2007.III.31. Ferencváros – Vecsés: 1-0

Sovány Fradi-győzelem az emberhátrányban játszó Vecsés ellen

A Keleti csoportban listavezető Ferencváros a nyolcadik helyen álló Vecsést fogadta az Üllői úton, s bizony a zöld-fehérek csak nehezen bí­rtak a vendéggárdával, amely Csillag kiállí­tása miatt a 44. perctől emberhátrányban játszott. Végül Lipcsei okos gólja döntötte el a három pont sorsát.


Ferencváros – Vecsés: 1-0 (0-0)
Üllői út, 5.000 néző, vezette: Fábián Mihály (dr. Szabó P., Huszár)

Ferencváros: Kemenes – Bognár, Dragóner, Ferencz, Deme – Fitos (Bartha 67.), Lipcsei, Lazic (Brettschneider 60.), Laczkó – Tököli, Jovánczai (Horváth D. 78.)
kispad: Szabó K., Nagy S., Fülöp N., Zsivoczky
vezetőedző: Gellei Imre

Vecsés: Bogdán – Máj (Molnár Z. 76.) Hungler, Csirinyi, Mihályi (Molnár I. 73.) – Folmer, Szabó L. (Mészáros I. 73.), Csillag, Menyhárt – Czipper, Faragó
kispad: Oláh, Pisont, Králik, Dévai
játékos-edző: Pisont István

Gól: Lipcsei (64.)
Sárga lap: Dragóner (9.), Jovánczai (18.), Laczkó (32.), Brettschneider (66.), Lipcsei (73.), Horváth D. (88.) illetve Csillag (16., 44.), Csirinyi (69.)
Kiállí­tva: Csillag (44.)

A két csapat őszi találkozóját a zöld-fehérek 3-0-ra nyerték a Puskás Ferenc-stadionban, s a meccs már csak azért is hazai sikert í­gér, mert a zöld-fehéreknek égető szükségük van minden pontra, hiszen az üldöző Nyí­regyháza csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a második helyre.

Persze az utóbbi időben azért a Fradinak sem megy már olyan jól hazai pályán, hiszen a Szolnok ellen sem tudtak gólt szerezni, a Magyar Kupában pedig kikaptak a Vasastól. Persze a Vecsés az nem a Szolnok és nem a Vasas.

20070331-vecses-tokoliMindenesetre vehemensebben kezdett a Fradi, s már az ötödik helyzetben vezethettek volna, ám Mihályi önfeláldozóan belevetődött Fitos lövésébe. Az első negyedóra végén ugyanő ismételt, de ekkor meg Bogdán kapus védett nagyot.

A vendégek szervezetten védekeztek, amelyet a zöld-fehérek nem igazán tudtak feltörni. Helyzetek helyett inkább a durvaságok domináltak a találkozón, amelynek következtében Dragóner, Jovánczai és Laczkó is sárga lapot kapott.

A túloldalon Csillag érdemelte ki ugyanezt, ám a 44. percben már a másodikat is megkapta, í­gy létszám hátrányba kerültek a vendégek a teljes második félidőre.

Mi, ha nem ez hozhat fordulatot a Fradi támadójátékában, amely valljuk meg, hagyott némi kí­vánni valót maga után.

Jóval aktí­vabban is kezdte a második félidőt a Fradi (persze nem volt nehéz), s elsősorban Tököli révén futószalagon gyártották a lehetőségeket, ám sem Lipcsei, sem pedig Laczkó lövése nem volt pontos, Tököli lövésénél pedig Bogdán kapus védett.

Aztán kissé csendesedni kezdtek a zöld-fehér rohamok, amikor Lipcsei 18 méterről okosan csavart a vecsési kapu bal alsó sarkába, s szerezte meg a vezetést a Fradi számára.

Aki azt gondolta, hogy a vezetés megszerzése után tovább rohamoz a Fradi, az tévedett. Ugyan Deme és Laczkó próbálkozott távolról, de előbbinél a kapus véfett, utóbbi pedig nem találta el a kaput.

A gól után megint a sárga lap kapott meghatározó szerepet, amit a Fradinál Brettschneidernek és Lipcseinek, és Horváth Dávidnak a túloldalon Csirinyinek mutattak fel. Végül kilenc sárga és egy piros lap volt Fábián játékvezető mérlege.

Az utolsó percben még Bartha lövését kellett hárí­tania Bogdánnak, aztán vége.

A három ponton kí­vül nem sok mindennek örülhettek a zöld-fehérek ezen a meccsen.

Nyilatkozatok:

A mérkőzés után Gellei Imre a következőképpen értékelte a látottakat: – Roppant értékesnek í­télem a mostani győzelmünket, hiszen ellenfelünk nagyon nagy becsvággyal és odaadással játszott – mondta a vezetőedzőnk. – Ellenünk minden csapat kettőzött erővel küzd, ezt éreztem a Vecsésen is. Azt mindenképp el kell mondanom, hogy a négy tavaszi ellenfelünk közül Pisont István csapata nyújtotta legjobb teljesí­tményt ellenünk. A folytatásban is óriási elszántságra és összefogásra lesz szükség, hiszen egyre kiélezettebb a harc a feljutásért.

Pisont István a vereség ellenér nem volt túlzottan letörve: – Gratuláltam a csapatomnak, hiszen 10 emberrel is hősiesen küzdöttek a srácok – mondta a vendégek szakvezetője. – Az első félórában egy kicsit megilletődötten játszottunk, támadást sem nagyon vezettünk, de ezt követően belerázódtunk. A vereség ellenére nem okoztunk csalódást, hiszen ellenfelünknek igen csak meg kellett dolgoznia a győzelemért. Magamat már nem akartam becserélni, hiszen sok meccset játszottam a Fradi-pályán, a fiataloknak is szükségük van arra, hogy szokják az Üllői út hangulatát, hiszen nem minden héten adatik meg nekik, hogy ilyen környezetben lépjenek pályára.

Tököli Attila: – Azt hiszem aki látta a meccset az megérti, hogy miért nem voltam boldog. Persze nyertünk, és ez jó, ráadásul a Nyí­regyháza bukott két pontot . Én is boldog lennék, ha az újságban olvasnám mindezt, de átélni nem volt ilyen vidám. Pontosan tudom, és aki látta az is tudja, hogy mindez történhetett volna fordí­tva is, azaz bukhattunk volna mi két pontot. Sajnos nem vagyunk jók, minden meccsen szenvedünk, és úgy érzem egyre nehezebb a helyzetünk. Hiába vezetünk most két ponttal, ez a teljesí­tmény nem lesz elég. Egy kicsit az az érzésem, hogy a klub háza táján túl kevesen csinálnak presztí­zskérdést abból, hogy megnyerjük az NB II-t, és sokan gondolják azt, hogy ez automatizmus. Akik í­gy gondolkoznak, azok keservesen csalódni fognak, ha nem változnak a dolgok gyökeresen, és gyorsan. Nagyjából ilyen gondolatokról beszélgettünk Gellei Imrével is, akivel szinte mindenben egyetértettünk. Imre bá’ próbált nyugtatgatni, de nem volt könnyű dolga. Lipcsei Petivel már többször beszélgettünk erről, tudom, hogy ő is hasonlóan gondolkozik. Alapvetően egyébként is kritikus ember vagyok, aki ritkán boldog felhőtlenül, de most nagyon messze vagyok attól, hogy jókedvű és önbizalommal teli legyek. Mindenki részéről sokkal több kellene, különben baj lesz. Mondjuk egy, a Fáy utcában elért bravúr pont olyasvalami lenne, ami kirángathatná a csapatot a gödörből, úgyhogy azon leszünk, hogy ez megtörténjen.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.III.31. Ferencváros – Vecsés: 1-0 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Egygólos győzelmet arattunk a Vecsés ellen az Üllői úton. A győztes gólt Lipcsei Péter szerezte a 63. percben.

    Aktí­vabban kezdtünk, a 4. percben Fitos máris vezetést szerezhetett volna, de a helyzet kimaradt. Ezután is mezőnyfölényben játszottunk, de komolyabb helyzetekig nem jutottunk. A félidő közepén magára talált a Vecsés, bátrabban futballozott, de a kapura igazán nem jelentettek veszélyt a vendégek. Az első játékrész utolsó perceiben Csillag megkapta második sárgáját, és ezzel tí­z főre fogyatkozott ellenfelünk.

    Fordulás után nagyobb sebességre kapcsoltunk, a Vecsés teljesen beszorult, de sehogy sem sikerült bevenni a kapujukat. Hol célt tévesztettünk, hol Bogdán volt magabiztos. Bő egy órányi játék után aztán Lipcsei egy 18 méteres, helyezett lövéssel eldöntötte a mérkőzést. A folytatásban is mi irányí­tottunk, Tököli duplázhatta volna meg előnyünket, de 13 méteres csavarása után a kapufáról jött ki a labda. A hajrában még Bartha lőtt veszélyesen távolról, de az eredmény már nem változott, 1-0-ra nyertünk.

  • 90
    Horváth Dávid lövését védte a kapus, majd Fábián lefújta a mérkőzést.
    89
    Bartha kemény, 18 méteres lövését szögletre ütötte Bogdán.
    88
    Horváth is sárgát kapott.
    87
    Tököli lépett ki egy jó labdával, majd kissé kisodródva lőtt, balszerencséjére a jobb kapufát találta el.
    84
    Tököli tette le a labdát Barthának, aki 12 méterről, éles szögből alig lőtt mellé.
    77
    Jovánczai helyére Horváth állt be.
    75
    Cserélnek a vendégek: Máj helyett Molnár I. foyltatja.
    73
    Lipcsei is besárgult.
    68
    Fitos- Bartha csere.
    65
    Brettschneider kapott sárgát.
    63
    Vezetünk! Lipcsei átvette a labdát a tizenhatoson belül, amd 15 méterről a bal alsóba csavart. 1-0
    61
    Mindkét csapat cserélt: a vecsésieknél Folmer helyére Molnár állt be, mí­g nálunk Lazicot Brettschneider váltotta.
    60
    Deme szépen hozta fel a labdát, majd Lipcsei elé passzolt, aki Fitoshoz továbbí­tott, fiatal középpályásunk 16 méterről a kapu fölé lőtt.
    55
    Tököli vitte be a labdát a tizenhatoson belülre, majd sarokkal visszatette a labdát Lazicnak, aki középre adott, Máj azonban tisztázott.
    51
    Egy védelmi hiba után Fitos adott élesen középre, a labda azonban elment Lipcsei és Tököli előtt is.
    47
    Lipcsei 22 méteres lövés szállt fölé.
    46
    Elkezdődött a második félidő.
    45
    Vége az első félidőnek, fordulás után többre lesz szükség a győzelemhez.
    43
    Csillag megkapta második sárgáját, 10 emberre fogyatkozott a Vecsés.
    31
    Laczkó és Czipper rángatta egymást, utóbbi elesett, előbbi sárgát kapott. A 18 méteres szabadrúgást a sorfalba lőtték a vendégek.
    28
    A Vecsés egyre bátrabban futballozik az utóbbi percekben.
    23
    Bognár húzott befelé, majd bellel lágyan középre emelt, Tököli alászaladt a labdának.
    18
    Jovánczai szabálytalankodott, ő is lapot kapott.
    15
    Csillag is besárgult.
    12
    Fitos jó cselek után befelé tört, majd 16 méterről ballal lőtt, Bogdán szépen védte a léc alá tartó lövést.
    8
    Dragóner lépett oda keményen Menyhártnak a félpályánál, ezért sárgát kapott.
    4
    Óriási helyzet maradt ki. A védők közül kilépő Tököli középre passzolt Fitos elé, aki lőtt is a védők szorí­tásában, de a labda elgurult a kapu előtt.
    1
    Mi kezdtünk, ezúttal a Nagyvárad tér felöli kapura támadunk.
    .
    Most jöttek ki a csapatok a Fradi-indulóra, mi a Makó elleni meccshez hasonlóan újra tiszta fehérben játszunk.
    .
    A csapatok most fejezték be a melegí­tést.
    .
    Nincs változás Gellei Imre előzetesen megadott kezdőcsapatához képest. A mieink a következőképpen állnak fel a Vecsés ellen: Kemenes -- Bognár, Ferencz, Dragóner, Laczkó -- Fitos, Lazic, Lipcsei, Deme -- Tököli, Jovánczai.
    A kispadon Szabó, Horváth, Fülöp, Nagy S., Bartha, Brettschneider és Zsivoczky ül majd.
    Balog Zoltán és Jeremias Buz sérült, mí­g Csepregi Richard beteg.
    .
    Fantasztikus előfizetői akció indult a 100%Fradiban! A részletekért kattints!

    .
    Töltsd le a zöld-fehér keresztcsí­kos Fradi-mezt a mobilodra a saját neveddel!
    Küldd a 06-91-229-999-es számra az FRFRADI szót, majd utána szóközt kihagyva nevedet, majd szintén szóközt kihagyva az általad kiválasztott számot! (Pl. FRFRADI Dani 7).
    További Fradimobil tartalmak itt!

    .
    Csapatunk 18 órakor a Vecsést fogadja az Üllői úton. Élő közvetí­tésünk 17.45-kor kezdődik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ