2003.V.14. Ferencváros – Siófok: 0-2

2 hozzászólás a(z) 2003.V.14. Ferencváros – Siófok: 0-2 bejegyzéshez

  • ftc.hu: A Siófok ellen megszakadt szenzációs tavaszi hazai sorozatunk, hat megnyert bajnoki után szenvedtünk vereséget.

    Ferencváros – Siófok: 0-2 (0-0)
    Üllői út, 5.975 néző, vezette: Bede (Strehó, Balog)

    Ferencváros: Szűcs L. – Bognár (Jovic 67.), Dragóner, Balog Z. – Kriston, Lipcsei, Zováth, Keller – Gera, Tököli, Leandro (Penksa 59.)

    Siófok: Németh – Pantic, Kuttor, Koller, Juhász (Grósz 81.) – Schwarcz, Kovács, Schultz (Usvat 86.), László – Fülöp (Filipovic 90.), Csordás

    Gól: Csordás (51.), Fülöp (68.)
    Sárga lap: Lipcsei (44.) illetve Schwarz (87.)

    A mérkőzés előtt több ünnepségre is sor került. Ma adták át a Simon Tibor-dí­jat, melyet a Ferencváros legharcosabb, legelszántabban küzdő felnőtt korú, illetve ifjúsági futballistája kap meg. Az első csapat Simon Tibor-dí­jasa szurkolóink szavazatai alapján Gera Zoltán lett, az ifjúságiaknál az utánpótlásedzők Vass Ádámot, U15-ös csapatunk védőjét választották meg a legjobbnak.

    -- Természetesen nagyon örülök annak, hogy ezúttal én kapom a Simon Tibor-dí­jat. Ez nagyon sokat jelent nekem, hiszen a szurkolók szavazatai után alakult ez í­gy, és számomra sokat jelent, hogy ők észreveszik, miként küzdök a pályán. Bevallom őszintén, nem számí­tottam rá. Tavaly Szűcs Lajos kapta a dí­jat, és az ember azt gondolná, hogy általában a védők a legharcosabbak. Persze én is mindig nagyon elszántan lépek pályára, mindent megteszek azért, hogy jól szerepeljünk, és a szurkolók ezt dí­jazták – nyilatkozta Gera Zoltán.
    A vendégek remek idegenbeli mutatóval érkeztek hozzánk, hiszen utolsó nyolc idegenbeli bajnokijukon nem kaptak ki, egy győzelem mellett hét döntetlen volt a mérlegük. Utoljára tavaly október 25-én éppen mi vertük meg őket 4-0-ra.

    A mai mérkőzés szakadó esőben kezdődött és ez eleinte meghatározta a játék képét. A középkezdés után azonnal helyzetbe kerültünk, Kriston í­velt előre, Gera egyből Tököli elé tette a labdát, de csatárunk kapásból fölé lőtt. A folytatásban a csúszós talajon sok volt a rossz átadás, a labda többször kiszámí­thatatlanul pattant és megtréfálta a játékosokat. A siófokiak remekül megszervezték védekezésüket és gyors kontrákkal próbálkoztak. Veszélyes helyzet azonban hosszú ideig egyik oldalon sem alakult ki, a kapusoknak csak elvétve kellett játékba avatkozniuk, egy beadás hatástalaní­tásán kí­vül nem sok dolguk akadt. Szűcsnek és Némethnek is egy-egy komoly védenivalója volt az első 45 percben. Kapusunk a 35. percben a tizenhatoson kí­vül lábbal tisztázott a kilépő Fülöp elől, Németh pedig a 41. percben védte óriási bravúrral Dragóner fejesét, a kipattanó labdát Gera emelte a kapu fölé.

    A második félidőben váratlanul vezetést szereztek a vendégek. Az 51. percben Fülöp beadása után Csordás fejelt a kapunkba (0-1). Csapatunk mindent elkövetett az egyenlí­tésért, Penksa és Jovic is pályára lépett, ettől hátul természetesen még jobban kinyí­ltunk, amit a 68. percben kihasznált a Siófok. Csordás futott el a jobb oldalon, középre gurí­tott, Schultz az üresen maradt Fülöphöz passzolt, aki 14 méterről a jobb felső sarokba lőtt (0-2). A siófokiak kétgólos előnyük tudatában visszahúzódtak a kapujuk elé, mi pedig nem tudtuk áttörni a védőfalat. A 78. percben Gera ollózása után Németh kiejtette a labdát, majd még mielőtt Jovic odaért volna tisztázott. Több veszélyes helyzetet mezőnyfölényünk ellenére nem sikerült kialakí­tanunk, í­gy a lehetőségeit jobban kihasználó vendég együttes nyerte meg a mérkőzést.

    Garami József: – Az első bekapott gólig sem játszottunk jól, és a közepes teljesí­tmény mellett a kapu előtt sem sikerült semmi. A kapott gólt követően aztán futottunk az eredmény után és kinyí­ltunk, ami miatt szétesett a játékunk. Azt éreztem, hogy ha reggelig játszunk, akkor sem leszünk képesek gólt szerezni. Sajnos minden szezonban vannak ilyen meccsek, amelyeket hozni kellene, de mégsem sikerül megfelelő eredményt elérni. Legutóbb a Békéscsaba ellen szenvedtünk itthon vereséget még tavaly ősszel. Azt követően nyolc hazai meccset nyertünk meg zsinórban, most sajnos megszakadt a sorozatunk, amit nagyon sajnálunk. A múlt hét az örömé volt, hiszen kupagyőzelmet ünnepelhettünk, és az MTK ellen 10 emberrel kiharcolt döntetlen is siker volt. Sajnos most fejet kellett hajtanunk a Siófok előtt, de szombaton Újpesten javí­thatunk, és biztos vagyok abban, hogy mindenki átérzi annak a mérkőzésnek a jelentőségét, és sikerül feledtetnünk a mostani botlást.

    Csank János: – Az első félidőben sem játszottunk rosszul, de a döntő helyzetekben mindig becsúszott egy kis hiba. Néhány esetben szerencsénk volt, hiszen a hazaiak elrontották a lehetőségeiket, és Gera óriási helyzete fordulópontot jelentett. A második félidőben már pontosabban játszottunk, aminek köszönhetően gólokat szereztünk. Győzelmünket annak köszönhetjük, hogy egyrészt belőttük a helyzeteinket, másrészt átvészeltük a meccsnek azokat a periódusait, amikor ellenfelünk megmutatta, hogy milyen veszélyesen tud játszani.

  • 93
    Bede lefújta a mérkőzést.
    92
    Penksa két csel után 22 méterről lőtt a kapu fölé.
    90
    Újabb csere a vendégeknél. Fülöp helyett Filipovic lépett pályára.
    87
    Schwarz buktatta Penksát, amiért sárga lapot kapott.
    86
    Schultz helyett Usvat lépett pályárról. A lecserélt középpályást, egykori játékosunkat szurkolóink nagyon sportszerűen megtapsolták.
    85
    Grósz szállt bele Tökölibe 23 méterre a kaputól. A siófoki játékos megúszta sárga lap nélkül. A szabadrúgást Lipcsei a kapu fölé csavarta.
    84
    Fülöp beadása után a labda Schwarz elé pattant, aki kapásból a léc fölé bombázott.
    81
    Cseréltek a vendégek. Juhász helyére Grósz állt be.
    80
    Lipcsei kapu elé lőtt labdáját Németh öklözte vissza a mezőnybe.
    78
    Penksa beadása után Gera ollózott kapura, Németh maga elé ejtette a labdát, de még el tudta rúgni Jovic elől.
    77
    Balog állí­totta meg a szélen előretörő Csordást, majd kitűnően indí­totta Penksát, akinek középre lőtt labdája Jovic mögé szállt.
    75
    Lipcsei szöglete után Tököli centiméterekkel fejelt a kapu mellé.
    74
    Jovic beadása után Juhász fejelte ki oldalra a labdát, melyet Keller egyből visszalőtt a kapu elé, de a védők tisztáztak.
    71
    Jovic fejjel csúsztatta a labdát Tököli elé, melyet azonban a kapujából jó ütemben kilépő Németh szerzett meg.
    70
    Kriston lépett ki a védők közül, Németh fölött a hálóba emelt, de Bede les miatt nem adta meg a gólt.
    68
    Két góllal vezet a Siófok. Csordás futott el a jobb szélen, középre passzolt Schultzhoz, ő egyből Fülöphöz továbbí­tott, aki 14 méterről a jobb felső sarokba lőtt (0-2).
    67
    Mindent megteszünk az egyenlí­tésért. Bognár helyett Jovic lépett pályára.
    65
    Balog beadása után a labda veszélyesen csavarodott kapura, amit Németh a léc alól ütött szögletre.
    63
    Lipcsei 23 méterről kapura csavart szabadrúgását Németh a levegőben “úszva” ütötte ki.
    61
    Csordás próbált egyedül kapura törni, de Balog utolérte és szépen szerelte.
    59
    Először cseréltünk. Leandro helyére Penksa állt be.
    56
    Fülöp kapu elé lőtt labdáját Dragóner vágta az alapvonalon túlra.
    54
    Bognár lőtte be a labdát a rövid sarokhoz, melyről Tököli centiméterekkel maradt le.
    51
    Vezet a Siófok. Fülöp beadása után Csordás 7 méterről a bal sarokba fejelt (0-1).
    48
    Lipcsei indí­tásával Leandro lépett volna ki a védők közül, de a labda megcsúszott a füvön és í­gy nem lehetett elérni.
    47
    Gera egyből a kapura csavart egy szabadrúgást a tizenhatos sarkáról, Németh a labdát maga elé ejtette Balog próbált közelről a kapuba lőni, de a siófoki kapus ismét mentett.
    46
    Elkezdődött a második félidő. A szünetben egyik szakvezető sem cserélt.
    45
    Bede lefújta az első félidőt.
    44
    Gera lépett ki a védők közül, de a partjelző valószí­nűleg tévesen lesen állí­totta meg. Lipcsei vitatta az í­télet jogosságát, amiért sárga lapot kapott.
    43
    Fülöp vezette keresztbe a labdát a tizenhatosunk előtt, de Dragóner kiváló ütemben becsúszva szerelte.
    41
    Kimaradt a meccs eddigi legnagyobb helyzete. Lipcsei szöglete után Dragóner fejesét Németh kiütötte, éppen Gera elé, aki kapásból a kapu fölé emelt.
    38
    Leandro 20 méterről lőtt a kapu fölé.
    35
    Németh hosszú kirúgása után a labda átpattant Dragóner fölött, Fülöp egyedül tört volna kapura, de Szűcs a tizenhatioson kí­vülre kifutva lábbal tisztázott.
    31
    Lipcsei passzát Gera sarokkal továbbí­totta az egyedül kilépő Tökölihez, csatárunk 15 méterről Németh G. fölött alig emelt a kapu mellé. Sajnos azonban Bede les cí­mén már korábban lefújta az akciót.
    28
    Gera ollózva tette oda a labdát Leandróhoz, aki ismét Gerzsont próbálta meg játékba hozni, de a védők közbeléptek.
    26
    László nagy lendülettel tört előre a bal szélen, de Balog remek ütemű becsúszással megállí­totta.
    25
    Gera jó cselekkel tört előre, de mielőtt lőhetett volna három(!!) siófoki játékos közös erővel lerántotta.
    23
    Kriston futott le az alapvonalig, átí­velte a labdát a hosszú oldalra, ahonnan Gera visszafejelte középre, de a védők mentettek.
    21
    Keller tört be nagyon harcosan a tizenhatoson belülre, mielőtt azonban lőni tudott volna, Németh és Koller együttes erővel szerelték.
    19
    Kriston két jó csel után í­velt középre, de a védők kifejelték a labdát, mellyel Csordás egyedül tört volna a kapunkra, de Zováth remek ütemű szereléssel állí­totta meg a vendégek játékosát.
    17
    Bognár robogott végig a pályán a labdával, majd 26 méterről lőtt, a labda elkerülte a vendégek kapuját.
    15
    Lipcsei 25 méteres lövése Tököli lábáról pattant a kapu mellé.
    14
    Gera emelt Leandróhoz, aki egyből középre passzolt és Lipcsei 5 méterről a hálóba helyezett, de Bede les miatt már lefújta a támadást.
    13
    Elállt az eső.
    12
    Fülöp középre gurí­tása után Csordás 15 méterről laposan lőtt, Szűcs vetődve védett.
    10
    Tököli remek labdával szöktette a jobb szélen egyedül hagyott Kristont, de Bede les cí­mén megállí­totta az akciónkat.
    8
    Fülöp átadásával László tört be a tizenhatosunkon belülre, laposan középre lőtt labdáját a kivetődő Szűcs elcsí­pte.
    7
    Bognár futott el a jobb szélen, középre lőtt labdáját Kuttor fejelte ki a mezőnybe.
    5
    Lipcsei indí­totta a bal szélen felfutó Leandrót, de a labda megcsúszott a vizes füvön és í­gy nem lehetett befutni.
    3
    Csordás passzával Fülöp lépett volna ki, de hosszan tette maga elé a labdát, í­gy Szűcs gond nélkül hárí­tott.
    1
    Remekül kezdtünk. A középkezdés után Kriston í­vel előre, Gera egyből Tököli elé tette a labdát, akinek kapáslövése után a labda egy közbenyúló védőről pattant az alapvonalon túlra.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés.
    .
    A térfélválasztás után eldőlt, hogy az első félidőben mi támadunk a Nagyvárad tér felőli kapura és mi kezdjük majd a meccset.
    .
    Ebben a pillanatban a két együttes Bede Ferenc vezetésével kijött a pályára.
    .
    A csapatok befejezték a bemelegí­tést és ezzel egyidőben elkezdett szakadni az eső.
    .
    Szintén a kezdés előtt köszöntik csapatkapitányunkat, Lipcsei Pétert, aki Debrecenben játszotta 250. élvonalbeli bajnoki mérkőzését, valamennyi NB I-es találkozón a Fradiban lépett pályára. Bognár Zsolt a siófokiak ellen szerepel 100. bajnoki meccsén.
    .
    A mérkőzés előtt több ünnepségre is sor kerül. Ma adják át a Simon Tibor-dí­jat, melyet a Ferencváros legharcosabb, legelszántabban küzdő felnőtt korú, illetve ifjúsági futballistája kap meg. Az első csapat Simon Tibor-dí­jasa szurkolóink szavazatai alapján Gera Zoltán lett, az ifjúságiaknál az utánpótlásedzők Vass Ádámot, U15-ös csapatunk védőjét választották meg a legjobbnak.
    .
    A két csapat játékosai már a pályán melegí­tenek. A mieink tiszta fehérben, a siófokiak sárga-kék keresztbe csí­kos mezben, sárga nadrágban és sárga sportszárban játszanak majd.
    .
    Csank János a Németh -- Pantic, Kuttor, Koller, Juhász -- Schwarcz, Kovács, Schultz, László -- Fülöp, Csordás összetételű gárdát küldi harcba ellenünk.
    .
    Csapatunkból hiányzik az MTK ellen kiállí­tott Dragan Vukmir. Védőnk egy meccsre szóló eltiltást kapott, melyet most kell letöltenie, a helyettese Bognár Zsolt lesz. A combsérülése miatt hiányzó Adem Kapicot az örökrangadóhoz hasonlóan ezúttal is Zováth János helyettesí­ti. A mieink Szűcs -- Vukmir, Dragóner, Balog -- Kriston, Lipcsei, Zováth, Keller -- Gera, Tököli, Leandro összeállí­tásban lépnek pályára, a kispadon Udavrácz, Kiss, Szkukalek, Penksa, Somorjai, Szili és Jovic foglal helyet.
    .
    A siófokiak fantasztikus idegenbeli mérleggel rendelkeznek, hiszen legutóbbi nyolc vendégjátékuk során nem szenvedtek vereséget. Utoljára tavaly október 25-én kaptak ki idegenben: az Üllői úton ellenünk szenvedtek 4-0-ás vereséget.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk hazai mérkőzése a Siófok ellen. Ellenfelünk a rájátszás eredményei alapján a második legjobb együttes, természetesen mi vezetjük ezt a rangsort is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ