2007.VII.18. Ferencváros – FK Raca: 1-0

Felkészülési mérkőzés: szlovák csapatot győzött le az FTC

A másodosztályú Ferencváros labdarúgó csapata felkészülési mérkőzésen Jovánczai Zoltán találatával minimális különbséggel verte a szlovák harmadosztályban szereplő FK Raca együttesét.
Az első félidőben, amikor Csank János mester a zöld-fehérek B-csapatának adott bizonyí­tásai lehetőséget, nem született gól.
A második felvonásra jött ki a rutinosabb, mondjuk úgy, ferencvárosi kezdőcsapat, amely végül csak legyűrte a vendégeket.


Ferencváros – FK Raca: 1-0 (0-0)
Üllői út, 300 néző, vezette: Kömpf

Ferencváros:

I. félidő: Szabó K. – Medgyesi, Ferencz, Rédei, Nagy J. – Fitos, Deme, Nagy S., Szalai – Horváth D., Zsivoczky
II. félidő: Somodi – Nagy S., Dragóner, Balog, Buz – Lazic, Csepregi – Bartha, Lipcsei, Kulcsár – Jovánczai (Horváth D. 82.)

Gól: Jovánczai (77.)

A mieink az első perctől kezdve enyhe mezőnyfölényben játszottak. Az első negyedóra végén egy szép támadást követően Zsivoczky félfordulatból lőtt volna kapura, de egy keveset tévesztett. Pár perccel később Horváth elé pattant a labda, aki 15 méterről ballal a felső lécet találta telibe. Az első félórát követően egy szép Medgyesi beadás után Horváth bólintott kevéssel a kapu mellé, majd nem sokkal később Fitos lépett ki, ám a védők szorí­tásában nem tudta ellőni a kecsegtető helyzetben a labdát a kapus fölött. Szabó Kálmán is dicséretet érdemel, hiszen a hajrában remekül mentett a kapujából kifutva, majd egy távoli lövést ütött ki szépen a bal alsó sarok elől. Az első játékrész í­gy gól nélkül zárult.

Fordulás után Jovánczai rögtön a játékrész elején jelezte egy veszélyes lövéssel, hogy “a pályán van”. Nem sokkal később Kulcsár került helyzetbe, ám 12 méterről ballal gyengén lőtt. A félidő közepén újra Jovánczai veszélyeztett, csavart lövése kevéssel ment el a kapufa mellett. A 77. percben aztán ugyanő eldöntötte a meccset: Lazic lövésébe piszkált bele, és a labda a jobb alsó sarokban kötött ki. A folytatásban is mi próbálkoztunk többet, végül 1-0-ra nyertük meg idei második edzőmeccsünket.

Nyilatkozatok:

Csank János a mérkőzés után elsősorban azt emelte ki, hogy együttesünk gyors játékra volt kényszerí­tve: – A találkozó elérte a célját, hiszen jól szolgálta a felkészülésünket. Nemzetközi meccsek esetében mindig előny, hogy gyorsabb a játék a megszokottnál, erre ezúttal sem lehetett panasz. Főleg ellenfelünk második félidőben pályára lépő csapata kényszerí­tette ki belőlünk a gyors játékot, de felvettük a ritmust. A nagy meleg természetesen érződött a csapaton, illetve az elmúlt napok kemény edzései is, de ezt okvetlenül szükségesnek tartom, mert hiába játszunk csak a másodosztályban, szeretném elérni, hogy a csapat úgy pörögjön, mint egy NB I-es gárda.

*

Csank János bő két hete dolgozik a csapattal. A szakvezető most elmondja a tapasztalatait a 100%Fradinak a fiatalokról, de beszél a kapus-, illetve csatárkérdésről is.

A támadókról

Tököli távozásával gólok igazoltak el az Üllői útról. Jovánczai Zoltán kicsit sokat volt “talonban” az utóbbi időben, mondtam neki, hogy itt az idő a bizonyí­tásra. Volt neki olyan szezonja, amikor az élvonalban rúgott 12-13 gólt, éppen ezért elvárható tőle, hogy folyamatos játéklehetőség mellett a másodosztályban termeljen. Úgy gondolom, hogy az a játékos, aki az élvonalban már többször is eredményes tudott lenni, annak a másodosztályban 15-20 gólig illene eljutnia, mert csak í­gy tudja bebizonyí­tani, hogy lehet rá számí­tani. Hasonló a helyzet Bartha Lászlóval is. Az ő lába is “elsült” már párszor az NB I-ben, í­gy joggal várható el tőle is, hogy a másodosztályban lője a gólokat, ha esetleg támadóként kap lehetőséget.

A kapusokról

A héten várt horvát kapus szerencsétlenül járt, hiszen elutazása előtt porcsérülést szenvedett, í­gy kizárt, hogy a következő időszakban próbajátékra érkezhessen. A lengyel kapus megjött, eddig biztató, amit láttam tőle. De az sem biztos, hogy az NB II-re mindenáron kapust kell igazolnunk, lehet, hogy házon belül is megoldható a kérdés. Úgy érzem, Szabó Kálmánban és a fiatal Somodi Bencében is “van anyag”, és ha ez ki is jönne belőlük, akkor képesek lennének ellátni feladatukat.

A fiatalokról

Van belőlük jópár a keretben. Közülük van, aki már eddig is megmutatta magát, de olyan is akad, akiről eddig kevesebbet hallottunk, de meglepetést okozhat. Ilyen például Medgyesi József vagy Rédei Milán. Mindketten meglepően biztatóan teljesí­tettek eddig. Rédei például korához képest tökéletes testfelépí­tésű, ami még nagy hasznára lehet. Nagy Sándor már tavaly is megmutatta, lehet rá számí­tani, remélem, idén is lehet komoly feladatokat rábí­zni. Kulcsár Dávid is megmutatta már magát a szezon hajrájában, úgy látom, ő igazi őstehetség. Sajnos a magyar futball egyik nagy gondja az, hogy ezek a fiatalok nem úgy jönnek fel a felnőttcsapatba, ahogyan az képességeik alapján maximálisan elvárható lenne. A jelenlegi utánpótlás-rendszerben egy-egy tehetség az ifi bajnokságban már nem tud fejlődni. Éppen ezért hasznos lehetne ilyen Kulcsár-szintű tehetségeknél, ha már valahol máshol – akár megye I-ben is – lehúzott volna egy jó évet, és úgy dörömbölne az első csapat kapuján, hogy nem az ifiben volt kulcsember, nem ott lőtte a gólokat, hanem mondjuk akár egy megye I-es felnőttcsapatnál, hiszen nagy különbség van a kettő között.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010111ejegyzéshez

  • 90
    Egy góllal, megérdemelten nyertük meg a meccset. KÖvetkező ellenfelünk szombaton 11 órakor a Pápa lesz.
    77
    Megszereztük a vezetést. Egy szöglet után Lazic távoli lövésébe Jovánczai “nyúlt bele” jól a kaputól 7 méterre, és a labda a jobb alsó sarokban kötött ki (1-0).
    67
    Újra Jovánczai veszélyeztett, csavart lövése kevéssel ment el a bal kapufa mellett.
    56
    Egy támadás végén a középen kilépő Kulcsár elé pattant a labda, ő azonban ballal lőtt, és gyengén találta el a játékszert, amely í­gy elment a kapu előtt.
    48
    Jovánczai máris veszélyeztetett egy szép lövéssel.
    46
    Fordulás után Csank János az alábbi csapatot küldte pályára: Somodi -- Nagy S., Dragóner, Balog, Buz -- Lazic, Csepregi -- Bartha, Lipcsei, Kulcsár -- Jovánczai.
    45
    Az első játékrész gól nélkül zárult.
    42
    Egy távoli lövést védett a bal alsó sarok elől Szabó.
    40
    Fitos lépett ki jól, ám a védők szorí­tásában nem tudta ellőni a kecsegtető helyzetben a labdát a kapus fölött.
    38
    Szabó a kapujából kifutva mentett szépen az utolsó pillanatban az egyik pozsonyi támadó elől.
    32
    Egy szép jobboldali támadás végén Medgyesi jól adott középre, Horváth kevéssel bólintott a kapu mellé.
    18
    Horváth elé pattant a labda, aki 15 méterről, fordulásból ballal a felső lécet találta telibe.
    15
    Medgyesi beadását lőtte volna el a levegőben úszva, félfordulatból Zsivoczky. A mozdulat szép volt, de az irányzékkal baj volt.
    1
    A mieink a Szabó -- Medgyesi, Rédei, Ferencz, Nagy J. -- Szalai, Deme, Nagy S., Fitos -- Horváth, Zsivoczky összeállí­tásban kezdtek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ