2007.IV.4. MK, Vasas – Ferencváros: 2-3

Csapatunk a második félidőben mutatott parádés játékának köszönhetően 3-2-re nyert a Vasas otthonában, de 4-3-s összesí­téssel í­gy is az angyalföldiek jutottak tovább.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre szerint nagyon fontos, hogy a játékosok higgyenek a győzelemben.

– Úgy kell felfognunk a meccset, mintha egy rossz első félidőn lennénk túl. Van még ugyanannyi időnk, hogy javí­tsunk, ráadásul most a “szünetben” cserélhettünk is, rutinos játékosokat tudok pályára küldeni.

Mennyi esélyt ad a továbbjutásra?
– A legfontosabb az, hogy győzni tudjunk a Fáy utcában, persze az lenne az igazi, ha ez olyan arányú lenne, hogy továbbjutással is párosulna. Fontos, hogy mi rúgjuk az első gólt, mert ellenkező esetben nagyon nehéz helyzetbe kerülünk. Nagyon fontos lesz majd a rutin, éppen ezért az idősebbektől várom azt, hogy eldöntsék a meccset. A fiatalokon pedig olyan hozzáállást szeretnék látni, amely a győzelemhez kell. Sajnos úgy érzem, kicsit erősebb volt az utóbbi időben bennük az az érzés, hogy “jajj, csak ne kapjunk ki”, mint az, hogy “mindenáron meg akarom nyerni a meccset”. Ezt a görcsösséget száműzni kell, és akkor jobban meg merik majd csinálni azt, amit valójában tudnak. De ehhez szükség van az idősebb játékosok rutinjára is.

A kapuban meglepő váltásra szánta el magát.
– Szabó Kálmán egész évben jól dolgozott, a felkészülés alatt is, a hí­rverő meccseken pedig biztatóan védett. Az első meccsen nem jött össze a kapunk előtt a bravúr, talán most nagyobb szerencsénk lesz. Kálmán megkapja a lehetőséget, és ha él vele, és továbbjutunk, akkor valószí­nűleg a kupában újra ő véd majd. Mindez nem jelenti azt, hogy Kemenesben nem bí­zok, ő is élvezi a bizalmamat, és jelen állás szerint a bajnokikon újra ő áll majd a kapuban.

A mérkőzés:

Vasas – Ferencváros: 2-3 (2-0)
Illovszky stadion, 5.000 néző, vezette: Arany Tamás (Kelemen, Fehér)

Vasas: Németh G. – Pandur, Kovács G., Kiss K., Kincses – Németh N., Piller (Odrobéna 71.), Lázok (Balog Zs. 58.), Fehér Z. (Bali 90+2.) – Pintér Z. – Kenesei K.
kispad: Borszéki, Ködöböcz, Skita, Majoros
vezetőedző: Mészöly Géza

Ferencváros: Szabó K. – Bognár (Fitos 66.), Dragóner, Ferencz, Balog Z. – Deme, Lazic, Lipcsei, Laczkó – Tököli, Jovánczai (Bartha 28.)
kispad: Kemenes, Horváth D., Fülöp N., Brettschneider, Csepregi
vezetőedző: Gellei Imre

Gól: Kenesei K. (16., 40.) illetve Lazic (56. – 11-esből), Dragóner (78.), Tököli (79.)
Sárga lap: Pintér Z. (37.), Németh G. (55.), Odrobéna (82.) illetve Dragóner (39.), Tököli (44.)

Az első negyedórában mi játszottunk jobban, a vezetést is megszerezhettük volna, a legnagyobb helyzet Tököli előtt adódott, aki 14 méterről lőtt kicsivel a kapu mellé. Egy perc elteltével aztán Kenesei fejesével a hazaiak jutottak előnyhöz. A folytatásban is a mi akaratunk érvényesült, több helyzetünk is volt, de ezek sajnos kimaradtak. A 39. percben aztán egy védelmi hibát követően Kenesei kettőre növelte csapata előnyét. Az első félidő hajrájában is szépí­thettünk volna, a legnagyobb lehetőség Lipcsei előtt adódott, de lövését Németh védte.

A második játékrészt nagy elánnal kezdtük, az 55. percben aztán Lazic büntetőjével szépí­tettünk. Ezt követően sokáig nem tudtunk betalálni, de aztán a hajrára újra felpörögtünk: a 78. percben Dragóner egyenelí­tett, majd egy perccel később Tököli már vezetéshez juttatta a csapatot. A negyedik, továbbjutást jelentő gólunkat azonban nem sikerült megszereznünk, pedig az utolsó tí­zpercben “egykapuztunk”.

A Vasas 4-3-s összesí­téssel jutott a legjobb négy közé.

Nyilatkozatok:

A mérkőzés után Gellei Imre érthető módon csalódottan nyilatkozott: – Az első félidőben is jól játszottunk, több helyzetünk is volt, de sajnos kimaradtak – mondta a szakvezetőnk. – A második játékrészben már eredményesebbek voltunk, bementek a helyzetek, de sajnos ez is kevésnek bizonyult. A játékosok végig koncentráltan, nagy odaadással játszottak, az utolsó pillanatig küzdöttek. Bebizonyí­tottuk, hogy első osztályú csapat vagyunk. Azt gondolom, a szerencsésebb csapat jutott tovább.

Mészöly Géza a vereség ellenére boldog volt: – Sok a fiatal játékos a csapatunkban, akik 2-0 után talán elhitték, hogy már továbbjutottunk, ez hiba volt. A Ferencvárost soha nem szabd leí­rni, könnyelműségeink megbosszulták magukat, ezért nagyon kiélezett lett a hajrá. Igazi kupamérkőzést játszottunk, több ilyen találkozóra lenne szükség, ahhoz, hogy a magyar labdarúgás felemelkedjen.

Először védett tétmeccsen a Ferencvárosban Szabó Kálmán. Kapusunk a két kapott gól ellenére remekül helytállt.

– Úgy érzem, nem ment rosszul a védés, a meccs után mindenkitől gratulációt kaptam. Utólag azt mondom, inkább védtem volna rosszul, ha a csapat emellett továbbjutott volna. Sajnos ez egy kupameccs volt, ami után szomorkodhattunk, hogy a győzelem ellenére is kiestünk. Ha ez egy bajnoki találkozó lett volna, akkor egy szenzációs győzelemnek örülhetnénk, í­gy viszont marad a keserűség. Teszem továbbra is a dolgomat, az pedig a szakvezetők dolga, hogy eldöntsék, mikor adnak nekem újra lehetőséget. Szeretném mindenkinek megköszönni a segí­tséget, amit az elmúlt napokban kaptam annak érdekében, hogy minden rendben menjen.

Első gólját szerezte csapatunkban a kupameccsen Bojan Lazic. A középpályás magabiztosan értékesí­tett egy büntetőt.

Sajnos ez nem vigasztal, nagyon csalódott vagyok a kiesés miatt. Gond nélkül elvállaltam a büntetőrúgást, mert biztos voltam benne, hogy belövöm. Remélem, nem ez volt az utolsó gólom a Fradiban, szeretnék akciógólt is szerezni. A meccs egyetlen pozití­vuma számomra, hogy fordí­tani tudtunk, és ez talán végre egy új időszak kezdete lesz. Az utóbbi időben játszottunk jól, játszottunk gyengébben, de az biztos, hogy a csapat olyan passzban volt, amikor az ellenfeleknek minden bejött, nekünk meg semmi. Ellenfeleink a semmiből is gólt lőttek, mi pedig a legnagyobb helyzeteket is kihagytuk. Remélem, ez a negatí­v széria ezzel lezárult, és a döntő pillanatokban újra mi leszünk majd a nyerők, mint ahogy az a kupameccs második félidejében volt. De a játékunknak is olyannak kell lennie Orosházán és máshol is, mint a második félidőben, mert az a játék az alap szerintem egy Ferencvárostól. Éppen ezért minden meccsen győzelmet várok a folytatásban is a csapattól, í­gy hétvégén is.

(A Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010111ejegyzéshez

  • 90
    Vége. Hiába nyertünk, sajnos kiestünk.
    85
    Tököli vezette kapura a labdát, de Németh jól jött ki és tisztázott. A szöglet után Lipcsei 18 méterről lőtt a kapu fölé.
    79
    Vezetüüünk!!!! Tököli erőszakosan tört be a tizenhatoson belülre, 11 méterről átemelte Némethen. 2-3.Már csak egy gól kell a továbbjutáshoz. Gyerünk fiúk! HAJRÁ FRADI!
    78
    Egyenlí­tettünk!! Lipcsei balról végzett el szabdrúgást, középen Dragóner ugrott a legmagasabbra, aki 4 méterről a kapuba fejelt. Már “csak” két gól kell. 2-2
    71
    Piller helyett Odrobéna állt be.
    67
    Lipcsei 21 méteres szabadrúgása a sorfalról szögletre pattant.
    65
    Bognár helyére Fitos állt be.
    60
    Kenesei 20 méteres lövését Szabó bravúrral védte.
    59
    Lázok helyén Balogh folytatja a Vasasnál.
    55
    Szépí­tettünk. Lipcsei kitűnő ütemben ugratta ki Tökölit, akinek a lábát Németh elhúzta. A megí­télt 11-est Lazic a bal felsőbe lőtte. 2-1
    54
    Tököli kapott jó labdát, egyedül törhetett volna kapura, de Arany az asszisztens intésére tévesen lesen állí­totta meg az akciót.
    50
    Egy szép támadás végén Bartha lőtt 9 méterről, egy hazai lábról szögletre pattant a labda.
    46
    Elkezdődött a második félidő. Egyik csapat sem cserélt.
    45
    Vége az első félidőnek.
    44
    Bartha esett el érdekes körülmények között a tizenhatoson belül, a játékvezető azonban nem sí­polt. Tököli elrúgta a labdát, sárgát kapott.
    42
    Lipcsei vezette kapura a labdát, 16 méterről leadott lövését azonban Németh védte.
    39
    Keneseire senki nem figyelt, 14 méterről a bal sarokba lőtt. 2-0
    39
    Kiss szerelte szabálytalanul Dragónert, sárga.
    37
    Pintér újabb ámokfutása: brutálisan rácsúszott Demére, csak sárgát kapott.
    35
    Az ellenfél tizenhatosán belül Pintér hátulról rácsúszott Barthára, a 11-es azonban elmaradt.
    33
    Lázok nagy helyzetben lépett ki, de mielőtt lőtt volna, Ferencz kitűnő ütemben szerelte.
    29
    Tököli lőtt nagyon éles szögből, Németh védett.
    28
    A lábára rúgást kapó Jovánczai helyére Bartha állt be.
    26
    Kenesei egy jó kiugratás után szabadon vezethette a labdát a kapunkra, de Szabó ismét jól jött ki, és tisztázott.
    23
    Deme három jó csel után Lazic elé gurí­tott, szerb középpályásunk lövését azonban blokkolták a védők.
    21
    Ismét nagy helyzetet hagytunk ki. Tököli jobbról középre adott, Laczkó pedig 6 méterről bevetődve nem találta el tökéletesen a labdát.
    20
    Lipcsei szöglete után Laczkó alig fejelt a kapu fölé.
    16
    Sajnos vezet a Vasas. Piller baloldali beadása után Kenesei 11 méterről fejelt a kapunkba, Szabó még beleért, de hárí­tani mér nem tudott. Hosszabbí­tás már biztosan nem lesz, a továbbjutásunkhoz 3 gólt kell szereznünk.
    16
    A mérkőzés legnagyobb helyzete: Laczkó, Jovánczai, Tököli összjáték után utóbbi vezethette a labdát a kapusra, de a kapu mellé emelt.
    13
    Piller és Bognár küzdött a labdáért a tizenhatosunkon belül, védőnk volt előnyösebb helyzetben, de mégis a Vasas középpályása jött ki győztesen a párharcból, Szabó pedig parádésan a kapuból, és tisztázott.
    10
    Kincses lerántotta Laczkót, a 24 méteres szabadrúgást Lipcsei lőtte fölé.
    7
    A hazai védők tétovázása után Lazic lőtt kapura, a labda Laczkón irányt változtatott, de mivel le is lassult, Németh biztosan fogta.
    4
    Lázok adott jó labdát Pillernek, de Szabó kitűnő ütemben mozdult ki a kapujából és lábbal tisztázott.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés.
    .
    A csapatok most vonulnak ki a pályára. A mieink tiszta fehérben játszanak, mí­g a hazaiak piros-kékben lépnek pályára.
    .
    Fantasztikus előfizetői akció indult a 100%Fradinál!

    .
    Töltsd le a zöld-fehér keresztcsí­kos Fradi-mezt a mobilodra a saját neveddel!
    Küldd a 06-91-229-999-es számra az FRFRADI szót, majd utána szóközt kihagyva nevedet, majd szintén szóközt kihagyva az általad kiválasztott számot! (Pl. FRFRADI Dani 7).
    További Fradimobil tartalmak!

    .
    18 órakor kezdődik csapatunk Vasas elleni kupavisszavágója. Mint ismert, az első találkozón az angyalföldiek 2-0-ra nyertek az Üllői úton. Élő közvetí­tésünk 17.50-kor kezdődik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ