2005.VII.31. Ferencváros – Fehérvár: 0-1

Veszélyes, de sikeres stratégiával játszott a Fehérvár

Nem múlt el nyomtalanul a Ferencvárosnál a Minszk elleni kupakudarc. A lelátóról, kényszerű száműzetéséből a kispadra visszatérő László Csaba ugyanis az első forduló záró meccsére átformálta az MTZ-RIPO-t legyűrni képtelen alakulatát. A két kupacsata láttán ez önmagában nem jelentett szenzációt, az ellenben némi meglepetést keltett, hogy két robusztus futballista szorult a kispadra. Alekszandar Bajevszki és Keller József helyett tudniillik Nógrádi Árpád és Csurka Zoltán került a kezdő tizenegybe. A házigazdák csatársora tehát Nógrádi Árpád, Laczkó Zsolt összetételben rontott neki a Fehérvárnak; erre a csatárkettősre olyan sokan nem tippeltek volna még egy esztendővel ezelőtt…


Ferencváros – Fehérvár: 0-1 (0-1)
Üllői út, 5.141 néző, vezette: Fábián Mihály (Ortó, Márkus)

Ferencváros: Szűcs L. – Tí­már (Erős G. 46.), Budovinszky, Balog Z., Csurka – Takács Á., Lipcsei, Rósa D., Tőzsér (Bajevski 76.) – Nógrádi (Jovánczai 46.), Laczkó Zs.
vezetőedző: László Csaba

Fehérvár FC: Tudor – Csizmadia, Kuttor, Koller, Horváth G. – Lattenstein, Farkas B., Bozic – Magasföldi (Simon A. 78.), Györök (Nagy D. 67.) – Sitku (Alumona 83.)
vezetőedző: Csertői Aurél

Gól: Györök (37.)
Sárga lap: Nógrádi (17.), Takács Á.(38.), Budovinszky (75.) illetve Bozic (82.), Alumona (85.)

A látogatóknál egy új szerzemény debütálhatott, nevezetesen az Újpestről érkező Farkas Balázs. A négyszeres válogatott középpályásnak – csakúgy, mint a fehérvári fedezetsor többi tagjának – a nyitó percekben elsősorban a védekezéssel kellett törődnie, a Ferencváros ugyanis betolta a saját térfelére a piros-kékeket. E felbuzdulás persze a legkevésbé sem érte váratlanul a székesfehérváriakat, akik jól láthatóan gondosan megkomponálták a védekezésüket.

Az egy vonalban felsorakozó négy bekk előtt megerősí­tett középpálya fogadta a ferencvárosiakat, mí­g elöl, a tűzvonalban csupán Sitku Illés tartózkodott – hozzá csatlakozott jobbról Magasföldi József, a balszárnyról pedig Györök Tamás (feltéve persze, ha a korábban a Fradiban is futballozó Sitku Illés levegőhöz és a labdához jutott, a nyomasztó létszámfölényben lévő hazai hátvédek mellett).

Az első ziccer ezzel együtt az FC Fehérvár előtt adódott: a Minszkkel ví­vott csaták fényében talán mondani sem kell, hogy egy szabadrúgásnál figyelték érdeklődve a Fradi védői a labda röppályáját, nagy szerencséjükre azonban Horváth Gábor eltévesztette a célt. Az FTC labdabirtoklási fölénye ellenére tudatosabbnak tűnt a látogatók futballja; hazai oldalról alighanem a kulcsszereplőknek remélt Rósa Dénesnek, Lipcsei Péternek és Tőzsér Dánielnek kellett volna többet hozzátennie a meccshez, hogy markánsabban körvonalazódhasson a mágnestáblánál bizonyosan gondosan kidolgozott zöld-fehér szakmai forgatókönyv.

A Ferencváros izzadságos futballjának tulajdonképpen nem is lehetett más a következménye, mint hogy az áldozatára türelemmel váró Fehérvár lecsapott, s a zöldek hátsó alakzatának lényegében menetrendszerű csődjét kihasználva előnyt szerzett.

A szünetben két poszton váltott László Csaba, aki a két új igazolástól, Erős Gábortól és Jovánczai Zoltántól remélt fordulatot a csata menetében. Nos, egy sebességfokozattal kétségkí­vül magasabb tempóra váltott a Fradi, Rósa Dénes elrontott ziccere és Budovinszky Krisztián í­géretes fejese jelezte is a harci kedvet, ám a stabil góllövőt a jelek szerint továbbra is lámpással kell keresni az Üllői úton. A fülledt melegben a fehérváriak már annyira sem erőltették az akciózást, mint az első negyvenöt percben, önveszélyesnek tűnő stratégiájuk azonban végül őket igazolta.

A ferencvárosiak tudniillik képtelenek voltak élni azzal a lehetőséggel, hogy gyakorlatilag folyamatosan támadhattak, mert a többségüknek csak időnként ötlött az eszébe, hogy – alapesetben – lövésből születik a gól. Tény persze az is, hogyha végre összejött egy életrevaló kí­sérlet, akkor Daniel Tudor vigyázta rendí­thetetlen őrzőként az FC Fehérvár kapuját.

S ezen az estén ennyi éppen elég volt a három pont begyűjtéséhez…

Nyilatkozatok:

László Csaba: – Megérdemeltünk volna egy döntetlent, de sajnos ezúttal is kimaradtak a helyzeteink – mondta vezetőedzőnk. – Hátul ismét óriásit hibáztunk, amit az ellenfél könyörtelenül kihasznált. Nem tudom hibáztatni a csapatomat, mert becsülettel hajtottak és erővel is végig bí­rták a srácok. Sajnálom, hogy kikaptunk, de dolgozunk tovább.

Csertői Aurél: – Fantasztikus érzés a Ferencvárost saját otthonában legyőzni, szerencsére az utóbbi időben nekem többször is sikerült – mondta a fehérvári szakvezető. – Csapatom maradéktalanul végrehajtotta a megbeszélteket, végig fegyelmezetten játszottunk. Játékosaim erőn felül teljesí­tettek, ezért csak gratulálni tudok nekik.

A vezetőedzőként az Üllői úton az elmúlt négy meccsén csapataival 12 pontot bezsebelő (7-0-s gólkülönbséggel rendelkező) Csertői újságí­rói kérdésre elmondta, nem az ő személye miatt alakult ki ez a hibátlan eredménysor.

– Ne beszéljünk Csertői-csodataktikáról, mert sorozatosan sikerül nyerni csapataimnak az Üllői úton. Kaptam már ki a Fraditól odahaza, akkor az esetben is beszélhetnénk Fradi-csodataktikáról.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2005.VII.31. Ferencváros – Fehérvár: 0-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk hiába játszott végig mezőnyfölényben, egy súlyos védelmi hiba miatt 1-0-ás vereséget szenvedett az Üllői úton a Fehérvár FC-től.

  Ferencváros – Fehérvár: 0-1 (0-1)
  Üllői út, 5.141 néző, vezette: Fábián (Ortó, Márkus)

  Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Tí­már (Erős 46.), Budovinszky, Csurka – Takács Á., Lipcsei, Rósa, Tőzsér (Bajevski 78.) – Nógrádi (Jovánczai 46.), Laczkó

  Fehérvár FC: Tudor – Bozic, Koller, Kuttor, Csizmadia – Györök (Nagy 65.), Farkas, Horváth, Lattenstein – Magasföldi (Simon 79.), Sitku (Alumona 84.)

  Gól: Györök (37.)
  Sárga lap: Nógrádi (17.), Takács (39.), Budovinszky (75.) illetve Alumona (87.)

  Az első perctől óriási lendülettel kezdtünk, különösen a pályafutása első felnőtt élvonalbeli bajnokiján kezdőként szóhoz jutó Csurka Zoltán volt aktí­v, aki a bal szélen többször is átjátszotta fehérvári ellenfelét és remek beadásokkal szolgálta ki a középen érkezőket. Nem unatkozott a fehérváriak kapusa, Tudor az első tí­z percben kétszer is bravúrral mentett. A 15. percben kimaradt az első komoly fehérvári helyzet, amikor egy kapu elé emelt labdát az egyedül hagyott Horváth a kapu mellé fejelt. A folytatásban is nálunk volt többet a labda, a vendégek zártan, fegyelmezetten védekeztek. A 33. percben furcsa góllal szereztek vezetést a fehérváriak. Rósát rúgták fel a térfelünk közepén, középpályásunk lent is maradt a földön, játékosaink megálltak, a játékvezető azonban nem állí­totta meg a játékot és Györök közelről a hálóba talált (0-1). Vezetésük után a vendégek érthető módon nem változtattak taktikájukon, ellentámadásaik viszont rendkí­vül veszélyesek voltak és csak a szerencsénknek, illetve Szűcsnek köszönhetjük, hogy nem nőtt tovább a különbség.

  A második félidőt meglepetésre a vendégek kezdték aktí­vabban, akik egymás után rúghatták a szögleteket, melyek hárí­tása komoly gondot okozott védőinknek, akik közül egyedül Balog Zoltán nyújtott jó teljesí­tményt. A 60. perctől ismét fölénybe kerültünk, de főleg csak távoli lövésekkel próbálkoztunk. Ezek között voltak veszélyes kí­sérletek, de a fehérvári kontrákban inkább benne volt a gól.

  Fábián játékvezetőnek nem a mai volt pályafutása legjobb mérkőzése, több téves í­téletet is hozott a kárunkra, de nem miatta vesztettünk.

 • 93
  A mérkőzés képei a fent látható Összefoglaló menüpont alatt érhetőek el.
  92
  Fábián két perc elteltével lefújta a mérkőzést egy fehérvári szöglet után, melynek elvégzése majdnem egy percig tartott.
  90
  A negyedik játékvezető három perc hosszabbí­tást jelzett.
  87
  Alumona em engedte, hogy elvégezzünk egy szabadrúgást, amiért sárga lapot kapott.
  85
  Bajevski próbált elhúzni Kuttor mellett, de a védő becsúszva az alapvonalon túlra rúgta a labdát. Az asszisztens helyesen szögletet jelzett, a játékvezető azonban segí­tőjét felülbí­rálva kirúgást í­télt.
  84
  Harmadszor cserélt a Fehérvár is. Sitku helyett Alumona állt be.
  82
  Szöglet után Csizmadia a kapu előtt lerántotta Jovánczait, a játékvezető érthetetlen módon kifelé szabadrúgást.
  81
  Erős 18 méteres félmagas lövését Tudor braúros vetődéssel ütötte ki.
  80
  Lipcsei 21 méteres lapos lövése után a bal kapufáról pattant vissza a labda, amit a védők az alapvonalon túlra vágtak.
  79
  Cseréltek a vendégek is. Magasföldi helyett Simon jött be.
  78
  Harmadszor is cseréltünk. Tőzsér helyett Bajevski lépett pályára.
  76
  Koller 21 méteres szabadrúgása megpattant a sorfalon, az irányt változtató labda becsapta Szűcsöt, de szerencsére a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. Majdnem úgy jártunk, mint a Minszk elleni hazai UEFA Kupa-meccsen.
  75
  Budovinszky lépett rá Bozic sarkára, majd mondott valamit a bí­rónak, amiért sárga lapot kapott.
  72
  Sitku tört be a tizenhatosunkon belülre, mielőtt azonban lőni tudott volna, Takács önfeláldozó becsúszásal mentett előle. Takács lába a szerelésnél begörcsölt, de Taki rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
  69
  Lipcsei 22 méteres bombája alig zúgott el a léc fölött.
  65
  Csere a vendégeknél. Györök helyett Nagy jött be.
  62
  Tőzsér 21 méteres megpattanó lövése után Tudor először kiejtette a labdát, de másodszorra meg tudta fogni.
  58
  Erős futott el a jobb szélen, középre gurí­tott, Rósa közeli lapos kapáslövését azonbna Tudor gyors vetődéssel hárí­totta.
  55
  Egy percen belül három szgletet végezhettek el a vendégek. A másodikat Magasföldi egyből kapura csavarta, de Szűcs a léc alól szögletre mentett.
  55
  Egy percen belül három szögletet végezhettek el a vendégek. A másodikat Magasföldi egyből kapura csavarta, de Szűcs a léc alól szögletre mentett.
  53
  Magasföldi tört előre nagy lendülettel, de a visszafutó Jovánczai a térfelünk közepén remek ütemben szerelte.
  51
  Budovinszky egy csel után a tizenhatos sarkáról a kapu mögé í­velte a labdát.
  47
  Rósa 25 méterről lőtt a kapu fölé.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A szünetben két csere volt nálunk. Tí­már helyett Erős, Nógrádi helyett pedig Jovánczai jött be. Mindkét játékot először játszik tétmeccset csapatunkban. Erősnek Gábornak és Jovánczai Zoltánnak is sok sikert kí­vánunk!
  45
  A bajnoki rajt előtt négy nappal megjelent a 100%Fradi legfrissebb lapszáma.
  A szí­nes hetilapban egy négyoldalas adatbank található, amelyet a játékoskeret mellett számos fontos statisztika, adat, valamint egy kitölthető sorsolás egészí­t ki. A hetilapban ezúttal az alábbi í­rásokkal találkozhatnak szurkolóink.
  Egy szerződés előélete
  Gyepes Gábor a Wolwerhamptonhoz igazolt, Gyepi angliai naplójából kiderül, hogyan jöhetett létre a kontraktus, de a védő arról is beszél, milyen érdekességekkel találkozott a kint eltöltött egy hét során.
  Szálkai, a csupaszí­v harcos
  Azt mondják, személyiségének két egészen különböző oldala van.
  Kedvezményes előfizetési lehetőség az FTC.hu-n!

  45
  Vége az első félidőnek.
  45
  Budovinszky végzett el szabadrúgást 21 méterről. Lövsét Tdor óriási bravúrral ütötte ki a jobb felső sarok elől.
  42
  Csizmadia ugratta ki Sitkut, aki elől a remek ütemben kimozduló Szűcs megszerezte a labdát.
  39
  Takács került földre a fehérvári tizenhatoson belül, a játékvezető a mi játékosunknak adott sárga lapot.
  37
  Vezetnek a vendégek. Rósát rúgták fel a térfelünk közepén, a játékvezető továbbot intett, Rósa lentmaradt a földön, a beadás után Györök lőtt a kapunkba (0-1).
  33
  Tőzsér végzett el szabadrúgást 21 méterre a kaputól, a srfal a tizenhatos vonalán állt. Játékosunk hiába kérte a bí­rót többször, hogy mérje ki a kilenc métert, a játékvezető erre nem volt hajlandó. Tőzsér lövése levágódott a sorfalról.
  29
  Farkas 22 méterről lőtt a kapu mellé.
  20
  Lipcsei átadása után Laczkó becselezte magát a tizenhatoson belülre, majd visszagurí­tott Lipcseihez, aki kapásból lőtt, de a játékvezető közbesí­polt és kfelé í­télt szabadrúgást, feltehetően a tizenhatoson belül látott valamilyen szabálytalaságot.
  19
  Rósa 19 méterről lőtt a kapu mellé.
  17
  Nógrádi visszahúzta Bozicot, amiért sárga lapot kapott.
  15
  Magasföldi í­velt be szabadrúgást a kapunk elé, az őrizetlenül hagyott Horváth 10 méterről alig fejelt a bal sarok mellé.
  10
  Takács beadása után Kuttor fejelte ki a labdát, amit Tőzsér 18 méterről kapásból rálőtt, Tudor kiütötte a labdát, amit Laczkó egyből kapura fejelt, de a kapus védte az ismétlést is.
  9
  Sitku rbált meg egy megkerülős csellel elmenni Budovniszky mellett, de védőnk elrúgta a labdát a fehérvári támadó elől.
  8
  Csurka remek csellel húzott el a bal szélen, beadását Tudor az utolsó pillanatban húzta le a berobbanó Rósa elől.
  5
  Csurka kapu elé lőtt labdáját Tudor Nógrádi elől szerezte meg.
  2
  Tőzsér szöglete után a kifejelt labdát Csurka szerezte meg harcosan, Tőzsérhez passzolt, aki egyből a kapu elé emelt, de Tudor lehúzta a labdát.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Az első félidőben mi támadunk a Springer-szobor felőli kapura.
  .
  Ebben a pillanatban kivoultak a pályára a csapatok. A kapu mögött szurkolóink egy hatalmas drapit feszí­tettek ki az alábbi felirattal:”Előttetek a jövő, mögöttetek a tábor, előre fiatalok!”
  .
  Végetért a bemelegí­tés, hamarosan kezdődik a mérkőzés.
  .
  A mai meccsen Szűcs Lajos viseli a csapatkapitányi karszalagot. Mint ismert korábban évekig Lipcsei Péter volt a csapatkapitányunk, a szezon előtt azonban lemondott erről a tisztségről. Az új csapatkapitányunk Szűcs Lajos lett, a helyettese pedig Rósa Dénes.
  .
  A két együttes már a pályán melegí­t.
  .
  Junior csapatunk remekül kezdték az új szezont. Fiataljaink 3-2-re nyertek a fehérváriak ellen. Ugyanezt az eredményt a felnőttek meccsén is elfogadnánk.
  .
  Jó hí­r a mieinknél, hogy a Minszkben kisebb combsérülést szenvedő Balog Zoltán felépült és vállalni tudja a játékot. Elősör tagja a kezdőcsapatnak Csurka Zoltán. Balhátvédünk Minszkben az utolsó percekben mutatkozott be tétmeccsen csapatunkban. A kispadon az utolsó pillanatokban változottmeg a cserék névsora. Csepregi Richárd kisebb sérülés miatt nem ülhet le a padra, ezért Bartha László került a helyére. A mieink összeállí­tása:Szűcs -- Balog, Tí­már, Budovinszky, Csurka -- Takács, Lipcsei, Rósa, Tőzsér -- Nógrádi, Laczkó. A kispadon Kemenes, Erős, Jovánczai, Szálkai, Bajevski, Bartha és Keller foglal helyet.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk első bajnoki mérkőzése az új szezonban. A mieink ellenfele a Fehérvár FC lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ