2002.XI.5. MK, Pápai ELC – Ferencváros: 2-3

2 hozzászólás a(z) 2002.XI.5. MK, Pápai ELC – Ferencváros: 2-3 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Együttesünk a nemzetközi kupaszereplés miatt a legjobb 32 között kapcsolódott be a Magyar Kupa küzdelmeibe. A mieink első ellenfele az idei sorozatban a másodosztályú Pápa együttese volt, melynek szakvezetője az ex-ferencvárosi Pintér Attila.

    Pápa – Ferencváros: 2-3 (0-0, 1-1, 1-2)
    Pápa, 4.000 néző, vezette: Ábrahám A. (Székely, Gergiu Grigorisz)

    Pápa: Borsi -– Bodor, Radics, Hudák, Horváth L. -– Letenyei, Lászka (Germán 103.), Hegyi L., Gajda (Gordian 68.) -– Sitku (Kvasz 89.), Király

    Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Bognár, Lipcsei, Kapic (Szili 73.), Szkukalek – Andone (Jovic 46.), Tököli, Penksa (Leandro 63.)

    Gól: Lászka (65.), Kvasz (119.) illetve Tököli (87., 111.), Jovic (101.)
    Sárga lap: Vukmir (87.), Jovic (90..)

    A találkozót nagy várakozás előzte meg, hiszen a nemrégiben felújí­tott pápai stadion teljesen megtelt, mintegy 4000 néző figyelte az összecsapást. Csapatunk ezúttal Kriston Attila és Gera Zoltán nélkül állt fel. Mi kezdtük aktí­vabban a találkozót, nem kellett sokat várni a ferencvárosi lehetőségekre, futószalagon dolgoztuk ki a helyzeteket.

    A Pápa a meccs elején teljesen beszorult, ám megúszta kapott gól nélkül. A folytatásban feljöttek a hazaiak is, időnként a pápaiak is helyzetbe került, főleg Lászka és Sitku okozott fejtörést védőinknek. Elől Tököliék is futószalagon dolgozták ki a helyzeteket, de Borsi szinte mindent hárí­tott. Az első játékrészben még nem volt igazi átütőerő a játékunkban, í­gy a csapatok 0-0-al fordultak.

    A szünetben pályára lépett Jovic is, aki a továbbiakban sok gondot okozott a hazai védőknek. Minden ott folytatódott, ahol az első félidőben abbamaradt: a szépen kidolgozott lehetőségeket rendre elpuskáztuk. Majd jött a 65. perc, amikoris Lászka egy szép kontra végén bevette Szűcs kapuját (1-0) . A mieink ekkor még nagyobb sebességre kapcsoltak az amúgy is nagy iramú, küzdelmes mérkőzésen, de ez sokáig nem hozta meg az egyenlí­tést. Már-már úgy tűnt, hogy Borsinak ezen a napon nem lehet gólt lőni, amikor Tököli a 87. percben egy szép fejessel kiegyenlí­tett (1-1). Következett a 2×15 perces hosszabbí­tás, melyben már meglátszott, melyik a jobb csapat. A hazaiak már nem tudták tartani a Ferencváros által diktált tempót és újabb gólokat kaptak: előbb Jovic talált be (1-2) , majd Tököli második góljának tapsolhatott a közönség (1-3) . A Pápa továbbra sem adta fel, de a hazaiak erejéből már csak a szépí­tésre telt, az utolsó előtti percben Kvasz beállí­totta a 3-2-es végeredményt.

    A mérkőzés után a közönség felállva tapsolta meg a csapatokat, hiszen mindkét gárda alaposan kihajtotta magát: ebből egy nagyon jó mérkőzés kerekedett, melyet csapatunk teljesen megérdemelten nyert meg. Amennyiben a rendes játékidőben jobban összpontosí­tunk a kapu előtt, már 90 perc után eldőlhetett volna a továbbjutás.

  • 120
    Vége a mérkőzésnek! Egy igazi kupameccsen 3-2-re nyertünk, főleg annak köszönhetően, hogy a nagy iramú 90 perc után a hosszabbí­tásban a mieink felőrölték a pápaiakat. A találkozó után mindkét csapat szurkolótábora felállva tapsol, a “Szép volt fiúk!” ezúttal mindkét együttesnek szól.
    119
    Újra betalált a Pápa! Egy szép kontratámadás utánKvasz szépen perdí­tett a hosszú sarokba. (2-3)
    117
    Gyönyörű helyzetet dolgoztunk ki. Tököli í­velte át a labdát Lipcseihez, aki visszafejelte azt Jovic elé, aki futtából szépen lőtt, sajnos eredménytelenül.
    113
    Nem adja fel a Pápa. Gordian próbálkozott egy távoli lövéssel, ám Szűcs védeni tudott.
    111
    Leónak és Tökölinek köszönhetően eldőlt a meccs, előbbi nagyszerűen cselezte be magát a 16-oson belülre a bal oldalon, majd átadását Tököli perdí­tette szépen Borsi hálójába. (1-3)
    107
    Tököli visszatérhetett a pályárea, közben a pápaiak kerültek helyzetbe: előbb Germán lövése akadt el Gyepesben, majd Gordian kí­sérlete sem nyert utat Szűcs kapujába.
    106
    Azonnal fordultak a csapatok: a hosszabbí­tás második félidejét tí­z emberrel kezdtük, mivel Tökölit sérülés miatt ápolni kell.
    105
    Szili nagyszerűen ugratta ki Tökölit, aki bevezette a labdát a 16-oson belülre, ám a kapu fölé lőtt. Ezzel véget is ért a hosszabbí­tás első félideje.
    105
    Az UEFA-kupa meccs után és a Békéscsaba elleni találkozó előtt nem jött túl jól ez a hosszabbí­tás, bár egyelőre jó hí­r, hogy még senki sem sérült meg. Reméljük ez a hátralévő öt percben sem változik.
    103
    Sérülés miatt cserél a Pápa: Lászka Lipcseivel ütközött, ezután már nem tudta folytatni a játékot, helyére Germán állt be.
    101
    Megszereztük a vezetést: újra Bognár adott középre, beadása átszállt Dragóner fölött, ám a túloldalon érkezőJovic betalált a pápaiak kapujába. (1-2)
    97
    Igazi kupameccs, igazi kupameccs hangulatban. Óriási a küzdelem a pályán, bár most áll a játék, mivel Tököli lábára csúsztak rá a hazai védők, a támadót ápolni kell.
    96
    Tököli Lipcseivel játszott össze, majd megtartotta a labdát, és az érkező Dragóner elé passzolt, aki futtából lőtt, ám próbálkozása kevéssel a kapu mellé ment.
    91
    Elkezdődött a 2x15 perces hosszabbí­tás első félideje, nincs aranygól, tehát még legalább 30 percig játszanak a csapatok.
    90
    Ezúttal Jovic kapott sárga lapot, ezt senki sem értette, hiszen nem történt szabálytalanság, sőt a partjelző sem jelzett semmit Ábrahámnak. Ezt követően a játékvezető véget vetett a második félidőnek is, következik a hosszabbí­tás.
    89
    Sitku helyett Kvasz állt be.
    89
    Horváth került helyzetbe Gyepes mellett, már csak Szűccsel állt szemben, ám lövését kapusunk nagy bravúrral spárgázta ki.
    87
    Megérdemelten egyenlí­tettünk! Bognár ragyogó beadását Tököli a legjobb ütemben csúsztatta a kapuba. Nagyon szép gól volt! (1-1)
    87
    Vukmir kapott jogtalanul sárga lapott, hiszen szépen szerelte Királyt, de Ábrahám tévesen szabálytalannak találta a szerb védő megmozdulását.
    85
    Áll a játék: Lipcsei ütközött Lászkával, akit hosszabb ideig kellett ápolni.
    84
    Hiába dolgozzuk ki egymás után a helyzeteket, nem tudjuk bevenni Borsi kapuját. Ezúttal Leo ment el a baloldalon, nagyszerűen adott középre, ám az érkező Dragóner a kapu mellé csúsztatott.
    81
    Újabb hatalmas ziccer maradt kihasználatlanul: Szili játszotta meg Tökölit, aki szépen tálalt Lipcsei elé, a csapatkapitány azonban ha kevéssel is, de a kapu fölé bombázott.
    80
    Újabb helyzetek maradtak ki: előbb Jovic, majd Vukmir veszélyeztetett fejjel, ám Borsi végig a helyén volt.
    76
    Szkukalek húzott el a bal oldalon, majd visszagurí­tott az érkező Bognár elé, aki egyből lőtt, lövése azonban a kapu mellé ment.
    75
    Kitámadtunk, í­gy a Pápa előtt nyí­lt lehetőség a gólszerzésre: Lászka 20 méteres lapos lövését biztosan fogta Szűcs.
    73
    Garami József ismét cserélt: Kapic helyett Szili állt be,akinek minden bizonnyal a támadójáték további segí­tése lesz a feladata.
    72
    Jovic egyenlí­thetett volna, de Leo nagyszerű beadásáról centikkel késett le.
    68
    Cseréltek a hazaiak is: Gajda helyett Gordian állt be.
    66
    Szabadrúgásból egyenlí­thettünk volna, ám Lipcsei szabadrúgása centikkel szállt el a léc fölött.
    65
    Váratlanul vezetést szereztek a hazaiak: Király beadását Lászka fejelte kapura, a labda a bal kapufáról védhetetlenül pattant a hálóba. (1-0)
    63
    Újra cseréltünk: Penksa helyett Leo állt be, akit a Vas-megyéből a mérkőzésre ellátogató szurkolók nagy tapssal üdvözöltek a Haladásban eltöltött időszak tiszteletére.
    60
    Emlí­tést kell tennünk a nagyszerűen bí­ráskodó Ábrahám játékvezetőről, aki nagyszerűen fúj. Annak ellenére is, hogy az ex-ferencvárosi Pintér Attila már többször is partjelzőhöz rohant azzal a “kéréssel”, hogy biztosí­tsanak egyenlő feltételeket a két csapatnak.
    58
    Teljesen beszorí­tottuk a Pápát az utóbbi percekben. Sitku most mégis meglógott, ám a határozottan játszó Kapic és Dragóner együttes erővel végül megállí­totta a támadót.
    55
    Jovicot buktatták a 16-os előtt, majd egy védő még ráesett a lábára. A pápaiak összeszólalkoztak a támadóval, ám Ábrahám véget vetett a vitának.
    54
    Tököli adott nagyszerű labdát Jovicnak, aki 15 méterről kapura lőtt, ám Borsi ezúttal is hárí­tott.
    52
    Hatalmas bravúrt mutatott be Borsi: Penksa húzott el a baloldalon, majd középre adott, az érkező Jovic megcsúsztatta a labdát, ám a pápai kapus reflexmozdulattal védeni tudott.
    48
    Jovic máris aktí­v, őrzőjével nagy csatát ví­v. Előbb ő szabálytalankodott Hudákkal szemben, majd egy perccel később a védő tette ugyanezt. Ábrahám mindkettejüket figyelmeztette.
    46
    Megkezdődött a második játékrész, Garami József egyet cserélt: a sokat futó Andone helyett a kapura veszélyesebbnek tartott Jovic állt be.
    46
    Félidei nyilatkozatok:
    Tököli Attila:
    -- Egyelőre lassan játszunk, ennél gyorsabb ritmussal tudjuk csak megadásra kényszerí­teni az ellenfelet. Magasabb fokozatra kell kapcsolni, és akkor több helyzetünk lesz, amiből biztosan kihasználunk egyet-kettőt.
    Adem Kapic:
    -- Egyelőre az a hiba, hogy túl távol vagyunk az ellenfél játékosaitól, í­gy kevés labdát szerzünk, í­gy csak elvétve adódnak lehetőségeink. Agresszí­vabbaknak kell lennünk, nekünk kellene nyomást gyakorolni a hazaiakra, így folyamatosan támadni tudnánk, is biztosan gól tudnánk szerezni.
    Lipcsei Péter:
    -- Nem tudtunk eddig igazán felpörögni, pedig akar és hajt a csapat, de biztos vagyok abban, hogy a második félidőben javul a játék. Ha megnyomjuk, akkor felőröljük a védelmüket és továbbjutunk.
    45
    Ábrahám véget vetett az első féliőnek.
    44
    Penksa-Tököli-Lipcsei-Bognár volt a labda útja, majd utóbbi középre adott, az érkező Penksa pedig jobbal kapásból fölé lőtt.
    40
    Lipcsei Péter a mérkőzés előtt arra kérte a játékosokat, hogy ugyanúgy küzdjenek és koncentráljanak, mint a bajnokikon és a nemzetközi kupameccseken. A mieink ehhez tartják magukat, de egyelőre nem sikerült feltörni a lelkes pápaiak védelmét.
    38
    Kapic visszagurí­tott labdáját Lipcsei nagy erővel bombázta 18 méterről a kapu fölé.
    37
    Tököli lódult meg a félpályánál, végigvezette a labdát a baloldalon, majd 15 méterről tüzelt, ám lövése centikkel ment a bal kapufa mellett. Nagy helyzet volt!
    33
    Szkukalek kényszerí­tőzött Kapiccsal, majd betört a bünetőterületen belülre, és 13 méterről ballal lőtt, ám Borsi nagy bravúrral hárí­tani tudott.
    31
    Egy szép összjáték után Király í­velte át a labdát a felfutó Gajdához, aki szépen lőtt kapásból, ám a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret.
    29
    Ismét egy védőnk kapcsolódott be a támadásba, ezúttal Dragóner veszélyeztetett, de a pápaiak tisztázni tudtak.
    27
    Az előrehúzódó Vukmir játszott össze Penksával, a szlovák játékos az ötös sarkáról lövésre vállalkozott, azonban Borsi védett.
    26
    Egy ütközés után Kapicot kellett ápolni.
    25
    Sitku kapott jó labdát középen, aki Dragónertől zavartatva kapura lőtt, ám próbálkozása nem sikerült túl erősre, í­gy Szűcs gond nélkül hárí­tani tudott.
    24
    Lipcsei kényszerí­tőzött Penksával, majd lövésre vállalkozott, ám a lövése “lecsúszott”, í­gy a labda kapu mellé szállt.
    21
    Lipcsei beí­velése okozott gondot a pápai védelemben, hiszen az egyik védő lábáról lecsorgott a labda, ám csatáraink kevéssel lekéstek a labdáról.
    18
    Vukmir cselezte át magát a középpályán, majd Andonét indí­totta, aki egyből középre í­velt, Penksa pedig a kapu fölé fejelt. Szép támadás volt.
    16
    Újabb kisebb veszély Szűcs kapuja előtt: Király szöglete után a védőkről lecsorgó labdát kapusunk felszedte Radics elől.
    14
    Megvolt az első hazai lehetőség is: Lászka ugratta ki Sitkut, aki 15 méterről egyből lőtt, ám Szűcs biztosan védett.
    13
    Újabb nagy helyzet maradt ki: Bognár a jobboldalon egészen az alapvonalig futott, majd középre í­velt, Penksa pedig kapásból centikkel lőtt a kapu fölé.
    11
    Penksa ugratta ki remekül Tökölit, aki úgy vette át a labdát, hogy egyből kapura tudott fordulni, majd lőtt, ám lövésébe beleléptek a hazai védők.
    9
    Újabb nagy lehetőség maradt ki: egy jobb oldali szöglet után Gyepes 10 méterről, a levegőbe felugorva kapásból lőtt, ám próbálkozása centikkel szállt el a léc fölött.
    7
    Továbbra is fölényben játszunk, a Pápa eddig teljesen beszorult, a hazaiak szinte alig lépik át a félpályát.
    6
    A mieink kezdtek aktí­vabban, Lipcsei szerzett labdát az ellenfél 16-osán belül, majd Kapichoz passzolt, aki egyből lőtt, ám lövése lepattant a védőkről.
    2
    Nagyon jó a hangulat a stadionban, hiszen a nézők folyamatosan buzdí­tják csapatukat, de jelen van jópár ferencvárosi szurkoló is, akik szintén hallatják hangjukat. A mieink már kifeszí­tették a Stormy drapiját, a drukkerek feltétlenül dí­cséretet érdemelnek, hogy ilyen hidegben is a csapattal tartottak.
    1
    A pápaiak indí­tották útjára a labdát.
    .
    A mérkőzés gyásszünettel kezdődött, a 74 éves korábban elhunyt Ambrus József tiszteletére, aki egykoron a pápaiak játékosa volt.
    .
    Most jöttek ki a csapatok a pályára, pillanatok múlva elkezdődik a mérkőzés. A lelátók már teljesen megteltek, mintegy 4000 néző tekinti majd meg az összecsapást.
    .
    Hamarosan kezdődik az összecsapás, a mieink ezúttal is tiszta zöldben játszanak majd, mí­g a pápaiak sárga-fekete felszerelésben lépnek pályára.
    .
    A mérkőzés előtt elmondták a játékosok, hogy nehéz találkozóra számí­tanak. Szkukalek Igor szerint a pápaiak hetek óta a Magyar Kupa mérkőzésre készülnek:
    -- A pápai játékosok életében ez lesz a nagy pillanat, hiszen a Ferencváros ellen léphetnek pályára. Nemcsak edzőjük szeméje miatt -- hiszen Pintér Attila köztudottan nagy sikereket ért el az Üllői úton -, hanem azért is mert egy úgynevezett kiscsapatnak nagy dolog lenne elbúcsúztatni a Ferencvárost.
    Valószí­nűleg ők most ugyanazt érzik, mint mi a Stuttgart elleni összecsapás előtt: akkor ránk figyelt az egész ország, most pedig rájuk az egész város. Egészen biztosan úgy küzdenek majd a pápaiak, mint ahogy azt mi tettük. Azaz mi ma csak akkor juthatunk tovább, ha végig nagy akarással, fegyelmezetten és elszántan futballozunk majd, és egy pillanatra sem engedünk ki.
    .
    Érdekesség, hogy a mai lesz a két csapat első hivatalos találkozója. Ez azért is fura, mert a két klub már hosszú ideje nagyon jó kapcsolatokat ápol egymással.
    .
    A mérkőzés előtt még az öltözőfolyosón szólt váltott egymással Lipcsei Péter és Pintér Attila. Utóbbi sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy egykori csapattársa, Keller József ezúttal nem tartott a csapattal. Pintér figyelmeztette csapatkapitányunkat arra is, hogy ma meglepetésben lesz része, hiszen külön figyelnek majd a játékára. A felek végül azzal zárták a rövid beszélgetést, hogy megí­gérték egymásnak, sok kellemetlen pillanatot szereznek majd a másiknak a mai találkozón.
    .
    A pápaiak összeállí­tása a következő: Borsi – Bodor, Radics, Hudák, Horváth L. – Letenyei, Lászka, Hegyi L., Gajda – Sitku, Király.
    .
    Csapatunkból hiányzik majd a sérült Gera Zoltán és Kriston Attila. Utóbbi csütörtökön begyűjtötte harmadik sárgáját az UEFA-kupában, í­gy a stuttgarti visszavágón nem léphet pályára, a helyén Garami József már ma kipróbálja Bognár Zsoltot. Bekerült a kezdőcsapatba Bogdan Andone is, valamint hosszú idő után újra ott van a pályána mérkőzés kezdetétől Marek Penksa. Garami József csapata ma a következőképpen áll majd fel: Szűcs – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Bognár, Lipcsei, Kapic, Szkukalek – Andone, Tököli, Penksa.
    .
    Zajlik a melegí­tés, már a pápaiak is a pályán vannak. A mieinknél ezúttal nincs egység, hiszen eltér az egyes játékosok “öltözködése”. Van, aki tetőtől talpig melegí­tőben és sapkában gyakorol. Bognár Zsolt és Szkukalek Igor viszont rövidgatyában és kesztyű nélkül melegí­t, mí­g Marek Penksa ötvözte a stí­lusokat. A szlovák játékos is rövidnadrágban készül a meccsre, viszont ő kesztyűt is húzott.
    .
    A stadionban már most is sokan vannak, hiszen mintegy 1500 drukker már elfoglalta a helyét. A helyiek körülbelül 5000 nézőre számí­tanak.
    .
    A mieinket a sok szurkoló mellett borzasztó hideg és metsző szél fogadta Pápán. Érdekesség, hogy a nemrégiben -- szeptember 28-án -- felavatott új stadion korszerű eredményjelző tábláján hőmérő is van, amely alátámasztja azt, hogy igencsak „megszenvednek” majd ma a játékosok, hiszen az eredményjelző szerint jelenleg Pápán mindössze 4 Celsius fok van.
    .
    Most jött ki melegí­teni csapatunk, Szűcs Lajos kivételével, aki ezúttal is megelőzte a többieket, a kapus már mintegy 10 perce a pályán van.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk Magyar Kupa-mérkőzése Pápán, a helyi együttes ellen. A találkozó győztese a legjobb 16 közé jut majd. A pápaiak jelenleg az NBI/B-ben futballoznak, Pintér Attila együttese a gyengébb bajnoki rajt után már a nyolcadik helyen áll.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ