2006.VIII.26. Ferencváros – Makó: 4-0

Újabb magabiztos Fradi-győzelem

Magabiztos játékkal verte ellenfelét Gellei Imre csapata, egy percig nem volt kérdéses a három pont sorsa. A győzelemmel a Fradi í­gy tovább menetel az NB II keleti csoportjában.


Ferencváros – Makó: 4-0 (2-0)
Üllői út, 10.000 néző, vezette: Solymosi Péter (dr. Varga Zs., Pápai)

Ferencváros: Kemenes – Bognár, Dragóner, Tí­már, Balog Z. – Szalai (Jovánczai 71.), Lipcsei (Fitos 89.), Lazic, Laczkó (Csepregi 85.) – Bartha, Deme
kispad: Szabó K., Horváth D., Csurka, Brettschneider
vezetőedző: Gellei Imre

Makó: Czirbus – Saveljev, Mórocz, Magyar, Bakos Á. (Podonyi 46.) – Kulacsik, Varga R., Bány (Zakar 61.), Kis K. – Schreiber, Hadár (Fülöp 46.)
kispad: Kander, Árva, Bakos T., Csamangó
vezetőedző: Takács Zoltán

Gól: Dragóner (6.), Bartha (28., 60.), Lipcsei (85. – 11-esből)
Sárga lap: Mórocz (35.), Magyar (38.), Saveljev (57., 83.)
Kiállí­tva: Saveljev (83.)

A Ferencváros csapata már a mérkőzés elején szerette volna eldönteni a három pont sorsát, ennek megfelelően folyamatosan és veszélyesen támadott.

Az agilis játék rögtön az ötödik percben meghozta az eredményét, Dragóner mintaszerűen fejelte a kapuba Lipcsei szögletét.

A vendégcsapat megilletődötten játszott, igazi helyzetig nem is jutottak el, két kapura lövésüket Kemenes biztos kézzel hárí­totta.

A Fradi egyre jobban rákényszerí­ttette akaratát ellenfelére, aki nem tudott mit kezdeni a néha-néha megszerzett labdával, ez pedig fél óra játékot követően újabb ferencvárosi gólt eredményezett.

Az első félidő krónikájához tartozik még Szalai fejesgólja is, de ezt a játékvezető les miatt végül érvénytelení­tette.

Ezzel az abszolút megérdemelt kétgólos Fradi-előnnyel vonultak öltözőbe a csapatok, és csak a szerencsének volt köszönhető, hogy az első félidőben nem szereztek több találatot is a hazaiak..

A szünetben ugyan két játékost is lecserélt a Makó, de nem járt sikerrel Takács Zoltán edző frissí­tési szándéka.

A második játékrészben is dominált a Ferencváros, és Bartha második góljával már a hatvanadik percben eldöntötte a mérkőzést, és játékuk korán sem ült le.

A Makó csapatának a 85. percben pecsételődött meg végleg a sorsa Szaveljev kiállí­tásával és Lipcsei értékesí­tett büntetőjével.

A hazaiak végig fölényben játszottak, í­gy egy pillanatig sem volt kérdéses a győzelem, de a Makó csapata is becsületesen harcolt, talán ennek köszönhető, hogy a mérkőzés végén a hazai szurkolók őket is megtapsolták.

A Fradi teljesí­tménye í­gy eddig száz százalékos az NB II-ben.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre (az FTC szakvezetője): – Úgy gondolom, hogy nekünk küldetésünk van az NB II-ben, ha már odakényszerí­ttettek bennünket. Egyrészt ugye azonnal vissza kell jutnunk az élvonalba, másrészt pedig meg kell mutatnunk, hogy tudunk alázattal, de szenvedélyesen lenni a sportág iránt. Remek érzés, hogy ismét ennyi ember jött ki az Üllői útra, és miattuk egy pillanatra sem engedhetünk abból az elhatározásból, hogy őket tökéletesen kiszolgáljuk. Örülök Bartha Laci eredményes játékának, és annak is, hogy a jövő héten Tököli visszatérésével tovább bővülnek a lehetőségeink. Szólnom kell Lipcsei Péterről is, akit joggal ünnepelt meg lecserélését követően a levonulás közben a közönség. Remélem, a továbbiakban is ugyanilyen hangulatú meccseken játszunk majd, lépjünk pályára akár az Üllői úton, akár idegenben.

Takács Zoltán (a Makó edzője): – Tudtuk előre, hogy a Ferencváros a játék minden elemében jobb nálunk, és ez í­gy is lett. Az eredmény ezen a mérkőzésen másodlagos volt. Sokkal inkább beszélnék a meccs hangulatáról. Úgy érzem, ezen a szombat estén egy másik dimenzióba tettünk kirándulást. Nagyszerű hangulatú mérkőzés, egy lelkes közönség egy remek stadionban – mi ezekhez nem vagyunk hozzászokva az NB II-ben, a vereség ellenére örülünk, hogy részesei lehettünk ennek a mérkőzésnek. Sok sikert kí­vánok a Ferencvárosnak – előbb a másodosztályban, majd pedig az NB I-ben is….

Bartha László: – Igyekeztem sokat futni, kivenni a részemet a mezőnyjátékból is, s í­gy a csapat hasznára lenni. Két találatom közül nekem az első tetszett jobban, amikor is ballal találtam a vendégek hálójába, mí­g a második gólom egy távoli lövést követően született. Ezek mellett volt még egy kecsegtető helyzetem, amikor is fejem megszerezhettem volna a harmadik gólomat, ám sajnos már igencsak kisodródtam, í­gy nem tudtam megfelelően helyezni a labdát. Az igazán fontos azonban nem az én góljaim száma, hanem, hogy ismételten sikerült begyűjtenünk a három pontot.

Dragóner Attila: – Legutóbb 2004-ben a Sopron elleni találkozónkon került fel a nevem az eredményjelzőre, akkor azonban kétszer is.  Számí­tottam rá, hogy miként az első két találkozónkon, ezúttal is lesznek majd lehetőségeim a pontrúgásokat követően, hiszen Lipcsei Peti remek beadásokkal hoz helyzetbe bennünket. Az első fordulóban fejessel veszélyeztettem, a másodikban kapufáig jutottam, most, Makó ellen pedig végre sikerült a gólvonalon túlra juttatnom a labdát.

Nemcsak a támadásban, védekezésben is nagyszerű teljesí­tményt nyújtottál, illetve nyújtottatok. Az NB II-ben még nem kaptunk gólt az Üllői úton.
– Figyelünk egymásra, ha kell, hangos szóval segí­tjük társunkat, úgy vélem, mindezeknek nagy szerepe van abban, hogy a hátsó sor hatékonyan működjön.

Nem tartasz tőle, hogy az első három forduló sikere elbizakodottá teheti a csapatot?
– Nem! Egy Gellei Imre, illetve Albert Flórián vezette gárda esetében ez kizárt. Ám nem csupán a szakmai stáb figyel oda erre, mi magunk is. Lipcsei Péter mellett Balog Zoli, valamint jómagam is fontosnak érzem, hogy az eddigi, kétségtelenül örömteli eredményeket a helyükön kezeljük. Nem mondhatjuk azt, hogy ezen a szinten bizonyí­tottunk már, hiszen nekünk nem a másodosztály kell hogy legyen a mércénk. Nem engedhetjük meg, hogy elbizakodottá váljunk. Nem engedhetjük meg önmagunknak, és nem engedhetjük meg a közönségünk miatt sem. Azon közönség miatt, amellyel ismét egymásra találtunk, amely bizonyí­totta, hogy kitart mellettünk, s nem csak egy mérkőzésen mutatta ki a csapat, a Ferencváros melletti elkötelezettségét. Bí­zunk benne, hogy szurkolóinkra a folytatásban is számí­thatunk, hiszen hatalmas élmény ilyen Fradi-tábor előtt játszani.

NS-20060827-08-20060826

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2006.VIII.26. Ferencváros – Makó: 4-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk tizenkétezres közönség előtt nagyszerű hangulatú találkozón 4-0-ás győzelmet aratott Makó ellen.

  Együttesünk a szurkolóknak köszönhetően kiváló hangulatban kezdte a mérkőzést. Az első percben felhördültek a nézők, miután Szalait tizenegyes-gyanúsan akasztották a büntetőterületen belül, a játékvezető sí­pja azonban néma maradt. A hetedik percben aztán már egészen más miatt volt hangos az Üllői út: vezetést szerzett csapatunk. Lipcsei remek szögletére érkezett a kapu elé Dragóner, védőnk pedig 8 méterről a jobb felső sarokba bólintott. Ez volt Dragi visszatérését követő első gólja, s ezzel együttesünk 1-0-ra vezetett. Ezt követően Deme veszélyeztetett, majd a makóiak részéről nagy figyelemmel őrzött Laczkó, miközben a vendégek nemigen jutottak el a tizenhatosunkig. A mieink ellenben eljutottak: a 28. percben Lipcsei ugratta volna ki Laczkót, akit úgy tűnt, feltartanak. Végül Barthához eljutott a labda, támadónk tolt rajta egyet, majd finom mozdulattal, okosan átlöbbölte a kapus felett, s í­gy a játékszer a bal alsó sarokban kötött ki. Ezzel már 2-0-ás ferencvárosi előnyt mutatott az eredményjelző. A folytatásban is a mieink irányí­tották a játékot, s ezt a közönség remek hangulat teremtésével hálálta meg. A félidő hajrájában harmadszor is bevettük a makói kaput, az eredmény azonban nem változott: Laczkó forgatta meg az emberét, majd továbbí­tott a hosszú oldalon érkező Szalaihoz. Középpályásunk a kapus felett átfejelve a labdát a hálóba juttatta azt. A játékvezető szerint azonban az aprótermetű játékos lökött… Jellemző ugyanakkor a mérkőzés miliőjére, hogy a közönség az esetet követően – a fütyülés mellett – “játszik a Fradi, játszik a Fradi” rigmusba kezdett. A csapatok végül 2-0-s ferencvárosi vezetésnél mentek piheőre.

  A második játékrész elején kishí­ján háromgólosra növeltük előnyünket. Tí­már egészen kiválóan indí­totta a felfutó Laczkót, aki aztán középre adott Barthához, támadónk pedig 6 méterről csak centikkel fejelt a jobb kapufa mellé. Majd Bognár veszélyeztetett, lövését azonban nagy bravúrral hárí­totta a vendégek hálóőre. A 60. percben már valóban módosult az eredmény: Lipcsei végzett el szabadrúgást 35 méterrel a kaputól, csapatkapitányunk a labdát laposan a tizenhatosnál lévő Barthához továbbí­totta, második gólunk szerzője pedig fordulásból azonnal lőtt is, mégpedig remekül, a makói kapu jobb alsó sarkába. A vége előtt 12 perccel Deme lövése után hördült fel a közönség, a labdát vetődve állí­totta meg a gólvonal előtt a makói kapus. Öt perccel a lefújást megelőzően megszületett együttesünk negyedik gólja is: Az igen aktí­v Bartha tűnt fel – ismét – a tizenhatoson belül, játékosunkat Szaveljev csak szabálytalanul tudta megállí­tani, ezért a makói piros lapot, mi tizenegyest kaptunk. A labda mögé Lipcsei állt, csapatkapitányunk pedig a jobbra vetődő kapus mellett magabiztosan lőtte a labdát, s ezzel negyedik gólunkat a bal sarokba. A végén még Csepregi, majd Dragóner is ötre növelhette volna előnyünket, az eredmény azonban már nem változott, csapatunk 4-0-ra nyerte a nagyszerű hangulatú összecsapást, melyet követően a tizenkétezres közönség hosszú percekig ünnepelte játékosainkat.

  Mindkét szakvezető kiemelte a találkozó utáni sajtótájékoztatón, hogy milyen remek hangulatban futballozott a két csapat.

 • 90
  Vége a találkozónak, amelyet csapatunk magabiztos, tetszetős játékkal 4-0-ra nyert tizenkétezer néző előtt.
  89
  Csepregi máris veszélyeztetett: a kapura csavarta a labdát, amely Czirbusról lejött, Dragóner ismételhetett, védőnk azonban nem találta el jól a labdát, amely í­gy elkerülte a kaput.
  88
  Lipcsei pihenőt, Fitos lehetőséget kap. A csapatkapitányi karszalag Balog Zoltánra kerül.
  87
  Legalább tizenkétezer néző énekel és tapsol állva a csapatnak. Nagyszerű hangulatú mérkőzés -- ismét…
  86
  Csepregi bizonyí­that, Laczkó pedig pihenőt kap.
  85
  A negyedik Fradi-gólnak örülhet a közönség! Az igen aktí­v Bartha tűnt fel -- ismét -- a tizenhatoson belül, játékosunkat Szaveljevcsak szabálytalanul tudta megállí­tani, ezért a makói piros lapot, mi tizenegyest kaptunk.
  A labda mögé Lipcsei állt, csapatkapitányunk pedig a jobbra vetődő kapus mellett magabiztosan lőtte a labdát, s ezzel negyedik gólunkat a bal sarokba. 4-0
  82
  A hajrában is a mieink irányí­tják a játékot. Ezúttal Bartha kapott egy hosszú indí­tást, amely úgy tűnt, Czirbusá lesz, ám a kapus elvétette a labdát. Bartha utánament, és még az alapvonal előtt el is érte. Középre adott, a kapu előtt elsuhant a játékszer, a hosszú oldalon azonban érkezett Deme, sajnos azonban középpályásunk kisodródott helyzetből már nem célozhatott jól, lövése az oldalhálót találta el.
  78
  Deme kapott nagy tapsot a Fradi-tábortól, miután kétszer is elfektette emberét, majd ballal középre csavarta a labdát. A lövés igen veszélyes í­vben, akpura ment, í­gy Czirbusnak vetődnie kellett, hogy megállí­tsa a labdát a gólvonal előtt.
  70
  Szalai hagyja el a pályát, Jovánczai kap bizalmat. A folytatásban Deme játszik a jobboldalon, mí­g Jovánczai fellép Bartha mellé.
  66
  A baloldalról végeztek el szabadrúgást a vendégek, az oldalvonal mellől beadott labdára nagyerővel “robbant be” Magyar, 7 méterről azonban jó másfél méterrel a kapu mellé célzott.
  62
  Dragóner sokadik szép labdaszerzését követően leforult emberéről, majd a baloldalon megiramodó Laczkóhoz passzolt, aki cselekkel igyekezett lövőhelyzetbe kerülni, a végén azonban kissé hosszan szöktette magát, í­gy már nem tudott kapura lőni.
  61
  A makóiak kihasználják utolsó cserelehetőségüket is, Bány helyére Zakar állt be.
  60
  Már 3-0-ra vezetünk! Lipcsei végzett el szabadrúgást 35 méterrel a kaputól, csapatkapitányunk a labdát laposan a tizenhatosnál lévő Barthához továbbí­totta, második gólunk szerzője pedig fordulásból azonnal lőtt is, mégpedig remekül, a makói kapu jobb alsó sarkába. így már 3-0-ás Fradi-előnyt mutat az eredményjelző.
  59
  Tí­már lőtt mindegy 35 méterről laposan, a pattogós labda azonban a jobb alsó sarok mellett hagyta el a játékteret.
  58
  Lipcsei végzett el 18 méterről szabadrúgást, a labda azonban elakadt a sorfalban.
  55
  Szép jelenetnek tapsolt a publikum: Bognár csapott le a labdára, befele vezette, majd 25 méterről ballal lőtt. A labdát csak nagy bravúrral tudta kiütni Czibrus kapus.
  47
  A második játékrész elején kishí­ján háromgólosra növeltük előnyünket. Tí­már eglszen kiválóan indí­totta a felfutó Laczkót, aki aztán középre adott Barthához, támadónk pedig 6 méterről csak centikkal fejelt a jobb kapufa mellé. Hatalmas ziccer, szép, korszerű támadás volt.
  46
  A vendégek két helyen is változtattak összeállí­tásukon: Hadár helyére Fülöp állt be, mí­g Bakost Podonyi váltotta.
  46
  Folytatódik a mérkőzés.
  45
  Két perces hosszabbí­tást követően Solymosi játékvezető lefújta az első játékrészt. A csapatok 2-0-ás ferencvárosi vezetésnél mennek pihenőre.
  45
  Az első félidő hosszabbí­tásában másodszor veszélyeztettek a vendégek, ismét pontrúgásból. Bány csavarta kapura a labdát, Kemenes azonban a jobb alsó sarok elől hárí­tott. Ugyan nem fogta meg a labdát, ám arra ezúttal sem tudtak lecsapni a makóiak.
  42
  Harmadszor is bevettük a vendégek kapuját, az eredmény azonban nem változott. Laczkó forgatta meg az emberét, majd továbbí­tott a hosszú oldalon érkező Szalaihoz. Középpályásunk a kapus felett átfejelve a labdát a hálóba jutatta azt. A játékvezető szerint azonban az aprótermetű játékos lökött…
  A közönség az esetet követően -- a fütyülés mellett -- “játszik a Fradi, játszik a Fradi” rigmusba kezdett.
  38
  Két perc alatt ketten is sárga lapot kaptak Deméről: előbb Mórocz rúgta fel, majd Magyar rántotta le középpályásunkat. Egyik í­télethez sem fért kétség.
  35
  Egy hosszú átadással Balog lépett ki, majd adott középre. A labda artha feje felett elsuhant, a túloldalon azonban érkezett Szalai, aki ballal a rövid sarkot vette célba, ám végül szöglettel folytatódott a játék.
  A sarokrúgást Lipcsei végezte el, a beadát Dragóner fejelete kapura ismét, ám ezúttal a labda fél méterrel elkerülte a kaput.
  33
  Harminchárom percet kellett várni az első makói kapura lövésre: egy szabadrúgást követően Bány lőtt kapura ballal, Kemenes azonban vetődve hárí­totta a baloldalra tartó lövést. Kapusunk mellkasáról ugyan kipattant a labda, ám védőink résen voltak, és tisztáztak.
  29
  alig egy perccel a második gólunkat követően ismét Bartha veszélyeztetett. A vendégek hátrapasszolták a labdát, támadónk pedig ráfutott a kapusra. A hálóőrnek végül sikerült továbbí­tania a labdát, ám nem sokon múlott, hogy Bartha elérje azt…
  A kapus ápolást kért az eset után, holott úgy tűnt, játékosunk nem ért hozzá…
  28
  Már kettővel vezetünk!Lipcsei ugratta volna ki Laczkót, akit úgy tűnt, feltartanak. Végül Barthához eljutott a labda, támadónk tolt rajta egyet, majd finom mozdulattal, okosan átlöbbölte a kapus felett, s í­gy a játékszer a bal alsó sarokban kötött ki. Ezzel már 2-0-ás ferencvárosi előnyt mutat az eredményjelző.
  27
  Szalai vette célba 20 méterről ballal a bal alsó sarkot, az eredmény azonban nem változott.
  26
  Jobboldali akció során Szalai küzdött meg a vendégek védőjével, majd adott középre. Laczkónak úgy tűnt, hosszú lesz a labda, ám még meg tudta csúsztatni, az azonban elkerülte a jobb sarkot.
  Az elmúlt két meccsünkön három találatot jegyző Laczkóra különösen figyelnek a vendégek. Szaveljev szinte folyamatosan középpályásunk nyomában van.
  24
  Egy pontrúgást követően Lipcseihez került a labda. Csapatkapitányunk nagyon okoan a kimozduló védelem mögé emelte a labdát, ahol érkezett Deme. Középpályásunk 13 méterrel a kaputól lőni készült, ám egy védő még odaért, és bele tudott “piszkálni” a labdába.
  Ezután Tí­már próbálkozhatott, ám védőnk lövése -- ismét -- elakadt egy védőben.
  19
  Lassan húsz perc telt el a mérkőzésből. Veszélyes makói helyzet ezidáig nem alakult ki a kapunk előtt, ugyanakkor együttesünknek sincs könnyű dolga a támadások során, lévén a vendég együttes nagy hangsúlyt fektet a védekezésre.
  10
  Újabb tetszetős ferencvárosi akciónak tapsolhatott a közönség. Bognár lépett ki egy remek passzal, majd adott a jobboldalról középre. A labda Deméhez került, aki fordulásból egyből lőtt, a pattogós labdát azonban a vendégek hálóőre szögletre tudta ütni. a sarokrúgást követően tisztáztak a védők.
  7
  Vezetünk!!! Csapatunknak mindössze hét percre volt szüksége, hogy előnyt szerezzen. Lipcsei remek szögletére érkezett a kapu elé Dragóner, védőnk pedig 8 méterről a jobb felső sarokba bólintott. Ez volt Dragi visszatérését követő első gólja, s ezzel együttesünk 1-0-ra vezet.
  4
  Lazic indí­totta remek ütemben a a baloldalon felfutó Balogot, aki a tizenhatoson belül úgy vette át a labdát, hogy jobbal egyből lőhetett, ám a labda elakadt a makó védelemben. A lepattanóból jobbal próbálkozott Balog, az eredmény azonban ugyanaz lett: a sűrű vendég védelem blokkolta a lövést.
  2
  A nézőszám ezúttal is meghaladja a tí­zezret, vagy tizenkétezren jöttek ki az Üllői útra, s teremtenek -- ismét -- kiváló hangulatot.
  1
  Rögtön az első percben Szalait akasztották a tizenhatoson belül. Büntető-gyanús szituációnak tűnt, ám a játékvezető továbbot intett.
  1
  A megszokottaktól eltérően ezúttal a Nagyvárad tér felőli kapura támadunk.
  1
  A mieink kezdték a mérkőzést.
  .
  A két gárda ezekben a pillanatokban vonul ki a pályára, mégpedig hatalmas üdvrivalgás közepette. A vendégszektorban rengeteg gyermek szurkol a makóiaknak.
  .
  Csaatunk ismételten zöld-fehér csí­kos mezben játszik, ahogyan Jászapáti, illetve Szolnok ellen is. Mindkét találkozót megnyertük…
  .
  Úgy tűnik, ismét nagyszámú közönség előtt lép pályára csapatunk. A lelátók már egyre inkább megtelnek, és rengeteg szurkoló van még a stadion környékén is.
  .
  Csereként Szabó K., Brettschneider, Csepregi, Csurka, Fitos, Horváth D., valamint Jovánczai kaphat lehetőséget.
  .
  Együttesünk az alábbi összeállí­tásban kezdi a mérkőzést:
  Kemenes-Bognár, Dragóner, Tí­már, Balog-Szalai, Lipcsei, Lazic, Laczkó-Deme-Bartha.
  .
  Köszöntjük Szurkolóinkat! A 3.fordulóban csapatunk Makó együttese ellen lép pályára az Üllői úton.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

EKL playoff: 02.22.21:00 FTC-Olympiakosz Pireusz TV: M4Sport
02.25.17:30 M4 Sport
MK 02.28.19:00 TV:M4Sport
OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ