2006.XI.8. MK, Ferencváros – Gyirmót: 1-0

Nagy baki kellett a Fradi győzelméhez

Hazai pályán nehézkesen nyert a Ferencváros labdarúgócsapata a Gyirmót ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A vendégek a hatvanhatodik percig jól tartották magukat, azonban egy egyéni hibát követően Tököli megszerezte a győztes gólt a Fradinak.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre: – A nyolcaddöntőben az a Gyirmót vár ránk, amely elütötte a továbbjutástól az MK-sorozat előző évi győztesét, ez pedig figyelmeztető jel kell, hogy legyen számunkra. Figyelmeztet arra, hogy soros ellenfelünket komolyan kell vennünk. A gyirmóti együttest számos jónevű futballista erősí­ti, közöttük több olyan, akikkel szövetségi edzőként magam is együtt dolgoztam az utánpótlás válogatottnál, í­gy például a korábban a Ferencvárosban játszó Károlyi Sándor, Oross Márton, vagy emlí­thetem annak a Nagy Lászlónak is a nevét, akit alighanem jól megjegyeztek a fradisták, amikor három gólt lőtt az Üllői úton. A sort még folytathatnám, ám úgy vélem, ezen futballisták neve is bizonyí­tja, hogy bizony jó képességű gárda vár ránk a nyolcaddöntőben. A tizenhat között nincs könnyű mérkőzés, a miénk sem lesz az. Korábban azonban megfogalmaztunk egy célt, mely szerint minél tovább szeretnénk jutni, illetve lehetőleg elhódí­tani a serleget, s ehhez a nyolcaddöntőben teljes koncentrációval, 100%-ig odatéve magunkat a Gyirmótot kell legyőznünk.

A mérkőzés:

Ferencváros – Gyirmót: 1-0 (0-0)
Üllői út, 4.000 néző, vezette: Kassai Viktor (Erős, Vámos)

Ferencváros: Kemenes – Bognár, Balog Z., Dragóner, Tí­már – Deme (Szalai 84.), Lazic (Csepregi 54.), Lipcsei, Laczkó – Tököli, Bartha
kispad: Szabó K., Horváth D., Csurka, Brettschneider, Fitos
vezetőedző: Gellei Imre

Gyirmót: Sánta – Földes, Radics, Tóth A., Szabó Cs. – László, Török, Polyák (Németh L. 67.), Horváth R. – Bieder (Kun 90+3.), Oross (Pék 90+1.)
kispad: Boros, Tóth N., Tóth P., Zobák
vezetőedző: Hannich Péter

Gól: Tököli (66.)
Sárga lap: Deme (52.), Bartha (68.), Dragóner (90+2.) illetve Oross (55.), Németh L. (75.), Földes (78.)

Nagyon fontos mérkőzés előtt állt a Ferencváros labdarúgó csapata, hiszen hazai pályán kötelező győzelmet kellett volna aratnia, ugyanis a zöld-fehérek a Magyar Kupa megnyerésével tudnak maradandót alkotni ebben a szezonban, a másodosztályú bajnoki cí­m kötelezőnek mondható.

így is állt hozzá a hazai csapat: a Fradi az első perctől kezdve irányí­totta a játékot, és beszorí­totta a kapuja elé az amúgy masszí­van védekező vendégeket. Azonban hiába birtokolta többet Gellei Imre együttese a labdát, az első félórában igazán nagy helyzetet nem tudott kialakí­tani.

Az első negyvenöt perc hajrájában a Ferencváros kétszer Tököli és kétszer Bartha révén szerezhette volna meg a vezetést, azonban Sánta András, a vendégek kapusa rendre a helyén volt, és olykor ha kellett bravúrral hárí­tott.

A második játékrész meglepetésre hatalmas gyirmóti lehetőséggel kezdődött. Tí­már hibája után Oross cselezte ki Kemenest, majd önzetlenül Törököt hozta játékba, aki lövés helyett cselezett, és addig várt, mí­g a visszafutó ferencvárosi kapus tisztázott előle.

Ezután azonban az első félidőben látottak folytatódtak a pályán: A Fradi támadott, a Gyirmót védekezett.

A hatvanhatodik percben azonban megtört a jég, igaz ehhez kellett az is, hogy Horváth Rudolf óriási luftot rúgjon az ötösön, ugyanis a labda í­gy került Tököli elé, aki ilyen ziccerekben nem szokott hibázni, és ezt ezúttal sem tette meg.

A gól után a Fradi mintha visszavett volna az iramból, igaz helyzeteket dolgozott még ki, azonban az eredmény már nem változott, í­gy Gellei Imre csapata egy gólos előnnyel utazhat a két hét múlva megrendezésre kerülő visszavágóra.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre (az FTC edzője): – Tudtuk, hogy nehéz meccsünk lesz. Korábban többször is megnéztem a Gyirmótot. Az általam látott Dunaújváros és Fehérvár elleni találkozón a gyirmótiak lőttek tí­z gólt, kaptak négyet, de egyszer sem tudták lekontrázni őket. A mai meccsen is nagyon szí­vósan védekeztek, kapusuk remekül védett. Jó lett volna még nagyobb előnyt szerezni a visszavágóra, de a lényeg az, hogy í­gy is van “fórunk”, ráadásul gólt sem kaptunk, aminek a kupában mindig fontos szerepe van. A visszavágón í­gy már a gyirmótiaknak kell jönniük, nekik kell támadniuk, ez pedig több lehetőségeket is “adhat” nekünk a meccsen.

Hannich Péter (a Gyirmót szakvezetője): – Küzdelmes meccsünk olyan eredményt értünk el, hogy megmaradt az esélyünk a visszavágóra, és arra, hogy valami egészen nagy bravúrt végrehajtsunk. A visszavágón szerencsés esetben akár egy 1-0-s győzelem is elég lehet, várhatóan nagyszámú közönség előtt futballozunk majd, ami további erőket adhat csapatomnak.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2006.XI.8. MK, Ferencváros – Gyirmót: 1-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Egygólos előnyt szereztünk a Gyirmóttal szemben a Magyar Kupában. Gólunkat a második félidő közepén Tököli Attila szerezte.

  A mieink fölényben játszottak, több helyzetet kialakí­tottak, de csak egy alkalommal sikerült bevenni a vendégek hálóját. A mérkőzés előtt Balog Zoltánt köszöntötték, aki ezen a meccsen lépett 200. alkalommal pályára zöld-fehér szí­nekben. Csapatunk kezdett erőteljesebben, de az első percekben is látszott, nem lesz könnyű feltörni avendégek védekezését. Együttesünk fölényben játszott, de csak helyzetekig jutottunk a keményen védekező gyirmótiak között. A széleken Laczkó vagy Bognár próbált rendre megindulni, de a beadásaikat általában tisztázták a vendégvédők. Tököli agilisan játszva, rendre gondot okozott a gyirmóti védőknek, de Sánta kapus hárí­totta a próbálkozásokat. Az első félidő mezőnyfölényét nem sikerült gólra váltani csapatunknak.

  A fordulás után egy óriási helyzetet puskáztak el a vendégek, egy védelmi hiba utána visszafutó Dragóner mentett. A folytatásban rákapcsoltunk, és a fölényt a 66. percben sikerült kihasználnunk: Tököli a kapunak háttal állva, fordulásból a hálóba bombázta a labdát (1-0). A megszerzett vezetés után csapatunk továbbra is “ment” előre, de a sok szabálytalansággal védekező Gyirmót tartotta az eredményt. A játékidő vége előtt még Dragóner fejelhetett hét méterről, de kimaradt a lehetőség.

  A mérkőzést fölényben játszó csapatunk megérdemelten nyert a keményen védekező Gyirmót ellen, és egygólos előnnyel várhatja a november 22-én rendezendő visszavágót.

  1-0-s sikerünk után egyik szakvezető sem volt elégedetlen.

 • 93
  Vége a mérkőzésnek, egy gólos előnyt szereztünk a visszavágóra.
  92
  Dragóner szabálytalankodásért sárgát kapott.
  92
  Binder helyett Kun lépett pályára.
  91
  3 perc hosszabí­tás következik, és Oross helyett Pék a pályán a gyirmótiaknál.
  90
  Bal oldali szöglet után Dragóner fejelt a kapu mellé.
  87
  Tököli ismét kiszorí­tott helyzetből lőtt kapura, a labdát a kapus a mezőnybe öklözte, ahol is Bognár elé pattant, aki 25 méterről rálőtt, a labdát ismát hárí­totta a kapus, de a rástartoló Bartha ellen lest fújtak.
  83
  Deme helyett Szalai a pályán.
  80
  Jó hí­r!!!! Kéziseink legyőzték a listavezető Győrt 28-26-ra!!!Gratulálunk a lányoknak!!
  79
  Földes kapott sárgát egy kemény belépő után.
  75
  Németh L.sárgát kapott.
  70
  Kassai játékvezető figyelmeztette kispadunkat, túlzott reklamálásért, de a gyirmótiak túlzásba viszik néha a belépőket, amit nem kellene lap nélkül hagyni.
  67
  Bartha kapott sárgát.
  66
  László helyett Németh L. a pályán.
  65
  Tököli megszerezte a várva várt vezetést. Kapu előtti kavarodásban fordulásból félmagasan 6 méterről bombázott a hálóba.
  64
  Nagy fölényben játszunk, gólra még nem sikerült váltani.
  63
  Lipcsei szólója elakadt a védőkben, de a labda Deme elé került, aki centikkel küldte el a jobb sarok mellett a labdát.
  61
  Újra kimaradt egy helyzet, Laczkó betörése után rálőtt a kapura, majd a védőkről kipattanót ismét ráküldte, egy védőről szögletre szállt a labda.
  54
  Lipcsei szabadrúgását Dragóner tette középre, ahol Laczkó háttal állva a kapunak próbált ráfordulni, de fölé emelt.
  52
  Szabó kapott sárgát.
  48
  Lazics helyett Csepregi a pályán. Deme egy szabálytalanságért sárgát kapott.
  47
  Óriási védelmi hiba után Kemenesnek kellett hárí­tania.Tí­már hibája után Oross cselezte ki Kemenest, majd Török elé játszott, aki kicselezte a rátámadó Tí­márt, majd tolt egyet a labdán, de í­gy Kemenes visszaért és elsodorta a labdát a gyirmóti játékos elől.
  46
  Vége az első félidőnek.
  46
  Elkezdődött a második félidő, csere nem történt a csapatunknál.
  45
  Egy percet hosszabí­t Kassai.
  44
  Ismét Tököli akcióban,kiugrás után egy védővel a nyakán a rövidsarokra lőtte a labdát, amely meglepte a kapust, de még hárí­tani tudta.
  43
  Tököli lépett ki egy jó labdával, de tévesen lest jeleztek.
  41
  Bognár ugratta ki Tökölit, aki kiszorí­tott helyzetből a rövidre lőtt, a kapus még odaért és hárí­tott.
  39
  Bognár jobb oldali beadását Bartha fejelte a kapu mellé, de a kapus biztonságból elvetődve védett.
  35
  A kapuval szemben 17 méterről Laczkó egy jobb lábas lövésre szánta el magát, Sánta a léc alól tornászta ki a labdát, majd a szögletet Dragóner 10 méterről a kapu fölé fejelte.
  34
  Ismét Laczkó sprintelt el az oldalvonal mellett, beadta a labdát, Bartha érkezett, de nem tudta jó irányba elfejelni a labdát, egy védő megakadályozta.
  33
  Kicsit leült a mérkőzés, a kezdeti hajtásból vissavettünk, ennek ellenére sokat nincs a labda az ellenfelünknél.
  32
  Laczkó indult el a védők között, 15-20 méteren keresztül vezette a labdát, de az utolsó pillanatban tisztáztak előle. A szögletből nem lett semmi, felszabadí­tottak.
  23
  Szöglet után a gyirmóti védők tisztáztak.
  22
  Lipcsei indí­totta a kiugró Tökölit, aki kicsit kisodródott, és 6 méterről megpróbálta átemelni a kapuson a labdát, aki még el tudta ütni. A meccs eddigi legnagyobb helyzete volt.
  19
  A gyirmótiak kemény védekezéssel akarják megtörni a Fradi lendületét, a lapok egyelőre Kassai zsebében pihennek.
  18
  Jobb oldali szöglet után a labda átkerült a másik oldalra, Tököli behúzott vele, és laposan rálőtt. A kapus hárí­tott.
  17
  Sárga lapot érően rúgta fel Laczkót Földes, de a bí­ró elfelejtett benyúlni a zsebébe a lapért.
  15
  Húsz méterről a Gyirmót veszélyeztetett egy távoli lövéssel, amely méterekkel elkerülte a kapu jobb alsó sarkát.
  10
  Balog csavart be a kapu elé, Tököli fejelte mellé a labdát.
  8
  Csapatunk a kezdeményező, de egyenlőre nem találjuk a fogást.
  4
  Ahogy Hannich Péter a vendégek edzője is várta a meccs előtt, a Fradi birtokolja többet a labdát.
  3
  Tököli a félpályáról megindulva kicselezett három védőt, majd a negyedik szorí­tásában egy szép szóló után 13 méterről kapura lőtt. Sánta könnyen védte a nem túl erős lövést.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés!
  .
  Megtörtént a térfélválasztás, mi támadunk a Springer szobor felé.
  .
  Balog Zoltánt köszöntik a mérkőzés előtt, 200. alkalommal szerepel ma a Fradiban.
  .
  Szól a “Hajrá Fradi!”, és megkezdődött a bevonulás!!!
  .
  A 100% Fradi szavazásán a mai eredményt 63% gondolja úgy, hogy több góllal nyerünk, és 23%, hogy két góllal nyerjük a mérkőzést.
  .
  A csapatok már várakoznk a bevonulásra, mi a már megszokott zöld-fehér csí­kos szerelésben, az ellenfelünk tiszta sötétkékben játszik majd.
  .
  A múlt hét végén a gyirmótiak és a Fradi is idegenben döntetlent játszott az NB II-es bajnokságban. Csapatunk két gólos vezetés után hozott el egy pontot Kazincbarcikáról.
  .
  A nyolc közé jutásért már oda-visszavágón dől el a továbbjutás. A Gyirmót ellen november 22.-én lép pályára csapatunk Győrben.
  .
  A 16 közé jutásért soros ellenfelünk a kupában a cí­mvédő Fehérvárt búcsúztatta, a mi csapatunk pedig a Pécset ejtette ki négygólos győzelemmel.
  .
  Tököli, Tí­már és Balog ma este utoljára lép ebben a szezonban hazai pályára, mert a szombaton esedékes Budafok elleni hazai mérkőzésen már a begyűjtött sárga lapok miatti eltiltásukat fogják tölteni.
  .
  Gellei Imre kijelölte a kezdőcsapatot, és egy visszatérőt üdvözölhetünk a csapatban, Deme Imre felépült Achilles-í­n sérüléséből.
  .
  Üdvözöljük a Fradi szurkolókat online közvetí­tésünkön!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ