordon, Gerber –- Hleb, Meissner (Amanatidis 46.), Balakov (Mutzel 83.), Soldo, Seitz – Ganea (Kuranyi 46.)

  Ferencváros: Szűcs L. -– Vukmir, Dragóner, Gyepes -– Bognár (Jovic 86.), Kapic (Balog Z. 82.), Lipcsei, Szkukalek – Szili (Leandro 74.), Tököli, Gera

  Gól: Amanatidis (67.), Meira (90. – 11-esből)
  Sárga lap: Kuranyi (76.), Gerber (78.), Mutzel (91.) illetve Lipcsei (15.), Bognár (23.), Gyepes (29.), Szkukalek (43.), Szili (45.), Leandro (77.)
  Kiállí­tva: Lipcsei (90.)

  A mérkőzés elején elmaradtak a várva várt hazai rohamok, együttesünk stabil védekezése ellen nem találták a hazaiak az ellenszert. Az első kapura lövés a miénk volt: a 10. percben Tököli kapott labdát, majd néhány métert vezette azt, és ballal 18 méterről lőtt, a lapos lövés kevéssel kerülte el Ernst kapuját, de a kapus rajta volt a lövésen. A stadionban már ekkor is zúgott a „Hajrá Fradi!”, drukkereink fantasztikusan buzdí­tották csapatunkat. A folytatásban enyhe mezőnyfölénybe kerültek a hazaiak, de az első komolyabb stuttgarti lehetőségre 28 percet kelett várni: egy pontrúgás után Seitz adott középre, Meissner a kivetődő Szűcsöt megelőzve a kapu fölé fejelt. Csapatunk ekkor már valamelyest óvatosabban futballozott, hiszen 29 perc alatt Kapitanis három játékosunknak is sárgát mutatott fel, amely nem mindig volt jogos. A 31. percben Balakov végzett el szabadrúgást 17 méterről, Szűcs bravúrral mentett. A stuttgartiak továbbra is csak a pontrúgások után voltak némileg veszélyesek, igazi helyzetet a budapesti meccshez hasonlóan nem tudtak kidolgozni. A félidő hajrája a mieink volt, többet volt a stuttgarti kapu előtt, mint Szűcs kapuja előtt. Sajnos ennek ellenére csapatunk nem úszta meg további lapok nélkül, 45 percnyi játék után már öt játékos sárgult be.

  A szünetben Felix Magath lecserélte a passzí­v Ganeát, helyette Kuranyi állt be, de Meissner helyére is egy csatár, Amanatidis állt be. A fordulás után minden ott folytatódott, ahol az első játékrész végén abbamaradt. Erőtlen hazai próbálkozások mellett a mieink egyre bátrabban futballoztak: Lipcsei került helyzetbe, ám lövését Ernst védte. A 67. percben aztán váratlanul vezetést szereztek a hazaiak: a párharc során az első stuttgarti ziccert Amanatidis értékesí­tette. Ezután még jobban kijöttek a mieink, de a stuttgarti védelem stabilan állt a lábán, Bordonék az utolsó pillanatban mindig menteni tudtak. Tököli í­gy is helyzetbe került, ám lövésébe beleléptek. Kisebbfajta csoda történt a 76. percben: a hazaiak is kaptak lapot, Kuranyi sárgult be. Az utolsó negyedórában drukkereink fantasztikus buzdí­tása mellett megpróbáltunk mindent megtenni az egyenlí­tésért, sajnos sikertelenül. A 90. percben végleg eldőlt a párharc: Kapitanis mindenki megdöbbenésére büntetőt í­télt, sőt az ezt „számonkérő” csapatkapitányunkat, Lipcsei Pétert kiállí­totta. A büntetőt Meira belőtte, ezzel kialakult a 2-0-s végeredmény, amellyel a Stuttgart került a következő körbe.

  Nyilatkozatok:

  Garami József: -- Gratulálok a Stuttgartnak. Az első mérkőzésen több helyzetünk volt, sajnos azokat nem tudtuk berúgni. Ha az Üllői úton kihasználtuk volna a lehetőségeinket, akkor most mi léphettünk volna tovább. A Stuttgart ezen a mérkőzésen jobban játszott, ennek ellenére az első nagy helyzet előttünk adódott, de sajnos nem lőttük be. Az első gólt szerencsétlen körülmények után kaptuk, a büntetőt pedig nem akarom kommentálni, először szeretném megnézni videón. A Stuttgartnak sok sikert kí­vánok a következő fordulóban.

  Felix Magath: -- A két mérkőzés alapján azt kell mondanom, hogy a Ferencváros nemzetközileg is egy jegyzett és erős csapat. A találkozó nagy részében érezhető volt, hogy mindkét együttes a biztonságra törekedett, egyik sem akart kockázatot vállalni. Az első gólunk előtt Kuranyi beadása lecsúszott, ez volt a szerencsénk, Amanatidis í­gy találhatott be. Örülök, hogy ennyi sárga lapot osztott ki a játékvezető, mivel a bajnokságban hozzászoktunk ahhoz, hogy a bí­rók kellően megtorolják a kemény belépőket.

 • 94
  A játékosok odamentek szurkolóinkhoz, megtapsolták a drukkereket, akik sportszerűen vették tudomásul kiesésünket.
  93
  A ciprusi bí­ró lefújta a meccset, ezt most nem hibázta el.
  91
  Mutzel is megkapta jogos sárga lapját.
  90
  Meira állt a labda mögé, és laposan a bal sarokba lőtt. Szűcs majdnem hárí­totta a lövést. (2-0)
  89
  Kapitanis feltette mai teljesí­tményére a koronát, Kuranyi megdöbbenésére büntetőt í­télt. Lipcsei csapatkapitányi minőségében reklamált, erre a ciprusi bí­ró kiállí­totta. A kapitányi szalagot Szűcs vette át.
  86
  Jovic is beállt, a szerb támadó Bognár zsoltot váltotta.
  83
  Lejött Balakov, helyére a fiatal Mutzel állt be.
  82
  Balog Zoltán állt be a megsérült Kapic helyett.
  82
  Drukkereink mindent megpróbálnak, űzik-hajták a mieinket.
  81
  Balakov újra távolról tüzelt, ezúttal jobbal próbálkozott, különösebb veszély nélkül.
  79
  Hleb szép cselek után lőtt 17 méterről, a kapu fölé.
  78
  Gerber is besárgult, a védő ezúttal már nem úszta meg: a korábban nagyon durván közbelépő Gerberrel szemben már nem volt olyan elnéző a ciprusi bí­ró, egy belépője után lapot adott neki.
  77
  Kapitanis máris válaszolt: Leónak is felmutatta a sárga lapot.
  76
  Kisebbfajta csoda: a hazaiak is kaptak lapott, Kuranyi sárgult be.
  75
  Továbbra is próbálkozunk az egyenlí­téssel: ezúttal Gera adott szépen középre, Tököli megelőzte védőjét, majd kapura csúsztatott, Ernst azonban védeni tudott.
  74
  Garami József Szili helyett Leót küldte játékba.
  71
  Az elmúlt percekben teljesen átvettük a játék irányí­tását, de a kapu előtt az utolsó pillanatban mindig közbe tudnak lépni Bordonék.
  68
  Azonnal egyenlí­thettünk volna: Tököli elé pattant a labda, akinek lövésébe az utolsó pillanatban beleléptek. Nagy helyzet volt.
  67
  Vezet a Stuttgart. Seitz lőtte el a kapu előtt a labdát, és a hosszú saroknál érkező Amanatidis 3 lépésről a léc alá bombázott. (1-0)
  64
  A stuttgartiak most meglódultak, ám a jobboldali beadás után Vukmir szépen tisztázott az érkező Kuranyi elől.
  63
  Újabb durva belépő a hazaiak részéről, Balakovnál is elmaradt a jogos sárga lap.
  62
  Gerber teremtette le Vukmirt, de a lap elmaradt.
  61
  Lipcsei és védője egymást fogta, majd a stuttgarti hátvéd lerántotta csapatkapitányunkat a 16-oson belül. Érdekes helyzet volt…
  60
  Nem lehet eléggé dí­csérni a ferencvárosi tábort, időnként már-már olyan a hangulat, mintha hazai pályán játszanánk.
  58
  Egy formás kontra végén Gyepes ugratta ki Lipcseit, aki 13 méterről egyből lőtt, ám Ernst hárí­tani tudott. Nagyon szép támadás volt.
  57
  Már távoli lövésekkel próbálkoznak a hazaiak, Balakov próbálkozott mintegy 26 méterről. A lövés a jobb felső sarok mellett suhant el, de Szűcs “rajta volt” a lövésen.
  53
  Egyelőre továbbra is elmaradnak a stuttgarti rohamok, mi pedig remekül lassí­tjuk a játékot, ezekben a percekben mezőnyjáték folyik a pályán
  47
  Nagyon jó pozí­cióból végezhettünk el szabadrúgást, a Kapic buktatása után megí­télt pontrúgást viszont Lipcsei a kapu fölé lőtte.
  46
  Felix Magath két helyen is változtatott csapatán: Ganea helyett Kuranyi, mí­g Meissner helyett Amanatidis állt be.
  46
  Elkezdődött a második játékrész, természetesen ezúttal mi kezdtünk.
  46
  Félidei nyilatkozatok:
  Szkukalek Igor:
  -- Nagyjából erre számí­tottunk, tudtuk, hogy erős iramot diktálnak majd a hazaiak. Ugyaní­gy kell tovább játszanunk. Bí­zom benne, hogy lesz olyan lehetőségünk elől, amiből betalálunk, és az elég lesz.
  Dragóner Attila:
  -- A vártnál is nehezebb dolgunk van, gyakorlatilag minden megmozdulásunk sárga lapot ér. így pedig elég nehéz lesz megvalósí­tani azt, hogy 11 emberrel játsszuk végig a találkozót.
  Adem Kapic:
  -- Sok dolgunk van, de a játékvezető nagyon nehézzé teszi a játékunkat, hiszen szinte hozzá sem lehet érni Balkovékhoz. Ha tudunk még újí­tani, akkor továbbjuthatunk.
  45
  Vége az első félidőnek, egyelőre 0-0-val vonulnak az öltözőbe a csapatok.
  45
  Kapitanis bármilyen szabálytalanságunkat sárga lappal torolja meg, ezúttal Szili kapott lapot. Röviddel ezután Soldo belépője meglepetésre nem ért lapot.
  44
  A félidő hajrája a miénk, most pontrúgásokkal veszélyeztetjük a hazaiak kapuját, de a stuttgarti védők eddig mindig tisztázni tudtak.
  43
  Hleb minden megmozdulásáért sárga lap járt. A pályára visszatérő játékos Szkukalekkel ütközött, ezért is lap járt.
  42
  Balakov ugratta ki Ganeát, aki elől a nagyszerűen keresztező Szkukalek mentett az utolsó pillanatban.
  40
  Hlebet kell ápolni az oldalvonal mellett, de minden bizonnyal folytatni tudja majd a játékot.
  35
  Megvan az első sarokrúgásunk: a “kisszöglet” után azonban nem alakult ki komolyabb helyzet.
  32
  Játékosaink óriási segí­tséget kapnak szurkolóinktól, a mintegy 1500 fradista fantasztikusan buzdí­tja a mieinket. Folyamatosan zúg a “Hajrá Fradi” és a “Mindent bele!”
  30
  A szabadrúgást 17 méterről Balakov végezte el, Szűcs hatalmas bravúrral mentett a bal felső sarok elől.
  29
  Szigorú a ciprusi bí­ró: újabb sárga. Hleb lépett volna ki, ám Gyepes belépett elé, ezért lapot kapott.
  28
  Az első stuttgarti helyzet: egy pontrúgás után Seitz adott középre, Meissner a kivetődő Szűcsöt megelőzve a kapu fölé fejelt.
  23
  Újabb sárga: Bognár taszí­tott Seitzen a félpályánál, aki nagyot esett, Kapitanis lapja jogosnak tűnt.
  21
  Óriási helyzetet hagytunk ki: Lipcsei mesteri előreí­velése után Gera kapásból lőtt 6 méterről, ám a labda a kevéssel a felső sarok mellé ment.
  18
  Ganea lépett ki, ám Dragóner nagyszerűen lépett közbe.
  15
  Megvan az első sárga: sajnos mi kaptuk. Lipcsei a sí­pszó után elrúgta a labdát, ezért Kapitanis “megbüntette”.
  14
  Jól hallhatóan zúg a “Mindent bele!” a stadionban.
  10
  Az első kapura lövés a miénk: Tököli kapott labdát, majd néhány méter vezette, és ballal 18 méterről lőtt, a lapos lövés kevéssel kierülte el Ernst kapuját, de a kapus rajta volt a lövésen.
  6
  A mezőnyben eddig ügyesen adogatunk, a kapuk egyelőre nem forogtak veszélyben.
  4
  Lipcsei í­velte fel a labdát a stuttgarti térfél közepéről, a kapujából kilépő Ersnt lehúzta a labdát.
  3
  Enyhe hazai fölény, különösebb veszély nélkül.
  1
  Elkezdődött a találkozó, a hazaiak indí­tották útjára a labdát.
  .
  A csapatok már a pályán vannak, pillanatokon belül elkezdődik a meccs.
  .
  Az eredményjelző tábla segí­tségével bemutatták a hazai csapat játékosait, melynek 92-es mezszámmal Fritzle is tagja, aki már egy jó ideje igyekszik jó hangulatot varázsolni a stadionba -- természetesen a szurkolók segí­tségével.
  .
  A hazai műsorközlő igencsak aktí­v, most éppen csapatunk nemzetközi kupamúltját ismertette a publikummal.A hazai szurkolók is megtudhatták, hogy csapatunk 1965-ben megnyerte a VVK-t, sőt már KEK-döntőben is szerepeltünk.
  .
  A mieink tiszta zöldben, mí­g a németek tiszta fehérben játszanak majd.
  .
  Balakovék most fejezték be a melegí­tést, a mieink még a pályán vannak. Közben a kivetí­tőn már stuttgarti gólokat is vetí­tenek, egyfolytában Ganea hétvégi góljai láthatóak.
  .
  A műsorközlő most ismertette az összeállí­tásokat, majd köszöntötte -- igaz, németül -- a magyar drukkereket is, aiknek a hazaiakhoz hasonlóan sportszerű szurkolást kí­vánt.
  .
  Kijöttek a mieink is melegí­teni, Lipcseiék természetesen azonnal szurkolótáborunk elé siettek, és köszöntötték a Stuttgartba kilátogató drukkereket. A lelátón közben a budapesti találkozó legérdekesebb pillanatai láthatóak -- a hazaiak bánatára szinte csak magyar lehetőségeket tudnak mutatni.
  .
  Egy hatalmas magyar zászló emelkedett magasba a szurkolótáborunknál -- méghozzá Szűcs Lajos tiszteletére. A kapus ugyanis Józsa Miklóssal és Udvarácz Milánnal most futott ki a játéktérre, hogy a mieink közül elsőként kezdjen el bemelegí­teni.
  .
  Ebben a pillanatban kijöttek a hazaiak melegí­teni az általunk túlzottan nem kedvelt Seppo Eichkorn vezetésével. Mint ismeretes, a pályaedző korábban több alkalommal is lekezelően nyilatkozott csapatunkról. A stuttgartiaknál egyedül Balakov kelt feltűnést, aki fehér cipőt öltött.
  .
  Eldőlt a nagy kérdés, Felix Magath a hétvégén mesterhármast szerző román Ganea mellett tette le voksát, í­gy Kuranyi csak a kispadon foglal majd helyet. A VfB a következőképpen áll majd fel: Ernst -- Hinkel, Meira, Bordon, Gerber – Hleb, Meissner, Balakov, Soldo, Seitz – Ganea.
  .
  Garami József szakmai igazgató a mai meccsen nem számí­that a sárga lapok miatt eltiltott Kriston Attilára, aki helyett Bognár Zsolt játszik ma. A mester ma még sokat töprengett azon, hogy kit állí­tson a támadósorba Gera és Tököli mellé, végül Szili Attila mellett döntött. A mieink összeállí­tása í­gy a következő: Szűcs – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Bognár, Kapic, Lipcsei, Szkukalek – Szili, Tököli, Gera. A kispadon Udvarácz, Balog, Cheregi, Andone, Leandro, Penksa és Jovic ül majd.
  .
  Még meglehetősen kevés hazai drukker ül a lelátókon, a mieink egyelőre többen vannak, és sokkal hangosabbak is a németeknél. Jelen pillanatban az egész stadion a “Hajrá Fradi!” és a Ria, ria Hungária!” rigmusoktól zeng.
  .
  A mieink már korábban megérkeztek a stadionba, Tököliék néhány percig a gyepen sétálgattak, majd bevonultak az öltözőbe.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk UEFA Kupa-visszavágója a VfB Stuttgart ellen a Gottlieb Daimler-stadionban. Mint ismeretes, együttesünk az első találkozón nagyszerű játékot produkált, ám kidolgozott helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani, í­gy a meccs 0-0-s döntetlennel végződött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) / FK Decic (montenegrói) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ