2002.XI.8. Ferencváros – Békéscsaba: 0-1

2 hozzászólás a(z) 2002.XI.8. Ferencváros – Békéscsaba: 0-1 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk a 14. fordulóban hihetetlenül balszerencsés körülmények között kapott ki 1-0-ra a Békéscsabától. A vendégek tí­z emberrel védekeztek, összesen kétszer jutottak el a kapunkig, mégis megszerezték a három pontot. A csabaiak győztes gólját egykori játékosunk, Keresztúri szerezte a 73. percben. A vendégek sikerében óriási szerepe volt kapusuknak, Fekete Róbertnek, aki hibátlan teljesí­tményt nyújtott.

    Ferencváros – Békéscsaba: 0-1 (0-0)
    Üllői út, 8.000 néző, vezette: Hajdó (Szabó Z., Tóth L.)

    Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Bognár, Kapic, Szili (Jovic 72.), Szkukalek – Tököli, Gera, Penksa (Leandro 46.)

    Békéscsaba: Fekete – Lapsánszki, Udvari, Grujic, Vincze – Szeverényi (Hoffman 19.), Bánföldi, Szilveszter, Tóth Gy. – Miculescu (Gavrilovic 82.), Keresztúri (Megyesi 92.)

    Gól: Keresztúri (73.)
    Sárga lap: Gyepes (57.) illetve Lapsánszki (18.), Keresztúri (50.)

    Már a második percben megszerezhettük volna a vezetést, amikor Gera vette el a labdát Udvaritól a csabai tizenhatos előtt, kapura tört, amikor a vendégek védője buktatta, Hajdó játékvezető azonban továbbot intett. Az 5. percben Szkukalek lövése túljutott Feketén, de a gólvonalon helyezkedő Lapsánszki mentett. A továbbiakban sem változott a játék képe, a mieink teljesen beszorí­tották ellenfelüket, a csabaiak hihetetlenül lelkesen, önfeláldozóan védekeztek. Középen lehetetlen volt áttörni a védőfalat, a szélről belőtt labdákat pedig Fekete szerezte meg. A 21. percben Hoffmann könyökkel állon vágta Szkukaleket, de még sárga lapot sem kapott. Ugyanilyen szabálytalanságért más meccsen már állí­tottak ki játékost, egyébként jogosan. Fölényünket jellemzi, hogy a 26. percben már a hatodik szögletet végeztük el. Fekete és a védők azonban jól állták a sarat, egyik sarokrúgásból sem sikerült veszélyes helyzetet kialakí­tani. A 30. perctől kicsit csökkent a csabai kapura nehezedő nyomás, de továbbra is mi birtokoltuk többet a labdát, a vendégek rengeteg szabálytalansággal tördelték szét a játékot. A hajrában ismét több dolga akadt a csabai kapuvédőnek: a 39. percben Gera szabadrúgását védte nagy bravúrral, egy perccel később Gyepes lapos lövését védte lábbal. A 42. percben Szkukalek bal sarokba tartó lövését védte Fekete.

    A második 45 percet bátrabban kezdték a vendégek, a első helyzet azonban ismét a mieink előtt adódott: a 47. percben az egyedül kapura törő Tököli 13 méteres lövését védte Fekete, egy perccel később Vincze húzott el a jobb szélen, keresztbe lőtt labdáját a hosszú oldalon bevetődő Keresztúri kiszorí­tott helyzetből az oldalhálóba lőtte. A továbbiakban is nálunk volt többet a labda, de a békéscsabaiak előrébb húzták a védőfalukat, igyekeztek távol tartani minket a kapujuktól és ezt többé-kevésbé jól oldották meg. Játékosaink megpróbálták a védők mögé beemelni a labdákat, ezeket azonban vagy kifejelték a csabaiak, vagy a kapujából bátran kijövő Fekete tisztázott. A 73. percben váratlanul vezetést szerzett a Békéscsaba: Bánfi húzott el a szélen, középre gurí­tott és Keresztúri Szűcsöt megelőzve a kapuba helyezett (0-1). Egy perccel később Keresztúri majdnem kettőre növelte a különbséget, de a tizenhatos sarkáról centiméterekkel lőtt mellé. Az utolsó negyedórában mindent elkövettünk az egyenlí­tésért, de nem volt szerencsénk és egy jogos büntetőtől is megfosztottak bennünket: Hajdó a 87. percben felejtett el tizenegyest adni, amikor Gyepest az ötösön a nyakánál fogva rántották le.

    A mieink hiába támadták végig a mérkőzést, rengeteg helyzetet dolgoztak ki, balszerencsés vereséget szenvedtek.

    Garamvölgyi Lajos: -- Ez az a mérkőzés volt melyen 0-0-ra játszottunk és reméltük, hogy kibí­rjuk a nagy nyomást. Aztán adódott egy lehetőség melyet berúgtunk, és most nagyon örülünk. Ez a mai nagy siker annak köszönhető, hogy a csapat minden tagja a legvégsőkig küzdött és odatette magát. A Békéscsaba jelenleg egy olyan gárda, amely csak akkor tud eredményes lenni, ha játssza az alapvetően védekező játékát, és ezt óriási akarattal teszi. Ma ez történt, és persze szerencsénk is volt. Boldog vagyok, mert egy hét alatt két óriási skalpot szereztünk. Legyőztük a legutóbbi bajnokot, és szerintem most a jövendő bajnokot vertük meg. Sok sikert kí­vánok a Ferencvárosnak a Stuttgart elleni visszavágóra, és a bajnokság további találkozóira!

    Garami József a találkozót követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a mérkőzésen nem volt probléma a játékosok akarásával, és mentálisan is rendben volt a csapat. Szakmai igazgatónk szerint a vereség oka az volt, hogy képtelenek voltunk gólt lőni, és szinte semmi sem sikerült a játékosoknak.

    Garami József: – Gratulálok a Békéscsabának, és kí­vánom nekik, hogy sok hasonló győzelmet arassanak majd a vetélytársaink ellen is. A mai mérkőzésen nekünk sajnos semmi nem sikerült. Játékosaim olyan helyzetekben hibáztak, melyekben máskor jó megoldásokat választanak. Ami általában tí­zből kilencszer sikerül, az ma nem sikerült, rendre a tizedik alkalom jutott a csatárainknak. Bosszantó volt ez, és természetesen ahogy múlt az idő, úgy lett egyre idegesebb a csapat, és kezdett futni az eredmény után, de sajnos hiába. Egy kicsit tompának is éreztem a csapatot, az okot egyelőre nem tudom. Természetesen kielemezzük majd a történteket, de sok időnk nincs keseregni a vereség miatt, hiszen kedden rendkí­vül fontos meccs vár ránk Stuttgartban.

  • 93
    Hajdó lefújta a mérkőzést.
    92
    A vendégeknél Keresztúri helyére Megyesi állt be.
    91
    Vukmir előreí­velése után Szilveszter a saját kapuja felé csúsztatta a labdát, melybe Tököli még az ötösön belekotort, de a labda a kapu mellé gurult.
    89
    Dragóner lövése vágódott le a közbevetődő csabai védőkről, Gera próbált meg ismételni, de az ő lövése is elakadt egy csabai futballistában.
    87
    Leandro emelt be szabadrúgást a csabai kapu elé, Gavrilovic az ötösön a nyakánál fogva rántotta le Gyepest, Hajdó azonban nem adta meg a jogos büntetőt.
    85
    Gera beadása után Jovic fejesét fogta meg Fekete, de Hajdó már korábban lefújta az akciót, mert szerinte Jovic támaszkodott.
    84
    Gera beadását húzta le Fekete.
    82
    Cseréltek a vendégek: Miculescu helyett Gavrilovic lépett pályára.
    79
    Dragóner ugrott fel a vendégek tizenhatosán belül egy labdáért Grujiccsal, a békéscsabai védő eljátszotta, hogy védőnk ellökte. Pillanatok alatt kisebb lökdösődés alakult ki a pályán, Hajdó csak partjelzője segí­tségével tudta helyreállí­tani a rendet.
    77
    Jovic gurí­tott a tizenhatoson belül Dragónerhez, akinek kapáslövése fölé ment.
    75
    Jovicot rántották le a tizenhatoson belül, Hajdó azonban a vonalról í­télt szabadrúgást. Gera gyönyörűen elcsavarta a labdát a sorfal fölött, de a jól helyezkedő Fekete ezúttal is védett.
    74
    Keresztúri a tizenhatos sarkáról lőtt, a labda centiméterekkel ment mellé.
    73
    Vezet a Békéscsaba. Bánfi gurí­tott középre ésKeresztúri Szűcsöt megelőzve 12 méterről a kapunkba továbbí­tott (0-1).
    72
    Másodszor cserélt Garami József: Szili helyett Jovic lépett pályára.
    71
    Szili lőtt be szabadrúgást a békéscsabai kapu elé, de a mindenki lemaradt a labdáról.
    69
    Szili ugratta ki Gerát, de a kapujából kifutó Fekete megszerezte előle a labdát.
    66
    Szili baloldali szabadrúgása után a kapu elé belőtt labdát Gera 8 méterről alig fejelte a kapu fölé.
    64
    Lapsánszkí­ rátartott Kapic lábára a térfelünk közepén, de még szabadrúgást sem kaptunk.
    61
    Gera 25 méterről váratlanul lőtt, a veszélyesen levágódó labda a kapu tetejére esett.
    59
    Leandro beadása kicsit mélyre sikerült és Fekete szerezte meg a labdát.
    57
    Gyepes és Grujic csúszott a labdáért. A két játékos összeütközött, Hajdó Gyepesnek sárga lapot adott. Érthetetlen í­télet volt.
    55
    Leandro indí­totta Tökölit, de csatárunkat három védő vette körül, í­gy nem tudta megszerezni a labdát.
    52
    Tököli tört be a tizenhatoson belülre, de mielőtt lőni tudott volna Udvari becsúszva szerelte.
    50
    Keresztúri tapsolta meg gúnyosan a játékvezető í­téletét, Hajdó ezúttal nagyon határozott volt és azonnal felmutatta a sárga lapot.
    48
    Vincze húzott el a bal szélen, kapu elé lőtt labdáját Szűcs nem érte el, a hosszú oldalon bevetődő Keresztúri kiszorí­tott helyzetből az oldalhálót találta el.
    47
    Leandro remekül ugratta ki Tökölit, akinek 13 méteres lapos lövését Fekete védte.
    46
    Félidei nyilatkozatok:
    Fekete Róbert, a Békéscsaba kapusa:
    -- Számí­tottunk rá, hogy óriási nyomás nehezedik majd a kapunkra. Sok védenivalóm volt, de igazán veszélyes helyzetet nem alakí­tott ki a Ferencváros.
    Kiprich József, egykori válogatott játékos:
    -- Mindkét védelem jól zárt, a ferencvárosiak óriási fölényben játszanak, a betömörülő csabaiak ellen többet kellene lőniük távolról.
    Lipcsei Péter, a Ferencváros jelenleg eltiltott csapatkapitánya:
    -- Várható volt, hogy mi támadunk majd többet. Fölényben játszunk, csak a gól hiányzik. Ugyanekkora nyomás alatt kell tartani a csabaiakat a második félidőben is és akkor előbb-utóbb betalálunk majd a kapujukba is.
    Szili Attila, a Ferencváros játékosa:
    -- Sajnos elől nem vagyunk elég pontosak, és ez az oka annak, hogy nem rúgjuk be a helyzeteket, illetve az utolsó pillanatokban rosszul passzolunk, és nem lesz helyzet egy í­géretes támadásból. Jobban kellene összpontosí­tanunk.
    Dragóner Attila, a Ferencváros válogatott játékosa:
    -- Egyelőre nem azt játékot nyújtjuk, amit előre elterveztünk, és fogalmam sincs, hogy mi az oka ennek. Lassabbak és körülményesebbek vagyunk a megszokottnál. A második félidőben biztosan javí­tunk majd.
    Szkukalek Igor, a Ferencváros játékosa:
    -- A Békéscsaba nagyon beállt védekezni, de ez nem volt számunkra meglepetés, igaz ennek ellenére egyelőre tehetetlenek vagyunk. A helyzeteink megvoltak, és biztosan a második félidőben is meg lesznek, de akkor már be kell rúgnunk az adódó lehetőségeket.
    46
    Elkezdődött a második félidő. A mieinknél Penksa helyett Leandro állt be.
    45
    Vége az első félidőnek.
    42
    Gera szabadrúgása pattant le a sorfalról, Fekete az alapvonal előtt még elérte a labdát, de Kapichoz passzolt, aki 25 méterről megpróbált az üres kapuba lőni, de hátulról ellökték. A szabadrúgást Szili legurí­tása után Szkukalek lőtte rá, de Fekete látványos vetődéssel elcsí­pte a bal sarokba tartó labdát.
    40
    Tököli tört be a tizenhatoson belülre, Gyepeshez passzolt, akinek 14 méteres lapos lövését Fekete lábbal védte.
    39
    Gera 24 méteres jobb alsó sarokra taró szabadrúgását Fekete óriási bravúrral védte.
    37
    Kapic indí­totta Gerát, aki elől Fekete bátor kifutással lehúzta a labdát. A vendégek kapusa azonban kilépett a tizenhatos vonalán kí­vülre, ezért gyorsan eldobta a labdát és idegességében Penksához passzolt, aki 20 méterről megpróbált kapásból az üres kapuba lőni, de Vincze hátulról ellökte, Hajdó továbbot intett.
    34
    Gera két gyönyörű csellel becsapta Szilvesztert és Udvarit, beadása után Tököli ugrott fel a labdáért, amit Fekete ütött el előle.
    33
    Gera csatázott Udvarival a labdáért, a csabai játékos arcon vágta csatárunkat. A szabadrúgást Gera gyorsan elvégezte, a tizenhatos vonalán helyezkedő Tökölihez passzolt, akit Lapsánszki két kézzel ellökött, a játékvezető sí­pja azonban néma maradt.
    31
    Kapic vette célba 32 méterről a kaput, de lapos lövése mellé ment.
    29
    Miculescu 30 méterről próbálkozott lövéssel, de a labda legalább két méterrel a kapunk fölött hagyta el a játékteret.
    27
    Szili indí­totta Tökölit, aki Grujiccsal csatázott a labdáért, a csabai védő elesett és Hajdó kifelé í­télt szabadrúgást.
    26
    Elvégeztük a hatodik szögletet, de a védők ezúttal is kifejelték a labdát.
    24
    Szilveszter emelte oda a labdát a tizenhatosunk elé, melyet Vukmir próbált meg kifejelni, de Miculescu sarokkal arcon rúgta védőnket. A légiós rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
    21
    Hoffman könyökkel állon vágta Szkukaleket, de Hajdó csak szabadrúgást í­télt a javunkra. Ilyen szabálytalanságért más meccsen adtak már piros lapot is.
    19
    Először cserélt Garamvölgyi Lajos: mivel Szeverényi nem tudta folytatni a játékot, Hoffman állt be a helyére.
    18
    Lapsánszki buktatta a kapura törő Gerát, amiért sárga lapot kapott.
    15
    Szeverényi folytatni tudta a játékot.
    13
    Gyepes szerelte Szeverényit, de utána ellenfele lábát is eltalálta. A csabai játékost az oldalvonalon kí­vül kellett ápolni.
    11
    Grujic rántotta le Kapicot 20 méterre a békéscsabai kaputól. A szabadrúgást Szili végezte el, lövése a sorfalról szögletre pattant.
    9
    Szkukalek próbálta meg kiugratni Penksát, de túl hosszú volt az indí­tás, í­gy Fekete szerezte meg a labdát.
    7
    Gyepes nagy lendülettel tört előre, két csabai játékost is kicselezett, de hosszan szöktette magát és a labda az alapvonalon túlra gurult.
    5
    Bognár beadása után Szkukalek egyet igazí­tott a labdán, majd 12 méterről Fekete mellett kapura lőtt, de a gólvonalon álló Lapsánszki lábbal tisztázott.
    4
    Gera kapu elé belőtt labdáját Fekete szerezte meg Tököli elől.
    2
    Gera vette el a labdát Udvaritól a békéscsabai tizenhatos előtt, egyedül tört volna kapura, amikor a vendégek védője buktatta, Hajdó azonban továbbot intett.
    1
    Elkezdődött a találkozó! Mi indí­tottuk útjára a labdát.
    .
    A térfélválasztás után eldőlt, hogy az első félidőben mi támadunk a Springer-szobor felőli kapura.
    .
    A kezdés előtt Gyepes Gábor id. Szűcs Lajsotól kapott egy kis szobrot ajándékba, mivel ma játssza 100. bajnoki mérkőzését csapatunkban.
    .
    Ebben a pillanatban Hajdó Attila játékvezetővel az élen kifutottak a csapatok a pályára. A mieink tiszta zöldben, a csabaiak fehér mezben és lila nadrágban játszanak majd.
    .
    Már a pályán van az a két hatalmas klubzászló, melyek a VfB Stuttgart elleni UEFA Kupa-mérkőzésünkön mutatkoztak be az Üllői úton. A két 4x4 méteres zászló egyedülálló az országban: az egyiken az eddig megnyert bajnokságaink száma, a 27-es látható, a másikon a Fradi-cí­mer szerepel.
    .
    Már mindkét csapat játékosai a pályán melegí­tenek, a vendégeknél külön figyelem övezi Keresztúri Andrást, aki évekkel ezelőtt szép sikereket ért el az Üllői úton.
    .
    Csapatunkból hétközben többen is kisebb-nagyobb sérülésre panaszkodtak, de szerencsére mindenki vállalni tudja a játékot, í­gy a sárga lapok miatt eltiltott Lipcsei Pétert leszámí­tva mindenki Garami József szakmai igazgató rendelkezésére áll. A mieink Szűcs -- Vukmir, Dragóner, Gyepes -- Bognár, Kapic, Szili, Szkukalek -- Tököli, Gera, Penksa összeállí­tásban lépnek pályára, a kispadon Udvarácz, Kriston, Balog, Cheregi, Leandro, Somorjai és Jovic vár bevetésre. A vendégek Fekete -- Lapsánszki, Udvari, Grujic, Vincze -- Szeverényi, Bánföldi, Szilveszter, Tóth Gy. -- Miculescu, Keresztúri felállásban játszanak.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik a Békéscsaba elleni hazai bajnoki mérkőzésünk. A lelátón folyamatosan gyülekeznek a szurkolóink.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ