2003.V.6. MK Döntő, Ferencváros – DVSC 2:1

2 hozzászólás a(z) 2003.V.6. MK Döntő, Ferencváros – DVSC 2:1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Ferencváros – DVSC: 2-1 (0-1)
  Puskás stadion, 10.000 néző, vezette: Megyebí­ró (Hrabovszky, Tóth P.)

  Ferencváros: Szűcs – Vukmir, Dragóner, Balog Z. – Kriston, Kapic (Zováth 50.), Lipcsei, Keller – Gera (Penksa 90.), Tököli (Jovic 93.), Leandro

  DVSC: Tomic – Kiss, Éger, Flavio Pim, Szekeres – Bernáth (Bajzát 79.), Habi, Sándor T., Vincze – Dombi (Belényesi 65.), Ilie

  Gól: Tököli (68., 78.) illetve Szűcs (43. – öngól)
  Sárga lap: Dragóner (11.), Kriston (19.) illetve Vincze (12.), Kiss (46.), Sándor (84.)

  Óriási meccset, igazi kupadöntőt játszottunk a debreceniekkel. Ellenfelünk érdekes harcmodort választott. Szentes Lázár, ellenfelünk vezetőedzője a nagy melegre való tekintettel úgy taktikázott, hogy az első félidőben visszahúzódik a csapata és majd a második játékrészt hajtja meg, amikor már hűvösebb lesz. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy az első játékrészben végig nálunk volt a labda. A 8. percben Tomic szerezte meg a labdát a kiugró Tököli elől. A 14. percben Gera fejelt a kapu fölé. A 22.-be kihagytuk az első nagy helyzetet, Tököli kapura emelése után Tomic a léc alól ütötte ki a labdát. Egy perccel később két óriási helyzetet is kihagytunk: előbb Dragóner fejese után mentett a gólvonalról Bernáth, majd Gera közeli fejesét védte Tomic óriási bravúrral. A 28. percben Balog bedobása után szereztünk majdnem gólt. Tomic rosszul számí­totta ki a labda í­vét, de a mögötte helyezkedő Flavio Pim ezúttal nem szerzett öngólt, hanem az alapvonalon túlra fejelte a labdát. A 43. percben a debreceniek úgy szereztek vezetést, hogy egyszer sem lőttek kapura és a gólhoz sem volt semmi közük. Vukmir adta haza a labdát, melybe Szűcs nagyon balszerencsésen ért bele és a lábáról a hálóba pattant a játékszer (0-1).

  A második félidőben még nyomasztóbb volt a fölényünk, a debreceniek még másodpercekre sem tudták megtartani a labdát. Óriási nyomás nehezedett ellenfelünk kapujára, minden labdáért óriási csata folyt. A Debrecen megpróbálta a mérkőzés végéig megőrizni minimális előnyét, csak idő kérdése volt, hogy mikor sikerül egyenlí­tenünk. Ez a pillanat a 68. percben jött el, amikor Keller passzolt Tökölihez, válogatott csatárunk egy gyönyörű visszahúzós csellel leültette Égert, majd a hosszú sarokba helyezett (1-1). A 78. percben már mi vezettünk! Lipcsei emelt az üresen álló Tökölihez, aki ugyanonnan, mint az első találatánál Tomic hóna alatt a hosszú sarokba lőtte a labdát (2-1). A debreceniek a 90 perc során egyszer találták el a kapunkat, igaz ebből majdnem gól lett. A 80. percben sándor beadása után a bevetődő Ilie 6 méterről kotorta kapura a labdát, de Szűcs gyors vetődéssel védett. A hátralévő tí­z perc a visszaszámlálás jegyében telt. A debreceniek Bajzát személyében újabb támadót cseréltek be Ilie mellé, de egyetlen helyzetet sem tudtak kialakí­tani, mi pedig okos, taktikus játékkal őriztük az előnyünket.

  A lefújás után óriási ünneplés kezdődött a pályán, folyt a Fradi-sör, játékosaink együtt énekeltek a szurkolókkal, majd eljött a pillanat, amire vártunk: LIPCSEI PÉTER MAGASBA EMELTE A KUPÁT!!!. Csapatunk megérdemelten lett KUPAGYŐZTES, hiszen végig jobban játszott ellenfelénél és sokkal többet tett a sikerért. SZÉP VOLT FIÚK!! MEGVAN A 19.!!.

  Garami József: -- Természetesen nagyon boldog vagyok, megdolgoztunk a kupagyőzelemért. A debreceniek vezető gólja után a szünetben az egész csapat Szűcs Lajost biztatta, aki érthetően össze volt törve a balszerencsés gól miatt. A második játékrészben mindent megtettünk a fordí­tásért és lelkesedésünknek, kitartásunknak köszönhetően sikerült a magunk javára fordí­tani a meccset. A látottak alapján úgy gondolom, megérdemelten nyertünk. A kupa átadásánál kicsit megijedtem, amikor leszakadt az állvány, de szerencsére a balesetnél senki nem sérült meg.

  Szentes Lázár: -- A televí­ziós közvetí­tés miatt irreális körülmények között, óriási melegben kellett játszanunk, ami jobban kedvezett a Fradi játékstí­lusának. Azt azonban el kell ismernem, hogy ellenfelünk megérdemelten nyert, mert jobban játszott és többet tett a győzelemért, mint mi.

 • 93
  Még egyet cserélünk. Tököli helyére Jovic áll be és vége is a meccsnek!! MI VAGYUNK A KUPAGYŐZTESEK, MEGVAN A 19.!! SZÉP VOLT FIÚK, GRATULÁLUNK!!
  91
  Megyebí­ró három percet hosszabbí­t, de ezt már kihúzzuk.
  90
  Csere a mieinknél. Gera helyett Penksa lép pályára.
  89
  Ilie hátulról csúnyán rátartott Gera lábára, de megúszta lap nélkül. Már csak egy perc van hátra a kupagyőzelemig!
  87
  Vincze rúgta hosszan előre a labdát, melyet Szűcs szerzett meg Ilie elől. Már csak három perc a kupagyőzelemig!
  86
  Vukmir keresztlabdájával Tököli tört be a tizenhatoson belülre, megpróbált Leandróhoz passzolni, de a visszafutó Belényesi szerelt. Már csak négy perc a kupagyőzelemig!
  84
  Sándor rántotta le Gerát a térfelünk közepén, amiért ő is megkapta sárga lapját. Már csak hat perc a kupagyőzelemig!
  82
  Lipcsei gyönyörű csellel fordult le Habiról, remekül ugratta ki Gerát, aki 8 méterről a kapufát találta el. Már csak 8 perc választ el bennünket a kupagyőzelemtől.
  80
  Sándor beadása után a bevetődő Ilie hat méterről becsúszva kotorta kapura a labdát, Szűcs bravúros vetődéssel védett. Ez volt ellenfelünk első kapura lövése.
  79
  Bernáth helyére a debrecenieknél Bajzát állt be.
  78
  Vezetüünk!!! Lipcsei emelt az üresen álló Tökölihez és csatárunk Tomic hóna alatt a hálóba lőtte a labdát (2-1). Már csak 12 percre vagyunk a 19. kupagyőzelemtől!
  75
  Ilie kényszerí­tőzött a tizenhatosunkon belül Bernáthtal, majd a visszakapott labdát mellé lőtte. Megyebí­ró meglepetésre szögletet adott ellenfelünknek. Szerencsére a sarokrúgásból nem lett semmi.
  73
  Kriston tört be a tizenhatoson belülre, de lövése lepattant a közbevetődő Flavio Pimről.
  71
  Vukmir két gyönyörű csellel hozta fel a labdát, amikor Flavio Pim elkaszálta. Ezúttal elmaradt a jogos sárga lap.
  68
  Parádés góllal egyenlí­tettünk!! Keller passzával Tökölitört be a tizenhatoson belülre, egy visszahúzós csellel leültette Égert, majd higgadtan a hosszú sarokba helyezett(1-1).
  66
  Balog hatalmas bedobása után Dragóner fejelte a kapu mellé a labdát.
  65
  Cserélt a Debrecen. Dombi helyére Belényesi állt be.
  63
  Bernáth rúgta fel az oldalvonal mellett előretörő Balogot, ezért ő is sárga lapot kapott.
  60
  Dragóner indí­tásával Tököli lépett volna ki a védők közül, de a labda csatárunk sarkára pattant.
  55
  Lipcsei emelt be szabdrúgást a tizenhatoson belülre, Kriston továbbcsúsztatta a labdát, melyet Tököli 6 méterről a kapu fölé fejelt.
  53
  Gera gyönyörű csellel fordult le Szekeresről, aki buktatta, a labda Lipcseihez pattant, a bí­ró előnyszabályt adott, csapatkapitányunk egy lövőcsel után 15 méterről próbált meg lőni, de a labda elakadt az elévetődő Flavio Pimben.
  51
  Lipcsei szöglete után Gera fejelte középre a labdát, melyet Dragóner csúsztatott kapura.
  50
  Kapic fájlalta a lábát, ezért Zováth állt be a helyére.
  48
  Gera kiszorí­tott helyzetből, éles szögből próbálkozott lövéssel, de a labda fölé szállt.
  46
  Kiss rúgott bele Vukmirba, ezért ő is sárga lapot kapott.
  46
  Elkezdődött a második félidő, a szünetben egyik szakvezető sem cserélt.
  45
  Megyebí­ró lefújta az első félidőt.
  43
  Megszerezte a vezetést a Debrecen. Vukmir adta haza a labdát Szűcsnek, kapusunk sajnos rosszul ért a labdába, amely a lábáról a hálóba pattant, öngól (0-1). A debreceniek úgy vezetnek, hogy egyszer sem találták el a kapunkat.
  42
  Leandro emelt Tököli elé, aki egyből középre próbált passzolni, de a labda lecsúszott a lábáról.
  41
  Lipcsei beadása után Tököli 11 méterről fejelt kapura, Tomic azonban megfogta a középre érkező labdát.
  40
  Ilie két percen belül kétszer kapott lesen labdát. A román légiós mindkétszer hevesen reklamált, de egyelőre megúszta sárga lap nélkül.
  38
  Kapic 30 méterről váratlanul lőtt, a labda kevéssel kerülte el a debreceni kaput.
  35
  Lipcsei szöglete után a védők által kifejelt labdát Kapic próbált meg kapásból lőni, de rosszul találta el a labdát, ami mellé ment.
  33
  Lipcsei í­velt kapu elé szabadrúgást, Tomic a tizenegyespontig kifutva lehúzta a labdát.
  31
  Dombi viharzott el a jobb szélen, majd a kapu mögé emelte a labdát.
  29
  Közönségünk fantasztikusan biztatja csapatunkat.
  28
  Balog bedobása ismét komoly zavart okozott a debreceni kapu előtt. Tomic rosszul számí­totta ki a labda í­vét, Flavio Pim pedig az alapvonalon túlra fejelte a labdát. Kár, hogy most nem talált be a saját kapujába.
  25
  Ilie a tizenhatoson belül lefordult Balogról, de előtte lökött, amit a játékvezető észrevett, í­gy mi jöttünk szabadrúgással.
  23
  Egy percen belül két óriási helyzetet hagytunk ki, mindkettőt szöglet után. Az elsőt követően Dragóner fejese után Bernáth a gólvonalról mentett fejjel, a második esetben Gera fejesét Tomic védte óriási bravúrral.
  22
  Lipcsei átadásával Tököli fordult be a tizenhatoson belülre, majd kapura emelt, Tomic a léc alól ütötte ki a labdát.
  19
  Kriston buktatta az oldalvonal mellett, Szekerest, ő is sárga lapot kapott.
  18
  Kiss futott le az alapvonalig, de beadását Dragóner fülelte le a középen érkező Ilie elől.
  16
  Ilie 35 méterről váratlanul lőtt, a labda jó egy méterrel a kapunk fölött hagyta el a játékteret.
  14
  Tököli beadása után Gera 7 méterről fejelt a kapu fölé.
  12
  Vincze kí­méletlenül rátartott Lipcsei lábára, ő is besárgult.
  11
  Ilie tolta el a labdát Dragóner mellett, védőnk feltartotta a támadót és sárga lapot kapott.
  8
  Dragóner indí­tásával Tököli lépett volna ki a védők közül, de Tomic megszerezte előle a labdát.
  6
  Sándor próbálta meg kiugratni Kisst, de Szűcs jó ütemben jött ki a kapuból és felszedte a labdát.
  4
  Lipcsei hosszú indí­tását Flavio Pim csí­pte el Gera elől, de támadónk addig zavarta, mí­g Flavio Pim az alapvonalon túlra vezette a labdát.
  2
  Az első félidőben Szűcs Lajos véd nappal szemben. Kapusunk egy 100% Fradi feliratú sapkát vett fel, í­gy védekezik a nap ellen.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A debreceniek indí­tották útjára a labdát.
  .
  A mieink tiszta zöldben, a debreceniek tiszta pirosban játszanak majd.
  .
  A csapatok kijöttek a pályára. A döntő a Himnusz-szal kezdődött.
  .
  A mérkőzés a hétvégén elhunyt Lasz Györgynek, az In Kal Security biztonsági cég vezetőjének emlékére egyperces gyászszünettel kezdődik.
  .
  Mindkét csapat befejezte a bemelegí­tést. Garami József az öltözőfolyosón megkérdezte Szűcs Lajost, hogy milyen a pálya. Kapusunk annyit mondott, hogy a gyepszőnyeg kitűnő állapotban van, viszont óriási a hőség, a katlanban több mint 30 fok a hőmérséklet.
  .
  Játékosaink Pölöskei Gábor pályaedző vezetésével melegí­tenek, a debrecenieknél Szentes Lázár vezetőedző irányí­tja a melegí­tést. Garami József szakmai igazgató éppen most nyilatkozik a meccset közvetí­tő Sport1 televí­zió riporterének.
  .
  A lelátón fokozatosan gyülekeznek a szurkolók. Egyelőre a debreceniek vannak többen, ez azonban érthető, mert őket egyszerre engedték be a nézőtérre, a mi drukkereink folyamatosan érkeznek a debreceniekkel szemközti oldalra.
  .
  A hagyományoknak megfelelően a Magyar Kupa előtt került sor a Szabad Föld Kupa döntőre. Az MK-ban legjobban szereplő amatőrcsapatok részére kií­rt trófeát a Szár-Ilzer csapata hódí­totta el, miután 3-1-re nyert az Enese ellen.
  .
  Nálunk visszakerült az együttesbe a szombati debreceni meccset három sárga lapja miatt kihagyó Tököli Attila és Kriston Attila, illetve a combsérüléséből felépülő Adem Kapic. A mieink Szűcs -- Vukmir, Dragóner, Balog -- Kriston, Kapic, Lipcsei, Keller -- Gera, Tököli, Leandroösszeállí­tásban játszanak majd. A debrecenieknél is több változás történt a három nappal ezelőtti mérkőzéshez képest. Visszakerült a kezdőtizenegybe a sárga lapok miatt szombaton hiányzó Ilie és Vincze, valamint a sérüléséből felépülő Dombi.
  .
  Szentes Lázár kihirdette csapata összeállí­tását, mely a következő: Tomic – Kiss, Éger, Flavio Pim, Szekeres -- Bernáth, Habi, Sándor T., Vincze, -- Dombi, Ilie. Érdekesség, hogy Sumudica csak a kispadon foglal helyet, csakúgy mint Balogh, Máté, Szabó, Bajzát, Belényesi, Sketiani.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik a tavaszi idény egyik legfontosabb mérkőzése, a Debrecen elleni Magyar Kupa döntő. Szűcs Lajos már a pályán melegí­t és rövidesen a többiek is kijönnek az öltözőből.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső