2007.III.22. MK, Ferencváros – Vasas: 0-2

NS-20070323-01-20070322Az angyalföldiek győzelemmel kí­vántak jobbulást Illovszky Rudolfnak

Kétgólos győzelmet aratott a Vasas a Ferencváros ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén az Üllői úton. A vendégek két gólját Németh Norbert és Kenesei Krisztián szerezte, az FTC Lipcsei Péter révén még egy büntetőt is elrontott. A zöld-fehérek 299 nap után szenvedtek újra vereséget tétmérkőzésen.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre: – Aki meg akarja nyerni a kupát, annak minden nemest ellenfelet búcsúztatnia kell, amit a sors az útjába hoz. Itt már nincs könnyű csapat, ezt támasztja alá, hogy a korábbi évekkel ellentétben a legjobb nyolc között rajtunk kí­vül csak élvonalbeli együttesek vannak. Vannak céljaink a játékosokkal, éppen ezért tovább akarunk jutni a Vasas ellen, de í­gy lenne ez a többi klub esetében is… Egy újjáérő csapat formálódik a Vasasnál, nagyon sok tehetséges fiatallal a keretükben, akik nyilvánvalóan tele vannak komoly ambí­ciókkal, de szerencsére ez nálunk sincs másként.

A mérkőzés:

Ferencváros – Vasas: 0-2 (0-1)
Üllői út, 8.000 néző, vezette: Kassai Viktor (Erős, Vámos)

Ferencváros: Kemenes – Bognár, Ferencz, Lipcsei, Balog Z. – Lazic, Deme (Fülöp N. 73.) – Horváth D. (Fitos 37.), Csepregi (Bartha 63.), Laczkó – Jovánczai
kispad: Szabó K., Buz, Nagy S., Brettschneider
vezetőedző: Gellei Imre

Vasas: Németh G. – Kincses, Pandur, Kovács G., Piller (Kenesei K. 60.) – Lázok, Pintér Z., Odrobéna, Kiss K. (Ködöböcz 90.), Németh N. – Bali (Fehér Z. 66.)
kispad: Borszéki, Majoros, Skita, Nagy T.
vezetőedző: Mészöly Géza

Gól: Németh N. (26.), Kenesei K. (78.)
Sárga lap: Lipcsei (30.) illetve Bali (12.), Pintér Z. (19.), Odrobéna (33.), Lázok (88.)

Mindkét edző változtatott az előre megadott összeállí­táson: a ferencvárosiaknál Buz helyett Csepregi Richárd kezdett, í­gy Gellei Imre változtatott az alapfelláláson is, Lipcsei hátrament a védelem tengelyébe. A Vasasnál Kenesei Krisztián végül nem került be a kezdőbe, helyette az MTK ellen egyenlí­tő gólt szerző Bali Péter kezdett. A találkozón nem lehetett ott Illovszky Rudolf, akit epehólyag-gyulladással kórházban ápolnak.

Hazai lehetőséggel indult a mérkőzés, de Németh Gábor a helyén volt. Ilyen kezdés után nem gondolták a szurkolók, hogy sokáig ez lesz az egyetlen emlí­tésre méltó helyzet. A félidő első felében főleg szabálytalanságokat lehetett feljegyezni.

A 26. percben egy pontrúgás után előnyhöz jutott a vendégcsapat: Lázok í­velt középre szabadrúgásból, Németh Norbert megcsúsztatta a labdát, amely a kissé kint álló Kemenes felett a kapu bal oldalában kötött ki.

A félidő lefújása előtt Jovánczai előtt egyenlí­tési lehetőség adódott, de Németh Gábor ezúttal is jól hárí­tott.

A második játékrész elején próbált támadni a Ferencváros, de vigyáznia kellett, mivel a Vasas biztos védekezésből gyors kontrákkal veszélyeztetett.

A 60. percben Mészöly Géza behozta a sérüléséből felépülő Kenesei Krisztiánt, de érdekes módon nem csatárt vett le a pályáról, hanem az inkább védekező feladatokat ellátó Pillert (néhány perccel később azért behozta Fehér Zoltánt is Bali Péter helyére).

A télen igazolt támadó gyorsan helyzetbe is került, de szorongatott helyzetből leadott lövését védeni tudta Kemenes. A másik oldalon Laczkó veszélyeztetett, az ötösről leadott fejese kevéssel kerülte el a kaput.

A 74. percben újoncot avatott Gellei Imre, Fülöp Noel első ferencvárosi tétmérkőzésén lépett pályára az első csapatban. Öt perccel később azonban végképp eldőlt a meccs, egy középre passzolt labda után Kenesei ellépett védőjétől, és közelről Kemenes hálójába helyezett.

A 89. percben szépí­tési lehetőséget szalasztott el az FTC: Lázok kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül, Kassai Viktor büntetőt í­télt. A labda mögé Lipcsei Péter állt, de Németh Gábor jól vetődött, és kivédte a lövést.

A Vasas végül 2-0-ra nyerte meg a negyeddöntő első felvonását, í­gy nagyon jó helyzetből várja a visszavágót. A ferencvárosiak 299 nap után szenvedtek újra vereséget tétmérkőzésen.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre (az FTC szakvezetője): – Nagyon csalódott vagyok. Egy szikrázó összecsapáson vagyunk túl, a Vasas nagyon fegyelmezetten, szervezetten és keményen védekezett, a labdavesztéseinkből mindig profitáltak. Sajnos az első félidőben hátrányba kerültünk, a másodikban mentünk előre, de ilyen a futball: ellenfelünk betalált, nekünk még büntetőből sem sikerült. A Vasas előnyösebb helyzetben van, de látok esélyt arra, hogy a visszavágón Dragónerrel és Tökölivel kiegészülve győzhet a csapat.

Mészöly Géza (a Vasas edzője): – Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Voltak egyéni teljesí­tményeink, gondolok itt kapusunkra és a két gólszerzőre, de ez a csapat diadala volt. Talán még szervezettebben játszottunk, mint a hét elején az MTK ellen. A Ferencváros is mindent megtett, a győzelemhez kellett az is, hogy a hazaiak kihagyták a helyzeteiket, sőt a 11-est is. A visszavágóra úgy készülünk, mintha csak azon a találkozón dőlne el a továbbjutás.

NS-20070323-04-20070322

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.III.22. MK, Ferencváros – Vasas: 0-2 bejegyzéshez

 • ftc.hu: A Vasas Németh és Kenesei góljával 2-0-ra legyőzte a mieinket a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

  Mi kezdtük jobban a mérkőzést, a 2. percben Csepregi közeli lövését azonban védte Németh. A folytatásban inkább mezőnyjáték folyt a pályán, majd a 26. percben némileg váratlanul vezetést szerzett a Vasas: Lázok balról középre í­velt egy szabadrúgást, amit Németh a bal sarokba csúsztatott. A vendégek vezetésük után egy ideig többet birtokolták a labdát, de a félidő hajrája a miénk volt. A 44. percben majdnem egyenlí­tettünk: Lipcsei fantasztikusan ugratta ki Jovánczait, akinek 11 méterről leadott lövését Németh ismét bravúrral védte.

  A második félidő első felében nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, a 68. percben aztán Lipcsei í­velés után Laczkó alig fejelt a kapu fölé. A hajrára aztán felpörögtek az események: a 79. percben Kenesei kettőre növelte csapat előnyét. Az utolsó percekben aztán három olyan szituáció is adódott, amiért büntetőt adhatott volna Kassai, de csak egy alkalommal mutatott a 11-es pontra. Balszerencse, hogy Lipcsei büntetőjét a végig jól védő Németh kiütötte. A Vasas megérdemelten nyert, hiszen kihasználta helyzeteit.

  A mieinknek rendkí­vül nehéz dolga lesz a visszavágón, némi bizakodásra adhat okot, hogy a Fáy utcában már Tököli és Dragóner is játszhat.

 • 90
  Vége
  90
  Balog hatalmas bedobása után Lipcsei lőtt, a labda a védőkről pattant szögletre.
  90
  Kiss helyére Ködöböcz állt be.
  90
  Németh a kapujából kimozdulva letaglózta Laczkót, ez is 11-es, de nem Kassainál.
  88
  Lázok is kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, ezúttal már 11-est í­télt a játékvezető, amit azonban sajnos Lipcsei elhibázott.
  85
  Bartha adott volna középre a tizenhatoson belü, Pintér kézzel szögletre mentett, Kassai nem adott büntetőt.
  81
  Kenesei ugrott ki a leshatáron, Kemenes jól jött ki a kapujából és lábbal tisztázott.
  79
  Ajjaj, nagy a baj. Kenesei kitűnő ütemben lépett el a védőktől, majd hat méterről a kapuba lőtt. (0-2)
  76
  Kenesei kevergetett a tizenhatosunk előtt, a most beállt Fülöp szép mozdulattal mentett.
  74
  Deme helyén Fülöp Noel a pályán. Fiatal középpályásunk először szerepel tétmérkőzésen a Fradiban. Sok szerencsét kí­vánunk neki.
  68
  Lipcsei í­velt fel pontosan egy szabadrúgást, Laczkó pedig alig fejelt a léc fölé.
  67
  Balog kapott jó labdát a bal oldalon, Kassai azonban az asszisztens intésére, tévesen, lesen állí­totta meg az akciót.
  66
  Bali-Fehér csere a Vasasnál.
  64
  Fitos éles szögből emelt a kapu fölé.
  63
  Csepregi helyett Bartha a pályán.
  61
  Kenesei majdnem gólt szerzett első labdaérintéséből: kiszorí­tott helyzetből leadott lövését Kemenes szögletre mentette.
  60
  Piller helyére beállt Kenesei.
  51
  Lazic távoli, kemény lövését másodszorra fogta Németh.
  50
  Pandúr csúnyán felrúgta Csepregit, Kassai már nyúlt a zsebéhez, a Vasas játékosa azonban valamit szólt a játékvezetőnek, aki ezek után nem adott sárgát Pandúrnak.
  47
  Egy jó csel után Piller lerántotta Bognárt, Kassai nem látott szabálytalanságot.
  46
  Elkezdődött a második félidő.
  45
  Szünet. Az első félidő eleje és vége a miénk volt, de gólt csak a Vasas szerzett.
  44
  Lipcsei fantasztikusan ugratta ki Jovánczait, aki 11 méterről lőtt, Németh azonban bravúrral védett. A labda ezt követően Laczkó elé került, aki balról kapura küldte a labdát, de a vendégek kapusa ismét védett.
  36
  Horváth Dávid helyett Fitos Lászlót küldte pályára Gellei Imre.
  33
  Odrobéna hátulról brutálisan felrúgta Bognárt, csak sárga.
  32
  Egy beí­velés után Lázok és Bali lekönyökölte Kemenest, ezúttal Kassai nem húzta elő a kártyát.
  30
  Lipcsei mintaszerűen szerelte Lázokot a tizenhatosunk előtt, Kassai azonban a Vasasnak í­télt szabadrúgást, ráadásul csapatkapitányunk sárgát kapott…
  26
  Sajnos vezet a Vasas. Lázok végzett el balról egy szabadrúgást, amit Németh csúsztatott a bal sarokba. (0-1)
  22
  Bali és Lazic csapott össze, a vendégek játékosa a földön maradt, rövid ápolás után azonban visszatért.
  19
  Pintér úgy rúgta fel Laczkót, hogy a labda a környéken sem volt. Kassai őt is sárgával “jutalmazta”.
  12
  Bali csúnyán fejbe rúgta Ferenczet, amiért sárgát kapott a Vasas játékosa.
  11
  Balog adott középre balról, Horváth Deme elé gurí­tott, aki 21 méterről fölé lőtt.
  9
  Piller ment el a bal szélen, középre gurí­tott, de Kemenes jól vetődött ki a kapujából és felszedte a labdát.
  4
  Lázok cselezgetett a tizenhatosunkon belül, lőni azonban nem tudott, mivel Lipcsei könnyedén szerelte.
  2
  Megvolt az első nagy helyzetünk: Laczkó adott középre, Jovánczai lefejelte a labdát Csepreginek, akinek 10 méterről leadott lövését Németh védte.
  1
  A zöld-fehér csí­kosban játszó mieink kezdték a mérkőzést, mí­g a Vasas piros-kékben szerepel.
  .
  Mészöly Géza az alábbi csapatot küldi pályára: Németh -- Pandur, Kovács, Kiss, Piller -- Ordobéna, Kincses, Pintér, Németh -- Lázok, Bali. A sérüléssel bajlódó Kenesei a kispadon kap helyet.
  .
  Kassai Viktor vezeti a mai kupameccset. Érdekesség, hogy az előző körben a Gyirmót elleni hazai találkozón ugyanő volt a játékvezető.
  .
  Mától már megvásárolhatóak a vasárnapi bajnokira szóló belépők is az Üllői úti stadion jegypénztáraiban. A Makó elleni találkozóra -- amely 15 órakor kezdődik -- 1200 forintba kerülnek a jegyek, és a fővárosban összesen 1000 darab kerül árusí­tásra.
  A jegypénztárak pénteken 10 és 17 óra között, szombaton pedig 10 és 14 óra között tartanak nyitva.
  .
  299 napja veretlen labdarúgócsapatunk tétmeccsen, í­gy amennyiben az esti kupameccsen sem szenvedünk vereséget, átlépjük a 300 napos határt. A mieink legutóbb a 2005/06-os idényben, május 27-én szenvedtek vereséget, akkor a Tatabánya győzött az Üllői úton. Azóta egy élvonalbeli találkozó mellett tizenhét NB II-es mérkőzésen és négy kupameccsen nem talált legyőzőre együttesünk, azaz 22 tétmeccse tart a veretlenség.
  .
  Töltsd le a zöld-fehér keresztcsí­kos Fradi-mezt a mobilodra a saját neveddel!
  Küldd a 06-91-229-999-es számra azFRFRADI szót, majd utána szóközt kihagyva nevedet, majd szintén szóközt kihagyva az általad kiválasztott számot! (Pl. FRFRADI Dani 7).
  .
  Mint ismert, szakvezetőnk eltiltás miatt nem számí­that Dragóner Attilára és Tököli Attilára. Ott lesz viszont a csapatban a visszatérő Bognár Zsolt, de bekerült a “kezdőtizenegybe” Csepregi Richárd és Jovánczai Zoltán is, mí­g Jeremias Buz és Bartha László ezúttal csak kispados.
  Kezdőcsapatunk a következő: Kemenes -- Bognár, Ferencz, Lipcsei, Balog -- Lazic, Deme -- Horváth, Csepregi, Laczkó -- Jovánczai.
  .
  A Bet at Home most 1,9-szeres pénzt fizet a Fradi-győzelemért! Fogadj Te is és nyerj!

  .
  Csapatunk a Magyar Kupa negyeddöntőjében a Vasast fogadja. A párharc első meccse 20.45-kor kezdődik, élő közvetésünk fél 9-kor indul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ