2006.X.28. Ferencváros – Bőcs: 2-1

Otthon tartotta a pontokat Gellei Imre csapata

Megszerezte tizedik győzelmét a Ferencváros a labdarúgó NB II-ben: a zöld-fehérek a középmezőnyben tanyázó Bőcs csapatát győzték le 2-1-re. Páyalválasztóként ezzel továbbra is százszázalékos a Fradi, amely összesen négy pontot veszí­tett az eddigi 12 forduló során. A fővárosiak góljait Lipcsei Péter (büntetőből) és Laczkó Zsolt szerezte. A Bőcs az 56. percben – két perccel Lipcsei vezető találata után – Urbin révén még egyenlí­tette, Laczkó a 68. percben döntötte el a három pont sorsát.


Ferencváros – Bőcs: 2-1 (0-0)
Üllői út, 8.868 néző, vezette: Demeter Miklós (Vámos, Márton)

Ferencváros: Kemenes – Bognár, Ferencz, Dragóner, Tí­már – Csepregi (Horváth D. 61.), Lazic, Lipcsei, Laczkó – Tököli, Szalai (Fitos 87.)
kispad: Szabó K., Medgyesi, Csurka, Brettschneider, Zsivoczky
vezetőedző: Gellei Imre

Bőcs: Matkó – Vass, Martis, Molnár Zs., Török A. (Simon A. 80.) – Siróczki (Sikorszki 76.), Szakszon, Hegedűs, Fekete – Urbin, Dani (Dobondi 83.)
kispad: Balázs, Szegedi, Vasas
vezetőedző: Tóth László

Gól: Lipcsei (54. – 11-esből), Laczkó (68.) illetve Urbin (56.)
Sárga lap: Molnár Zs. (28.), Török A., (36.), Hegedűs (53.), Vass (77.)

Gellei Imre nem változtatott a hazai csapat összeállí­tásán, a vendégek mestere, Tóth László viszont Vágó helyett Vassnak szavazott bizalmat a kezdőben.

A Ferencváros támadó felfogásban kezdte a mérkőzést, az elején egyre-másra indí­tották a támadásokat, de sok volt a pontatlanság a játékukban, í­gy vagy ők céloztak rosszul, vagy a vendégvédők értek oda és tisztáztak.

Az első nagyobb lehetőség Tököli előtt adódott, de a támadó kapu fölé lőtt tí­z méterről. Néhány perccel később újra előtte nyí­lt lehetőség, de akkor kapu mellé fejelt.

A bőcsi csapat főleg a védekezésre koncentrált, támadásban keveset nyújtottak, részükről Fekete lövését lehetett megemlí­teni.

A második félidő elején Tököli fejesét védte bravúrral Matkó, az 54. percben azonban tehetetlen volt, Lipcsei büntetőből vette be a kapuját.

Még talán ki sem örülték magukat a hazaiak, amikor egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Urbin addig forgolódott, amí­g kapura nem passzolta a labdát. Kemenes a védőktől semmit nem láthatott, í­gy a játékszer áthaladt a gólvonalon.

A 68. percben egy szöglet után újra megszerezte a vezetést az FTC: Lipcsei szögletére jól érkezett Laczkó és Matkó hálójába bólintott.

A bőcsi kapus később kétszer is szépen hárí­tott, előbb Dragóner, majd Tí­már fejesét, de a nagy lehetőség a vendégek előtt adódott: a lefújás előtt a csereként beállt Dobondi lövése alig kerülte el a felső sarkot. Ám ez a lehetőség kimaradt, a Ferencváros otthon tudta tartani a három pontot.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre (az FTC szakvezetője): – Vannak olyan meccsek is egy csapat életében, amikor nagy küzdelemben jön össze a győzelem. A Bőcs ellen is ilyen volt, bár ezen cseppet sem lepődtem meg, ellenfelünkre nagyon harcos játék jellemző. Sajnos az első félidőben a hosszú indí­tások pontatlanok voltak, ezért kértem azt a fiúktól a szünetben, hogy inkább a 10-15 méteres passzot erőltessék. Azt vártam, hogy az első gólig lesz nehéz a meccs, aztán megszereztük a vezetést, de újra kezdődhetett minden elölről, mert a Bőcs kiegyenlí­tett. Számtalan helyzetet kidolgoztunk, de a vendégek kapusa ezúttal parádézott, í­gy végül egy góllal nyertünk. De ezért is három pont jár, í­gy pedig már négy pont az előnyünk a Nyí­regyházával szemben. Örülök, hogy Laczkó Zsolti a második félidőre nagyon feljavult, mellette még Szalai Tomi játékát emelném ki.

Tóth László (a Bőcs vezetőedzője): – A meccs előtt azt vártam, hogy játszunk egy olyan mérkőzést, ahol nagy csata lesz, és mindkét gárda elégedett lehet. Nos, ez meg is valósult. A Fradi is örülhet, mert nyert, de mi sem okoztunk csalódást. A jobbik együttes győzött, megérdemelten, de azt még el szeretném mondani – lehet, hogy nagyon elhamarkodottan – , hogy az első gólnál a tizenegyes nekem nem tűnt jogosnak, a második találatot pedig mintha kezezés előzte volna meg.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2006.X.28. Ferencváros – Bőcs: 2-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Tizenkét forduló elteltével is veretlen csapatunk, miután hazai pályán 2-1-es győzelmet aratott a Bőcs ellen.

  Gellei Imre sérülés, illetve eltiltás miatt több meghatározó játékosunkra nem számí­thatott.

  Csapatunk gyorsan a vendégeknek esett, sorra vezettük támadásainkat, Tököli többször is közel állt a gólszerzéshez, és Szalai, valamint Csepregi is próbálkozott, ám a labda rendre – ha kevéssel is, de – elkerülte a bőcsi kaput. A csapatok í­gy 0-0-ás állásnál vonultak pihenőre.

  A második játékrész elején felpörögtek az események. Az 56.percben Tököli pazar átadását Csepregi kapta, akit a tizenhatoson belül buktattak, í­gy a játékvezető a büntetőpontra mutatott. Lipcsei állt a labda mögé, és helyezte azt a jobb sarokba (1-0). Pár perccel később szabadrúgásból egyenlí­tettek a bőcsiek: a lágyan beadott labdát laposan helyezték a hálóba (1-1). Együttesünk a folytatásban fölényben játszott, sorra vezettük a veszélyesebbnél veszélyesebb támadásokat, főként Szalai és Tököli révén. A 68.percben fölényünk góllá érett: Lipcsei szögletét Laczkó fejelte bombaerősen a hálóba (2-1). A mérkőzés végén még Tí­már növelhette volna az előnyünket, de a kapus bravúrral hárí­totta a fejest, í­gy a mérkőzést 2-1-re nyerte csapatunk.

  Miután a Nyí­regyháza 1-1-es döntetlent játszott a Jászapáti ellen, együttesünk tovább növelte előnyét riválisával szemben.

 • 90
  Vége a mérkőzésnek! Megőriztük veretlenségünket, és már 4 pontra nőtt a különbség a csapatunk és a minket követő Nyí­regyháza között.
  89
  Bőcsi kontra maradt a mérkőzés végére, Dobondi veszélyeztetett 14 méterről, de a labda a kapu fölé szállt.
  86
  Szalai helyén Fitos kap lehetőséget együttesünkben.
  83
  Dani helyett Dobondi a pályán, a bőcsiek kihasználták összes lehetséges cseréjüket.
  81
  Ismét a Bőcs cserélt, Török helyett Simon lépett a pályára.
  78
  Ismét pazar sokpasszos játékkal felhoztuk a labdát, Szalai elfutott a jobb oldalon, majd Bognárhoz passzolt, aki félmagasan a jobb sarok mellé helyezett.
  76
  Cserélnek a bőcsiek, Siróczki helyett Sikorszki a pályán. A csere előtt Vass kapott sárgát, Szalai buktatásáért.
  74
  Lipcsei megszokott szöglete után Tí­már fejelhetett 7 méterről, a kapus ismét szerencsével tudott csak hárí­tani.
  72
  A második félidőben jelentősen feljavult Laczkó küldte 18 méterről a labdát a kapu felé, a kapus bravúrral hárí­tott.
  70
  Laczkó,Horváth kényszerí­tő után az előbbi lágyan beí­velt, centikkel suhant el a labda Tököli feje fölött.
  68
  Lipcsei szögletét Laczkó bivalyerősen fejelte a hálóba!Újra vezetünk.
  67
  Tököli három védő szorí­tásában lőtt a kapura, nagy nehezen szögletre szabadí­tottak.
  65
  Tí­már tört előre egy labdával, Horváthot játszotta meg aki a kapu mellé lőtt.
  64
  Lipcsei bejátszotta a labdát Tökölinek, aki félmagasan próbálta elfejelni, de az érkező kapus elütötte a labdát.
  61
  Csepregi helyett Horváth Dávid a pályán.
  60
  Ferencz lágy beadását Csepregi fejelhette kapura, de a kapus hárí­tott.
  59
  Szabadrúgáshoz jutottak a bőcsiek, a bepasszolt labdát Urbin lőtte a hálóba.1-1
  56
  Lipcsei a sarokba helyezett.Góóóólllllll
  56
  Tököli zseniális sarkalással kiugratta Csepregit, akit Hegedűs csak szabálytalanul tudott megállí­tani a büntetőterületen. Tizenegyest í­télt a játékvezető.
  50
  Bognár laza beadását Tököli próbálta lefejelni 6 méterről, a kimozduló kapus ujjheggyel hárí­tott.
  46
  Elkezdődött a második félidő, nincs változás a keretben.
  45
  Vége az első félidőnek. A csapatok 0-0-ás állásnál vonulnak pihenőre.
  38
  A meccs eddigi talán legjobbja, Szalai ezúttal az ellenfél két játékosát is becsapta, majd középre passzolt. Tököli átengedte a labdát az érkező Lazic-nak, aki 15 méterről a jobb alsó sarkot vette célba. A labda úgy 40 centivel kerülte el a kaput. Nem biztos, hogy Matkó kapus elérte volna…
  34
  Újabb bőcsi sárga lap, ezúttal Töröknek villant a figyelmezető.
  30
  Gyors támadással hoztuk zavarba ellenfelünk védelmét.
  Lipcsei csaknem 20 méteren keresztül vezette a labdát, majd passzolt remek ütemben Szalaihoz, aki kissé kiszorí­tott helyzetből 11 méterről lőtt. A labda az oldalhálót érintette.
  28
  A Tökölit csúnyán felrúgó Molnát kapta a mérkőzés első sárga lapját.
  25
  Huszonöt perc után az első vendég kapuralövés: egy bedobást követően Fekete Viktor vette át a labdát, vezette két métert befelé, majd nagy meglepetésre 13 méterről lőtt. Nem volt rossz próbálkozás, igen erős bomba volt, a kapunk közepébe tartott, ám Kemenes magabiztosan hárí­tott.
  20
  Tököli passzolt a felfutó Dragónerhez, aki 14 méterről lőtt, a labda egy bevetődő védő lábában akadt el.
  19
  Ismét csak centiken múlt a vezetőgólunk…
  Csepregi került lövőhelyzetbe a kaputól 19 méterre. Középpályásunk erős “lökete” egy védőn megpattant, becsapva ezzel a lövésre elinduló kapust. A lefele hulló labda végül alig pár centivel került el a kapu jobb oldalát. Sokan már gólt kiáltottak.
  18
  A mérkőzés eddigi legnagyobb helyzetet maradt ki: Lipcsei passzolt a jobboldalon tisztán felfutó Bognárhoz, aki átvette a labdát, majd lágyan középre emelt Tökölihez. A támadó megelőzve védőjét csak centikkel fejelt a jobb sarok mellé. A kapus nem érte volna el…
  15
  A kaputól balra Tököli került helyzetbe. Támadónkhoz többszöri próbálkozás után eljutott a beadás, ám az nem ment Töki lábára, aki í­gy 180 fokos fordulással ballalpróbálkozott. A labda mindegy másfél méterrel a kapu felett hagyta el a játékteret.
  13
  Ferencz labdájával Szalai lépett ki az alapvonal mellett. Tamás a keresztező védő mellett elvitte a labdát, majd középre adott Tökölinek, akihez már éppen eljutott volna a labda, amikor egy becsúszó védő felszabadí­tott. Ügyes próbálkozás volt.
  7
  Az első veszélyesebb helyzetet a mieink alakí­tották ki.
  Tököli lépett ki remekül a baloldalon, lehagyta emberét, majd a következő védő mellett is ellépett volna, az pedig csak szabálytalanul tudta őt megállí­tani. Az épphogy a tizenhatoson kí­vül történő esetet követően együttesünk szabadrúgást végezhetett el.
  Lipcsei állt a labda mögé, majd gurí­tott vissza Csepregihez, aki 18 méterről célba vette a kaput, a labda egy méterrel suhant el a jobb sarok mellett.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A mieink a Sprenger-szobor felöli kapura támadnak. Együttesünk ezúttal is zöld-fehér csí­kos mezben játszik.
  .
  Tököli Attila két üveg pezsgőt vehetett át, lévén szurkolóink őt választották a Pécs, illetve a Békéscsaba elleni mérkőzésünk legjobbjának.
  (Egy szurkolónk, Cseri János mindenegyes találkozónk legjobbjának egy üveg pezsgőt nyújt át; Töki a harmadik üvegnél tart…)
  .
  Tí­már Krisztián ma ötvenedik alkalommal lép pályára a Ferencváros szí­neiben, ez alkalomból dí­jat vehet át.
  .
  A szurkolók nagy ovációra fogadták a Fradi-induló ütemeire pályára vonuló csapatunkat.
  .
  A találkozó előtt csapatunk -- ismét -- felhí­vja a figyelmet a rasszizmus elleni küzdelem fontosságára.

  .
  Együttünkből több meghatározó játékos is hiányzik, í­gy a következő összeállí­tásban kezdünk:
  Kemenes-Ferencz, Dragóner, Tí­már-Bognár, Lazic, Lipcsei, Laczkó-Csepregi, Tököli, Szalai.
  Csereként Szabó K., Brettschneider, Csurka, Fitos, Horváth D., Medgyesi, Zsivoczky kaphat lehetőséget.
  .
  Bartha László három sárga lapja után eltiltását tölti, ezért nem lehet ott a csapatban.
  .
  Gellei Imre több meghatározó játékosunkra nem számí­that sérülés miatt, í­gy Balog Zoltánra, Deme Imrére valamint Jovánczai Zoltánra.
  .
  Köszöntjük Szurkolóinkat! A bajnokság 12. fordulójában csapatunk a Bőcs ellen lép pályára az Üllői úton.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ