2004.IX.30. UEFA selejtező, Ferencváros – Millwall: 3-1

2 hozzászólás a(z) 2004.IX.30. UEFA selejtező, Ferencváros – Millwall: 3-1 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk 3-1-re nyert a Millwall elleni UEFA Kupa-visszavágón és 4-2-es összesí­téssel elsõ és egyetlen magyar klubként bejutott az UEFA Kupa csoportkörébe! A fantasztikus sikert fõleg az elsõ félidõben nyújtott remek teljesí­tményünknek köszönhetjük.

    Ferencváros – Millwall: 3-1 (3-1)
    Üllői út, 16.000 néző, vezette: Braamhaar (Gerritsen, Meenhuis – hollandok)

    Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Gyepes, Botis – Balog Z., Rósa, Zováth, Tőzsér (Leandro 64.) – Lipcsei – Vágner (Sowunmi 87.), Penksa (Bajevski 72.)

    Millwall: Stack – Lawrence, Muscat, Ward, Livermore – Elliot (McCammon 46.), Wise, Simpson (Sweeney 63.), Harris (Cogan 70.) – Morris, Ifill

    Gól: Rósa (26.), Botis (32.), Vágner (41.) illetve Wise (45.)
    Sárga lap: Rósa (21.), Vukmir (35.), Botis (58.), Szűcs L. (79.), Bajevski (92.) illetve Harris (35.)

    Az angolok kezdtek aktí­vabban, az elsõ öt percben nem is léptük át a felezõ vonalat, a vendégek fölénye azonban meddõnek bizonyult, a kapunkra ugyanis semmi veszélyt nem jelentettek. Az elsõ helyzetet mi hagytuk ki a 7. percben, amikor Rósa lövését védte nagy bravúrral a Millwall kapusa. Az idõ múlásával egyre nyugodtabban játszottunk, megtartottuk a labdát és gyors ritmusváltásokkal igyekeztünk zavarba hozni az angolok védelmét. A 26. percben megszereztük a vezetést. Vágner beadása után Rósa csúsztatott a hálóba (1-0). A gól után Harris lövését védte Szûûcs, majd ismét mi következtünk. A 32. percben Rósa beadását követõen Botis fejese után a labda a felsõ lécrõl a gólvonal mögé pattant (2-0). Kétgólos vezetésünk után is hatalmas csata folyt a pályán, az angolok nem ismertek elveszett labdát, rengeteg volt a kemény ütközés, de agresszivitásban is álltuk a versenyt ellenfelünkkel. A 41. percben Vágner lõtt kapura és a labda a közbenyúló Lawrence lábán megpattanva hullott a hálóba (3-0). A félidõ vége elõtt egy kavarodás után Wise szépí­tett (3-1).

    A második játékrészben az angolok ismét óriási lendülettel kezdtek, de egy gyors ellentámadás után mi növelhettük volna az elõnyünket, Vágner azonban az oldalhálóba lõtte a labdát. A folytatásban átengedtük a kezdeményezést a vendégeknek, védelmünk viszont nagyon stabil volt, í­gy a Millwall csak elvétve tudott helyzetet kialakí­tani. Két kapufán kí­vül másra nem futotta az angolok erejébõl, akik az utolsó pillanatig hajtottak-küzdöttek, de a 80. perctõl érezni lehetett, hogy a továbbjutásunkat nem fenyegeti veszély.

    A lefújás után hatalmas ünneplés helyszí­ne volt az Üllõi úti stadion. A Millwall szurkolói saját csapatukat úgy köszöntötték, mintha nyert volna, a mieinket pedig 16 ezer drukker ünnepelte hosszú perceken át.

  • 94
    Vége a mérkőzésnek! Csapatunk 4-2-es összesí­téssel első és egyetlen magyar klubként bejutott az UEFA Kupa csoportkörébe, melynek sorsolása kedden lesz. Gratulálunk, szép volt fiúk!
    93
    Livermore csavart be szabadrúgást a kapunk elé, a labda mindenki előtt elment és a jobb kapufáról pattant vissza a mezőnybe.
    92
    Bajevski rátartott Muscat lábára, amiért sárga lapot kapott.
    91
    A bí­ró 4 percet hosszabbí­t.
    89
    Egy perccel a vége előtt ünnepel a stadion. Az egész lelátó felállva énekli, hogy “Ferencvárosé, Ferencvárosé, a győzelem a Ferencvárosé!”.
    87
    Harmadszor cseréltünk. Vágner helyett Sowunmi folytatja.
    86
    Szabadrúgáshoz jutottunk 25 méterre a kaputól. Leandro lövését Stack gyors vetődéssel ütötte ki a jobb sarok elől.
    83
    Cogan í­velt be szabadrúgást a tizenhatos sarkáról a kapu elé, de Botis kifejelte a labdát.
    79
    Szűcs időhúzásért sárga lapot kapott.
    77
    Cogan beadása után Szűcs kiütötte a labdát, Sweeney 20 méterről kapásból lőtt és a kapufát találta el.
    75
    McCammon fejelt össze Botisszal a tizenhatosunkon belül. Az angol játékos rövid ápolás után tudta folytatni a játékot.
    74
    Cogan kapu elé lőtt ladáját Szűcs vetődve szerezte meg Sweeney elől.
    72
    Másodszor cseréltünk. Penksa helyett Bajevski lépett pályára.
    70
    Harmadszor cseréltek a vendégek. Harris helyett Cogan jött be.
    67
    Wise szöglete után ide-oda pattogott a labda a kapunk előtt, azonban szerencsére Harris 6 méterről estében az oldalhálóba lőtte a labdát.
    64
    Először cseréltünk. Tőzsér helyett Leandro lépett pályára.
    63
    Másodszor cseréltek a vendégek. Simpson helyett Sweeney állt be.
    61
    Wise a férfi számára legfájdalmasabb ponton találta el Balogot a labdával. Játékosunk rövid ápolás után tért vissza a pályára.
    58
    Botis rúgott bele Ifillbe, amiért sárga lapot kapott.
    54
    Wise beí­velése után Szűcs Harris elől ütötte el a labdát.
    50
    Vágner tört be a tzenhatoson belülre, majd az oldalhálóba lőtte a labdát.
    47
    Wise 20 méteres lövése kerülte el a kapunkat.
    46
    Elkezdődött a második félidő. A szünetben az angolok cseréltek. Elliot helyett McCammon állt be.
    45
    Vége az első félidőnek. Csapatunkat vastaps kiséri az öltözőbe.
    45
    Szépí­tett a Millwall. A kapunk előtt ide-oda pattogott a labda, nem tudtunk felszabadí­tani és Wise közelről a hálóba lőtt (3-1).
    43
    Zúg a lelátó! “Játszik a Fradi, játszik a Fradi!”
    41
    És már hárommal vezetünk!!! Vukmir passzolt Penksához, ő Vágnerhez továbbí­tott, aki egyet tolt a labdán, majd lőtt. Lawrence közbevetődött és a lábáról Stack fölött védhetetlenül hullott a labda a hálóba (3-0).
    39
    Lipcsei tört előre jó cselekkel, két ellenfelét is becsapta, a tizenhatos vonalán azonban Lawrence szerelni tudott.
    35
    Vágnert lökték el az oldalvonal mellett, amit óriási lökdösődés követett. A játékvezető előbb helyreállí­totta a rendet, majd sárga lapot adott Vukmirnak és Harrisnek.
    32
    ÉS BENT VAN A MÁSODIK!!! Tőzsér végzett el szabadrúgást a bal oldalról. Tőzsér lövése lepattant a sorfalról, Róshoz került alabda, aki a kpau elé í­velt és Botiselőrevetődve a felső lécre fejelt, ahonnan a gólvonal mögé pattant a labda (2-0).
    28
    Harris 20 méteres lövését Szűcs óriási bravúrral védte.
    26
    GÓL!! GÓL!! GÓÓÓÓL!!!! Vágner egy csel után a bal oldalról beadta a labdát, amit Rósa 10 méterről a bal sarokba csúsztatott (1-0).
    23
    Botis futott el a bal szélen, beadásánál lecsúszott alábáról a labda, ami veszélyesen csavarodott a bal felső sarok irányába, de Stack vetődve elütötte a labdát.
    21
    Rósa buktatta Ifillt, amiért sárga lapot kapott.
    16
    Tőzsér két védő között kiugratta Zováthot, aki 20 méterről a kapu mellé lőtt.
    11
    Simpson í­velt be szaabdrúgást a kapunk elé, Szűcs odlalra ütötte a labdát, amely Ifill elé pattant. A vendégek játékosa estében 12 éterről az üres kapu mellé lőtt.
    8
    Rósa ugratta ki Penksát, de az asszisztens lest jelzett.
    7
    Stack kirúgását Penksa elscí­pte, Lipcseihez passzolt, aki kiugratta Rósát. Rósa lövését azonban Stack óriási bravúrral az alapvonalon túlra tolta. Rósa szöglete után Vágner a rövid saroknál a kapu mellé csúsztatta a labdát.
    6
    Balog laposan indí­totta Penksát. Marek óriásit sprintelt, majd csúszott a labda után, de csak az alapvonalon túl érte el, szurkolóink megtapsolták Mareket.
    4
    Tőzsér hozta fel a labdát, majd a tizenhatos sarkáról lőtt, a pattogós labdát Stack előrevetődve megfogta.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés. Az angolok indí­tották útjára a labdát.
    .
    A kivonulás előtt Ward hátulról meglökte Szűcsöt. Kapusunk és az angol játékos heves szópárbajba kezdett, amibe egy másik Millwall-játékos is bekapcsolódott. A játékvezető nyugtatta meg a feleket.
    .
    Most jönnek ki a csapatok a pályára. A kapu mögött egy hatalmas “Harcra fel!” feliratú drapit feszí­tettek ki szurkolóink. A mieink tiszta fehérben, az angolok tiszta kékben játszanak majd.
    .
    Tí­z perccel a kezdés előtt megtelt a stadion, 16 ezren vannak a helyszí­nen.
    .
    A mai mérkőzésen is két szurkolónk hozhatja ki a 28-as és a Fradi-cí­meres zászlót. A sorsolás ezúttal Bernáth Andrásnak és Földi Róbertnek hozott szerencsét. Mindketten 25 évesek, több mint két évtizede Fradi-drukkerek. András nem szólt barátjának, Róbertnek, hogy jelentkezett zászlóvivőnek a mai meccsre, í­gy Róbertnek dupla örömöt jelent, hogy ma a csapatok előtt hozhatja ki a zászlót. Aki a későbbi hazai meccseken szeretne zászlóvivő lenni, az bemutatkozó levelét küldje e-mailban az ftc@ftc.hu cí­mre, vagy levélben a 100% Fradi szí­nes hetilap cí­mére (1458 Budapest, Pf. 105.)! A levélbe egy rövid indoklást is kérnénk, hogy jelentkező szurkolóink miért lennének tökéletesen alkalmasak zászlóvivőnek.
    .
    Negyed órával a kezdés előtt a két együttes befejezte a melegí­tést. A lelátón már csak legfeljebb ezer üres hely lehet, a kezdésre teljesen megtelik a stadion, ahogy azt már napokkal korábban sejteni lehetett.
    .
    A W1 Autó közreműködésével szurkolóink kiemelkedően kedvező részletfizetési feltételekkel vehetik meg játékosaink autóit, Fradi Club-tagoknak még nagyobb kedvezmény! Bővebb információ a http://www.w1auto.hu weboldalon.
    .
    25 perccel a kezdéselőtt már 12 ezren vannak a lelátón.
    .
    A mai mérkőzés előtt a szokásoknak megfelelően házigazdaként mi választhattunk először mezt. Mi a szokásos zöld-fehér csí­kos helyett a tiszta fehéret választottuk. Ennek az volt az oka, hogy ebben a szí­nösszeálí­tásban még nem vesztettünk ebben a szezonban meccset.
    .
    László Csaba az esélyekről annyit mondott, hogy amennyiben az első perctől ki tudjuk hozni magunkból a maximumot, akkor mi jutunk tovább. A szakember szerint a rendes játékidőben eldől a párharc, ezért nem is gyakoroltuk külön a tizenegyesrúgásokat.
    .
    Dennis Wise, a Millwall játékosedzője a mérkőzés előtt azt mondta, hogy csapata nyugodtan, felszabadultan játszhat, hiszen mi vagyunk a párharc esélyesei, nekünk sokkal nagyobb a nemzetközi rutinunk, ezért a mai meccsen a Millwall csak nyerhet, hiszen, ha kiesik, akkor nem történik semmi rendkí­vüli, egy továbbjutás pedig óriási szenzációt jelentene.
    .
    És tiszta fehérben kijöttek a mieink! Zúg a lelátó, tí­zezren éneklik a Fradi-indulót, az angol drukkerek saját csapatukat éltetik. 35 perc múlva kezdődik a meccs!!
    .
    A Millwall mezőnyjátékosai is kijöttek a pályára, szrkolóink füttyel, az angol drukkerek vastapssal köszöntötték a vendégeket.
    .
    Az egész stadion az oldallelátón ülőkkel közösen elénekelte a Fradi-indulót, amire az angolo drukkerek a Millwall nótájával feleltek. Sportszerű, kiváló a hangulat a stadionban és 40 perccel a kezdés előtt már 9 ezren vannak a lelátón.
    .
    A Millwall összeállí­tása: Stack -- Lawrence, Muscat, Ward, Livermore -- Elliot, Wise, Simpson, Harris -- Morris, Ifill
    .
    Szűcs Lajos is kijött a pályára. Őrjöng a lelátó.
    .
    Az angoloknál Danny Dichio hiányzik sérülés miatt. Rajta kí­vül Jody Morris és Paul Ifill bajlódott kisebb sérüléssel, de ők vállalják a játékot.
    .
    Először az angolok kapusa jött ki melegí­teni. Mindkét szurkolótábor énekel, fantasztikus a hangulat. 45 perccel a kezdés előtt már mintegy hétezren vannak a lelátón.
    .
    A mieink mai összeállí­tása: Szűcs -- Vukmir, Gyepes, Botis -- Balog, Rósa, Zováth, Tőzsér -- Lipcsei -- Vágner, Penksa. A kispadon Udvarácz, Kiss, Leandro, Zavadszky, Sasu, Sowunmi és Bajevski foglal helyet.
    .
    Tekintse meg képriportunkat a mérkőzést megelőző eseményekről.
    Üllői úti helyzetjelentés (2004. 09. 30.) -- 1. rész
    Üllői úti helyzetjelentés (2004. 09. 30.) -- 2. rész

    .
    Csapatunkból két játékos hiányzik nagyon a mai mérkőzésről. Huszti Szabolcs derékbántalmai, Adem Kapic pedig három sárga lapja miatt kénytelen kihagyni a mai összecsapást.
    .
    Az első meccsen Londonban 1-1-es döntetlent értünk el. A párharc továbbjutója bejut az UEFA Kupa csoportkörébe. A csoportkör sorsolása kedden lesz, reméljük, mi is érdekeltek leszünk. Ez azt is jelentené, hogy a Bajnokok Ligája után az UEFA Kupában is mi lehetnénk az első és egyetlen magyar csapat, amely bejutott a csoportkörbe.
    .
    A lelátón már most mintegy ötezer szurkoló foglal helyet. Fantasztikus a hangulat a stadionban.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a szokottnál korábban, egy órával a kezdés előtt elkezdjük közvetí­tésünket. 21 órakor kezdődik a Millwall elleni hazai UEFA Kupa-visszavágónk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ