2003.VIII.28. UEFA selejtező, Ferencváros – Birkirkara: 1-0

20030827-haber

Sokáig a máltaiak táncoltak

Nyilatkozatok:

Garami József: – A továbbjutás az első meccsen eldőlt, ez azonban nem jelenti azt, hogy bárki félvállról venné a találkozót. Felszabadult, bátor játékot várok mindenkitől és természetesen győzelmet. Ezenkí­vül felhí­vtam a fiúk figyelmét arra, hogy senki ne szabálytalankodjon fölöslegesen, mert kár lenne ezen a mérkőzésen sárga lapokat kapni, mert ennek később eltiltás lehet az eredménye, ami egy erősebb ellenféllel szemben komoly problémát okozhat.

A mérkőzés:

Ferencváros – Birkirkara: 1-0 (0-0)
Üllői út, zártkapus mérkőzés (110 néző), vezette: Johannesson (M. Nillson, Bergsten – svédek)

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir (Kapic 38.), Dragóner, Kiss Gy. – Bognár Zs., Lipcsei, Zováth (Leandro 77.), Szkukalek – Rósa D., Jovic (Sasu 57.), Penksa
szakmai igazgató: Garami József

Birkirkara: Haber – Micallef, Camenzulli, Dronca, Briffa (Sammut (83.) – Bonnici, A. Galea, Mallia, Nwoko, M. Galea – Doda (Calascione 71.)
vezetőedző: Stephen Azzopardi

Gól: Dragóner (91.)
Sárga lap: Kapic (42.), Bognár Zs. (43.) illetve Bonnici (60.), M. Galea (67.)

Nwoko Chucks Kaetan úgy osztogatott, mintha a Máltai Szeretetszolgálatnál dolgozna. A bikaerős fiatalember ezen az estén örömmel adott kötényt, hosszú pontos indí­tást, tökéletes rövid passzot, mi több, igen boldogan csavarintotta a jobb felső sarok felé a labdát egy életveszélyesnek tűnő szabadrúgás után.

A Birkirkara 10-ese, csapatkapitánya igazi örömfutballt mutatott be az Üllői úti visszavágó első félidejében, és ez pontosan jellemzi a látottakat: ide jött egy gyakorlatilag kiesett, felszabadultan futballozó máltai csapat, mintegy száz jókedvűen danolászó szurkolójával együtt, aztán nekiállt futballozni.

S mit csinált eközben a gyakorlatilag továbbjutott Ferencváros?

Semmit.

Úgy bizony, a Fradi játékosai nem azt tették, amit, mondjuk, szerda este a skót Celtic a BL-selejtezőben az MTK ellen. Na, ja, mindkét csapat zöld-fehér, ám a különbség ég és föld: mí­g a glasgow- i együttes a 4–0-s előny birtokában is keményen megküzdött a visszavágón az MTK-val, addig az FTC nekiállt szenvedni. A mezőnyben jobbára a máltaiaknál volt a labda, elsősorban persze Nwoko Chucks Kaetannál és bizony senki sem csodálkozott volna, ha a vendégek egyszer csak betalálnak a csapattársaival sokszor hangosan perlekedő, társait nagyobb iramra és összpontosí­tásra serkentő Szűcs Lajos kapujába. Pedig a Ferencvárosnak még í­gy is voltak szép számmal lehetőségei a gólszerzésre. Lipcsei Péter tizenegyest rontott, de mégsem ő volt az első félidő negatí­v hőse, hanem Alekszandar Jovics: a máltai meccsen két gólt szerző csatár háromszor került kihagyhatatlan helyzetbe, és mindhárom alkalommal bemutatta, hogyan lehet elrontani az elronthatatlant. Elképesztő pillanatok voltak ezek, s újra meg újra zúgott, kiabált, talpra pattant a mintegy száz máltai, a másik oldalról a sajtópáholyból pedig egy magányos “Hajrá, Fradi!” kiáltás hallatszott. Egyébként nem lehet könynyű manapság a Ferencvárosban futballozni, hétről hétre üres lelátók előtt pályára lépni, méghozzá állandó győzelmi kényszerben. Mert hiába a klub körüli sok bizonytalanság, hogy megy, vagy marad Várszegi Gábor, viszi a pénzét, avagy nem, a zöldektől újra és újra győzelmet vár a lassan minden pályáról kitiltott szurkolósereg. Ez, persze, nem menti fel Lipcsei Pétert és a többieket, ha Máltán sikerült egy ötöst rúgniuk, akkor nem rukkolhatnak elő ilyen lélekromboló teljesí­tménnyel, mint amit produkáltak az első félidőben.

No, igaz, meglepetések mindig voltak, és lesznek is, és annak idején, amikor a mostaninál klasszisokkal jobb futballisták szerepeltek a FTC-ben, már megfordult Budapesten egy máltai csapat. A Fradi 1972-ben a Floriana La Valletta csapatával került össze a KEK-sorozatban és bizonyos Arpa góljával a máltaiak nyertek 1–0-ra odakint, pedig a zöldek csatársora úgy állt fel, hogy Szőke, Branikovics, Albert, Mucha, mögöttük pedig Juhász és Kű szerepelt fedezetként. Nem akármilyen összeállí­tás volt az. De… A visszavágón, a Népstadionban 18 ezer néző előtt a Ferencváros 6–0-ra nyert – úgy, hogy küzdve futballozott a csapat.

Garami Józsefnek alighanem volt mondanivalója a szünetben, jóllehet idegeskednie a továbbjutás miatt nem kellett. Ám ha egy szakvezető ott áll a kispadnál, és azt látja, hogy fiai gyakorlatilag semmit sem valósí­tanak meg abból a taktikából, amit kidolgozott, és képtelenek épkézláb támadást vezetni, akkor bizony elmúlik a tréner nyugalma – még 5–0-s előny birtokában is.

Kijött a Fradi a folytatásra, és tovább kocogott a második félidőben. Az embernek az volt az érzése, ezen az estén valóban jobb volt, hogy nem engedtek be nézőket az Üllői úti stadionba. Egy karton Fradi sörben lehetett volna fogadni arra, hogy az 50. perc táján olyan füttyszó harsant volna, amelyet még az Újpest-stadionjában is hallottak volna. Ám nem volt senki a lelátón, aki tiltakozzon, tüntessen a kedvencek gyatra produkcióját látva. Az a nagy kérdés, megérte-e a zöld-fehér klub vezetőinek, hogy gyaní­thatóan pénzt áldoztak a tévéközvetí­tésre, hiszen másként aligha tűzte volna műsorára az MTV ezt a mérkőzést. Úgy lehettek vele az Üllői úton, játszik a Fradi majd egy látványos, gólzáporos találkozót, szurkolói pedig végig élvezhetik mindezt, legalább a képernyőn keresztül.

Hát nem í­gy történt.

A máltai csapat a második félidőben is szervezettebbnek, motiváltabbnak tűnt, és ha a Birkirkara futballistáinak kis szerencséje van, Nwoko Chucks Kaetan sokadik szabadrúgása után a labda beakad Szűcs Lajos kapujába. Nem véletlen, hogy a boldog máltai drukkerek sokáig, majdnem a meccs végéig énekeltek, tapsoltak, danolásztak, táncoltak, hiszen kedvenceik teljesen egyenrangú partnerei voltak annak a csapatnak, amely egyszer már saját pályájukon jól elpáholta őket. Még szerencse, hogy a középhátvéd Dragóner Attila a végén elunta a csatárok tehetetlenségét, előremerészkedett, és megmutatta, egy ilyen meccsen is lehet gólt szerezni – í­gy jutott tovább 6–0-s összesí­téssel a Ferencváros az UEFA-kupában.

Percről percre

9. perc: Vukmir futott el a jobbszélen, laposan középre lőtte a labdát, és bár Jovics tí­z méterre teljesen egyedül állt a kaputól, ez nem akadályozta meg abban, hogy a bal felső sarok mellé bombázzon.
14. perc: Penksa tört be a tizenhatos bal oldalán, Camenzuli pedig egy combdobással a földre küldte. A jogosan megí­télt tizenegyesrúgást Lipcsei végezte el, ám jobbra lőtt labdáját Haber egy gyors vetődéssel kiütötte – megjegyzendő, ez volt a ferencvárosi középpályás harmadik kihagyott bünetetője ebben az idényben…
20. perc: Sem ziccer, sem tizenegyes, talán az üres kapu: Szkukalek kényszerí­tőzött Penksával, majd a visszakapott labdát balról í­velte középre, és az érkező Jovics az ötösről előrevetődve az üres kapu mellé fejelt – szóval, ez sem jött be.
39. perc: Lipcsei jobbról küldött beadása után megint Jovics próbálkozott, de 15 méterről a kapu mellé fejelte a labdát.
41. perc: Na, ezt is sikerült kihagyni: Dronca haza akarta bólintani a labdát, de ez túlzottan megerőltető feladatnak bizonyult a számára, hiszen az a fejéről nem hátra, hanem felfelé pattant, í­gy megintcsak Jovics iramodhatott meg hatalmas gólhelyzetben. 15 méterről küldött lövésével most végre eltalálta a kaput, de egyben Habert is, a máltai kapus a mezőnybe öklözte a labdát.
44. perc: Nwoko mutatta meg, hogy nemcsak cselezni, hanem lőni is tud: 24 méterről jutottak szabadrúgáshoz a vendégek, és az irányí­tó olyan mesterien tekerte a jobb kapufa felé a labdát, hogy Szűcs Lajos csak ujjhegygyel tudta azt szögletre nyomni.

50. perc: Lipcsei a tizenhatos jobb sarkától végezhetett el szabadrúgást, és bár jól csavarta a labdát a jobb alsó felé, Haber megint kiütötte azt.
55. perc: Újabb máltai szabadrúgás, újabb Szűcs-védés: ezúttal Nwoko 20 méteres emelését kellett magához édesgetnie a Fradi kapusának.
70. perc: Negyedórás semmittevés után Rósa Dénes unta meg a kilátástalanságot, 22 méterről lőtt, de Haber lehúzta a léc alá kí­vánkozó labdát.
83. perc: Haber rossz kifutása után Penksa vitte volna el a labdát a kapus mellett, ám a támadót Camenzuli felvágta a tizenhatos előtt. Sasu ugyan a hálóba lőtt, de a játékvezető már korábban szabadrúgást í­télt. Lipcsei állt a labda mögé, fölöttébb kevés sikerrel, mert lövése lepattant a védőkről.
91. perc: Nehéz szülés volt, annyi szent: Kapic jobbről í­velte középre a labdát, és Dragóner az ötösről a bal alsó sarokba fejelt. 1–0

Fény és árnyék

Alighanem kevés csapat büszkélkedhet olyan kitartó szurkolótáborral, mint a Birkirkara FC. A máltai gárda drukkereit a vallettai ötgólos kudarc sem sújtotta porba, és hozzávetôleg százan az Üllôi úti kirándulásra is befizettek. A sárga-pirosba öltözött tábor hálás volt a vendégek minden szép megoldásáért, a végén pedig hatalmas ünneplésben részesí­tette a Budapesten tisztes eredményt elérô kedvenceket.

Lipcsei Péter mintha el lenne átkozva. A Ferencváros csapatkapitánya immár a harmadik büntetôt hibázta el ebben az évadban. Elôbb a bajnokságban rontott kétszer, mégpedig a Balaton FC és a Videoton ellen, ám ennek dacára csütörtök este habozás nélkül elvállalta az í­téletvégrehajtó szerepét, ám Justin Haberrel sem bí­rt. Szerencse, hogy a bajnokikkal ellentétben ezért a bakiért nem kellett bűnhôdniük a zöld-fehéreknek.

Nyilatkozatok:

Garami József: “Nem játszottunk jól, lassan futballoztunk, ennek ellenére az első félidőben eldönthettük volna ezt a mérkőzést is. A szünet után kevés volt az átlövés, ezért szenvedtünk, és a találkozó során mindvégig érezhető volt, hogy már az első összecsapáson eldőlt a továbbjutás. A győzelemnek azért örülök, mert az UEFA-pontszámí­tásban sokat érhet.”

Stephen Azzopardi: “Örülök, hogy ezen a mérkőzésen bebizonyí­tottuk, hogy igenis van akaratunk, és hogy tudunk jól és időnként látványosan is futballozni. A középpályásaink és védőink teljesí­tményével elégedett lehetek, ám akkor lettem volna igazán boldog, ha valamelyik szabadrúgásunk után a Ferencváros kapujába juttatjuk a labdát…”

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2003.VIII.28. UEFA selejtező, Ferencváros – Birkirkara: 1-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk az idegenbeli 5-0-ás siker után az Üllői úti visszavágón 1-0-ra nyert és kettős győzelemmel, 6-0-ás összesí­téssel jutott tovább a máltai Birkirkara ellen.

  Ferencváros – Birkirkara: 1-0 (0-0)
  Üllői út, zártkapus mérkőzés (110 néző), vezette: Johannesson (Nillson, Bergsten)

  Ferencváros: Szűcs – Vukmir (Kapic 38.), Dragóner, Kiss Gy. – Bognár, Zováth (Leandro 77.), Lipcsei, Szkukalek – Rósa – Jovic (Sasu 57.), Penksa

  Birkirkara: Haber – Micallef, Dronca, Briffa – Bonnici, A. Galea, Mallia, Nwoko – M. Galea Sammut (82.), Doda (Calascione 71.)

  Gól: Dragóner (91.)
  Sárga lap: Kapic (42.), Bognár (43.) illetve Bonnici (61.), M. Galea (67.)

  A zárt kapuk mögött rendezett találkozón nagyon bátran kezdtek a vendégek, akik minden-mindegy alapon kezdtek el játszani. A 2. percben Doda, az 5.-ben Nwoko veszélyeztetett. A 10. perctől fokozatosan átvettük az irányí­tást és a 14. percben megszerezhettük volna a vezetést. Penksa tört be a tizenhatoson belülre, ahol buktatták, 11-es! Lipcsei végezte el a büntetőt, jobb sarokra tartó labdáját azonban Haber, a máltaiak kapusa kiütötte. A folytatásban egymásután alakí­tottuk ki a veszélyes helyzeteket a vendégek kapuja előtt, de a befejezésekkel nem volt szerencsénk. A legtöbb veszélyt Jovic jelentette a vendégek kapujára: 3 méteres fejese ment alig mellé, majd egyedül lépett ki a védők közül, de 15 méteres lövését Haber óriási bravúrral védte. A máltaiak a 33. percben veszélyeztettek először, de ekkor Dragóner becsúszva az utolsó pillanatban mentett, a 44. percben pedig Nwoko 20 méetres szabadrúgása után védett Szűcs óriási bravúrral.

  A második játékrész Lipcsei veszélyes szabadrúgásával indult, csapatkapitányunk lövését Haber gyors vetődéssel ütötte ki. A folytatásban kiegyenlí­tett küzdelem zajlott a pályán, a kapuk előtt azonban nem alakult ki veszélyes helyzet. Az utolsó tí­z percre elfáradtak a vendégek, több veszélyes támadást is vezettünk, előbb Lipcsei szabadrúgása adott munkát Habernek, majd Penksa ollózott közelről a kapu mellé. Az utolsó percben megszereztük a győztes gólt: Kapic í­velt keresztbe és a hosszú saroknál helyezkedő Dragóner a hálóba fejelt (1-0). A középkezdés után a játékvezető le is fújta a mérkőzést.

  Garami József: – Az első mérkőzésen eldőlt a továbbjutás, de ez kevéssé magyarázza a mai gyengébb játékot. A mérkőzésnek nem volt tétje ugyan, mégis abban bí­ztam, hogy jó játékkal, magabiztos győzelmet arathatunk, ami lendületet ad a továbbiakban a csapatnak. E helyett nyögvenyelős győzelem lett a dologból, ami elsősorban az első félidőben kihagyott helyzeteknek lett az eredménye. Ha Lipcsei berúgja a 11-est, és Jovics a négy ziccerből legalább egyet értékesí­t, akkor ma is gólokkal nyerhettünk volna. A futball furcsaságát mutatta meg ez a két meccs, hiszen Máltán minden bejött nekünk, mí­g most szinte semmi. Mostantól természetesen már csak az Újpest elleni hétfői rangadóra koncentrálunk, amivel kapcsolatosan komolyan aggaszt Dragan Vukmir állapota. A védőnek zsibbad a jobb lába, ami nem jó jel. Remélem, hogy csak egy ideget rúgtak meg, és nem törésről, vagy repedésről van szó, mert akkor katasztrofális helyzetbe kerülhetünk, hiszen Vukmí­r már a negyedik belső védő lenne, aki kidől a sorból Gyepes, Botis, és Balog után.

  Stephen Azzopardi: -- Jelentős különbség volt a mostani és a két héttel ezelőtti meccs között, és nem csupán az eredményben. A legfontosabb számunkra az volt, hogy időközben nálunk már elkezdődött a bajnokság, í­gy játékba lendült a csapatom. Fontos volt az is, hogy legalább 10 fokkal hidegebb volt most, mint nálunk Máltán, í­gy sokkal jobban esett a mieinknek a futball. A döntőnek azonban az bizonyult, hogy a Ferencváros most nem tudott korán gólt szerezni. Ha Lipcsei berúgja a büntetőt, akkor most is csúnyán kikaphattunk volna, de ezúttal a Ferencváros csatárainak nem jött be minden, í­gy meg tudtuk nehezí­teni a dolgukat. Sajnálom, hogy az utolsó utáni percben kapott góllal végül kikaptunk, mert a lelkes szurkolóink megérdemelték volna, hogy legalább egy döntetlennel megajándékozzuk őket, ha már ennyit utaztak miattunk. Gratulálok a Ferencvárosnak és minden jót kí­vánok nekik a további UEFA Kupa találkozókon.

 • 92
  Vége a mérkőzésnek, csapatunk 6-0-ás összesí­téssel jutott tovább.
  91
  Kapic í­velt keresztbe és Dragóner 6 méterről a hálóba fejelt (1-0).
  88
  Bognár adott be a jobb oldalról, Penksa azonban a hosszú saroknál 8 méterről a kapu mellé ollózta a labdát.
  86
  Leandrót lökték el 19 méterre a kaputól. Kapic í­velt keresztbe, Dragóner visszafejelte a labdát, amit a védők kivágtak.
  82
  Másodszor cseréltek a vendégek: M. Galea helyett Sammut lépett pályára.
  81
  Penksa tört nagy lendülettel előre, amikor a tizenhatos előtt Camenzuli buktatta. A 17 méteres szabadrúgást Lipcsei végezte el, de lövését Haber óriási bravúrral kiütötte.
  80
  Leandro indí­tásával Sasu tört be a tizenhatoson belülre, de hosszan szöktette magát és a labda az alapvonalon túlra gurult.
  77
  Harmadszor cseréltünk, Zováth helyett Leandro állt be.
  76
  Camenzuli végzett el szabadrúgást 35 méterre a kapunktól. Váratlanul lőtt, de Bognár az alapvonalon túlra fejelte a labdát.
  76
  Szkukalek futott el a bal szélen, beadását Haber elvétette, de a kapus mögött helyezkedő Dronca kivágta a labdát.
  74
  Lipcsei idní­tásával Bognár futott le az alapvonalig, keresztbe í­velt, Rósa 14 méterről, kapásból a kapu fölé bombázott.
  71
  Először cseréltek a vendégek: Doda helyett Calascione lépett pályára.
  69
  Rósa 19 méteres lövését védte Haber.
  67
  M. Galea tartotta fel a felezővonalnál Kapicot, ezért a máltai játékos is sárga lapot kapott.
  65
  Dragóner tört előre, 20 méterről, ballal lőtt, de lecsúszott a lábáról a labda.
  63
  Lipcsei emelt pontosan a tizenhatoson belülre, a labda azonban elpattant Kiss Gy. lábáról, í­gy Haber menteni tudott.
  61
  Bonnici buktatta Rósát, amiért ő is sárga lapos figyelmeztetésben részesült.
  59
  Nwoko kapu elé í­velt szabadrúgása után a labda Zováth fejéről veszélyesen pattant a jobb felső sarok irányába, de Szűcs magabiztosan húzta le a labdát.
  57
  Másodszor cseréltünk: Jovic helyére Sasu állt be.
  56
  Nwoko 20 méteres szabadrúgása után a labda elsőre kipattant Szűcsről, de kapusunk másodszorra megszerezte a berobbanó M. Galea elől.
  53
  Kapic í­velte be a labdát a máltai tizenhatoson belülre, melyet azonban Camenzuli Jovic elől Haber kezébe fejelt.
  51
  Dragan Vukmir egy hatalmas kötést kapott a jobb vádlijára. Dragan elmondta, hogy egy párharc során véletlenül rúgták meg. A csapat orvosai szerint pont egy ideget ért a rúgás.
  49
  Lipcsei végzett el szabadrúgást 18 méterre a kaputól. A sorfal fölött elcsavart labdát Haber óriási bravúrral ütötte ki a jobb sarok elől.
  46
  Elkezdődött a második félidő, a szünetben egyik szakvezető sem cserélt.
  45
  A játékvezető lefújta az első félidőt.
  44
  Nwoko csavart kapura egy szabadrúgást 20 méterről, Szűcs óriási bravúrral mentett szögletre.
  43
  Bognár találta el Doda lábát, ő is “besárgult”.
  42
  Lipcsei indí­tásával Jovic lépett ki a védők közül, de 18 méteres lövését Haber védte.
  42
  Kapic buktatta Dodát, amiért sárga lapot kapott.
  40
  Lipcsei előreí­velt labdáját Jovic 15 méterről fejelte a kapu mellé.
  38
  Csere a mieinknél: Vukmir helyére Kapic állt be.
  35
  Mallia futott el a bal szélen, kapu elé lőtt labdáját Dragóner becsúszva rúgta el M. Galea elől.
  34
  Egy ütközés után Vukmir jelezte a kispadnak, hogy fáj a lába. Garami József Kapicot elküldte melegí­teni.
  33
  Jovic kényszerí­tőzött Lipcseivel, majd a visszakapott labdával kapura fordult, lőtt, de próbálkozása elment a kapu mellett.
  31
  Jovic tört előre nagy lendülettel, amikor Camenzuli a tizenhatoson belül becsúszva elrúgta előle a labdát, de utána csatárunk lábát is eltalálta, Aleksandar rövid ideig a földön maradt, de szerencsére folytatni tudta a játékot.
  28
  Lipcsei indí­tásával Penksa tört be a tizenhatoson belülre, de Haber kivetődött elé és megszerezte a labdát.
  24
  Lipcsei jobboldali szöglete után Haber húzta le a labdát.
  22
  Lipcsei ugratta ki Rósát, aki 13 méterről a kapus mellett a hálóba lőtt, de a játékvezető asszisztense jelzésére les cí­mén érvénytelení­tette a találatot. Határeset volt.
  20
  Szkukalek kényszerí­tőzött Penksával, a visszakapott labdát keresztbe í­velte, amit Jovic 3 méterről előrevetődve a kapu mellé fejelt.
  17
  Egy kapu elé lőtt labdát Szűcs szerzett meg Doda elől, a máltaiak támadója azonban meglökte kapusunkat. A svéd játékvezető azonban a közelben volt és hamar megnyugtatta a kedélyeket.
  14
  Kiss Gy. labdájával Penksa tört be a tizenhatoson belülre, amikor Camenzuli buktatta, 11-es! A büntetőt Lipcsei végezte el, de félmagas, jobb sarokra tartó lövését Haber kiütötte.
  11
  M. Galea kapott egy hosszú indí­tást a tizenhatosunkon belül, a jobb szélen, de fordulásból keresztbe lőtte a labdát a kapunk előtt.
  9
  Rósa kitűnő ütemben játszott a jobb szélen felfutó Vukmirhoz, védőnk egyből középre passzolt, Jovic azonban 13 méterről, kapásból centiméterekkel a bal kapufa mellé lőtte a labdát.
  8
  Bognár jobboldali beadása után Penksa 8 méteres fejesét védte Haber.
  7
  Szkukalek próbálta meg kiugratni Jovicot, de a labda támadónk sarkára pattant és a védők tisztáztak.
  5
  Nwoko 21 méteres szabadrúgása után a labda alig kerülte el a kapunkat.
  2
  Doda próbált meg 24 méterről kapura lőni, de a labda a közbelépő Vukmir lábáról az alapvonalon túlra pattant.
  1
  Ebben a pillanatban elkezdődött a mérkőzés. A vendégek indí­tják útjára a labdát. Az első félidőben mi támadunk a Springer-szobor felőli kapura.
  .
  A mérkőzés előtt egy csapatkép készül a vendégekről, melyen a cserejátékosok is szerepelnek.
  .
  A csapatok mindkét lelátó előtt meghajoltak, köszöntötték “az üres oldalt” is.
  .
  Ebben a pillanatban jönnek ki a csapatok a pályára. A máltai szurkolók végig tapsolnak a Fradi-induló alatt.
  .
  Mindkét együttes befejezte a bemelegí­tést, rövidesen kezdődik a mérkőzés.
  .
  A mérkőzés előtt derült ki, hogy a máltaiak nem hoztak magukkal piros-sárga klubzászlót. UEFA Kupa-meccseken azonban kötelező a fair play zászló mellett a klubok lobogóit is kitenni a lelátó tetejére. Mivel egyik magyar csapat sem játszik ilyen szí­nösszeállí­tásban, sokáig úgy tűnt, hogy piros-sárga zászló nélkül kell megrendezni a meccset. A helyzetet Haaz Ferenc technikai vezető oldotta meg, aki pár óra alatt varratott egy hatalmas piros-sárga zászlót.
  .
  A máltaiak Haber -- Micallef, Dronca, Briffa -- Bonnici, A. Galea, Mallia, Nwoko -- M. Galea, Doda felállásban lépnek pályára.
  .
  Garami József több helyen is változtatott a kezdőcsapat összeálí­tásán. Sérülése után először kezd Szkukalek Igor, Gera Zoltán pedig izomfáradtság miatt ül le a kispadra, őt Marek Penksa helyettesí­ti, mí­g Aleksandar Jovic Marius Sasu helyett kezd. A mieink tehát Szűcs -- Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. -- Bognár, Zováth, Lipcsei, Szkukalek -- Rósa -- Jovic, Penksa összeállí­tásban lépnek pályára, a kispadon Udvarácz, Somorjai, Kriston, Leandro, Kapic, Gera és Sasu vár bevetésre.
  .
  Az UEFA döntése értelmében ezt a meccset zárt kapuk mögött kell megrendezni. A máltaiak azonban engedélyt kértek és kaptak arra, hogy szurkolóik elkí­sérjék őket a találkozóra. A stadionba pár perccel ezelőtt két autóbusszal összesen 110 drukker érkezett.
  .
  A csapatok már a pályán melegí­tenek. A találkozón mindkét együttes kedvenc csí­kos mezében játszhat. A mieink zöld-fehér csí­kosban, zöld nadrágban és zöld sportszárban lépnek pályára, a máltaiak piros-sárga csí­kos mezben, piros nadrágban és piros sportszárban játszanak majd.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik az Üllői úton csapatunk UEFA Kupa-visszavágója a máltai Birkirkara ellen. Az első mérkőzésen a mieink 5-0-ra nyertek idegenben, ezért nagyon kedvező helyzetből, nyugodtan várhatjuk a mai meccset.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ