2007.III.10. Jászapáti – Ferencváros: 0-2

Nem játszott jól, mégis három pontot szerzett Gellei Imre csapata

Kétgólos győzelmet aratott a Ferencváros csapata a másodosztályú labdarúgó bajnokság 16., első tavaszi fordulójában. A Keleti csoport listavezetője a Jászapátit győzte le Tököli Attila és Horváth Dávid góljaival 2-0-ra. A játékvezető egy szabályos gólt nem adott meg a hazaiaknak.


Jászapáti – Ferencváros: 0-2 (0-0)
Jászapáti, 4.500 néző, vezette: Oláh Gábor (Medovarszki, Rischák)

Jászapáti: Tajti J. – Pázsit, Horváth R., Kiskapusi, Mosonyi – Kerékgyártó, Herczku (Kósa 60.), Somodi, Varga Z. (Ví­gh 60.) – Kotula, Horváth P.
kispad: Tajti N., Kóczián, Debreceni, Nagy L., Kaszás N.
vezetőedző: Szabó András

Ferencváros: Kemenes – Ferencz, Lipcsei, Balog Z., Buz (Deme 57.) – Horváth D., Lazic, Csepregi (Fitos 73.), Laczkó – Bartha (Brettschneider 85.), Tököli
kispad: Szabó K., Nagy S., Fülöp N., Zsivoczky
vezetőedző: Gellei Imre

Gól: Tököli (55.), Horváth D. (90+3.)
Sárga lap: Kerékgyártó (6.), Kiskapusi (19.), Herczku (60.), Horváth P. (64.), Kósa (81.) illetve Balog Z. (27.), Ferencz (75., 81.), Brettschneider (89.), Deme (90+2.)
Kiállí­tva: Ferencz (81.)

Már a mérkőzés elején magához vette a kezdeményezést a Ferencváros, ám a meddő mezőnyfölény ellenére igazi nagy gólhelyzetet nem tudott kialakí­tani.

A Jászapáti rövid passzokkal próbálta kihozni saját térfeléről a labdát, de a jól szűrő ferencvárosi középpálya a legtöbb esetben ezt megakadályozta.

Az első emlí­tésre méltó esemény a 10. percben történt, ekkor Lipcsei veszélyeztetett. Az ismét a védelem tengelyében helyet kapó ferencvárosi játékos 17 méteres szabadrúgása alig fél méterrel szállt a keresztléc fölé.

A félidő derekához érve még inkább erősödött a vendégcsapat fölénye, a Jászapáti védekezése azonban továbbra is zárt utat jelentett a kapu felé Tököliék számára.

Miután nem sikerült a kapu közelébe kerülni Lazics távolról próbálkozott a 29. percben. A légiós lövése a kissé ügyetlenkedő Tajti mellet azonban csak a kapufán csattant.

Öt perccel később a Jászapáti szabályosnak tűnő góllal megszerezhette volna a vezetést, de Kotula közeli fejesét les cí­mén érvénytelení­tette Oláh Gábor. A játékvezető a visszajátszások alapján ezúttal téves í­téletet hozott.

A második félidő elején Lipcsei kitűnő helyzetfelismerésének, és egy kis szerencsének köszönhetően megszerezte a vezetést a Ferncváros! A csapatkapitány gyorsan elvégzett szabadrúgása után Csepregi beadása Tököli Attila elé került, aki a hazai kapu közepébe bombázott. (0-1)

A folytatásban a Jászapáti mindent megtett az egyenlí­tésért, de a ferencvárosi játékosok kézben tartották a mérkőzés irányí­tását, nem sok levegőt hagyva ellenfelüknek.

Négy perccel a vége előtt mégis egyenlí­thetett volna a Jászapáti. Kerékgyártó a mérkőzés legnagyobb helyzetét puskázta el, miután öt méterről, senkitől sem zavartatva fejelt a kapu mellé.

A rendes játékidő hosszabbí­tásában végleg megpecsételődött a teljesen kitámadó hazaiak sorsa. Tököli miután megharcolt egy előreí­velt labdáért, remekül tálalt az érkező Horváth Dávidhoz, aki pontos lövésével eldöntötte a három pont sorsát. Ez volt a fiatal játékos első találata tétmérkőzésen. (0-2)

A Ferencváros továbbra is veretlenül vezeti a másodosztály Keleti csoportját, mí­g a Jászapáti a kiesés elől menekül.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre szerint az döntött, hogy csapatunk a második félidőben többet kockáztatott. – Nagyon fontos győzelmet arattunk, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen szájí­zzel vág neki egy csapat a szezonnak – mondta vezetőedzőnk. – Nehéz talajon játszottunk egy kemény ellenféllel szemben. Az első félidőben is mi irányí­tottunk, de az első 45 perc valamelyest kiegyenlí­tettebb volt. Fordulás után többet kockáztattunk, és ennek meglett az eredménye. Lipcsei többet lépett fel a támadásokhoz, de a szélső védőink is jól kapcsolódtak be a játékba. Szünetben ezt kértem a játékosoktól, illetve azt, hogy lehetőleg lefelé lőjenek Tajtinak, örülök, hogy Tököli gyorsan megfogadta ezt…

Szabó András (a Jászapáti edzője): – Véleményem szerint másképp alakulhatott volna a meccs, ha a játékvezető megadja szabályos gólunkat. Ez egy másfajta játékra késztette volna a Ferencvárost, nekünk ez jobban feküdhetett volna. Amit elterveztünk, nagyjából megvalósult, a támadójátékot illetően van hiányérzetem. Az utolsó öt perc kivételével – amikor már kockáztattunk – nagyjából partiban voltunk a Fradival. A csapatom mindent kiadott magából, remélem, a következő tizennégy meccsen is í­gy lesz.

Tököli Attila: – Két ellenfelünk is volt a meccsen. Egyik a hazai csapat, a másik pedig a pálya talaja. Mindkettő alaposan megnehezí­tette a dolgunkat. A Jászapáti masszí­van, jól védekezett, de erre lehetett számí­tani. Az első gólig volt igazán nehéz dolgunk. Utána jobban kinyí­ltak a hazaiak, a hajrában már több lehetőségünk is volt, és í­gy be tudtuk biztosí­tani a győzelmünket. Köszönöm a szurkolóknak, hogy végig a csapat mellett álltak.

NS-20070311-11-20070310

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.III.10. Jászapáti – Ferencváros: 0-2 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Kétgólos győzelemmel kezdtük a tavaszi idényt. Együttesünk gólnélküli félidő után Tököli és Horváth góljával 2-0-ra nyert Jászapátin, és ezzel továbbra is veretlenül vezeti a tabellát.

    Az első negyedóra mezőnyjátékkal telt, a játékosok dolgát nem könnyí­tette meg a pálya nem éppen ideális talaja. A 20. percben Lipcsei lövését védte Tajti, majd tí­z perccel később Lazic pattogós lövése csattant a kapufán. A 36. percben betalált a Jászapáti egy szögletvariáció után, a játékvezető les miatt érvénytelení­tette a találatot – talán tévesen. Gólnélküli állással fordultak a csapatok, de az 53. percben megszereztük a vezetést: egy kipattanó labdát Tököli bombázott a kapuba 10 méterről (0-1).

    Magabiztosan őriztük előnyünket a folytatásban, az utolsó tí­z percre azonban tí­zen maradtunk Ferencz kiállí­tása után. Nem sokkal később Kerékgyártó nagy helyzetben mellé fejelt, ezután viszont nekünk voltak helyzeteink. Brettschneider lehetősége még kimaradt, a 93. percben azonban Horváth már nem hibázott: Tököli passzát értékesí­tette a támadó, és ezzel kialakult a 2-0-s végeredmény. Győzelmünkkel továbbra is kétpontos előnnyel vezetjük a tabellát a Nyí­regyháza előtt.

  • 93
    Tököli szerzett harcosan labdát, majd önzetlenül visszapasszolta azt Horváthnak, aki 15 méterről szépen lőtt a jobb sarokba. Ezzel 2-0-ra megnyertük a meccset.
    92
    Deme is besárgult.
    91
    Megkezdődött a három perces hosszabbí­tás.
    90
    Tököli ugratta ki remekül Brettschneidert, aki megpróbálta átemelni a labdát a kapus felett, de Tajti védett. Deme szerezte meg a labdát, majd ő is megpróbálta 16 méterről átemelni a labdát Tajti felett, de a kapus biztosan védett.
    89
    Brettschneider is besárgult.
    87
    Bartha helyett Brettschneider a pályán.
    86
    Kerékgyártó 5 méterről nagy helyzetben mellé fejelt.
    82
    Kósa rántotta le Lipcseit, újabb sárga.
    80
    Ferencz megkapta második sárgáját egy belépő után, ezért a játékvezető kiállí­totta.
    75
    Ferencz visszahúzta ellenfelét, ezért sárgát kapott.
    74
    Csepregi helyett Fitos folytatja.
    67
    Bartha szép csellel ment el a jobb szélen, majd középre passzolt, a felpattanó labdáról centikkel késett le Tököli.
    61
    Ví­gh és Kósa a pályán Varga és Herczku helyett.
    60
    Herczku kapott sárgát.
    57
    Buz helyett Deme a pályán, mostantól Laczkó a balhátvéd.
    53
    Megvan a vezetés. Csepregi beadása után a védők kifejelték a labdát, amelyet Tököli vett át a kaputól 10 méterre, és a hálóba bombázott (0-1).
    52
    Lipcsei beadása után Horváth fejelt magasan a kapu fölé.
    46
    Megkezdődött a második játékrész.
    45
    Vége az első félidőnek.
    36
    Betalált a Jászapáti egy szögletvariáció után, a játékvezető les miatt érvénytelení­tette a találatot.
    32
    Laczkó belőtt labdájára Bartha érkezett, lőtt is, a védőn felpörgő labda gondot okozott Tajtinak.
    29
    Lazic 25 méteres lövése a kapufa tövéről pattant ki.
    26
    Balog kapott sárgát egy rossz becsúszás után.
    25
    Varga lőtt kapásból a kapu mellé.
    20
    Lipcsei szabadrúgását ütötte ki a léc alól Tajti.
    19
    Kiskapusi kapott sárgát kezezésért.
    15
    Az első negyedórában enyhe mezőnyfölényben játszottunk.
    12
    Nem csak a felázott talaj nehezí­ti a játékot, hanem a gyep is. Elég sok “kiálló” fűcsomó van a pályán, amin gyakran szokatlanul pattan meg a labda.
    10
    Csepregit buktatták a kaputól 17 méterre, a szabadrúgást Lipcsei csavarta kevéssel a jobb felső sarok fölé.
    6
    Kerékgyártó kapott sárgát a Buz elleni szabálytalanságért.
    2
    A hazaiaké az első lövés, Kotula lőtt méterekkel a kapu mellé 15 méterről.
    1
    Mi kezdtük meg a meccset.
    .
    Először lesz ma kezdő tétmeccsen a Ferencvárosban Horváth Dávid, valamint a télen igazolt Jeremias Buz. A védelem közepén a várkozásoknak megfelelően Lipcsei játszik majd az eltiltott Dragóner helyén, helyét a középpályán Csepregi foglalja el. Gellei Imre várható kezdőcsapata a következő: Kemenes -- Ferencz, Lipcsei, Balog, Buz -- Bartha, Lazic, Csepregi, Laczkó -- Horváth, Tököli.
    .
    Lassan megtelnek a lelátók. A pálya talaja nem tökéletes, hiszen a találkozó előtt két órán át esett az eső.
    .
    Csapatunk az idei szezonban hat idegenbeli meccsén két győzelmet aratott négy döntetlen ellen.
    .
    Köszöntjük szurkolóinkat! Csapatunk 15 órakor a Jászapáti otthonában kezdi meg a tavaszi idényt. Élő közvetí­tésünk 14.45-kor kezdődik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ