2006.X.21. Ferencváros – Békéscsaba: 2-1

20061021-bekescsaba-2Két meg nem adott góllal is Fradi-siker

A Ferencváros Jovánczai Zoltán és Tököli Attila góljával győzött a vendég Békéscsaba ellen a labdarúgó NB II Keleti csoportjának 11. fordulójában, a lila-fehérek találatát POzsár Gábor szerezte szabadrúgásból. A Fradinak ez volt a kilencedik győzelme, hazai pályán pedig a hatodik, és ezzel Gellei Imre együttese továbbra is két pont előnnyel áll az élen a Nyí­regyháza előtt.


Ferencváros – Békéscsaba: 2-1 (1-0)
Üllői út, 8.714 néző, vezette: Sulyok Gergely (Raff, Tóth II. V.)

Ferencváros: Kemenes – Bognár, Ferencz, Tí­már, Balog Z. (Csepregi 72.) – Deme (Bartha 46.), Lazic, Lipcsei, Laczkó – Tököli, Jovánczai (Szalai 83.)
kispad: Szabó K., Horváth D., Brettschneider, Fitos
vezetőedző: Gellei Imre

Békéscsaba: Such – Tóth Kovács, Ferenczi, Valentényi, Bogdán – Szenti, Dobi, Horváth T. (Juhász 77.), Tóth Gy. (Cseke 89.) – Pozsár, Kocsis (Okos 83.)
kispad: Harman, Süli, Lengyel, Ursz
vezetőedző: Jakab Péter

Gól: Jovánczai (7.) Tököli (56.) illetve Pozsár (53.)
Sárga lap: Ferencz (33.), Bartha (87.) illetve Szenti (18.) Ferenczi (59.), Tóth Kovács (85.)

Magabiztosan és támadólag lépett fel a Ferencváros a mérkőzés elején. Abban a biztos tudatban tették-vették a dolgukat, hogy előbb utóbb úgyis góllá érik mezőnyfölényük.

Erre mindössze hét percet kellett várni, amikor formás hazai akció végén a vendégek kapujába került a labda. Lipcsei indí­tását Tököli önzetlenül passzolta középre, ahol az érkező Jovánczai biztosan helyezett a hálóba.

Utóbbi két, a vendégek tizenhatosan belül álló csatárra három csabai védő figyelt, de egyiküket sem tudták megzavarni.

Ezt követően az immár előnyre is szert tett hazai együttes tetszés szerint szövögette támadásait, amelyben volt ugyan elképzelése, de átütőerő és lendület ezúttal bizony nem sok.

Helyzetek akadtak ugyan, de a vendégkapuban Such bravúrokat is mutatott be. Hiányzott a koncentráció a hazai támadókból – bár Jovánczai újabb gólját les miatt érvénytelení­tette a játékvezető -, valamint a fegyelem és az önuralom is. ívelésekkel és védők mögé beemelt labdákkal próbálkoztak, de ekkor többször lesen halt el akciójuk.

Amikor a szélről jött be a labda a csabai kapu elé vagy rövidpasszokra épí­tettek, azonnal veszély alakult ki.

A vendégek minden figyelmét és erejét felemésztette a védekezés, Kemenes kapujára semmilyen veszélyt nem jelentettek.

20061021-bekescsabaA második félidőben sem pörgette fel magát és a játékot a Ferencváros. A második felvonás első emlí­tésre méltó eseményeként Pozsár szépségdí­jas szabadrúgásgóllal egyenlí­tett.

Az addig is lelkes, önfeláldozó csabaiak ettől vérszemet kaptak: na nem a győzelem reményében folytatták a játékot, hanem hátul még jobban zártak.

Még mielőtt azonban nagyon beleélhették volna magukat a bravúros Üllői úti pontszerzésbe, Tököli Attila góljával ismét megszerezte a vezetést a Ferencváros.

Lipcsei indí­tásával lépett ki a gólerős válogatott támadó, aki ezúttal kihasználta az adódott lehetőséget. Ismét három vendégvédő asszisztált a kilépő Tököli akciójához.

A találkozó ezt követően ismét visszaállt a korábbi kerékvágásba, amelyet csak Tököli 66. percben szerzett csukafejese gólja tört meg, ám szabályos gólját ismét les miatt nem adták meg.

A lefújás előtt négy perccel Pozsár ismét szabadrúgásból veszélyeztetett – Kemenes csak maga elé tudta ütni a pattogó labdát -, de a védőtársak felszabadí­tottak.

Megérdemelten nyert a Ferencváros, mert állandó veszélyt jelentett ellenfele kapujára. A Békéscsaba önfeláldozó védőjátéka csupán arra volt elég, hogy megússzák tisztes vereséggel az Üllői úton.

A tavaly még első osztályú és onnan csak adminisztratí­v okokból száműzött FTC azonban nem tudott sokgólos győzelmet aratani a tavaly még harmadosztályban szereplő ellenfele ellen.

A Keleti-csoport másik meghatározó együttese, a Nyí­regyháza Baktalórántházán nyert 4-0-ra, í­gy továbbra is két pont a hátránya az éllovas zöld-fehérekkel szemben. A Ferencváros kilencedik mérkőzését nyerte a szezonban, a hatodikat az Üllői úton, ahol még nem vesztett pontot.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre (az FTC szakvezetője): – Hoztuk ismét az újabb hazai mérkőzést. Dragóner hiányzott a csapatból, nem is a védekezésben, hanem a labdakihozataloknál látszott ez meg, de megvoltak ma is a helyzeteink, amelyekből kettőt értékesí­tettünk, kettőt pedig nem í­télt meg a játékvezető. Tököli játékát tudnám a csapatból kiemelni, sajnos két sérülést szereztünk, nem tudom milyen súlyosakat, ezért még nem tudom, hogy szerdán a pályán láthatjuk-e Demét és Balogot.

Jakab Péter (a Békéscsaba vezetőedzője): – A mostani helyzetünkben óriási szükségünk lett volna az egy pontra, közel álltunk hozzá, de sajnos nem sikerült bravúrt elérnünk. Nem tehetek szemrehányást a csapatnak, mert a játékosaim jól oldották meg a feladatukat. A mérkőzés előtt bí­ztam benne, hogy kapunk szabadrúgást a 16-os előteréből, ez bejött, Pozsár gyönyörű gólt rúgott. Az egyik legnagyobb hiányosságunk, hogy rajta kí­vül nem nagyon van gólszerző játékosunk. Harcolunk tovább, a célunk továbbra is a bennmaradás.

Bajnoki mérkőzésen először lépett pályára kezdőként a Békéscsaba ellen Ferencz Dániel. A 22 esztendős védőnek a sárga lapok miatti eltiltását töltő Dragóner Attilát kellett pótolnia.

– A mérkőzést megelőző napokban, bármennyire is igyekeztem nyugodtan készülni, nagy volt bennem az izgatottság – mesélte Dani a 100%Fradi szí­nes hetilapnak. – Amikor aztán elérkezett az idő a pályára lépésre, már megnyugodtam, és igyekeztem minden idegszálammal arra koncentrálni, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki magamból, illetve hogy ne hibázzak.

Miként érzed, milyen teljesí­tményt nyújtottál?
– A védekező feladatomat úgy hiszem, megoldottam. Volt ugyan egy hibám, amikoris Kemenes Szabolcs kigurí­tására nem jól reagáltam, ám szerencsére ebből a helyzetből is sikerült felszabadí­tanunk. Hátul tehát nem volt komolyabb gond, úgy vélem, ellenben a támadásokból a későbbiekben jobban ki kell vennem a részemet.

Milyen visszajelzéseket kaptál, avagy mit gondolsz, mennyi lehetőségre számí­thatsz a jövőben?
– A találkozót követően Gellei Imre gratulált, ám tisztában vagyok vele, hogy a helyzetemen ez a találkozó nem változtatott. Stabil védelmünkben bizony igen nehéz bekerülni még csereként is. Mindenesetre igyekszem olyan munkát végezni, amely révén, ha eltiltás vagy sérülés miatt a hátsó sorunkból kiesik valaki, a szakmai stáb bizalmat szavaz nekem. Nagy élményt jelentett hazai pályán a kezdőcsapat tagjaként pályára vonulni, s abban bí­zom, hogy erre a későbbiekben is lesz majd alkalmam.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2006.X.21. Ferencváros – Békéscsaba: 2-1 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Idei hetedik hazai meccsünket is megnyertük: Jovánczai és Tököli góljaival 2-1-re vertük a Békéscsabát, és ezzel továbbra is vezetjük a tabellát.

    Két változás is volt a megszokott kezdőcsapathoz képest: az eltiltott Dragónert Ferencz helyettesí­tette, mí­g Bartha helyett ezúttal Jovánczai kezdett. Utóbbi gyorsan meghálálta a bizalmat: a 7. percben Tököli mesterien lekészí­tett labdáját lőtte közelről a kapuba. A mieink folyamatosan támadásban maradtak, elsősorban Tököli okozott kellemetlen perceket a vendégeknek. Nem sokkal később Balog beadása után is betalált Jovánczai, de a játékvezető érvénytelení­tett a gólt. A félidő közepén Balog remek kapáslövése után kis hí­ján megdupláztuk előnyünket, ám a csabaiak nagy nehezen mentettek. Huszonöt percig remekül játszottunk, azt követően azonban egy kicsit visszaesett a meccs szí­nvonala. Feljöttek a vendégek, bár komoly veszélyt nem jelentettek a kapunkra. Az első játékrész hajrájában Tököli még kétszer is veszélyt jelentett a békéscsabai kapura, mindkét esetben kevés hiányzott a gólhoz.

    A második játékrész mezőnyjátékkal kezdődött, majd az 53. percben a semmiből egyenlí­tett a Békéscsaba: Pozsár mesterien csavart a felső sarokba szabadrúgásból (1-1). Szerencsére gyorsan válaszoltunk: három perccel később Tököli kilépett és a hálóba lőtt (2-1). Az igen aktí­v Tököli tí­z perccel később is betalált: Lipcsei beadása után fejjel vette be a vendégek kapuját, ám a játékvezető érvénytelení­tett a gólt – tévesen. A 69. percben Tí­már perdí­tése jelentett még veszélyt, majd a hajrában Laczkó fejese is kevésen múlott. A csabaiak már nem tudtak újí­tani, í­gy a szoros gólkülönbség ellenére magabiztosan nyertük meg a mérkőzést.

  • 92
    Vége, 2-1-re nyertünk.
    91
    Tököli szóló végén csak nehezen mentettek a vendégek.
    90
    Cseke jött be Tóth György helyére.
    87
    Bartha kapott sárgát, majd egy csabai szabadrúgást védett szépen Kemenes.
    85
    Lipcsei pontrúgása után Laczkó csúsztaott kevéssel a kapu fölé.
    84
    Tóth Kovács is “besárgult” a vendégeknél.
    83
    Jovánczai helyett Szalai a pályán
    74
    Kocsis helyett Okos lépett pályára a békéscsabaiaknál.
    70
    Csepregi lépett Balog helyett a pályára.
    69
    Tí­már, egy jobb oldali beadást követően kevéssel a kapu fölé perdí­tett.
    68
    A csabaiak cseréltek, Horváth helyett Juhász a pályán.
    65
    Lipcsei beadását Tököli fejelte bevetődve mesterien a hálóba, de a játékvezető les miatt érvénytelení­tette a gólt, egyértelműen tévesen.
    63
    Tököli beadását Laczkó fejelte a kapu mellé.
    58
    Tóth György kapott sárgát egy kemény belépőért.
    56
    Bartha ugratta ki remekül Tökölit, aki fejjel maga elé tette a labdát és nyolc méterről a hálóba lőtte a labdát a kivetődő kapus felett. (2-1)
    53
    Egyenlí­tett a Békéscsaba. Pozsár tizennyolc méterről jó szögből mesterien csavart a jobb felső sarokba (1-1).
    52
    Mezőnyjáték folyik a pályán.
    46
    Elkezdődött a második félidő, Deme helyett Bartha a pályán.
    45
    Deme Imre a vádlijára kapott egy rúgást, ő nem tudja majd folytatni a meccset.
    45
    Nem vagy mindig gépközelben? A Fradi SMS-ben minden lényeges információt azonnal megkapsz!

    45
    Vége az első félidőnek.
    42
    Bognár passzolt az akí­tv Tökölihez, aki egy csellel lerázta őrzőjét, majd ballal egyből lőtt 15 méterről, a bal alsó sarokba tartó lövést védte Such.
    39
    Jovánczai passzolt jobbról Lazichoz, aki lágyan középre í­velt, Tököli becsúzott, ám hajszállal lemaradt a labdáról.
    35
    Az elmúlt 10 percben feljöttek a vendégek.
    33
    Ferencz kapott sárgát.
    26
    Egy békéscsabai szöglet után a kipattantót követően Pozsár ollózott méterekkel a kapu mellé.
    23
    Lipcsei hosszú szöglete után a túloldalon lévő Balog 14 méterről kapásból lőtt, a remek lapos lövés a gólvonal előtt akadt el a védőkben. Jól játszunk.
    20
    Balog remek baloldali beadása után Jovánczai továbbí­totta szépen a kapuba a labdát öt méterről, de les miatt érvénytelení­tették a találatot.
    19
    Szenti kapott sárgát egy rossz ütemű becsúszás után.
    17
    Egy perc alatt két nagy helyzet: Balog í­velt szépen Tökölihez, aki áétvette a labdát, majd ballal lőtt, a kapusa bravúrral védte a lapos lövést. Ezután egy beadás után Jovánczai fejelte le a labdát Laczkónak, akinek már kevés területe volt arra, hogy ellőjje azt a kapus mellett.
    13
    Tököli kapott labdát a jobb szélen, egy remek csellel becsapta védőjét, majd egyből lőtt ballal, a labda az alapvonalon túlra pattant a védőről, mégis a vendégek jöhettek kirúgással.
    7
    Megvan a vezetés! Lipcsei í­velt be lágyan baloldalról, Tököli mesterien készí­tette le a labdát Jovánczainak, aki 7 méterről ziccerben a kapus mellett a hálóba helyezte a labdát (1-0).
    3
    Balog visszatérhetett.
    2
    Balog Zoltán kell ápolni egy kemény békéscsabai belépő után.
    1
    Elkezdődött a meccs, mi indí­tottuk útjára a labdát.
    .
    A mieink ezúttal a megszokottal ellentétben nem a Springer-szobor felőli kapura, hanem a B-közép felé támadnak majd az első játékrészben.
    .
    Egyperces gyászcsenddel emlékezik meg közönségünk az 56-os hősökre, valamint az Olaszliszkán tragikus körülmények között elhunyt tanárra.
    .
    A kapu mögött egy hatalmas magyar zászló látható alatta a következő transzparenssel: Tisztelet az 56-os hősöknek! A közönség elénekelte a Himnuszt is.
    .
    A csapatok most vonultak ki a játéktérre. A mieink a megszokott zöld-fehér csí­kos mezben, zöld nadrágban, zöld sportszárban játszanak majd, a vendégek lila-fehér-lilában.
    .
    Élete egyik nagy napja a mai Ferencz Dánielnek, aki Dragónert pótolja. A 100%Fradinak elmondta, nem sok ilyen nagy lehetősége lesz már az életben.

    .
    Ma a Békéscsaba igyekszik majd megtörni 147 napja tartó sorozatunkat, de a vendégeknek alaposan fel kell javulniuk, mert eddig csak két gólt szereztek idegenben.
    Mi pedig már hat meccse vagyunk 100%-osak az Üllői úton, a Békéscsaba az idei hetedik próbálkozó.

    .
    A csabaiak vezetőedzője, Jakab Péter elmondta, a pontszerzés reményében jöttek az Üllői útra.

    .
    Négy éve okozott már meglepetést az Üllői úton a Békéscsaba, reméljük, ma nem í­gy lesz.

    .
    A mai meccsen végre már a kapu mögül is szurkolhatnakdrukkereink.

    .
    A két csapat játékosai már közel 15 perce a pályán melegí­tenek.
    .
    Gellei Imre kijelölte a Békéscsaba elleni kezdőcsapatot, amelyben Jovánczai Zoltán is helyet kapott Bartha László helyett.
    Az már korábban eldőlt, hogy Dragóner Attila helyettese Ferencz Dániel lesz.
    A kezdőcsapat a következő: Kemenes -- Bognár, Ferencz, Tí­már, Balog -- Deme, Lipcsei, lazic, Laczkó -- Jovánczai, Tököli.
    A kispadon Szabó, Szalai, Fitos, Brettschneider, Csepregi, Horváth és Bartha ül majd.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk Békéscsaba elleni találkozója!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ