2007.VII.14. Jubileumi mérkőzés, ESMTK – Ferencváros: 0-4

Felkészülés: az ESMTK négyest kapott a Ferencvárostól

A Ferencvárosi TC labdarúgócsapata kiütéses, 4-0-s győzelmet aratott az ESMTK otthonában 2500 néző előtt az Ady Endre úton. A zöld-fehérek góljait sorrendben Lipcsei, Bartha, Buz, és Zsivóczky szerezte.


ESMTK – Ferencváros: 0-4 (0-2)
Ady Endre út, 2500 néző, vezette: Gelb

ESMTK: Bonica (Frank) – Czakó (Szöllösi), Péter, Geraldo, Kővári (Fejős) – Marosfalvi (Schmatovich), Farkas A. (Ökrös), Tvaruska, Szőke (Dobrai) – Vörös (Lovrenits), Szabó G. (Langer)

Ferencváros:

I. félidő: Szabó K. – Medgyesi, Dragóner, Balog Z., Nagy S. – Lipcsei, Deme, Lazic – Bartha, Jovánczai, Kulcsár D.
II. félidő: Somodi – Fitos, Ferencz, Rédei, Nagy J. – Szalai T., Brettschneider (Medgyesi 65.), Csepregi, Buz – Zsivoczky, Horváth D.

Gól: Lipcsei (7.), Bartha (45.), Buz (77.), Zsivoczky (85.)

A mieink az első perctől kezdve kezdeményezően léptek fel. Jovánczai helyzete adta meg az alaphangot, majd a 7. percben Lipcsei Péter az ellene elkövetett szabálytalanságot követően 22 méterről szabadrúgásból gyönyörűen tekert a bal felső sarokba. A folytatásban is mi voltunk mezőnyfölényben, Lipcsei pontos labdákkal indí­totta Barthát és Kulcsárt, de kevés helyzet alakult ki. Az utolsó negyedórában felpörögtek az események. Kulcsár lépett ki a bal oldalon, éles szögből leadott lövésébe a hazai kapus csak beleütni tudott, Jovánczai pedig az üres kapuba passzolt, a játékvezető azonban les miatt érvénytelení­tette a találatot. Nem sokkal később Lazic kemény lövését hárí­totta az ESMTK hálóőre. A félidő utolsó percében aztán tovább növeltük előnyünket: Kulcsár baloldali beadására remekül érkezett Bartha, és hat méterről a kapu közepébe fejelt. A felek í­gy 2-0-s Fradi-előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

A második félidőre Csank János teljesen új felállásban küldte pályára a csapatot: a Somodi – Fitos, Ferencz, Rédei, Nagy J. – Szalai, Csepregi, Brettschneider, Buz – Zsivoczky, Horváth D. összetételű tizenegy is fölényben játszott, erre utalt Buz 49. percben eleresztett lövése is, melyet az ESMTK kapusa kiütött. A 65. percben történt a meccs egyetlen negatí­v eseménye: Brettschneider meghúzódott, helyére Medgyesi állt vissza. A 72. percben szép összjáték után Fitos középreadásról Szalai centikkel maradt le. A mieink a 77. percben növelték előnyüket Buz révén: légiósunk Nagy József bal oldali középreadására érkezett a hosszú oldalon, levette a labdát és a jobb alsó sarokba gurí­tott. Csapatunk érdekes góllal állí­totta be a végeredményt. A hazai védők hátul passzolgattak, majd hazaadták a labdát. Az ESMTK kapusa azonban nem rúgta ki annak ellenére, hogy Zsivoczky megtámadta. A hálóőr rosszul tolta meg a labdát, í­gy szemfüles csatárunknak nem volt más dolga, mint a kapuba passzolni.

A Ferencváros 4-0-ra nyert az előkészületi mérkőzésen, melynek különleges apropója is van: az ESMTK ezzel a találkozóval ünnepli centenáriumát.

(A Ferencváros hivatalos honlapja és az nso.hu alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010111ejegyzéshez

 • 90
  Vége, négy góllal nyertük meg idei első edzőmeccsünket.
  85
  Csapatunk érdekes góllal állí­totta be a végeredményt. A hazai védők hátul passzolgattak, majd hazaadták a labdát. Az ESMTK kapusa azonban nem rúgta ki annak ellenére, hogy Zsivoczky megtámadta. A hálóőr rosszul tolta meg a labdát, í­gy szemfüles csatárunknak nem volt más dolga, mint a kapuba passzolni.
  77
  Növeltük előnyüket Buz révén: légiósunk Nagy József bal oldali középreadására érkezett a hosszú oldalon, levette a labdát és a jobb alsó sarokba gurí­tott.
  72
  Szép összjáték után Fitos középreadásról Szalai centikkel maradt le.
  65
  Brettschneider meghúzódott, helyére Medgyesi állt vissza.
  49
  Buz lövését védte a hazai kapus.
  46
  Fordulás után í­gy álltunk fel: Somodi -- Fitos, Ferencz, Rédei, Nagy J. -- Szalai, Csepregi, Brettschneider, Buz -- Zsivoczky, Horváth D.
  45
  A csapatok 2-0-s Fradi-előnnyel vonulhattak az öltözőbe.
  45
  Kulcsár baloldali beadására remekül érkezett Bartha, és hat méterről a kapu közepébe fejelt.
  36
  Lazic kemény lövését hárí­totta az ESMTK hálóőre.
  33
  Kulcsár lépett ki a bal oldalon, éles szögből leadott lövésébe a hazai kapus csak beleütni tudott, Jovánczai pedig az üres kapuba passzolt, a játékvezető azonban les miatt érvénytelení­tette a találatot.
  7
  Lipcsei Péter az ellene elkövetett szabálytalanságot követően 22 méterről szabadrúgásból gyönyörűen tekert a bal felső sarokba.
  1
  A mieink a Szabó K.- Medgyesi, Dragóner, Balog Z., Nagy S. -- Deme, Lazic, Lipcsei -- Bartha, Kulcsár -- Jovánczai összeállí­tásban kezdték idei első edzőmeccsüket.
  .
  A találkozónak különleges apropója is volt: az ESMTK ezzel a találkozóval ünnepelte centenáriumát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ