2002.XI.8. Ferencváros – Békéscsaba: 0-1

Riasztóan rossz volt a főpróba

Forralt bort kí­vánó hideg délutánon csapott össze a zöld-fehér és lila-fehér együttes. A szí­nkombináció “felkí­nálta a feszültséget, ám ezúttal szó sem volt ilyesmiről. A vendégszektor gyakorlatilag üres volt, békéscsabai drukkerek helyett egy közepes méretű lila-fehér transzparens került elő, igaz, az is a ferencvárosiak szektorában, egy korábbi rajtaütésszerű nézőtéri támadás eredményeként. Szóval Csabát csak a zászló képviselte, no meg az a tizenegy futballista, ott bent a pályán, akik elhatározták, ha törik, ha szakad, ők ezen a meccsen nem kapnak gólt.

Nyilatkozatok:

20021108-kereszturiEllenfelünk legrutinosabb és pillanatnyilag legjobb formában lévő játékosa Keresztúri András, aki korábban évekig játszott a Ferencvárosban is. A középpályás az előző körben mesterhármast ért el a bajnoki cí­mvédő Zalaegerszeg ellen és mint elmondta, nagyon várja a pénteki találkozót.

– A Fradi ellen mindig különleges élmény pályára lépni – mondta Keresztúri. – Igaz, hogy ellenfélként még soha nem nyertem a ferencvárosi stadionban, de a hangulat mindig fantasztikus volt és ez várhatóan ezúttal is í­gy lesz. A Fradiból együtt játszottam Lipcseivel, Kellerrel. Lipcsei Petivel a mai napig rendszeresen tartjuk a kapcsolatot, sajnálom, hogy eltiltása miatt ki kell hagynia a meccset.

Keresztúri elmondta, hogy nem a Békéscsaba a mérkőzés esélyese, de természetesen mindenki mindent elkövet azért, hogy megnehezí­tse a dolgunkat.

– A célunk a bennmaradás és tudjuk, hogy az ehhez szükséges pontokat valószí­nűleg nem a Ferencváros ellen fogjuk begyűjteni. Ennek ellenére bármi előfordulhat, hiszen az előző fordulóban a bajnokot is megvertük, amire nem sokan számí­tottak.

A mérkőzés:

Ferencváros – Békéscsaba: 0-1 (0-0)
Üllői út, 6.000 néző, vezette: Hajdó Attila (Szabó Z., L. Tóth L.)

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Bognár Zs., Kapic, Szili (Jovic 70.), Szkukalek – Gera, Tököli, Penksa (Leandro 46.)
szakmai igazgató: Garami József

Békéscsaba: Fekete – Lapsánszki, Grujic, Udvari, Szilveszter – Szeverényi (Hoffman 19.), Tóth Gy., Bánföldi, Vincze Z. – Miculescu (Gavrilovic 84.), Keresztúri (Megyesi 91.)
vezetőedző: Garamvölgyi Lajos

Gól: Keresztúri (71.)
Sárga lap: Gyepes (56.) illetve Lapsánszki (18.), Keresztúri (50.)

így is kezdődött a meccs, a vendégek szépen, precí­zen felsorakoztak a saját tizenhatosuknál, és várták a Fradit. A Ferencváros pedig jött, jött előre rendületlenül, csakhogy rendszerint neki a lila-fehér falnak. A közönség türelmesen és olykor lelkesen figyelte az eseményeket, és nézte, amint a hazai csatárok megpróbálnak udvari bolondot csinálni a vendégvédőkből, csakhogy ez ritkán sikerült. A félidő legelején egy jókora zűrzavar végén Lapsánszki Tamás hárí­tott a gólvonalról, hogy aztán a következő ziccerre jó sokat kelljen várnunk. Meglehetősen egyoldalú volt a játék. Szegény Szűcs Lajos (akinek a névrokona, a korábbi világválogatott fedezet köszöntötte a századik élvonalbeli meccsén pályára lépő Gyepes Gábort) csak fázott és toporgott a saját kapuja előtt, és talán arra gondolt, ha ez í­gy folytatódik, bemegy a székházba, és tévén nézi a folytatást.

A Békéscsaba kizárólag a védekezésre koncentrált, igaz, azt az első 45 percben hibátlanul tette. Bizony nagyon hiányzott a Fradiból a sárga lapok miatt eltiltott Lipcsei Péter, no meg rajta kí­vül azok a váratlan megoldások, amelyekkel meg lehetett volna találni a rést a falon. Ám Tököli Attila visszafogott teljesí­tményt nyújtott, Marek Penksán pedig még most is érződött a meccshiány. Várta, nagyon várta a hazai gólt a publikum, ám az csak nem jött, és a pesszimistább drukkerek már azt mondták: “Csak nehogy Fekete-napunk legyen…”

A szünetben a didergő és bosszankodó nézők között helyet foglaló Kiprich József is megjegyezte, hogy óriási fölényben játszik ugyan a Fradi, ám a betömörülő csabaiak ellen többet kellene távolról kapura lőni. Aztán jöttek ki a folytatásra a játékosok, és egészen váratlan esemény történt: gólhelyzetet dolgozott ki a Békéscsaba.

Pillanatok alatt történt mindez, a közönség pedig, miután magához tért, már fütyülni is kezdett. Alighanem észbe kapott a Fradi is, hiszen megpróbálta gyorsan dűlőre vinni a dolgot. Csakhogy a második félidő koreográfiáját már inkább Garamvölgyi Lajos í­rta, mint kollégája, Garami József. A vendégek ugyanis sokkal bátrabban és higgadtabban futballoztak, mint az első 45 percben. Okosan tartották a labdát, és vonatkozik ez különösen Keresztúri Andrásra, aki egykori sikerei helyszí­nén remek teljesí­tménnyel rukkolt ki. Az előreí­velt labdát szinte minden alkalommal lekezelte, megjátszotta és megtartotta. Képzeljék el, ha lenne még egy hasonló kvalitású futballistája a Békéscsabának…

A Fradi egyre elkeseredettebben támadott, de ezúttal hiányzott a tűz és a rafinéria az akcióból. Egyedül Gera Zoltánt lehet dicsérni, aki hol a jobb, hol a bal szélen tűnt fel, de a góllövéssel ő is hadilábon állt. Sehogyan sem ment a futball Szili Attilának, Tököli Attilának vagy éppen Marek Penksának. A találkozó hajrájában Keresztúri váratlan gólja után még egyszer meglódult a Fradi, beszorí­totta ellenfelét a saját tizenhatosára, a legvégén még Szűcs Lajos is előremerészkedett, hátha bebombázza egy beadást követően a jobb felsőbe a labdát, de ez sem segí­tett.

A közönség dühödten vette tudomásul kedvencei vereségét, még egy sörösüveg is berepült a pályára jó néhány petárdával kiegészí­tve, de az igazi durranás nem ez volt, hanem a sereghajtó Üllői úti győzelme. El lehet gondolkodni azon, hogy vajon a csabai drukkerek korábbi fenyegetése használt-e, vagy Garamvölgyi Lajos találta meg a kulcsot, mindenesetre a Csaba a Zalaegerszeg után a Fradit is legyőzte, reményt adva ezzel szurkolóinak.

A Ferencvárosnál pedig a lehető legrosszabbkor jött ez a vereség, néhány nappal az év meccse előtt. Igaz, szokták mondani: ilyen rosszul csak egyszer tud játszani egy csapat, egy szezonban. Ebben bí­zhatunk a stuttgarti UEFA-kupa-fellépés előtt.

Percről percre

4. perc: Bognár tört előre a jobb oldalon, az alapvonal közvetlen közeléből a túlsó oldalra í­velt. Szkukalek ballal, 13 méterről, a balösszekötő helyéről kapura lőtte a labdát, ám a gólvonal előtt álló Lapsánszki mentett.
33. perc: Tököli a félpályáról nagyszerűen indí­totta Gerát a jobbösszekötő helyén. A hazai kedvenc “bolondot csinált” a vendégvédelem bal oldalából, ballal középre í­velt, az érkező Tököli feje elől Fekete kiütötte a labdát, Udvari pedig felszabadí­tott.
39. perc: Gerát buktatta Grujics a csabai kaputól húsz méterre. A szabadrúgást a sértett végezte el, élesen a jobb alsó sarokra csavarta a labdát, Fekete remek vetődéssel előbb kiütötte, majd másodszorra már a földön fekve magához ölelte a labdát.
40. perc: Tököli hozta helyzetbe a balösszekötő helyén előretörő Gyepest. A ferencvárosi védő 13 méterről a kapu helyett a vetődő Fekete lábát találta el, í­gy a labda a kapusról szögletre pattant.
43. perc: Szili végzett el szabadrúgást a békéscsabai térfél közepénél. Szkukalek elé gurí­totta a labdát, aki ballal, nagy erővel a kapura lőtte azt, de Fekete a bal alsó sarok elől szögletre ütötte a labdát.

Túl a századikon. A kezdés előtt Gyepes Gábort köszönti Szűcs Lajos.

Túl a századikon. A kezdés előtt Gyepes Gábort köszönti Szűcs Lajos.

49. perc: Vincze futott el a bal oldalon, élesen középre gurí­tott, Keresztúri pedig estében, jobb oldalról, nagy helyzetben az oldalhálóba lőtte a labdát.
60. perc: Szili adta a labdát a védők közül kilépő Tökölihez. A csatár csinált két lövőcselt, már mindenki “feküdt” a tizenhatoson belül, amikor – lövés helyett – ballal a túlsó oldalra í­velt. Leandro későn eszmélt, az alapvonal közeléből középre adott, Szili elől pedig Bánföldi felszabadí­tott.
71. perc: Bánföldi tört előre a balöszszekötő helyén, a tizenhatoson belül Gyepesnek kötényt adva középre gurí­tott, Keresztúri pedig Szűcsöt megelőzve, ballal, a kapus lábai között a jobb alsó sarokba passzolta a labdát. 0–1
78. perc: Kapic í­velt a tizenegyes ponton helyezkedő Jovicshoz, aki “lekészí­tette” a labdát Dragóner elé. A védő 13 méterről, jobb külsővel csúnyán a kapu fölé lőtt.
88. perc: Szkukalek tolta a labdát Gera elé, ő a tizenhatos előtt csinált egy cselt, majd kapura lőtt. A labda Grujicsról vágódott az alapvonalon túlra.
91. perc: Vukmir a vendégtérfél közepéről í­velt a kapu elé, Szilveszter fején megcsúszott a labda, Tököli azonban öt méterről becsúszva, épp csak bele tudott piszkálni.

Nyilatkozatok:

Garami József a Ferencváros szakmai igazgatója: – Végigtámadtuk a mérkôzést. Döntô szituációkban, gólhelyzetekben, az utolsó passzoknál azonban rendre hibáztunk. Nem tudtunk gólt szerezni, és ilyen a futball, egy kontraakció végén a mi kapunkba került be a labda. Tompának éreztem a csapatot, ami azzal is magyarázható, hogy a gárda fele nem volt százszázalékosan egészséges. Ám ezek a labdarúgók vállalták a játékot, és nem mondhattam nekik, hogy ne lépjenek pályára.

Garamvölgyi Lajos a Békéscsabai EFC vezetôedzôje: – A szünetben azt mondtam a játékosoknak, ha tudunk vigyázni a nulla-nullára, nyerhetünk is. Bár nem vagyok jós, de bejött, amit mondtam. Ehhez az is kellett, hogy a kí­nálkozó helyzetünket kihasználtuk. Többet birtokolta a labdát a Ferencváros, de csak a tizenhatosig volt fölényben. Hôsiesen védekeztünk, és most lesz csak igazán nehéz feladat megértetni a játékosokkal, hogy azért a bab még nem hús.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2002.XI.8. Ferencváros – Békéscsaba: 0-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk a 14. fordulóban hihetetlenül balszerencsés körülmények között kapott ki 1-0-ra a Békéscsabától. A vendégek tí­z emberrel védekeztek, összesen kétszer jutottak el a kapunkig, mégis megszerezték a három pontot. A csabaiak győztes gólját egykori játékosunk, Keresztúri szerezte a 73. percben. A vendégek sikerében óriási szerepe volt kapusuknak, Fekete Róbertnek, aki hibátlan teljesí­tményt nyújtott.

  Ferencváros – Békéscsaba: 0-1 (0-0)
  Üllői út, 8.000 néző, vezette: Hajdó (Szabó Z., Tóth L.)

  Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Bognár, Kapic, Szili (Jovic 72.), Szkukalek – Tököli, Gera, Penksa (Leandro 46.)

  Békéscsaba: Fekete – Lapsánszki, Udvari, Grujic, Vincze – Szeverényi (Hoffman 19.), Bánföldi, Szilveszter, Tóth Gy. – Miculescu (Gavrilovic 82.), Keresztúri (Megyesi 92.)

  Gól: Keresztúri (73.)
  Sárga lap: Gyepes (57.) illetve Lapsánszki (18.), Keresztúri (50.)

  Már a második percben megszerezhettük volna a vezetést, amikor Gera vette el a labdát Udvaritól a csabai tizenhatos előtt, kapura tört, amikor a vendégek védője buktatta, Hajdó játékvezető azonban továbbot intett. Az 5. percben Szkukalek lövése túljutott Feketén, de a gólvonalon helyezkedő Lapsánszki mentett. A továbbiakban sem változott a játék képe, a mieink teljesen beszorí­tották ellenfelüket, a csabaiak hihetetlenül lelkesen, önfeláldozóan védekeztek. Középen lehetetlen volt áttörni a védőfalat, a szélről belőtt labdákat pedig Fekete szerezte meg. A 21. percben Hoffmann könyökkel állon vágta Szkukaleket, de még sárga lapot sem kapott. Ugyanilyen szabálytalanságért más meccsen már állí­tottak ki játékost, egyébként jogosan. Fölényünket jellemzi, hogy a 26. percben már a hatodik szögletet végeztük el. Fekete és a védők azonban jól állták a sarat, egyik sarokrúgásból sem sikerült veszélyes helyzetet kialakí­tani. A 30. perctől kicsit csökkent a csabai kapura nehezedő nyomás, de továbbra is mi birtokoltuk többet a labdát, a vendégek rengeteg szabálytalansággal tördelték szét a játékot. A hajrában ismét több dolga akadt a csabai kapuvédőnek: a 39. percben Gera szabadrúgását védte nagy bravúrral, egy perccel később Gyepes lapos lövését védte lábbal. A 42. percben Szkukalek bal sarokba tartó lövését védte Fekete.

  A második 45 percet bátrabban kezdték a vendégek, a első helyzet azonban ismét a mieink előtt adódott: a 47. percben az egyedül kapura törő Tököli 13 méteres lövését védte Fekete, egy perccel később Vincze húzott el a jobb szélen, keresztbe lőtt labdáját a hosszú oldalon bevetődő Keresztúri kiszorí­tott helyzetből az oldalhálóba lőtte. A továbbiakban is nálunk volt többet a labda, de a békéscsabaiak előrébb húzták a védőfalukat, igyekeztek távol tartani minket a kapujuktól és ezt többé-kevésbé jól oldották meg. Játékosaink megpróbálták a védők mögé beemelni a labdákat, ezeket azonban vagy kifejelték a csabaiak, vagy a kapujából bátran kijövő Fekete tisztázott. A 73. percben váratlanul vezetést szerzett a Békéscsaba: Bánfi húzott el a szélen, középre gurí­tott és Keresztúri Szűcsöt megelőzve a kapuba helyezett (0-1). Egy perccel később Keresztúri majdnem kettőre növelte a különbséget, de a tizenhatos sarkáról centiméterekkel lőtt mellé. Az utolsó negyedórában mindent elkövettünk az egyenlí­tésért, de nem volt szerencsénk és egy jogos büntetőtől is megfosztottak bennünket: Hajdó a 87. percben felejtett el tizenegyest adni, amikor Gyepest az ötösön a nyakánál fogva rántották le.

  A mieink hiába támadták végig a mérkőzést, rengeteg helyzetet dolgoztak ki, balszerencsés vereséget szenvedtek.

  Garamvölgyi Lajos: -- Ez az a mérkőzés volt melyen 0-0-ra játszottunk és reméltük, hogy kibí­rjuk a nagy nyomást. Aztán adódott egy lehetőség melyet berúgtunk, és most nagyon örülünk. Ez a mai nagy siker annak köszönhető, hogy a csapat minden tagja a legvégsőkig küzdött és odatette magát. A Békéscsaba jelenleg egy olyan gárda, amely csak akkor tud eredményes lenni, ha játssza az alapvetően védekező játékát, és ezt óriási akarattal teszi. Ma ez történt, és persze szerencsénk is volt. Boldog vagyok, mert egy hét alatt két óriási skalpot szereztünk. Legyőztük a legutóbbi bajnokot, és szerintem most a jövendő bajnokot vertük meg. Sok sikert kí­vánok a Ferencvárosnak a Stuttgart elleni visszavágóra, és a bajnokság további találkozóira!

  Garami József a találkozót követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a mérkőzésen nem volt probléma a játékosok akarásával, és mentálisan is rendben volt a csapat. Szakmai igazgatónk szerint a vereség oka az volt, hogy képtelenek voltunk gólt lőni, és szinte semmi sem sikerült a játékosoknak.

  Garami József: – Gratulálok a Békéscsabának, és kí­vánom nekik, hogy sok hasonló győzelmet arassanak majd a vetélytársaink ellen is. A mai mérkőzésen nekünk sajnos semmi nem sikerült. Játékosaim olyan helyzetekben hibáztak, melyekben máskor jó megoldásokat választanak. Ami általában tí­zből kilencszer sikerül, az ma nem sikerült, rendre a tizedik alkalom jutott a csatárainknak. Bosszantó volt ez, és természetesen ahogy múlt az idő, úgy lett egyre idegesebb a csapat, és kezdett futni az eredmény után, de sajnos hiába. Egy kicsit tompának is éreztem a csapatot, az okot egyelőre nem tudom. Természetesen kielemezzük majd a történteket, de sok időnk nincs keseregni a vereség miatt, hiszen kedden rendkí­vül fontos meccs vár ránk Stuttgartban.

 • 93
  Hajdó lefújta a mérkőzést.
  92
  A vendégeknél Keresztúri helyére Megyesi állt be.
  91
  Vukmir előreí­velése után Szilveszter a saját kapuja felé csúsztatta a labdát, melybe Tököli még az ötösön belekotort, de a labda a kapu mellé gurult.
  89
  Dragóner lövése vágódott le a közbevetődő csabai védőkről, Gera próbált meg ismételni, de az ő lövése is elakadt egy csabai futballistában.
  87
  Leandro emelt be szabadrúgást a csabai kapu elé, Gavrilovic az ötösön a nyakánál fogva rántotta le Gyepest, Hajdó azonban nem adta meg a jogos büntetőt.
  85
  Gera beadása után Jovic fejesét fogta meg Fekete, de Hajdó már korábban lefújta az akciót, mert szerinte Jovic támaszkodott.
  84
  Gera beadását húzta le Fekete.
  82
  Cseréltek a vendégek: Miculescu helyett Gavrilovic lépett pályára.
  79
  Dragóner ugrott fel a vendégek tizenhatosán belül egy labdáért Grujiccsal, a békéscsabai védő eljátszotta, hogy védőnk ellökte. Pillanatok alatt kisebb lökdösődés alakult ki a pályán, Hajdó csak partjelzője segí­tségével tudta helyreállí­tani a rendet.
  77
  Jovic gurí­tott a tizenhatoson belül Dragónerhez, akinek kapáslövése fölé ment.
  75
  Jovicot rántották le a tizenhatoson belül, Hajdó azonban a vonalról í­télt szabadrúgást. Gera gyönyörűen elcsavarta a labdát a sorfal fölött, de a jól helyezkedő Fekete ezúttal is védett.
  74
  Keresztúri a tizenhatos sarkáról lőtt, a labda centiméterekkel ment mellé.
  73
  Vezet a Békéscsaba. Bánfi gurí­tott középre ésKeresztúri Szűcsöt megelőzve 12 méterről a kapunkba továbbí­tott (0-1).
  72
  Másodszor cserélt Garami József: Szili helyett Jovic lépett pályára.
  71
  Szili lőtt be szabadrúgást a békéscsabai kapu elé, de a mindenki lemaradt a labdáról.
  69
  Szili ugratta ki Gerát, de a kapujából kifutó Fekete megszerezte előle a labdát.
  66
  Szili baloldali szabadrúgása után a kapu elé belőtt labdát Gera 8 méterről alig fejelte a kapu fölé.
  64
  Lapsánszkí­ rátartott Kapic lábára a térfelünk közepén, de még szabadrúgást sem kaptunk.
  61
  Gera 25 méterről váratlanul lőtt, a veszélyesen levágódó labda a kapu tetejére esett.
  59
  Leandro beadása kicsit mélyre sikerült és Fekete szerezte meg a labdát.
  57
  Gyepes és Grujic csúszott a labdáért. A két játékos összeütközött, Hajdó Gyepesnek sárga lapot adott. Érthetetlen í­télet volt.
  55
  Leandro indí­totta Tökölit, de csatárunkat három védő vette körül, í­gy nem tudta megszerezni a labdát.
  52
  Tököli tört be a tizenhatoson belülre, de mielőtt lőni tudott volna Udvari becsúszva szerelte.
  50
  Keresztúri tapsolta meg gúnyosan a játékvezető í­téletét, Hajdó ezúttal nagyon határozott volt és azonnal felmutatta a sárga lapot.
  48
  Vincze húzott el a bal szélen, kapu elé lőtt labdáját Szűcs nem érte el, a hosszú oldalon bevetődő Keresztúri kiszorí­tott helyzetből az oldalhálót találta el.
  47
  Leandro remekül ugratta ki Tökölit, akinek 13 méteres lapos lövését Fekete védte.
  46
  Félidei nyilatkozatok:
  Fekete Róbert, a Békéscsaba kapusa:
  -- Számí­tottunk rá, hogy óriási nyomás nehezedik majd a kapunkra. Sok védenivalóm volt, de igazán veszélyes helyzetet nem alakí­tott ki a Ferencváros.
  Kiprich József, egykori válogatott játékos:
  -- Mindkét védelem jól zárt, a ferencvárosiak óriási fölényben játszanak, a betömörülő csabaiak ellen többet kellene lőniük távolról.
  Lipcsei Péter, a Ferencváros jelenleg eltiltott csapatkapitánya:
  -- Várható volt, hogy mi támadunk majd többet. Fölényben játszunk, csak a gól hiányzik. Ugyanekkora nyomás alatt kell tartani a csabaiakat a második félidőben is és akkor előbb-utóbb betalálunk majd a kapujukba is.
  Szili Attila, a Ferencváros játékosa:
  -- Sajnos elől nem vagyunk elég pontosak, és ez az oka annak, hogy nem rúgjuk be a helyzeteket, illetve az utolsó pillanatokban rosszul passzolunk, és nem lesz helyzet egy í­géretes támadásból. Jobban kellene összpontosí­tanunk.
  Dragóner Attila, a Ferencváros válogatott játékosa:
  -- Egyelőre nem azt játékot nyújtjuk, amit előre elterveztünk, és fogalmam sincs, hogy mi az oka ennek. Lassabbak és körülményesebbek vagyunk a megszokottnál. A második félidőben biztosan javí­tunk majd.
  Szkukalek Igor, a Ferencváros játékosa:
  -- A Békéscsaba nagyon beállt védekezni, de ez nem volt számunkra meglepetés, igaz ennek ellenére egyelőre tehetetlenek vagyunk. A helyzeteink megvoltak, és biztosan a második félidőben is meg lesznek, de akkor már be kell rúgnunk az adódó lehetőségeket.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A mieinknél Penksa helyett Leandro állt be.
  45
  Vége az első félidőnek.
  42
  Gera szabadrúgása pattant le a sorfalról, Fekete az alapvonal előtt még elérte a labdát, de Kapichoz passzolt, aki 25 méterről megpróbált az üres kapuba lőni, de hátulról ellökték. A szabadrúgást Szili legurí­tása után Szkukalek lőtte rá, de Fekete látványos vetődéssel elcsí­pte a bal sarokba tartó labdát.
  40
  Tököli tört be a tizenhatoson belülre, Gyepeshez passzolt, akinek 14 méteres lapos lövését Fekete lábbal védte.
  39
  Gera 24 méteres jobb alsó sarokra taró szabadrúgását Fekete óriási bravúrral védte.
  37
  Kapic indí­totta Gerát, aki elől Fekete bátor kifutással lehúzta a labdát. A vendégek kapusa azonban kilépett a tizenhatos vonalán kí­vülre, ezért gyorsan eldobta a labdát és idegességében Penksához passzolt, aki 20 méterről megpróbált kapásból az üres kapuba lőni, de Vincze hátulról ellökte, Hajdó továbbot intett.
  34
  Gera két gyönyörű csellel becsapta Szilvesztert és Udvarit, beadása után Tököli ugrott fel a labdáért, amit Fekete ütött el előle.
  33
  Gera csatázott Udvarival a labdáért, a csabai játékos arcon vágta csatárunkat. A szabadrúgást Gera gyorsan elvégezte, a tizenhatos vonalán helyezkedő Tökölihez passzolt, akit Lapsánszki két kézzel ellökött, a játékvezető sí­pja azonban néma maradt.
  31
  Kapic vette célba 32 méterről a kaput, de lapos lövése mellé ment.
  29
  Miculescu 30 méterről próbálkozott lövéssel, de a labda legalább két méterrel a kapunk fölött hagyta el a játékteret.
  27
  Szili indí­totta Tökölit, aki Grujiccsal csatázott a labdáért, a csabai védő elesett és Hajdó kifelé í­télt szabadrúgást.
  26
  Elvégeztük a hatodik szögletet, de a védők ezúttal is kifejelték a labdát.
  24
  Szilveszter emelte oda a labdát a tizenhatosunk elé, melyet Vukmir próbált meg kifejelni, de Miculescu sarokkal arcon rúgta védőnket. A légiós rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
  21
  Hoffman könyökkel állon vágta Szkukaleket, de Hajdó csak szabadrúgást í­télt a javunkra. Ilyen szabálytalanságért más meccsen adtak már piros lapot is.
  19
  Először cserélt Garamvölgyi Lajos: mivel Szeverényi nem tudta folytatni a játékot, Hoffman állt be a helyére.
  18
  Lapsánszki buktatta a kapura törő Gerát, amiért sárga lapot kapott.
  15
  Szeverényi folytatni tudta a játékot.
  13
  Gyepes szerelte Szeverényit, de utána ellenfele lábát is eltalálta. A csabai játékost az oldalvonalon kí­vül kellett ápolni.
  11
  Grujic rántotta le Kapicot 20 méterre a békéscsabai kaputól. A szabadrúgást Szili végezte el, lövése a sorfalról szögletre pattant.
  9
  Szkukalek próbálta meg kiugratni Penksát, de túl hosszú volt az indí­tás, í­gy Fekete szerezte meg a labdát.
  7
  Gyepes nagy lendülettel tört előre, két csabai játékost is kicselezett, de hosszan szöktette magát és a labda az alapvonalon túlra gurult.
  5
  Bognár beadása után Szkukalek egyet igazí­tott a labdán, majd 12 méterről Fekete mellett kapura lőtt, de a gólvonalon álló Lapsánszki lábbal tisztázott.
  4
  Gera kapu elé belőtt labdáját Fekete szerezte meg Tököli elől.
  2
  Gera vette el a labdát Udvaritól a békéscsabai tizenhatos előtt, egyedül tört volna kapura, amikor a vendégek védője buktatta, Hajdó azonban továbbot intett.
  1
  Elkezdődött a találkozó! Mi indí­tottuk útjára a labdát.
  .
  A térfélválasztás után eldőlt, hogy az első félidőben mi támadunk a Springer-szobor felőli kapura.
  .
  A kezdés előtt Gyepes Gábor id. Szűcs Lajsotól kapott egy kis szobrot ajándékba, mivel ma játssza 100. bajnoki mérkőzését csapatunkban.
  .
  Ebben a pillanatban Hajdó Attila játékvezetővel az élen kifutottak a csapatok a pályára. A mieink tiszta zöldben, a csabaiak fehér mezben és lila nadrágban játszanak majd.
  .
  Már a pályán van az a két hatalmas klubzászló, melyek a VfB Stuttgart elleni UEFA Kupa-mérkőzésünkön mutatkoztak be az Üllői úton. A két 4x4 méteres zászló egyedülálló az országban: az egyiken az eddig megnyert bajnokságaink száma, a 27-es látható, a másikon a Fradi-cí­mer szerepel.
  .
  Már mindkét csapat játékosai a pályán melegí­tenek, a vendégeknél külön figyelem övezi Keresztúri Andrást, aki évekkel ezelőtt szép sikereket ért el az Üllői úton.
  .
  Csapatunkból hétközben többen is kisebb-nagyobb sérülésre panaszkodtak, de szerencsére mindenki vállalni tudja a játékot, í­gy a sárga lapok miatt eltiltott Lipcsei Pétert leszámí­tva mindenki Garami József szakmai igazgató rendelkezésére áll. A mieink Szűcs -- Vukmir, Dragóner, Gyepes -- Bognár, Kapic, Szili, Szkukalek -- Tököli, Gera, Penksa összeállí­tásban lépnek pályára, a kispadon Udvarácz, Kriston, Balog, Cheregi, Leandro, Somorjai és Jovic vár bevetésre. A vendégek Fekete -- Lapsánszki, Udvari, Grujic, Vincze -- Szeverényi, Bánföldi, Szilveszter, Tóth Gy. -- Miculescu, Keresztúri felállásban játszanak.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik a Békéscsaba elleni hazai bajnoki mérkőzésünk. A lelátón folyamatosan gyülekeznek a szurkolóink.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ