2003.V.10. MTK Hungária – Ferencváros: 0-0

Csapatunk roppant értékes pontot szerzett az MTK otthonában és továbbra is öt pont előnnyel vezeti a tabellát a kék-fehérek előtt. Az örökrangadó gólnélküli döntetlennel ért véget, az eredmény azonban a rendkí­vüli körülmények miatt óriási bravúrnak számí­t.


MTK Hungária – Ferencváros: 0-0
Hidegkuti stadion, 5.000 néző, vezette: Kassai (Ví­gh, Erős)

MTK-Hungária: Hajdu – Molnár (Dragan 80.), Juhász, Szmiljanic, Pető – Zavadszky, Jezdimirovics, Madar (Rednic, 63.), Füzi – Illés, Silva (Lita 46.)
vezetőedző: Egervári Sándor

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Balog Z. – Kriston, Zováth, Lipcsei, Szkukalek (Keller 52.) – Gera, Tököli (Somorjai 75.), Leandro
szakmai igazgató: Garami József

Sárga lap: Zavadszky (42.), Molnár (79.), Szmiljanics (87.) illetve Tököli (14.)
Kiállí­tva: Vukmir (20.)

A Ferencváros egykori válogatott labdarúgójának, a tegnapi napon közlekedési balesetben elhunyt Nagy Norbert emlékére Lipcsei Péterék fekete karszalagban léptek pályára az MTK elleni bajnoki találkozón.

A mieink eddig sem tartoztak a játékvezetők kedvencei közé, a mai mérkőzésen azonban szokatlanul nagy „ellenszélben” kellett játszanunk. A találkozó nagy iramban kezdődött, a hatalmas hőség ellenére egyik csapat sem kí­mélte magát. Rengeteget futottak a játékosok, felváltva támadott a két együttes, kiegyenlí­tett és sportszerű volt a küzdelem. Az első nagy helyzet a 9. percben a mieink előtt adódott, Leandro kapu elé lőtt labdája túljutott Hajdun, de az érkező Gera elől Pető szögletre mentett. Szűcsnek a 12. percben kellett először játékba avatkoznia, de válogatott kapusunk magabiztosan húzta le Madar hosszú sarokra csavart labdáját. A 14. percben Kassai sárga lapot adott a reklamáló Tökölinek és ettől kezdve fokozatosan a sí­pmester került előtérbe. A 20. percben Illés tört volna kapura, a tizenhatos vonala előtt Dragóner és Vukmir együttes erővel, becsúszva próbálták szerelni, a hazai játékos átesett Vukmir lábán, a bí­ró pedig kiállí­totta védőnket. Vitatható í­télet volt, de ez még belefért. Emberhátrányban teljesen érthetően már nem játszhattunk olyan nyí­ltan, mint előtte, a 3-4-3-as eredeti felállás 4-4-1-re módosult, Tököli egyedül maradt elől, Vukmir helyére pedig a középpályáról Zováth lépett vissza. A 24. percben Zavadszky szabadrúgásból a felső kapufát találta el. A 29. percben Silva fejelt lesgólt. Csapatunk zártan, fegyelmezetten védekezett és megpróbált gyors kontrákat vezetni. Az ellentámadásainkat azonban a hazaiak szerb légiósai, Szmiljanic és Jezdimirovics durva szabálytalanságokkal állí­tották meg, melyeket Kassai semmilyen formában nem torolt meg, az esetek többségében még szabadrúgást sem kaptunk, amit a hazaiak maximálisan kihasználtak. A 33. percben Lipcsei félmagas lövését Hajdu óriási bravúrral védte. A 38. percben Jezdimirovics buktatta Lipcseit, majd megtapsolta a szabálytalanságot lefújó Kassait, egy perccel később Pető rántotta le a kapura forduló Tökölit, egyik kék-fehér játékos sem kapott sárga lapot. Egy perccel az első félidő vége előtt Szmiljanic hátulról kí­méletlenül beleszállt Tökölibe, de még sárga lapot sem kapott. A szünetben az egész orvosi stáb Tökölit kezelte, aki ennek köszönhetően a második 45 percet még el tudta kezdeni, de a 75. percben le kellett cserélni, annyira fájt a lába. Helyére saját nevelésű futballistánk, Somorjai Tamás állt be.

A második félidőben sem változott a játék képe, a hazaiaknál volt többet a labda, de nem tudtak mit kezdeni a fegyelmezetten, önfeláldozóan védekező csapatunkkal. Távoli lövésekkel és í­velgetésekkel próbálkoztak a vendéglátók, de ezek nem jelentettek komoly veszélyt. Az 52. percben Szkukalek helyett Keller lépett pályára. Örökifjú játékosunknak az örökrangadó volt pályafutása 538. dí­jmérkőzése a Ferencvárosban ezzel az örökranglistán feljött az 5. helyre, megelőzve a Császárt, Albert Flóriánt. Keller becserélése kiváló húzásnak bizonyult, ugyanis a bal oldalon egyszer sem engedte el az MTK légiósát, a szünetben beállt Litát. Aztán Szmiljanic következmények nélkül könyökölt bele Leandro arcába, Jezdimirovics is következmények nélkül rugdoshatta a mieinket, akik tí­z emberrel is tartották a – körülmények ismeretében – rendkí­vül értékes döntetlent. Ez azt jelenti, hogy változatlanul öt pont előnnyel vezetjük a tabellát és legkorábban az Újpest elleni idegenbeli meccsen lehetünk bajnokok.

Nyilatkozatok:

Garami József: – Örülök, a nagy küzdelemben megszerzett egy pontnak. Szerencsésebb körülmények között ez akár több is lehetett volna. A mérkőzés egy nagyon izgalmas 20 perccel „indult”, majd jött a kiállí­tás, amely alapvetően befolyásolta a folytatást. Addig helyzeteink voltak, sőt még utána is, annak ellenére, hogy elsősorban a védekezésre koncentráltunk. Végül sikerrel jártunk, hiszen emberhátrányban játszva is kapott gól zártunk legnagyobb üldözőnk otthonában. Még négy nagyon kemény meccs előtt állunk, értelemszerűen szeretnénk mindet megnyerni.

Egervári Sándor: – A Ferencváros jól megszervezte a védelmét, melyet nem tudtunk feltörni. Szerintem Silva egy szabályos gólt szerzett, kí­váncsiam várom a videófelvételeket. Őt egyébként azért cseréltem le, mert úgy gondoltam, hogy egy támadó középpályással többre mehetünk, de a váltás nem hozta meg a várt sikert.

Keller József: – Őszintén szólva nem számolgatok, í­gy a becserélésem pillanatában nem tudtam, hogy a mai napon az örökranglistán megelőztem Albert Flóri bácsit. Boldog vagyok emiatt is, és annak is örülök, hogy jól sikerült beállnom. Az MTK csatárai ugyan fiatalok voltak, de nem tudták felvenni velem a harcot, hiszen állandóan lepattantak rólam. Még szokniuk kell az ilyen rangadókat…

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010011ejegyzéshez

 • 92
  Pető jobboldali szabadrúgása után az előrevetődő Juhász a kapu fölé fejelte a labdát. Ezt követően Kassai lefújta a mérkőzést.
  91
  Pető a labdáért felugorva könyökével tarkón vágta Gerát, a játék “természetesen” folytatódott.
  90
  Füzi 23 méterről lőtt a kapunk mellé.
  89
  Rednic 25 méterről a kapu mögött elhelyezkedő szurkolóink közé lőtte a labdát.
  88
  Kassai kiszólt a tartalék játékvezetőnek, hogy két percet fog hosszabbí­tani.
  87
  Újabb csoda! Szmiljanic is sárgát kapott, miután elsodorta az őt megkerülni próbáló Gerát.
  86
  Lipcsei szöglete után Dragóner fejelt a kapu mellé.
  84
  Zavadszky beadása után Juhász 10 méterről fejelt a kapu mellé.
  82
  Lipcsei vitte el a labdát Jezdimirovics mellett, a szerb légiós lerántotta csapatkapitányunkat. Sem szabadrúgás, sem sárga lap.
  80
  Molnár helyett Dragan lépett pályára.
  79
  Csoda történt! Molnár sárga lapott kapott. Leandro szerelte le az MTK játékosát, aki úgy rúgott bele hátulról Leóba, hogy a labda a közelben sem volt. Ilyenért adtak már pirosat is, de mi most örüljünk a sárgának is.
  78
  Jezdimirovics rángatta Lipcsei mezét, mivel azonban ez nem “segí­tett”, egy nagyot lökött is csapatkapitányunkon.
  75
  Tökölinek nagyon fáj a lába, nem tudja folytatni a mérkőzést. Csatárunk helyett a saját nevelésű Somorjai állt be.
  72
  Keller passzolt Tökölihez, csatárunkat Szmiljanic hátulról ismét buktatta, Kassai továbbot intett.
  70
  Lita 19 méterről lőtt a kapunk mellé.
  66
  Pető 25 méteres szabadrúgását Szűcs magabiztosan védte.
  63
  Újabb csere a hazaiaknál. Madar helyett Rednic lépett pályára.
  60
  Lipcsei szöglete után Gera 10 méterről fejelt a kapu fölé.
  58
  Leandro ütközött Molnárral, de szerencsére rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
  56
  Madar 16 méterről lőtt a kapunk fölé.
  55
  Leandro indí­tása után Hajdu a tizenhatos vonalánál szedte föl a labdát Tököli elől.
  52
  Szkukalek helyett Keller lépett pályára. A 38 éves játékosnak ez az 538. tétmeccse a Ferencvárosban, ezzel az örökranglistán feljött az ötödik helyre, megelőzve a Császárt, azaz Albert Flóriánt.
  51
  Lita megkerülte Zováthot, játékosunk elcsúszott, 25 cm-re az asszisztenstől. Az éles szemű partjelző szabadrúgást í­télt a javunkra. Ő nem vette észre az első félidőben, hogy a nyakánál fogva rántották le Gerát.
  50
  Molnár 25 méteres lövését védte Szűcs.
  48
  Lita beadása után Dragóner fejelte ki a labdát a hazai csatárok elől.
  47
  Füzi 17 méteres lapos lövését a 100% Fradi feliratú sapkában védő Szűcs hárí­totta.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A hazaiaknál Silva helyére Lita állt be. Tököli Attila egyelőre vállalta a folytatást.
  45
  Félidei nyilatkozat:
  Dragóner Attila:
  -- Nem emlékszem rá, hogy pályafutásom során mikor kellett ekkora bí­rói nyomás alatt játszanom. A játékvezető mindent megenged a hazaiaknak, nálunk azonban a legkisebb lökéseket is befújja. Nem tudom, ezek után mit hoz a második félidő.
  45
  Tököli az utolsó szabálytalanság után mezí­tláb, Gyarmati doktor segí­tségével, sántikálva ment be az öltözőbe, miközben a hazai drukkerek minősí­thetetlen hangnemben szidták csatárunkat.
  45
  Kassai lefújta az első félidőt. Egyelőre nem ez élete legjobb meccse a fiatal játékvezetőnek.
  44
  Szmiljanic hátulról beleszállt Tökölibe, még szabadrúgást sem kaptunk.
  43
  Jezdimirovics lerántotta Leandrót. A szerb légiósnak ez volt az ötödik szabályalansága, neki még nincs lapja…
  42
  Zavadszky buktatta Gerát, ezért megkapta a sárga lapját. Kassai valószí­nűleg a “csapatszabálytalanságok” után dönt a lapok kiosztásáról, hiszen Zavadszkynak ez volt az első faultja. Játékostársai több és durvább szabálytalanságokat is elkövettek, következmények nélkül.
  41
  Zavadszky egy jó csel után beadta a labdát a kapunk elé, melyet Balog fejelt ki Silva elől.
  39
  Pető rántotta le a kapu felé forduló Tökölit. Az MTK játékosa sem kapott sárgát.
  38
  Jezdimirovics előbb buktatta Lipcseit, majd megtapsolta a szabálytalanságot lefújó játékvezetőt, a sárga lap azonban Kassai zsebében maradt.
  36
  Jezdimirovics 30 méterről lőtt jócskán a kapunk mellé.
  34
  Lipcsei szöglete után Gera 5 méterről alig fejelt a kapu mellé.
  33
  Gera átadása után Lipcsei 15 méteres félmagas lövését Hajdu óriási bravúrral védte.
  32
  A kiállí­tás után változott a felállásunk, az eddigi 3-4-3 helyett 4-4-1-et játszunk, Zováth a jobb hátvéd, elöl pedig egyedül Tököli maradt.
  31
  Szmiljanic belekönyökölt Leandro arcába, neki úgy látszik mindent szabad, még szabadrúgást sem kaptunk.
  29
  Molnár beadása után Silva 5 méterről fejelt a kapunkba, de a légiós lesen állt, ezért Kassai érvénytelení­tette a találatot.
  27
  Füzi az oldalvonalnál, 45 cm-re a partjelzőtől a nyakánál fogva lerántotta Gerát, az asszisztens azonban azt jelezte, hogy az MTK jön bedobással.
  24
  Zavadszky 24 méteres szabadrúgása után a labda a felső kapufáról pattant vissza a mezőnybe.
  21
  A szabadrúgást Silva 16 méterről a kapu fölé lőtte.
  20
  Illés lépett volna ki a védőink közül, Vukmir és Dragóner összezártak előtte, a hazai játékos Vukmir lábán esett át, akit Kassai kiállí­tott.
  17
  Szkukalek átadása után Gera 17 méteről ballal fordulásból lőtt, Hajdu a léc alól ütötte szögletre a labdát.
  16
  Leandro külsővel, fantasztikus passzal indí­totta Tökölit, csatárunk 14 méterről egyből próbált lőni, de a labda elakadt a közbevetődő Petőben.
  15
  Zavadszky szabadrúgásból 20 méterről csavarta el a labdát a sorfalunk fölött, amely alig kerülte el a jobb felső sarkot.
  14
  Tököli reklamált, a játékvezető pedig sárga lappal figyelmeztette csatárunkat.
  12
  Madar csavart a hosszú sarok irányába, Szűcs magabiztosan húzta le a labdát.
  10
  Kriston éles szögből, 10 méterről lőtt, a lapos labdát Hajdu vetődve fogta meg.
  9
  Leandro kapu elé lőtt labdája túljutott Hajdun, az üresen érkező Gera elől Pető mentett szögletre.
  8
  Madar szöglete után Zavadszky 12 méterről a kapu tetjére fejelte a labdát.
  7
  Füzi 32 méterről 3-4 méterrel lőtt a kapunk mellé.
  5
  Leandro 28 méteres lapos lövése Gera sarkáról pattant oldalra.
  4
  Kriston beadása után Hajdu a tizenegyes pontnál húzta le a labdát Tököli elől.
  3
  Pető 30 méteres lövése Dragónerről vágódott le.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A hazaiak indí­tották útjára a labdát. Az MTK fehér mezben és kék nadrágban, a mieink zöld mezben, fehér nadrágban és zöld sportszárban lép pályára. Ilyen szí­nösszeállí­tásban még nem szerepeltünk ebben a bajnokságban.
  .
  A csapatok kivonultak a pályára. A játékoskijáróban kisebb zavart okozott, hogy Kassai játékvezető levetette Balog Zoltánnal a combvédőjét, melyet minden meccsen viselni szokott. A bí­ró azért ragaszkodott ehhez, mert a fehér nadrág alól kilátszik a kék combvédő és ez zavarja a bí­rót, mivel a hazaiak kék nadrágban játszanak.
  .
  A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődik majd. A csapatok a szurkolókkal együtt a múlt héten elhunyt Lasz Györgyre és a pénteken halálos kimenetelű autóbalesetet szenvedő Nagy Norbertre, klubunk egykori játékosára emlékeznek majd.
  .
  A játékosok visszamentekaz öltözőbe, mindkét együttesből csak a tartalékok maradtak kint a pályán. Már csak öt perc van hátra a kezdésig.
  .
  Rengeteg szurkolónk jött el buzdí­tani a mieinket, a játékoskijáró feletti fedett lelátó kivételével, mindenhol ferencvárosi drukker foglal helyet. Legalább háromezren kí­sérték el csapatunkat erre a nagyon fontos meccsre.
  .
  A játékvezetők és az MTK futballistái szinte egyszerre kezdtek el melegí­teni. A hazai játékosokon nincs melegí­tő mez, ők már a meccsen is használatos keresztbe csí­kos mezükben készülnek az örökrangadóra.
  .
  Leandro vezetésével mezőnyjátékosaink is kijöttek melegí­teni. Szurkolóink “Kupagyőztes, kupagyőztes!” kiáltásokkal üdvözölték futballistáinkat.
  .
  Egervári Sándor, a hazaiak szakvezetője hétközben sokat panaszkodott arról, hogy rengeteg sérültje van, ennek ellenére elg erős kezdőcsapatot tud pályára küldeni. A hazaiak összeállí­tása: Hajdu -- Molnár, Juhász, Szmiljanic, Pető -- Zavadszky, Jezdimirovics, Madar, Füzi -- Illés, Silva
  .
  Ebben a pillanatban Szűcs Lajos Józsa Miklós kapusedző és Udvarácz Milán társaságában elkezdte a melegí­tést. A lelátón helyet foglaló szurkolóink óriási ünneplésben részesí­tették a kapust, a kupadöntő után még nagyobb szeretettel fogadták, mint máskor.
  .
  Csapatunkba visszatértek az előző fordulóban három sárga lap miatt hiányzó játékosaink, Kriston és Tököli. Ezúttal a combsérüléssel bajlódó Adem Kapic hiányzik az együttesből, őt Zováth János helyettesí­ti. A mieink Szűcs -- Vukmir, Dragóner, Balog -- Kriston, Zováth, Lipcsei, Szkukalek -- Gera, Tököli, Leandro összeállí­tásban lépnek pályára, a kispadon Udvarácz, Keller, Kiss Gy., Somorjai, Jovic, Sowunmi és Penksa foglal helyet.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik az MTK stadionjában az örökrangadó. A tét óriási, hiszen ha nyerünk, akkor nyolc ponttal elhúzunk a tabellán mögöttünk álló kék-fehérektől.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

EKL playoff: 02.22.21:00 FTC-Olympiakosz Pireusz TV: M4Sport
02.25.17:30 M4 Sport
MK 02.28.19:00 TV:M4Sport
OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ