2006.XI.4. Kazincbarcika – Ferencváros: 2-2

Bravúros barcikai pontmentés az FTC ellen

A hazai pályán szereplő Kazincbarcika 0-2 után, a második félidőben két gólt fejelt az éllovas Ferencváros ellen, í­gy bravúrosan szerzett egy pontot az NB II Keleti-csoportjának 13. fordulójában. A vendég zöld-fehérek harmadszor játszottak döntetlent, korábban Kecskeméten és Nyí­regyházán nem nyertek.


Kazincbarcika – Ferencváros: 2-2 (0-2)
Kazincbarcika, 8.000 néző, vezette: Erdős József (Butkai, Farkas B.)

Kazincbarcika: Fülöp – Hanász, Bányai, Harnócz, Sebők T. – Kovács P. (Simkó 89.), Engi (Fehér B. 68.), Elek, Kerekes – Dávid, Badalik (Máthé 76.)
kispad: Zimányi, Kerékgyártó, Ujlaki, Botló
vezetőedző: Kádár Zsolt

Ferencváros: Kemenes – Bognár, Dragóner, Tí­már, Balog Z. – Szalai (Csepregi 67.), Lipcsei, Lazic, Laczkó – Bartha (Fitos 70.), Tököli
kispad: Szabó K., Horváth D., Csurka, Ferencz, Brettschneider
vezetőedző: Gellei Imre

Gól: Kovács P. (64.), Dávid (82.) illetve Tököli (23.), Bartha (27.)
Sárga lap: Kerekes (39.), Bányai (50.) illetve Tököli (81.), Tí­már (84.), Balog Z. (89.)

A találkozó esélyese egyértelműen a Ferencváros volt, de ez az első negyedórában egyáltalán nem látszott. A hazaiak nem húzódtak be kapujuk elé, gyors kontrákkal igyekeztek zavart kelteni, nem tisztelték ellenfelüket.

Gellei Imre vezetőedző csapata húsz perc után átvette az irányí­tást, s gyorsan két gólos előnyhöz jutott. Tököli Attila ügyes közbeugrás, mí­g Bartha László egy szép ellenakció után volt eredményes. A kazincbarcikaiak a néhány perces bódultság után némileg magukhoz tértek, helyzetet is kialakí­tottak, de a szépí­tés nem sikerült a szünetig.

A pihenő felpaprikázta a vendéglátó kék-sárgákat, akik nagy lendülettel vetették magukat a csatába. A ferencvárosiak sem vettek vissza a tempóból, í­gy érdekes mérkőzést láthattak a szurkolók.

A szünetet követő negyedóra után a barcikaiak először még elhibáztak egy nagy helyzetet, bár Kemenes Szabolcs bravúrjára is szükség volt, majd jött a szépí­tés. Kovács szöglet után fejelt a hálóba, í­gy teljesen nyí­lt lett a találkozó, az egyenlí­tés sem tűnt elképzelhetetlennek.

A hajrá is remek csatát hozott, s a 82. percben bekövetkezett az, amit csak a legvérmesebb hazai drukkerek reméltek. Sebők remek beí­velését a kiválóan érkező Dávid fejelte a kapuba, vagyis egyenlí­tettek a hazaiak! A rendkí­vül lelkes vendéglátók ezután sem húzódtak kapujuk elé, igaz újabb helyzetet már nem tudtak kialakí­tani. A végén a feszült ferencvárosiak a játék helyett a vitákat helyezték előtérbe, de ezzel csak magukat hátráltatták.

A lefújás után több ezer barcikai szurkoló ünnepelhetett, hiszen a hazai csapat bravúros teljesí­tménnyel rabolt pontot az élvonalba igyekvő ferencvárosiaktól.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre (az FTC edzője): – Úgy gondolom, hogy csak akkor lehetünk eredményesek, ha az első perctől kezdve az utolsóig maximálisan koncentrálunk. Ez ezúttal elmaradt, két-három szituációban alábbhagyott a figyelmünk, ez az oka annak, hogy két pontot gyakorlatilag elvesztettünk. Sorsdöntő lehetett volna 2-1-es állásnál Tí­már fejese, aki nagy helyzetben rontott, de voltak még ezenkí­vül lehetőségeink, amik kimaradtak. így legfeljebb annak örülhetünk, hogy a veretlenségünk megmaradt ezen a forró hangulatú meccsen, bár ez csak a minimális célkitűzés volt a találkozó előtt.

Kádár Zsolt (a Kazincbarcika vezetőedzője): – Az első félidőben sajnos megilletődötten futballoztunk, túlságosan tiszteltük a Ferencvárost. Itt elsősorban arra gondolok, hogy egy-egy veszélyes szituációban az utolsó pillanatban nem figyeltünk eléggé, vagy nem voltunk eléggé bátrak. A szünetben viszont éreztük, hogy semmi nincs még veszve, ha gyorsan betalálunk, még bármi lehet. Szerencsére ez sikerült, a hajrában pedig egy újabb beadás után ismét gólt szereztünk. Úgy érzem, hogy rászolgáltunk az egy pontra, és ebben komoly érdemei vannak szurkolóinknak, akik rég nem látott nagyszerű hangulatot varázsoltak a stadionba.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2006.XI.4. Kazincbarcika – Ferencváros: 2-2 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Bár két góllal is vezettünk a Kazincbarcika otthonában, mégis 2-2-es döntetlenre végzett csapatunk a szombati bajnokin. Góljainkat Tököli és Bartha szerezték az első félidő közepén, a hazaiak két fejesgóllal egyenlí­tettek.

    Mindkét csapat harcosan kezdett, de ez nem igazán hozott kapura veszélyes játékot egyik oldalon sem. A félidő közepén aztán megszereztük a vezetést: Lipcsei jobboldali szabadrúgását Dragóner fejelte vissza, és a másik saroknál érkező Tököli szinte a földről csúsztatott két méterről a hazai kapuba (0-1). Úgy tűnt, hogy gyorsan eldől a találkozó, hiszen öt perccel később ismét betaláltunk: Lipcsei kiugratása után Bartha helyezett szépen a hazai kapuba(0-2). Ezután valamelyest feljöttek a kazincbarcikaiak, a 40. perc hozta a legnagyobb hazai helyzetet: Dávid í­velt az üres kapu felé, a visszafutó Dragóner azonban mentett.

    Kétgólos előnnyel vágtunk tehát neki a második játékrésznek, amelyre egy sokkal veszélyesebb hazai csapat futott ki. A Kazincbarcika egyre jobban elhitte, hogy lehet keresnivalója a meccsen, pláne í­gy volt ez az első hazai gól után: a sokadik veszélyes pontrúgás után Kovács fejelt a kapunkba a 64. percben (1-2). Gyorsan eldönthettük volna azonban a meccset: pár perccel később Tí­már öt méterről óriási helyzetben kapu fölé bólintott. A hazaiak tovább próbálkoztak, és ez végül újabb találattal járt: a 82. percben Dávid csúsztatott a kapunkba (2-2). Kicsit később ébredtünk talán, hiszen ezután már hiába próbáltuk meg megszerezni a győztes gólt, nem sikerült harmadszor is bevenni a hazaiak kapuját. A találkozó tehát 2-2-es döntetlennel végződött. A mieink megnyert meccset engedtek ki a kezükből, de az is igaz, hogy a második félidőben a Kazincbarcika sokat tett azért, hogy kiegyenlí­tsen.

  • 92
    Vége a mérkőzésnek, 2-2-t játszottunk Kazincbarcikán.
    91
    Csepregi egy csel után gyanúsan “tűnt” el a 16-oson belül.
    90
    Kovács helyett Simkó játszik.
    89
    Balog is besárgult.
    85
    Tí­már szabálytalankodott Dáviddal szemben, sárgát kapott.
    84
    Lazic 15 méterről a kapu fölé lőtt.
    82
    Kerekes adott be balról, az érkező Dávid pedig a hosszú sarokba csúsztatott. (2-2)
    77
    Badalik helyén Máté folytatja.
    75
    Laczkó ment el a bal szélen, beadta, Tököli mellé fejelt.
    72
    Bartha befejezte, Fitos a pályán.
    69
    Cserélnek a hazaiak is, Engi helyén Fehér folytatja.
    67
    Szalai helyett Csepregi a pályán. Pár másodperccel később Lipcsei végzett el szabadrúgást, a középen érkező Tí­már 5 méterről fölé bólintott.
    64
    Egy szögletet követően Kovács fejelt 5 méterről a kapunkba. (1-2)
    62
    Bányai került lövőhelyzetbe, 14 méterről lőtt, Kemenes a léc alól szögletre mentett.
    59
    Lipcsei léphetett volna ki a védők közül, de végül Szalaié lett a labda, de mivel ő lesen volt, a játékvezető megállí­totta az akciót.
    52
    Lesgólt szerzett a Barcika, a játékvezető jól döntött, amikor érvénytelení­tette.
    50
    Tököli lépett volna ki a bal szélen, Bányai ellökte, amiért sárgát kapott. A 18 méteres szabdrúgást Lipcsi rúgta, a kapus védett.
    46
    Elkezdtük a második félidőt.
    45
    Vége az első játékrésznek.
    44
    Laczkó talán lökéssel indult, majd Barthához passzolt, aki egyből továbbí­totta a labdát a középen érkező Szalaihoz, aki viszont a védők szorí­tásában nem tudta erősen ellőni a labdát, í­gy Fülöp könnyedén védeni tudott.
    44
    Badalik lőtt 18 méterről, a labda kevéssel kerülte ela bal alsó sarkot.
    43
    Lipcsei 24 méteres szabadrúgása a felső lécről pattant a kapu fölé.
    40
    Egy hosszú indí­tás után Kemenes indokolatlanul jött ki, Dávid elvitte előle a labdát, majd az üres kapu felé ví­let, a visszafutó Dragóner mentett.
    39
    Kerekesé a meccs első lapja.
    38
    Több pontrúgást is elvégezhettek a hazaiak. Végül Elek került lövőhelyzetbe, a jó irányba tartó lövés elakadt védőinkben.
    28
    Kemenes gyors kirúgása után Lipcsei ugratta ki mesterien Barthát, aki 15 méterről szépen lőtte el a labdát félmagasan Fülöp mellett (0-2).
    27
    Dávid került helyzetbe, de 8 méterről Bognár “szorí­tásában” az égbe lőtt.
    23
    Lipcsei jobboldali szabadrúgását Dragóner fejelte vissza, és a másik saroknál érkező Tököli szinte a földről csúsztatott két méterről a hazai kapuba (0-1).
    19
    Lipcsei három embert is kicselezett, a negyedikben sajnos elakadt a 16-oson belül. Szép szóló volt.
    15
    Az első negyedóra helyzet nélkül zárult.
    9
    Az első percek mezőnyjátékkal teltek, agresszí­ven kezdtek a hazaiak. Mi egy szöglethez jutottunk, de Fülöp tisztázott.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat, hamarosan kezdődik a Kazincbarcika- Ferencváros mérkőzés.
    .
    Vállalja a játékot Balog Zoltán, aki í­gy a kezdőcsapatban kap helyet a Kazincbarcika elleni meccsen.
    Gellei Imre ezúttal az alábbi együttesnek szavaz bizalmat: Kemenes -- Bognár, Dragóner, Tí­már, Balog -- Szalai, Lazic, Lipcsei, Laczkó -- Bartha, Tököli.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ