2003.X.25. Ferencváros – Lombard Haladás: 2-0

W_ftc-haladás

Szomorú lesz a születésnap


Ferencváros – Lombard FC Haladás: 2-0 (0-0)
Üllői út, 4.872 néző, vezette: Sápi Csaba (Bukovics, Szabó II. J.)

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. – Bognár Zs., Lipcsei, Zováth, Leandro -– Rósa D.(Penksa 46.), Tököli (Sasu 79.), Gera
szakmai igazgató: Garami József

Lombard FC Haladás: Balogh T. – Dubecz (Venczel 87.), Lőrinc, Seper, Farkas A. (Schimmer 79.) – Kaj, Kovács A., Czeglédi (Szűcs M. 70.), Tóth P. – Németh T., Nagy S.
vezetőedző: Bozsik Péter

Gól: Leandro (75.), Gera (86.)
Sárga lap: Leandro (78.) illetve Kovács A. (65.), Czeglédi (67.)

Hosszú hetek közelharcai, kézitusái után immár legálisan helyezhették el a Nagyvárad téri kaput és nézőteret elválasztó kerí­tésre a ferencvárosi drukkerek az “Elég volt!” feliratú transzparensüket. Hogy az üzenet küldői mire untak rá (egyébként szinte mindenre, ami az elmúlt időszakban a Ferencvárosnál és a Ferencváros körül történt), arról már sok szó esett.

Kevesebb arról, mi újság mostanság a cí­mzettekkel. Nos, Várszegi Gábor többször és hangsúlyosan elmondta a “fekete május 30-a” óta, hogy az általa elnökölt Fotex Rt. kivonulni készül az Üllői útról. Igaz, nem feltétel nélküli kapituláció keretében, vagyis az eddig befektetett százmilliókat nem hagyná veszni az üzletember – a távozás feltételeiről javában alkudozik a futball-rt. másik tulajdonosával, az FTC-vel. Ám úgy tűnik, Várszegi Gábornak talán mégsem ment el teljesen a kedve a futballbiznisztől. Legalábbis ezt sejteti a hét eleji, nagy titokban megszervezett találka néhány kiválasztott klubvezetővel. Az üzletember által ösztönzött összejövetel eredeti célja állí­tólag annak tesztelése lett volna az újpesti ügyvezető, Gyulay Zsolt éttermében, miként lehetne bemenedzselni az üresen maradt ligaelnöki székbe Szeiler Józsefet (s ezzel egyben elejét venni annak, hogy a megbí­zott elnök, Tarsoly Csaba véletlenül mégis meggondolja magát, és maradjon). Az egykori kiváló kapus persze cáfolta, hogy elnöki ambí­ciói lennének, csak hát újabban a remek üzleti szimatú Várszegi Gábor egyéb aktivitásairól is hallani. Egyes források szerint a Fotex-vezér környezetéből jelzéseket küldtek a kritikus helyzetbe került Újpesthez arról, hogy fel lehetne melegí­teni a közös üzlet gondolatát…

Az efféle törekvések legfeljebb azokat lephetik meg, akik erősen leértékelt áruként tekintenek a honi futballra. Az értékvesztés persze kétségtelen, ám éppen a zuhanó árfolyam teheti vonzóvá a portékát a tőkeerős vállalkozók szemében. Főképp az ingatlanüzletben gondolkodók körében. Akiknek biztató jelzés lehet, hogy az állam a jelek szerint szí­vesen szabadulna az általa gondatlan gazdaként lepusztulni hagyott stadionvagyontól. Igaz, egyelőre csupán hosszú távú bérleti lehetőségekről pletykálnak, de… S ne feledjük: az újpesti pálya azon kevés létesí­tmények egyike, mely a polgári kormányzat felemásra sikeredett stadionrekonstrukciós programja eredményeként már megújult.

A Fradi arénájánál pillanatnyilag az első kalapácsütés is beláthatatlan távolságra van, bár a befogadóképesség látványos növelése mostanság nem is különösebben feszí­tő probléma. A Haladás elleni meccs kezdése előtt negyed órával például annyian fagyoskodtak a lelátón, mint Nyilasi Tiborék idejében egy ifitréningeken. Pedig szikrázóan sütött a nap; az Üllői útról nézve nehéz is volt elképzelni, hogy 220 kilométerrel nyugatabbra a hóhelyzet miatt kellett meccseket törölni.

Az alapszakasz első körének zárómeccsére Bozsik Péter készült több panasszal, a Lombard FC kispadján a második mérkőzést végigdolgozó szakember a piros lapja következtében hiányzó Somfalvi Csaba és az agyrázkódás miatt pihenő Tüske Roland távolmaradása kapcsán kesergett (amúgy mindkét fél féltucatnyi labdarúgót nélkülözött). Garami József előzetes programbeszéde rövid lett. “Kötelező megszereznünk a győzelmet” – mondta az FTC szakmai igazgatója, ám az első félidőben a házigazdák a reméltnél kevesebbet tettek a három pont begyűjtéséért. Labdabirtoklási fölényük nem társult elég ötletességgel, í­gy az exferencvárosiként az Üllői úton igazán otthonosan mozgó Balogh Tamás érdemi munka hí­ján apróbb gimnasztikai gyakorlatokkal óvta magát a meghűléstől. Kollégájának, Szűcs Lajosnak viszont még nyúlfarknyi epizódszerepek sem jutottak – a szombathelyiek támadóelképzeléseiknek még a felvázolásáig sem jutottak el. Mosolyt í­gy csupán a helyi műsorközlő csalt a drukkerek arcára, aki kétszeri nekifutásra is Lombard FTC Haladásra keresztelte át a vendéggárdát…

A folytatásra érkezett Marek Penksa, de ettől jó ideig érdemben semmi sem változott, bár a naplemente után egyre dermesztőbb hidegben, időnként délies nyüzsgés szí­ntere volt a Haladás térfele. A lassan türelmüket vesztve darvadozó drukkerek “Csak a Kriston! Csak a Kriston!” csatakiáltásba törtek ki – tessenek eldönteni, hogy ez szakmai óhaj vagy iróniával átitatott bí­rálat lehetett-e. Félreértés ne essék, a Lombard FC is mindent megtett azért, hogy kí­npadra vonja a publikumot. A látogatók antifutballját legalább még valamennyire menthette, hogy az Üllői úton a vendégegyüttesnek a hagyományok alapján szokás beérnie a döntetlennel is. Más kérdés, hogy az egy pontért – no meg azért, hogy Bozsik Péter jövő csütörtökön kellemes hangulatban ünnepelhesse 42. születésnapját – azért annál illett volna többet felmutatniuk a szombathelyieknek, mint hogy elrugdossák a kapujuk környékéről a labdát. A monotonul zakatoló házigazdák ugyanis végül kétszer is úgy jutottak át az olykor vályogfal szilárdságú Lombard-védelmen, hogy az akciónak gól lett a vége. Ekként pedig folytatódott a Haladás pocsék fővárosi sorozata: a vasiak legutóbb 1996-ban loptak el pontot a Fradi-pályáról, és az idei bajnokságban vendégként továbbra is nyeretlenek.

Percről percre

6. perc: Tököli szerezte meg a labdát a jobb oldalon, befelé húzott, s bár időközben úgy tűnt, elveszí­ti, az mégis nála maradt. A csatár egy csellel becsapta a visszazáró Sepert, majd 14 méterről, kissé jobbról ballal laposan a bal sarok mellé, az oldalhálóba lőtt.
17. perc: Lipcsei jobbal csavart középre szögletből, a jobb oldalról, az öt és feles jobb oldali sarkához érkező Gera felugrott ugyan fejelni, de irányí­tani nem tudta a labdát, í­gy az három méterrel a bal sarok mellé szállt.
21. perc: Zováth a felé guruló labdát 23 méterről próbálta meg kapura lőni, ballábas kí­sérletét követően a labda egy méterrel repült fölé.
26. perc: Leandro kapott labdát középen, a kaputól 24 méterre. A Fradi 10-ese tolt egyet azon, majd ballal laposan lőtt is, Balogh azonban felszedte a középre tartó labdát.
43. perc: Eddig bí­rták a nézők: a kilátogatók mostanra unták meg a nem éppen egy Manchester United– Arsenal meccs szí­nvonalát idéző játékot, s fütyülni kezdtek. Tegyük hozzá: a drukkerek í­gy is türelmesnek bizonyultak…
45. perc: Egy hazafelé guruló labdát Szűcs Lajos rúgott ki, ám eltalálta Kovács Attilát, a labda a bal kapufa mellett pattant ki…

20031025-eisemann51. perc: Lipcsei í­velt középre szabadrúgásból, a bal oldalról, ott Lőrinc az öt és felesen belül felfejelte a labdát, amely még hosszú másodpercekig pattogott a kapu előtt, végül aztán a szombathelyi védő felszabadí­tott.
59. perc: Végre valami: Seper kotorta ki a labdát saját 16-osán belülről, az Zováth elé került, ő pedig 24 méterről, kissé balról, ballal lőtt is. Balogh Tamás jobbra vetődve fogta a kapufa mellé tartó labdát.
62. perc: Tököli a 16-os bal oldalától adott középre, Leandro 12 méterről, ollózó mozdulattal lőtt, Balogh biztosan fogta az erőtlenül a kapu közepébe tartó labdát.
74. perc: Bognár Zsolt adott középre jobbról, a labda elszállt Tököli mögött, de pontosan Penksa elé került, aki senkitől sem zavartatva, 11 méterről, kissé balról, jobbal lőtt – fél méterrel a jobb alsó sarok mellé.
75. perc: Gera passzát követően Leandro indult meg középen, néhány méteren keresztül vezette a labdát, majd 22 méterről, ballal, laposan a bal alsó sarokba lőtt. 1–0
86. perc: Leandro adott laposan középre, Gera szép mozdulattal – azonnal tisztára játszva magát – átvette a labdát, majd hét méterről ballal a jobb alsó sarokba passzolt. 2–0
90. perc: Szűcs Lajosnak egyetlen védenivalója volt, amikor Kovács Attila 20 méteres, ballábas lövését követően jobbra vetődve kellett megfognia a labdát.
91. perc: Gera 24 méterről, a jobbösszekötő helyéről végzett el szabadrúgást, jobbal elcsavart a sorfal mellett, a labda a bal alsó sarok felé tartott, a másik irányba mozduló Balogh visszalépve a gólvonalról még kiütötte a labdát.

Fény és árnyék

A ferencvárosi szurkolók nem felejtenek: amikor a 70. percben Bozsik Péter, a vendégek edzője cserére szánta el magát és Czeglédi Balázs helyére Szűcs Mihályt küldte be, a drukkerek éltették és megtapsolták a korábban az Üllői úton futballozó középpályást.

Szomorú apropó miatt kellett egyperces gyászszünettel kezdeni a mérkőzést: a találkozó napjának délelőttjén hunyt el a Ferencváros gyúrójának, Eisemann Lászlónak az édesanyja. Ezt követően nem volt meglepő, hogy a két ferencvárosi találat után a gólöröm a gyúrónak is szólt.

Nyilatkozatok:

Garami József, a Ferencváros szakmai igazgatója: “Ellenfelünk szervezetten és jól védekezett, éppen ezért nehezen született meg az első találat. Labdarúgóimat dicséri, hogy végig harcosan játszottak, s a második félidőben lendületesen is futballoztak, ami a végén meg is hozta az eredményét.”

Bozsik Péter, a Lombard FC-Haladás vezetőedzője: “Nagyjából azt játszottuk, ami tőlünk várható volt. Csatárokkal gyengén állunk, ezért az előrejátékban nem jeleskedtünk, bár reméltem, hogy egy-egy kontratámadást jobban be tudunk fejezni. A hetvenedik percig jól védekeztünk, ám az első ferencvárosi gól eldöntötte a mérkőzést.”

Gera Zoltán: – Örülök, hogy a sérülésem után egyre inkább játékba lendülök. A győri gólom sokat segí­tett ebben, megnövelte az önbizalmam. Szerencsére ezúttal is betaláltam, ami tovább javí­thatja a hangulatomat. A gólom előtt ösztönösen cselekedtem, igyekeztem valami váratlant „húzni” a labdaátvételnél, szerencsére bejött. Azt mondják, hogy a szabadrúgásom is bent volt a végén, sajnos a partjelző és a játékvezető nem í­gy látta.

Leandro de Almeida: – Az első félidőben sok olyan labdát rontottam, amit meg kellett volna játszanom. Szünetben nagyon magam alatt voltam, de a Mester megnyugtatott, a fiúk is próbáltak lelket önteni belém. Penksa beállása után felpörgött a ritmus, megjött a közönség hangja, ami a csapatot és engem is feldobott. Mikor már lendületben voltunk, bevállaltam egy ollózást is. Nagyon örülök a gólomnak és a gólpasszomnak. Sajnos sokáig nagyon fáztam, hiszen rövid ujjú mezben játszottam. Sajnos ezt nem jól tettem, de szerencsére azért a meccs végére „felmelegedtem.”

*

A Lombard elleni hazai meccsünkkel lezártuk a bajnokság első körét, azaz minden első osztályú csapat ellen játszottunk már a 2003-2004-es kií­rásban. Bár az Arany Ászok liga jelenlegi tabelláján is feljöttünk az 5. helyre, ha a jogtalan hatpontos büntetést figyelmen kí­vül hagyjuk akkor az élre ugrottunk 22 megszerzett pontunkkal. Tettük mindezt úgy, hogy a Siófok elleni mérkőzéssel együtt négy zártkapus meccset játszottunk ősszel. Sőt, a dániai emlékezetes UEFA kupa búcsúig a nemzetközi porondon is talpon voltunk, pedig első hazai meccsünket ott is nézők nélkül kellett letudnunk. Ráadásul a Magyar kupában is harcban vagyunk a cí­mvédésért. A csapat ősszel egyetlen alkalommal kapott ki a bajnokságban és az UEFA kupától is úgy kellett búcsút vennünk, hogy egyszer sem szenvedtünk vereséget. Az ősznek ezzel még persze nincs vége, hiszen a jövő héten is két nehéz meccs vár ránk. Szerdán következik az MTK elleni kupatalálkozó idegenben, majd egy újabb nehéz meccs, a most a Pécset idegenben legyőző Balaton FC ellen idehaza az Üllői úton.

Az „igazi” tabella:

1. Ferencváros 11 6 4 1 16 – 11 22
2. MTK 11 6 3 2 19 – 10 21
3. Videoton 11 5 5 1 17 – 12 20
4. Debrecen 11 6 1 4 17 – 9 19
5. Balaton FC 11 5 2 4 11 – 7 17
6. Pécs 11 4 3 4 10 – 12 15
7. Matáv-Sopron 10 4 2 4 13 – 12 14
8. Újpest 10 3 5 3 11 – 10 14
9. Lombard-Haladás 11 2 5 4 8 – 14 11
10. Győri ETO 11 3 2 6 8 – 15 11
11. Zalaegerszeg 11 2 1 8 13 – 23 7
12. Békéscsaba 10 1 3 6 8 – 16 6

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2003.X.25. Ferencváros – Lombard Haladás: 2-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk végig óriási fölényben játszva, az utolsó negyed órában szerzett gólokkal nyert 2-0-ra a Lombard FC Haladás ellen az alapszakasz első körének záró fordulójában az Üllői úton.

  Ferencváros – Lombard FC Haladás: 2-0 (0-0)
  Üllői út, 4.872 néző, vezette: Sápi (Szabó Z., Bendik)

  Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. – Rósa (Penksa 46.), Lipcsei, Zováth, Leandro -– Gera, Tököli (Sasu 80.)
  szakmai igazgató: Garami József

  Lombard FC Haladás: Balogh T. – Dubecz (Venczel 88.), Lőrinc, Seper, Farkas (Schimmer 80.) – Kaj, Kovács, Czeglédi (Szűcs M. 70.), Tóth P. – Németh, Nagy

  Gól: Leandro (75.), Gera (85.)
  Sárga lap: Leandro (77.) illetve Kovács (65.), Czeglédi (67.)

  A mieink az első perctől beszorí­tották ellenfelüket. A vendégek nem tudták megtartani a labdát, kapujuk előterét viszont tí­z emberrel nagyon fegyelmezetten őrizték. A mieink elsősorban hosszú indí­tásokkal, illetve a széleken próbáltak a betömörülő védők mögé kerülni. A labdát sikerült is bejátszani a szombathelyiek mögé, de a szombathelyiek kapusa, Balogh Tamás – aki korábban védett a Ferencvárosban is – remekül együtt élt a játékkal és megszerezte az előrevágott labdákat. Az első játékrészben kevés veszélyes helyzetet alakí­tottunk ki. A 6. percben Tököli lőtte az oldalhálóba a labdát, a 18. percben Gera fejelt a bal felső sarok mellé. A vendégek egyetlen lehetőségüket nekünk köszönhették. A 44. percben Vukmir gurí­tott vissza Szűcshöz, kapusunk rosszul találta el a labdát, Kovács 20 méterről az üres kapu mellé fejelt.

  A második 45 percben sokkal lendületesebb lett a játékunk, a szombathelyiek a tizenhatosuk előteréből sem tudták kihozni a labdát. Folyamatosan szálltak be a labdák a kapu elé, de Balogh minden alkalommal jól avatkozott játékba. Az 52. percben Tököli öt méterről fejelt kapura, az 59.-ben Zováth bombázott 28 méterről kapura, de Balogh mindkét alkalommal bravúrral védett. A 75. percben megszereztük a vezetést. Leandro 23 méterről védhetetlenül lőtt a bal sarokba (1-0). A gól után sem csökkent a lendületünk és tí­z perccel később növeltük a különbséget. Leandro remek ütemben passzolt a kapunak háttal álló Gerához, aki gyönyörű mozdulattal, sarokkal vette át a labdát, lefordult őrzőjéről, majd 8 méterről ballal a jobb sarokba lőtt (2-0).

  Győzelmünk azt jelenti, hogy csapatunk a hatpontos levonás ellenére már az ötödik helyen áll a tabellán, tehát bejutott a rájátszás felsőházába.

  Garami József: – Türelmes játékkal felőröltük a Lombard FC-t. Bár a meccs hajrájában értük el góljainkat, de azt hiszem nagy igazságtalanság lett volna, ha ma nem mi nyerünk. A második félidőben Penksa beállása után felpörgött a támadójátékunk, és futószalagon dolgoztuk ki a helyzeteket, az addig nagyon szervezetten védekező szombathelyiek ellen. Egy ideig nem volt szerencsénk a befejezésekkel, de aztán Lenadro gólja feloldotta a gátlásokat. A második találatnál Leo gólpassza és Gera labdaátvétele is parádés volt, és nem tudom, hogy Gera szabadrúgásánál a labda nem ment-e túl a gólvonalon…

  Bozsik Péter: – A ferencvárosi gólig szervezetten és hősiesen védekeztünk, de támadójátékunk nem volt hatékony. A meccs előtt abban bí­ztam, hogy jobban tudunk majd kontrázni, de sajnos ebből semmi nem valósult meg, mert nincsenek igazi csatáraim. A Fradi megérdemelten győzött, gratulálok nekik!

 • 93
  Vége a mérkőzésnek! Csapatunk végig óriási fölényben játszott és megérdemelten nyert két góllal a Lombard FC Haladás ellen.
  92
  Szabadrúgáshoz jutottunk 22 méterre a kaputól. Gera elcsavarta a sorfal mellett a labdát, melyet Balogh gyors vetődéssel ütött ki a bal sarok elől.
  91
  Zováth indí­tásával Sasu ugrott volna ki, de a játékvezető les miatt lefújta az akciót.
  88
  Harmadszor cseréltek a vendégek. Dubecz helyére a 18 éves Venczel Balázs állt be. Neki ez az első élvonalbeli mérkőzése.
  85
  Kettővel vezetünk!! Leandro passzolt Gerához, aki parádés mozdulattal, sarokkal tette maga elé a labdát, majd 8 méterről Balogh mellett a jobb sarokba lőtt (2-0).
  82
  Penksa perdí­tett Kisshez, aki 10 méterről, kiszorí­tott helyzetből keresztbe lőtte a kapu előtt a labdát.
  80
  Mindkét szakvezető cserélt. A mieinknél Tökölit Sasu váltotta fel, a vendégeknél Farkas helyére Schimmer állt be.
  77
  Tököli csúsztatott Lipcseihez, aki elől Balogh ütötte el a labdát, de a partjelző már lest jelzett. Leandro reklamált a játékvezetőnél, aki sárga lapot adott játékosunknak.
  75
  Vezetünk!! Leandro hozta fel a labdát és 23 méterről védhetetlenül lőtt a bal sarokba (1-0).
  74
  Bognár kényszerí­tőzött Gerával, a visszakapott labdát egyből beadta, Tököli nem érte el, de érkezett Penksa és 8 méterről a alig lőtt a jobb sarok mellé.
  72
  Tóth szöglete után Dubecz csúsztatta tovább a labdát, de a vendégek játékosa a felugrás előtt lökött, ezért mi végezhettünk el szabadrúgást.
  70
  Cserélnek a vendégek. Czeglédi helyett egykori játékosunk, Szűcs Mihály lép pályára. Szűcs először játszik ellenfélként az Üllői úton. Szurkolóink tapssal fogadták a futballistát.
  68
  Kiss Gy. adta be a labdát az alapvonaltól, a rövid saroknál érkező Tököli elől azonban Balogh szögletre mentett.
  67
  Czeglédi húzta vissza Penksát, ő is sárga lapot kapott.
  65
  Kovács rátartott Vukmir lábára, amiért sárga lapot kapott.
  64
  Leandro játszott Tökölihez, csatárunk három védő között öt méterről próbált kapura lőni, de a labda elakadt Farkas lábában.
  63
  Tököli a bal szélen sarokkal passzolt Penksához, aki az alapvonaltól középre gurí­tott, Gera kapásból, 12 méterről az oldalhálóba lőtte a labdát.
  61
  Lipcsei indí­totta Tökölit, aki középre emelt, Leandro 12 méterről gyönyörű mozdulattal ollózta kapura a labdát, melyet azonban Balogh megfogott.
  59
  Lipcsei szöglete után a védők kifejelték a labdát, Zováth 28 méterről, ballal kapásból lőtt, Balogh látványos vetődéssel védett.
  56
  Egyenlí­tett a Videoton, ZTE-Videoton 1-1. A Debrecen megszerezte a vezetést a Győr ellen és a Balaton FC is 1-0-ra vezet Pécsen. Ezek a meccsek a miénkkel egyidőben kezdődtek.
  53
  Leandrót buktatták 18 méterre a kaputól. Gera végezte el a szabadrúgást, de lövése a sorfalban álló Penksáról a kapu mellé pattant.
  52
  Lipcsei í­velt be szabadrúgást a bal oldalról, Dubecz az ötösön a magasba fejelte a labdát. A lehulló labdát Tököli csúsztatta kapura, de Balogh óriási bravúrral kiütötte a labdát.
  50
  Vukmir beadása után Dragóner fejelte tovább a labdát, melyet Balogh Tököli elől ütött ki.
  49
  Lipcsei idní­tásával Tököli lépett ki a védők közül, de Bukovics partjelző lest jelzett, Sápi pedig lefújta az akciót.
  48
  Gera labdájával Leandro lépett ki, majd kicsit kisodródva, 11 méterről, jobbal a kapu fölé lőtt.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A mieinknél Rósa helyett Penksa folytatja a játékot. A vendégek nem cseréltek.
  46
  A szünetben Marek Penksa melegí­t a legintenzí­vebben, minden bizonnyal beáll a második félidőben. Az még nem dőlt el, hogy kit fog helyettesí­teni.
  45
  Vége az első félidőnek.
  44
  Vukmir visszagurí­tása után Szűcs rosszul találta el a labdát, melyet Kovács 20 méterről fejelt az üres kapu irányába. A labda alig kerülte el a bal alsó sarkot.
  43
  A Zalaegerszeg 1-0-ra vezet a Videoton ellen, ez azt jelenti, hogy pillanatnyilag (ha a levont 6 pontot is hozzáadjuk a teljesí­tményünkhöz), akkor mi vezetjük a tabellát.
  41
  Németh 22 méterről lőtt a kapunk fölé.
  37
  Bognár futott el a jobb szélen, középre adott, de Dubecz tisztázott Tököli elől.
  35
  Gera indí­tásával Tököli lépett ki, de Balogh a tizenhatos vonaláig kifutott kapujából és felszedte csatárunk elől a labdát.
  30
  Szabadrúgáshoz jutott a Lombard 30 méterre a kapunktól. Czeglédi legalább egy méterrel a kapunk fölé lőtte a labdát.
  27
  Leandro 25 méteres lapos lövését fogta meg Balogh.
  26
  Dragóner előreí­velése után Leandro fejjel Tököli elé csúsztatta a labdát, melyet azonban a kapujából kifutó Balogh szerzett meg.
  24
  Rósa szerelte Dubeczet a vendégek térfelének közepén, a vendégek játékosa elesett, Sápi szabadrúgást adott a szombathelyieknek. Ez volt a játékvezető első tévedése.
  22
  Leandro visszagurí­tása után Zováth 30 méterről lőtt a jobb felső sarok fölé.
  21
  Gera indí­totta jó labdával Tökölit, aki egy csel után 16 méterről a kapu fölé lőtt.
  20
  Tóth P. emelt be szabadrúgást a kapunk elé a jobb szélről, az ötösön belülre szálló labdát Szűcs magabiztosan húzta le.
  18
  Lipcsei szögletét követően Gera 10 méteről fejelt a bal felső sarok mellé.
  16
  Tóth P. végzett el szabadrúgását a jobb oldalról. Beadása után Vukmir fejjel tisztázott Németh elől.
  13
  Kovács szöglete után a tizenegyes pontnál helyezkedő Gera fejelte ki a mezőnybe a labdát.
  11
  Lipcsei lőtt be szögletet a jobb oldalról, de Farkas kifejelte a labdát a kapu előteréből.
  8
  Lipcsei emelte be a labdát a tizenhatoson belülre, melyet az egyedül kilépő Tököli elől Balogh szedett fel.
  6
  Lipcsei passzolt Tökölihez, csatárunk két védőt is kicselezett, majd 16 méterről ballal az oldalhálóba lőtt.
  3
  Tóth P. futott el a bal szélen, beadása azonban elakadt a közbelépő Bognár lábában.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Mi indí­tottuk útjára a labdát.
  .
  A térfélválasztás után eldőlt, hogy az első félidőben mi támadunk a Nagyvárad tér felőli kapura.
  .
  Most jöttek ki a csapatok a pályára. A mieink tiszta fehérben, a vendégek tiszta zöldben játszanak majd.
  .
  A két együttes befejezte a bemelegí­tést, már csak percek vannak hátra a kezdésig.
  .
  Csapatunkból Bognár Zsoltnak és Lipcsei Péternek is két-két sárga lapja van. Ez azt jelenti, hogy ha ma újabb figyelmeztetést kapnak, akkor a jövő heti Siófok elleni mérkőzésünkön nem léphetnek pályára.
  .
  Ha csapatunk legyőzi a szombathelyieket és a velünk egyidőben kezdődő Zalaegerszeg-Videoton találkozón a fehérváriak nem nyernek, akkor a jogtalanul levont hat pont hozzászámolása esetén mi vezetjük a bajnoki tabellát! (Az MTK még megelőzhet majd bennünket, de az Újpest-MTK meccs csak 18 órakor kezdődik.)
  .
  Ma délelőtt elhunyt masszőrünk, Eisemann László édesanyja. Eisi a tragédia ellenére ma sem kért felmentést és a csapat mellett dolgozik. Masszőrünk édesanyjának emlékére a meccs egyperces gyászszünettel kezdődik majd. Eisi gyászában szurkolóinkkal együtt osztozunk.
  .
  A szombathelyiek kapujában az egykori ferencvárosi kapus, Balogh Tamás áll. Rajta kí­vül még két exfradista, Jagodics Zoltán és Szűcs Mihály tagja a vendégek keretének, ők azonban a cserék között kaptak helyet.
  .
  Adem Kapic péntek este belázasodott, ezért nem lehet itt a meccsen. A mieink Szűcs-Bognár, Vukmir, Dragóner, Kiss – Rósa, Lipcsei, Zováth, Leandro – Gera, Tököliösszeállí­tásban lépnek pályára, a kispadon Udvarácz, Balog, Szkukalek, Kriston, Károlyi, Penksa és Sasu vár bevetésre.
  .
  A mi mezőnyjátékosaink ebben a pillanatban jöttek ki a pályára.
  .
  A szombathelyiek már a pályán melegí­tenek. A mieink közül egyelőre csak Szűcs Lajos jött ki.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik a Lombard FC Haladás elleni hazai bajnokink, melyet az alapszakasz első körének záró fordulójában rendeznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ