2005.II.20. Ferencváros – Wisla Kraków: 1-4

NS-20050221-01-2005220

A Ferencvárosnak nem megy Cipruson

Noha messzemenő következtetéseket levonni a felkészülési mérkőzések eredményeiből nem célszerű, legalábbis elgondolkodtató, hogy harmadik ciprusi tesztmeccsét is elvesztette az a Ferencváros, amely vasárnap délután a lengyel bajnokságot fölényesen vezető Wisla Kraków ellenében 4-1-es pofont volt kénytelen elszenvedni


Ferencváros – Wisla Kraków: 1-4 (0-1)
Paralimni, 100 néző

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir (Bognár Zs. 41.), Gyepes, Botis, Leandro (Szkukalek 41.) – Lipcsei, Tőzsér – Rósa D., Huszti (Penksa 46.) – Bajevski (Sowunmi 46.), Vagner (Sasu 46.)

Wisla Kraków: Majdan – Bascinski, Klos, Glowaczki, Stolarczik – Zienczuk, Bartos, Cantoro, Mijailovicz – Zurawski (Brozek), Frankowski

Gól: Sowunmi (48.) illetve Zurawski (9.), Cantoro (65.), Brozek (75., 81.)
Sárga lap: Sasu (63.) illetve Mijailovicz (50.), Klos (56.)

Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a tegnapi rivális a legerősebb gárda az eddigiek közül, és nem lehetett valami jó hatással Lipcsei Péterékre, hogy a lengyelek elkéstek a találkozóról, és az í­gy negyedórás csúszással kezdődött…

Ráadásul mindinkább jogosnak tetszik László Csaba vezetőedző óhaja, azaz hogy szeretne igazolni egy magas, jól fejelő s szerelő védekező középpályást, mivel a jelek szerint a sérült Adem Kapic pótlása a jelenlegi keretből megoldhatatlan feladat; a szlovén légiós, akárcsak a kí­nai kupagyőztes Santunggal ví­vott meccsről, a mostaniról is hiányzott (az ázsiaiak csütörtökön háromszor vették be a magyarok kapuját…).

Az első játékrészben egyébiránt elfogadható telejesí­tményt nyújtott az FTC, jól működött a szélsőjáték, amelyet az edzéseken sokat gyakoroltatott László Csaba. A parázs hangulatú (negyedóra alatt három sárga lapott osztott ki a játékvezető) második félidőben pedig már három csatárral támadtak a zöld-fehérek, de annak ellenére, hogy a Cipruson szolgáló ENSZ-katonák is szurkoltak a Fradinak, a (nem számszerű) végeredmény az lett, mint az előző két találkozón: vereség. A legnagyobb gond egyébként éppen az volt, hogy a támadók nem csupán csütörtökön, vasárnap is csütörtököt mondtak: helyzeteket csak kidolgozni sikerült, értékesí­teni nem – ellentétben az ellenféllel, amely nem kegyelmezett.

Mindazonáltal ami pozití­vumként megemlí­thető, hogy mindhárom ciprusi mérkőzésen pályára lépett a román Marius Sasu, aki legutóbb a szeptemberi, Kaposvár elleni bajnokin futballozhatott, azóta leginkább a térdműtéte utáni rehabilitációjával volt elfoglalva. Mostanra azonban teljesen felépült, jóllehet, erőnlétileg nem érte még utol magát, de az edzőtábor végére várhatóan ezzel sem lesz problémája (miként a gólszerzéssel sem…).

A Ferencváros következő mérkőzését szerdán Korolovszky Gábor és Vezér Ádám együttese, az Omonia Nicosia ellen játssza majd – talán több sikerrel.

Nyilatkozatok:

László Csaba: – Ciprusi edzőtáborozásunk során most találkoztunk a legerősebb ellenféllel. A Wisla ebben a szezonban még veretlen, nem csoda, hogy toronymagasan vezeti a lengyel bajnokságot – mondta vezetőedzőnk. – Az első félidőben kifejezetten tetszett a csapat játéka. A játékosok egy-két hibától eltekintve betartották, amit a találkozó előtt megbeszéltünk, és akadt néhány kiemelkedő teljesí­tmény is. Szünet után szinte azonnal gólt szereztünk, és könnyen át is vehettük volna a vezetést, ám egy kellemetlen közjáték, Klos kemény belépője Sasunak túlságosan megzavarta a csapatot. A csúnya szabálytalanság kizökkentett minket, nem koncentráltunk megfelelően, és ezt kihasználták a lengyelek.

NS-20050221-03-2005220

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2005.II.20. Ferencváros – Wisla Kraków: 1-4 bejegyzéshez

 • Csapatunk 50 percig jól játszott a Wisla Krakkow ellen, de ez kevésnek bizonyult a helyzeteit irgalmatlanul kihasználó lengyel együttes ellen.

  Ferencváros – Wisla Kraków: 1-4 (0-1)
  Paralimni, 100 néző

  Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir (Bognár 41.), Gyepes, Botis, Leandro (Szkukalek 41.) – Lipcsei, Tőzsér – Rósa, Huszti (Penksa 46.) – Bajevski (Sowunmi 46.), Vágner (Sasu 46.)

  Wisla Krakkó: Majdan – Bascinski, Klos, Glowaczki, Stolarczik – Zienczuk, Bartos, Cantoro, Mijailovicz – Zurawski, Frankowski

  Gól: Sowunmi (48.) illetve Zurawski (9.), Cantoro (65.), Brozek (75., 81.)
  Sárga lap: Sasu (63.) illetve Mijailovicz (50.), Klos (56.)

  A mieink kezdték jobban a mérkőzést, de ahogy a ciprusi edzőmeccseken megszokhattuk az ellenfél az első helyzetéből gólt ért el: Zurawski 18 méteres szabadrúgásgóllal szerzett vezetést saját együttesének. (0-1) Ezt követően a mienk több helyzetet is kialakí­tottak, de a szünetig nem sikerült megszerezni az egyenlí­tő találatot.

  A második félidőre László Csaba pályára küldte Penksát, Sasut és Sowunmit, amitől megélénkült a támadójátékunk, sőt a 48. percben Sowunmi parádés gólt szerzett. (1-1) Az egyenlí­tő gólunk után azonban érthetetlen módon mi zavarodtunk meg, és a hátsó alakzatunk több hibát is vétett. A 65. percben előbb Szűcs óriási bravúrral védte Zienczuk közeli lövését, de Cantoro már nem hibázott. (1-2) A mérkőzés hajrájában a Wisla könyörtelenül kihasználta a védelmünk megingásait: a 75. percben Brozek lőtt be egy ziccert (1-3). Hat perccel később szintén Brozek volt az, aki fejjel kialakí­totta a 4-1-es végeredményt.

  A Wisla ha nem is ilyen arányban, de teljesen megérdemelten nyert, mivel helyzeteit sokkal jobb százalékban használta ki.

 • 90
  Vége a mérkőzésnek.
  85
  Sowunmi adott középre jobbról, de az érkező Penksa, valamint Sasu is lemaradt a labdáról.
  81
  Egy jobboldali beadás után Brozek 7 méterről a bal felső sarokba fejelt. (1-4)
  75
  Egy védelmi hiba után a csereként beállt Brozek lépett ki, és közelről Szűcs mellett a kapuba gurí­tott. (1-3)
  71
  Sasu 12 méteres lövése szállt a kapu fölé.
  65
  Ismét vezetnek a lengyelek. Zienczuk egyedül vezette a labdát Szűcsre, közeli lővését Lajos óriási bravúrral kiütötte, az érkező Cantoro azonban a kapuba helyezett.(1-2)
  63
  Sasu is besárgult.
  62
  Klos szabadrúgása levágódott a védőkről, Cantoro ismételt, a labda pedig a jobb kapufa külső éléről hagyta el a játékteret.
  60
  Tőzsér végzett el szabadrúgást 17 méterre a kaputól, lövése azonban levágódott a sorfalról.
  56
  Elég parázs a hangulat. Klos hátulról brutálisan beleszállt Sasuba. A játélkvezető csak sárgát adott a Wisla védőjének.
  53
  Rósa adott be jobbról, Sowunmi mellel maga alá tette a labdát, a kapujából jó ütemben kimozduló Majdan azonban nagy nehézségek árán megszerezte a labdát.
  50
  Gyepest rúgta fel Mijailovicz, amiért a lengyel játékos sárgát kapott.
  48
  Egyenlí­tettünk! Bognár ment el a jobboldalon, középre gurí­tott, ahol Sowunmi 18 méterre a kaputól fölpörgette magának a labdát, majd kapásból kilőtte a bal alsó sarkot.(1-1)
  46
  Elkezdődött a második félidő, a mieink a következő hadrendben állnak fel: Szűcs- Gyepes, Lipcsei, Botis- Bognár, Rósa, Tőzsér, Szkukalek- Sowunmi, Sasu, Penksa
  45
  Vége az első félidőnek.
  41
  Vukmir és Leo helyett Bognár, valamint Szkukalek a pályán.
  38
  Zienczuk lépett ki a védőink közül, majd közelről csúnyán a kapu fölé lőtt.
  36
  Vágner szerzett labdát a bal oldalon, középre gurí­tott, Bajevski elől azonban az utolsó pillanatban felszabadí­tottak a védők.
  34
  Rósa adott jó labdát Tőzsérnek, aki egy igazí­tás után 10 méterről a védőkbe lőtt.
  27
  Rósa végzett el szabadrúgást 22 méterről, a labda mintegy fél méterrel szállt a kapu fölé.
  22
  Egy tetszetős jobboldali akció végén Rósa 7 méterről a védők szorí­tásából lőtt az oldalhálóba.
  20
  17 méterre a lengyel kaputól végezhettünk el szabadrúgást. Lipcsei elcsavarta a labdát a sorfal mellett, amely centiméterekkel suhant el a bal kapufa mellett.
  17
  Zienczuk 18 méteres lövése szállt a kapu mellé.
  13
  Átvették az irányí­tást a lengyelek, de helyzetet nem tudtak kidolgozni.
  9
  Ahogy azt már az edzőmeccseken megszokhattuk, az ellenfél az első helyzetéből megszerezte a vezetést. Zurawski 18 méteres szabdrúgása után a labda a jobb sarokban kötött ki. (0-1)
  5
  Az edzéseken begyakorolt szárny játék majdnem eredményre vezetett. Egy jobboldali beadás után Vágner picivel fejelt a kapu mellé.
  2
  Mi alakí­tottuk ki a mérkőzés első helyzetét. Huszti-Leo összjáték után Bajevski elé került a labda, akinek 14 méteres lövése lepattant a védőkről.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés
  .
  Kisebb riadalmat okozott csapatunknál, amikor kiderült, hogy ugyanaz a játékvezetői hármas vezeti a meccsünket, akik az előző kettőn is ténykedtek. Akkor főleg a lesek megitélésében tévedtek több alkalommal is a mi kárunkra.
  .
  Minden bizonnyal Paralimnin található Európa leghosszabb kispadja, 25 játékos fér el rajta.
  .
  A Wisla fölényesen vezeti hazája bajnokságát, jövőre a Bajnokok Ligájába készülnek a lengyelek.
  .
  A mérkőzés 15 perces csúszással kezdődik, mivel a lengyelek később érkeztek meg Paralimnire, a találkozó helyszí­nére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.10.18:00 M4 Sport 21.ford elmaradt
OLDALAK
04.14.16:30 M4 Sport
04.20.20:00 TV:M4Sport
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ