2006.X.25. MK, Ferencváros – Pécs: 4-0

Szép játék az Üllői úton

A hazai pályán játszó Ferencvárost csak az első tí­z percben tudta megfogni a vendég pécsi gárda, többet nem engedtek nekik Tököliék.

Nyilatkozatok:

A Pécset sorsolták mellénk, í­gy a Pécset kell legyőznünk ahhoz, hogy célunkhoz egy lépéssel közelebb kerüljünk – mondta a 100%Fradi szí­nes hetilapnak Gellei Imre. – Bár alacsonyabb osztályú együttesek is bejutottak a 32 közé, nem foglalkoztatott bennünket, hogy végül mely gárdát kapjuk. Ugyan a pécsiek az utóbbi időben jól szerepeltek – elég, ha a Felcsút elleni magabiztos 2-0-s győzelmüket emlí­tem -, bizakodóan várjuk a találkozót. A végső sikerhez, legyen bármely együttes is az ellenfél, valamennyi meccsünket nyernünk kell.

A mérkőzés:

Ferencváros – Pécs: 4-0 (2-0)
Üllői út, 5.000 néző, vezette: Arany Tamás (Kovács P., Szalai Z. )

Ferencváros: Kemenes – Dragóner, Tí­már, Ferencz – Bognár (Fitos 63.) Lazic, Lipcsei (Csepregi 80.) Laczkó – Szalai, Tököli (Horváth D. 86.), Bartha
kispad: Szabó K., Csurka, Zsivoczky, Brettschneider
vezetőedző: Gellei Imre

Pécs: Sólyom – Finta (Horváth Zs. 72.) Dienes, Bajusz, Szekeres (Balaskó 45.) – Sipos, Pest K., Lantos, Kulcsár Á. – Nógrádi, Szatmári (Győri 45.)
kispad: Herbert, Szabó N., Laki, Horváth P.
vezetőedző: Keszei Ferenc

Gól: Tököli (38.), Szalai (41.), Tí­már (78.), Csepregi (88.)
Sárga lap: Tí­már (78.), Csepregi (90+1.) illetve Horváth Zs. (74.)

Folyamatos nyomás alatt tartották a vendégek kapuját, és több í­géretes helyzetet alakí­tottak ki, aminek végén azonban vagy Dragóner fejelt a kapu fölé, vagy Tököli volt pontatlan.

Egészen a 38. percig kellett várniuk a hazai szurkolóknak, igaz akkor két gólt is láthattak három perc leforgása alatt.

Ekkor Lipcsei passzolta bal szélre Laczkónak, aki középre adott, majd az egyik pécsi védőn megpattanó labdát az ötös sarkáról Tököli vágta a hosszú sarokba.

Nem telt el sok idő, és Kemenes kirúgása után Szalai fejjel indí­totta saját magát, majd a tizenhatos sarkától szépen gurí­tott el a kifutó pécsi kapus mellett.

A második félidőben Tí­már és Csepregi találata jelezte, hogy a Fradi ezt a játékrészt sem veszi lazábban, mint az előzőt, í­gy a Pécs kiütésével abszolút megérdemelten jutottak tovább a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre (az FTC szakvezetője): – Nagyon vártuk már ezt a meccset, hogy lemérjük, hol is tartunk valójában, mire vagyunk képesek NB I-es csapat ellen. Mert az tény, hogy az élvonalban gyorsabb a játék, és mi hónapok óta nem játszhattunk elsőosztályú meccset. A Pécset szervezett gárdának ismerem, ezt ma is bizonyí­tották, éppen ezért tartom értékesnek a sikert. Külön öröm számomra, hogy három hiányzónkat a „beugrók” megfelelően pótolták. Ott vagyunk a legjobb tizenhat között, természetesen a csapat álma az, hogy még tovább meneteljünk.

Keszei Ferenc (a Pécs edzője): – A Fradi elsőosztályú csapat, ráadásul az Üllői úton NB I-es szintű szakmai munka is folyik. Tí­z élvonalbeli forduló tapasztalatából kiindulva kijelenthetem, hogy a Ferencváros ott lenne a legjobbak között az NB I-ben is. A végeredmény alapján sima meccsre emlékeznek majd az emberek, arra kevésbé, hogy döntő pillanatokban hibáztunk elől és hárul egyaránt, és ezért alakult í­gy ez a mérkőzés.

Tétmérkőzésen először volt eredményes a Pécs elleni Magyar Kupa-mérkőzésünkön Csepregi Richárd. Középpályásunk a 80.percben csereként kapott bizalmat, amelyet góllal hálált meg.

– Őszintén bevallom, először magam sem akartam elhinni, hogy a hálóba találtam – mondta Ricsi a 100%Fradi szí­nes hetilapnak. – Amikor ellőttem a labdát, s az í­vét figyeltem, úgy gondoltam, akár fordulhatok is vissza, hiszen mellé megy.

Végül valóban vissza kellett fordulnod…középkezdéshez.
– Az egyik vendég védő alighanem fel szeretett volna szabadí­tani, í­gy kissé beléért a labdába – éppen annyira, hogy az a hálóban kössön ki. Hatalmas örömöt éreztem, amikor láttam, hogy a labda túljutott a gólvonalon, olyat, amelyre mióta az elsőcsapat tagja vagyok, azaz három esztendeje várok.

Végre egészséges is vagy, esetedben ez is már-már “különlegességnek” számí­t.
– Korábban egyik sérülést, illetve betegséget követte a másik. Az utóbbi időben azonban egészségesen készülődhetek, várhatok a “bevetésemre”. Csak el ne kiabáljam, ám bí­zom benne, hogy a jövőben sem sérülés, sem betegség nem kényszerí­t az oldalvonalon kí­vülre, ellenkezőleg: mind gyakrabban ví­vom ki a szakmai stáb bizalmát.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2006.X.25. MK, Ferencváros – Pécs: 4-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: A mieink magabiztos játékkal, 4-0-ra verték a Pécset, í­gy bejutottak az MK legjobb 16 csapata közé.

  A mérkőzés ritmusát először a pécsieknek sikerült felvenni, akik két helyzetet is kidolgoztak, de Kemenes a helyén volt. Tí­z perc elteltével Dragóner kétszer is fejjel veszélyeztetett, de nem járt eredménnyel. Ezután fokozatosan átvettük a mérkőzés irányí­tását, több lehetőségünk is volt, de ezek rendre kimaradtak, egészen a 38. percig, amikor Tököli érkezett egy rosszul kifejelt labdára, és belsővel a hosszúba gurí­tott. A másik oldalon Nógrádi próbált válaszolni, de távoli lövése elsuhant a kapu mellett. Gellei Imre jót húzott ma estére, mert a kezdőként pályára lépő Szalai góllal hálálta meg a 40. percben a bizalmat, egy hosszú labdára rástartolva, a rosszul kimozduló Sólyom mellett 17 méterről a kapuba gurí­tott.

  A második játékrészben is mi birtokoltuk többet a labdát, a biztos vezetés tudatában azonban nem erőltettük mindenáron a támadásokat. A mérkőzés hajrája azonban egyértelműen a miénk volt, a 78. percben Fitos beadása után Tí­már lőtt a bal felsőbe, mí­g 10 perccel később a csereként beállt Csepregi állí­totta be a végeredményt. Mieink í­gy bejutottak a legjobb 16 csapat közé. A Magyar Kupa 5. fordulójának sorsolására csütörtök délelőtt kerül sor.

 • 92
  A mérkőzést lefújta Arany.Megérdemelten nyertünk, 4-0-ra.
  91
  Csepregi szabálytalanságért kapott sárga lapot.
  90
  A játékvezető jelezte, hogy 2 percet hosszabí­t.
  87
  Laczkó húzott el a bal oldalon, az alapvonal előtt beadta a labdát, és az ott érkező Csepregi a hálóba lőtt. 4-0
  86
  Tökölit Horváth Dávid váltja a pályán.
  83
  Gyors akció után Bartha lőtt kapura, de Sólyom biztosan fogta a középre tartó lövést.
  80
  Lipcsei helyett Csepregi lépett pályára.
  79
  Tí­már sárgát kapott túlzott gólörömért.
  78
  Jobb oldali akciót követően, Fitos az egyedül érkező Tí­már elé passzolt, aki szépen helyezett 10 méterről a kapuba.
  76
  A megí­télt szabadrúgást 17 méterről Lipcsei kevéssel mellécsavarta.
  75
  A mérkőzés első sárgáját Horváth kapta Laczkó buktatásáért.
  72
  A harmadik cserelehetőségét is kihasználta Keszei vezetőedző, Finta helyett Horváth lépett a pályára.
  65
  A csereként beállt Balaskó egy távoli szabadrúgásból küldte a kapunk felé a labdát, de jócskán fölément.
  63
  Gellei Imre cserél, Szalai helyett Fitos állt be.
  61
  Tököli lépett ki egy hosszú labdával, bevitte a 16-osra, majd az őt követő védő szorí­tásában vitatható helyzetben elesett, a hátvéd pedig felszabadí­tott.
  55
  Középpályán folyik a játék, a pécsiek próbálkoznak a szépí­téssel, de nem sok sikerrel.
  47
  Nógrádi 17 méteres lövését Kemenes magabiztosan védte.
  45
  Elkezdődött a mérkőzés, a pécsiek cseréltek.Szatmári helyett Balaskó, Szekeres helyett Győri a pályán
  45
  Vége az első félidőnek, megérdemelten vezetünk.
  40
  Gól! Egy hosszú labdára a pécsi kapus rosszul jött ki, Szalai pedig 17 méterről elgurí­totta a kapus mellett a labdát.
  39
  Nógrádi ugrott ki egy labdával, és kevéssel lőtt a kapu mellé.
  38
  Megszületett az első gólunk! Laczkó beadását egy védő nem tudta kifejelni, csak csúsztatni. Tököli érkezett a hosszú saroknál, és 6 méterről belsővel a kapuba gurí­tott. 1-0
  35
  Dragi ismét a pályán, az ápolást követően.
  34
  Dragónert ápolni kell, mert rosszul érkezett a földre, de úgy néz ki tudja folytatni a játékot.
  33
  Lipcsei szöglet ismét, Dragóner menetrendszerűen érkezett, de nem fért oda a labdához, és gyengén tudta kapura fejelni, amit Sólyom hárí­tott.
  29
  A Fradi kicsit fokozta az iramot, és többet birtokolja a labdát, de a pécsi védelem jól zár.
  27
  Egy,a pécsi védők által kifejelt labdát Bognár öszeszedett, jobbról beindult, és 20 méterről kapura lőtt, kevéssel a hosszúsarok mellé.
  25
  Bal oldali Lipcsei szabadrúgás végén Dragóner kevéssel csúsztatott a kapu fölé.
  21
  A mérkőzés felénél járva megállapí­thatjuk, egyik csapat sem védekezésre rendezkedett be, kiegyenlí­tett játék folyik a pályán.
  15
  Fradi helyzettel zárult az első negyed óra, Ferencz passzolt Szalaihoz, aki átvette, majd védőjéről lefordulva kapura küldte a labdát. A labda nem sokkal ment el a kapu felett.
  11
  Szöglethez jutottunk, Lipcsei szögletét Dragoner fejelte a kapu felé, a kapus a gólvonal előtt hárí­tott, de a bí­ró lökésért fütyült már, ami középen történt.
  7
  A Pécs beadással próbálkozott bal oldalról laposan, a labda Kulcsár lábáról a kapunk felé tartott, de Kemenes ismét védett.
  2
  Óriási helyzete volt a Pécsnek, szöglet után Lantos fejelt 5 méterről a kapunkra, de Kemenes hárí­tott.
  1
  A Fradi kezdte a mérkőzést, a B-közép felé támadunk ebben a félidőben.
  .
  A mieink a megszokott zöld-fehér szerelésben, a vendégek pedig piros-fekete összeállí­tásban játszanak majd.
  .
  Bevonulnak a csapatok a játéktérre, természetesen a Hajrá Fradi szól !
  .
  Már a szurkolók is hangolnak, még 5 perc van a kezdő sí­pszóig.
  .
  -- Már a sorsolás előtt éreztem, hogy a Fradit kapjuk -- mondta Nógrádi a 100% Fradinak. -- Érdekes lesz számomra ez az összecsapás, hiszen az irányra nagyon figyelnem kell majd -- és nem csak a kapura lövésekre gondolok, hanem arra is, hogy az öltözőfolyosóhoz érve a megfelelő irányba forduljak…
  .
  Csapatunk az előző kupafordulóban a Kaposvölgyét verte 2-1 -re, a mérkőzést Kaposváron játszották.
  .
  A Bet and win fogadóirodánál mi vagyunk a meccs egyértelmű esélyesei, sikerünk 1,65-ször pénzt fizet.

  .
  Csapatunkban két igazi kupaspecialista is van Tököli és Lipcsei személyében.

  .
  A két csapat játékosai már a pályán melegí­tenek. A vendégeknél ott van az a Ngrádi Árpád is, aki nemrégiben még a Ferencváros mezét viselte.
  .
  Gellei Imre kijelölte a kezdőcsapatot a Pécs elleni kupameccsre, amelyen Balog Zoltán, Deme Imre és Jovánczai Zoltán sem játszhat sérülés miatt.
  Szakvezetőnk ma az alábbi csapatot küldi pályára: Kemenes – Bognár, Dragóner, Tí­már, Ferencz – Szalai, Lazic, Lipcsei, Laczkó – Bartha, Tököli.
  A kispadon Szabó, Csurka, Brettschneider, Zsivoczky, Fitos, Csepregi és Horváth ül majd. A mérkőzés 18 órakor kezdődik.
  .
  Üdvözöljük a szurkolókat a Fradi online közvetí­tésén! Még 25 perc van hátra pontosan, hogy az idén először, csapatunk összecsapjon egy NBI-ben részt vevő csapattal, a Pécs gárdájával, a Magyar Kupáért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.10.15::30 M4 Sport
OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ