2007.III.17. Ferencváros – Szolnoki MÁV: 0-0

NS-20070318-01-20070317Először nem nyert az Üllői úton a Ferencváros a másodosztályban

A labdarúgó NB II Keleti csoportjának rangadóját a 17. fordulóban a listavezető Ferencváros és a harmadik helyezett Szolnok játszotta. A mérkőzés gólnélküli döntetlennel végződött, miután a vendégcsapat kapusa Rézsó Péter minden ferencvárosi próbálkozást hatástalaní­tott. A Fradi í­gy már csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a Nyí­regyházát.

A Fradi elkészí­tette az új 12-es mezt, ahol a név helyén a SZURKOLÓ felirat áll. A Fradiban a 12-es számú mezt eddig a kapus Kemenes Szabolcs viselte, aki az ötlet felmerülésekor azonnal felajánlotta, hogy lemond a mezszámáról. Ő mostantól az 59-es mezben véd majd. Ezt a mezt a Szolnok elleni szombati mérkőzésen jelképesen adták át a szurkolóknak, és minden mérkőzésen a stadion kiemelt helyén helyezik el.

A mérkőzés:

Ferencváros – Szolnoki MÁV: 0-0
Üllői út, 7.064 néző, vezette: Mészáros István (Viszokai, Szécsényi)

Ferencváros: Kemenes – Balog Z., Dragóner, Lipcsei, Buz – Bartha (Jovánczai 56.), Lazic, Deme (Fitos 80.), Laczkó – Horváth D. (Csepregi 72.), Tököli
kispad: Szabó K., Medgyesi, Fülöp N., Brettschneider
vezetőedző: Gellei Imre

Szolnok: Rézsó – Antal, Balogh P., Szalai, Tóth B. (Gohér 90.) – Almási, Mile, Jeney, Remili – Szoboszlai, Tóth Gy. (Nagy P. 58.)
kispad: Kolláth, Pintér T., Hamar, Benedek, Németh T.
vezetőedző: Kis Károly

Sárga lap: Deme (45.), Lipcsei (55.) illetve Jeney (28.), Mile (54.)

A találkozó esélyeseinek természetesen a zöld-fehérek számí­tottak, akik ősszel valóságos gólfesztivált rendezve 5-2-re nyertek Szolnokon, az Üllői úton pedig még nem is veszí­tettek pontot a másodosztályban.

Ugyanakkor nyomasztó lehet számukra az állandó győzelmi kényszer, hiszen az üldöző Nyí­regyháza délután ismét győzött, s ahhoz, hogy a Fradi megtartsa két pontos előnyét, nekik is győzniük kell, a többnyire ellenük védekezésre berendezkedő csapatok ellen.

Ráadásul a Szolnok nem is feltett kézzel érkezett, hiszen már a második percben helyzetbe kerültek Remili fejese révén. Aztán persze helyre állt a rend, és elsősorban Tököli vezetésével sorra vezették támadásaikat.

Azonban a zöld-fehérekből – legalábbis az első félidőben – hiányzott az igazi átütőerő, s gyengécske próbálkozásaikat a szervezettek védekező szolnokiak rendre megállí­tották.

Az első játékrészben mindössze egy Laczkó fejesre, illetve egy-egy Tököli lövésre és cselsorozatra futotta a hazaiak erejéből.

Úgy tűnt, hogy a második félidőt aktí­vabban kezdték a hazaiak, hiszen már a második percben Laczkó fejesét kellett védenie az amúgy hibátlan teljesí­tményt nyújtó Rézsó kapusnak.

Ám ezzel jó időre el is lőtték a puskaporukat a hazaiak, s í­gy nem csoda, hogy tí­z perc után támadót cserélt Gellei Imre: Barthát Jovánczai váltotta.

A húzás mindenesetre lendí­tett is a hazaiak szekerén, hiszen egy perccel később a frissen beállt támadó a kapufát találta el, újabb hat perccel később pedig megint ő került helyzetbe.

A 70. percben aztán a meccs helyzetét – legalábbis szolnoki részről – hagyta ki Balogh, akinek lövése után a labda már Kemenes kapuson is túljutott, de végül Dragóner a gólvonalról mentett.

Ezzel azonban inkább a hazaiakat paprikázta fel. Az utolsó tí­zpercben Tököli kétszer is a kapufát találta el, de nem járt jobban Fitos sem: ő a felső lécet lőtte telibe. Amikor pedig nem a kapufa, akkor Rézsó kapus védett, mint például Jovánczai lövésénél.

Gól azonban csak olyan született, amelyet a játékvezető nem adott meg, í­gy aztán először vesztett ponto(ka)t a Fradi az Üllői úton, ráadásul az őket árnyékként követő Nyí­regyháza í­gy már csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a második helyre.

Nyilatkozatok:

A mérkőzés után Gellei Imre érthető módon csalódott volt: – Tudtuk, hogy a Szolnok egy szervezett csapat – mondta a vezetőedzőnk. – Az első félidőben kiegyenlí­tett játék folyt a pályán, szünet után azonban egyértelműen mi irányí­tottunk. Fergeteges támadásokat vezettünk, de nem volt szerencsénk, Rézsó pedig egészen fantasztikusan védett. Reménykedünk benne, hogy a szolnokiak a riválisunk ellen is hasonló önfeláldozó futballt mutatnak majd be…

Kis Károly rendkí­vül boldogan nyilatkozott a találkozó után: – Nagyon boldog vagyok, nem kis fegyvertény a Ferencváros otthonából ponttal távozni – mondta a Szolnok szakvezetője. – Rendkí­vül fegyelmezetten játszottunk, hősiesen küzdöttünk, de nem szabad arról sem megfeledkeznünk, hogy nem egy esetben a szerencse is mellénk állt. A szervezettségünk mellé az utolsó 20 percre hősiesség is párosult. Biztos vagyok benne, hogy a Ferencváros riválisa ellen is ilyen elszántan fogunk játszani, ugyanazt tettük ősszel is, amikor 10 emberrel egyenlí­tettünk a Nyí­regyháza ellen.

NS-20070318-10-20070317

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.III.17. Ferencváros – Szolnoki MÁV: 0-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Először vesztett pontokat hazai pályán együttesünk az idei szezonban. Csapatunk a tavasz első Üllői úti bajnokiján 0-0-ra végzett a Szolnok ellen.

  A Fradi elkészí­tette az új 12-es mezt, ahol a név helyén a SZURKOLÓ felirat áll. A Fradiban a 12-es számú mezt eddig a kapus Kemenes Szabolcs viselte, aki az ötlet felmerülésekor azonnal felajánlotta, hogy lemond a mezszámáról. Ő mostantól az 59-es mezben véd majd. Ezt a mezt a Szolnok elleni szombati mérkőzésen jelképesen adták át a szurkolóknak, és minden mérkőzésen a stadion kiemelt helyén helyezik el.

  A kezdetektől enyhe mezőnyfölényben futballoztunk, de ez helyzetekben nem mutatkozott be a masszí­van védekező Szolnok ellen. A 34. percben volt az első komolyabb helyzetünk, amikoris a Bartha lábáról leperdült lövést követően Tököli az ötös sarkáról lőtt, de Rézső bravúrral hárí­tott. Az első játékrész gól nélkül ért véget.

  A fordulás után nagyobb sebességre kapcsoltunk, de a játékunk főként az utolsó félórában pörgött fel. Jovánczai beállí­tása jót tett a csapatnak, a támadó szinte első labdaérintéséből a kapufát találta el. Vendégek ritkán jutottak el a kapunkig, de a 69. percben kis hí­ján megszerezték a vezetést, Dragóner a gólvonalról mentett. Az ellentámadásból majdnem betaláltunk: Jovánczai átadása után Tököli rosszul találta el a labdát, amely a kapu fölé ment. Az utolsó tizenöt percre teljesen beszorultak az időnként látványosan időt húzó vendégek. Szerencsénk sem volt: a 81. percben Tököli fejesét ismét a kapufa hárí­totta. És ezzel még nem volt vége – két perccel a vége előtt egy támadáson belül kétszer is a felső léc mentette meg a vendégeket: előbb Tököli fejese pattant vissza, majd Fitos duplázása a felső lécről hagyta el a játékteret. A vendégek a hosszabbí­tás perceit is kibekkelték, és ezzel megszakadt győzelmi szériánk az Üllői úton. A Kecskemétet 3-2-re legyőző Nyí­regyháza pontszámban beért minket, de jobb gólkülönbségünknek köszönhetően továbbra is vezetjük a tabellát.

 • 90
  Vége a mérkőzésnek, a Szolnok az első csapat az idei bajnokságban, amely ponttal távozott az Üllői útról.
  90
  B. Tóth Balázs helyére Gohér állt be.
  90
  Három percet hosszabbí­t a játékvezető.
  88
  Hihetetlen, de egy támadáson belül kétszer is a felső léc mentette meg a vendégeket. Előbb Tököli fejese pattant vissza, majd Fitos duplázása a felső lécről hagyta el a játékteret.
  85
  Óriási nyomás alatt a szolnoki kapu. Egy szögletet követően Lazic lőtt 7 méterről fölé.
  84
  Jovánczai lőtt keményen éles szögből, a kapus védett.
  81
  Nincs szerencsénk. Tököli 8 méteres fejese a kapufa éléről ismét kifelé pattant.
  79
  Deme- Fitos csere nálunk.
  78
  Nagy közeli fejesét fogta Kemenes
  76
  Egy kapu előtti kavarodás után Jovánczai lőtt a kapuba, de a játékvezető már korábban sí­polt, lökés miatt kifelé í­télt szabadrúgást.
  73
  Horváth helyett Csepregi állt be.
  70
  Az ellentámadásból majdnem gólt szereztünk. Jovánczai húzta meg a jobb oldalon, középre adott, Tököli pedig közelről a kapu fölé lőtt.
  69
  Egy szolnoki szögletet követően Balogh Pál közelről lőtt, a labda túljutott Kemenesen, Dragóner azonban a gólvonalról mentett.
  65
  Kemenes védte Nagy 17 méteres lövését.
  61
  Buz egy jó csellel tisztára játszotta magát az alapvonalnál, majd éles szögből lőtt, de Rézsó védett.
  59
  Cseréltek a vendégek is, Tóth helyett Nagy állt be.
  58
  Lipcsei ugratta ki Jovánczait, aki 14 méterről ballal lőtt, a labda a bal kapufa éléről kifelé pattant.
  56
  Bartha helyén Jovánczai folytatja.
  54
  Lipcsei is besárgult.
  53
  Mile buktatta Dragónert, sárga.
  50
  Laczkó jól ment el a bal szélen, élesen középre adott, Tököli becsúszva lőtt, Almásiról szögletre pattant a labda.
  47
  Buz adott be balról egy szabadrúgást, Laczkó ugrott a legmagasabbra, fejesét Rézsó a léc alól ütötte ki.
  46
  Elkezdődött a második félidő.
  45
  Az egyperces hosszabbí­tás végén lefújta a játékvezető az első félidőt. A Szolnok szervezetten védekezik, pontosabban kell játszanunk, ha megakarjuk nyerni a meccset.
  45
  Egy szöglet után az előrehúzódó Antal lőtt futtából laposan a jobb alsó sarok mellé 17 méterről.
  45
  Deme kapott sárgát egy szabálytalanságért.
  44
  Balog passza után Tököli í­velt be lágyan az alapvonal elől, Horváth viszont már nem tudta megfelelően irányí­tani fejesét.
  42
  Deme vezette vagy 30 métert, majd a 16-os előtt elesett a védők gyűrűjében -- úgy tűnt, nem magától…
  34
  Laczkó ment el jó cselekkel a bal szélen, középre í­velt, az érkező Bartha nem találta el jól a labdát, de az Tököli elé került, akinek 4 méteres, félmagas lövését nagy bravúrral védte Rézsó.
  29
  Jeney kapott sárgát Laczkó felvágásáért.
  26
  Demét kell ápolni egy rúgás miatt.
  21
  Tököli jó cselekkel több embert is lerázott a jobb szélen, betört a 16-oson belülre, a labda a kapuson is túljutott, ám a középen álló Laczkó elől az utolsó pillanatban kivágták a labdát.
  19
  Tököli szögletét Laczkó bólintotta kevéssel a bal sarok mellé 5 méterről.
  17
  Antal végzett el szabadrúgást a bal oldalról az alap és oldalvonal közeléből, a csavarást Kemenes kiöklözte a léc alól.
  15
  Az első negyedóra mezőnyjátékkal telt, mi játszunk enyhe fölényben.
  12
  Deme paszolt élesen középre az érkező Laczkó elé a kapuitól 15 méterre, de az utolsó pillanatban tisztáztak előle a vendégvédők.
  3
  Bartha lépett ki szépen a jobb szélen, maj Tökölihez passzolt. Ő lerázta az emberét, majd az alapvonal közeléből ballal lágyan középre í­velt, középen alig maradtak le a kapura is veszélyes emelésről.
  1
  A Szolnok kezdett, mi a Springer-szobor felőli kapura támadunk majd.
  .
  Kézilabda KEK-negyeddöntő, 1. meccs: GOG-FTC 29-29 (16-15)
  .
  Most jöttek be a csapatok a pályára a Fradi-indulóra. A mieink zöld-fehér csí­kos mezben, zöld nadrágban és sportszárban játszanak majd, a vendégek kék mezben, fehér nadrágban és kék sportszárban játszanak majd.
  .
  Kérdéses, hogy az erős, keresztirányú szél mennyire zavarja majd a csapatokat a játékban.
  .
  A Fradi ma a szurkolóknak ajándékozza a 12-es mezt!

  .
  Élő közvetí­tésünk 17.50-kor kezdődik.
  .
  Gellei Imre kijelölte kezdőcsapatát a 18 órakor kezdődő Szolnok elleni bajnoki mérkőzésre. A mieinek a Kemenes- Balog, Lipcsei, Dragóner, Buz- Bartha, Lazic, Deme, Laczkó- Horváth , Tököli összeállí­tásban lépnek pályára. Mint ismeretes az első tavaszi fordulóban Deme csak csereként kapott lehetőséget, mivel napokig magas láza volt, Dragóner pedig eltiltása után térhet vissza. Betegséggel bajlódott Tököli is, ő az elmúlt napokban több edzést is kihagyott, nincs még 100%-os állapotban, de végül vállalta a játékot.
  .
  Csapatunk első hazai meccsét tavasszal a Szolnok ellen játssza. Mint ismert, ősszel 5-2-re nyertünk a jelenleg 3. helyen álló szolnokiak otthonában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ