2007.VII.28. Ferencváros – FC Bihor: 3-1

20070728-bihor-horvathpeter

Győzött a Ferencváros, Csank János elégedett volt a látottakkal

Nemzetközi felkészülési mérkőzést játszott a másodosztályú labdarúgó-bajnokságra készülő Ferencváros labdarúgó csapata, amely 2-0-s félidőt követően 3-1-re verte a román FC Bihor gárdáját. A hazai csapatban csereként kapott lehetőséget két új igazolás, az Üllői úton korábban már megfordult és ott egyaránt kedvencnek számí­tó Vincze Ottó és Horváth Péter.


Ferencváros – FC Bihor: 3-1 (2-0)
Üllői út, 500 néző

Ferencváros: Zarzyczki – Nagy S., Dragóner, Mátyus, Nagy J. – Deme, Lazic, Lipcsei – Zsivoczky, Ndjodo, Bartha
Cserék: Rédei, Medgyesi, Brettschneider, Vincze, Horváth P.

Gól: Ndjodo (9.), Lipcsei (33. – 11-esből), Brettschneider (88.) illetve Radu (64.)

A hazai együttes kezdőcsapatában ott találtuk a csütörtöki edzőmérkőzést kihagyó csapatkapitányt, Lipcsei Pétert, valamint a védelemben Dragóner Attila mellett a szintén nem kis rutinnal rendelkező, Győrből érkező Mátyus János szerepelt ezúttal is.

Már a találkozó elején támadólag lépett fel a hazai együttes, amely a kilencedik percben Ndjodo révén szerzett vezetést. A légiósnak köszönhetően növelte a szünet előnyét a zöld-fehér csapat, hiszen az ellene elkövetett szabálytalanságért megí­télt büntetőt váltotta gólra Lipcsei.

A második félidőben a vendégeké volt a kezdeményezés, a 64. percben egy szabadrúgásból egyenlí­tettek. A kétgólos különbséget és a végeredményt Brettschneider állí­totta vissza, illetve be.

A győztes gárda szakvezetője, Csank János elégedett volt a látottakkal, de mint kiemelte: a találkozónak elsősorban az volt a célja, hogy minden bevethető kerettag játéklehetőséget kapjon.

Emiatt a második felvonásnak kissé felforgatott csapatot láthattak a nézők, Buz és Kulcsár hiányában különösen a baloldal volt foghí­jas.

Ettől függetlenül a Diósgyőrből szerződtetett tréner előtt már nagyjából körvonalazódik a szezon alapcsapata és hogy ki milyen szintű feladatok elvégzésére alkalmas.

Nyilatkozatok:

Csank János a meccs után kiemelte, fontos volt, hogy mindenki pályára léphessen:  – Az volt a cél, hogy a keret minden bevethető játékosa lehetőséget kapjon – mondta a szakvezető a 100%Fradinak. – Emiatt előfordulhatott, hogy a második félidőben már eléggé felforgatott összeállí­tásban játszottunk, de a sok sérültünk miatt megeshet, hogy egy-egy játékos nem a saját posztján kap lehetőséget. Buz és Kulcsár hiánya miatt például nincs baloldali emberünk, de Balog is hiányzik a csapatból. Az viszont már pozití­vum, hogy nagyjából körvonalazódik, hogy kik alkotják majd a keretet, í­gy elkezdődhet az egyes elemek fokozottabb begyakorolása. A meccsről annyit mondanék, hogy mindenképpen hasznos volt. Egy gyorsan játszó ellenféllel találkoztunk, akik ráadásul folyamatosan frissí­tették cserékkel a csapatot, és ezért mi is rá voltunk kényszerí­tve a pörgésre. A hibákat ki kell javí­tani, de úgy érzem, megérdemelten nyertünk.

Pár napja tért vissza öt év után az Üllői útra Horváth Péter. A rutinos támadó a szombati, Bihor elleni meccsen szép gólpasszt adott, miután egy labdát visszaollózott félfordulattal Brettschneider elé. Horváth elmondta, óriási bizonyí­tási vágy ég benne.

– Megmondom őszintén, nagyon jó érzés volt visszatérni, csodálatos, ahogy fogadtak az Üllői úton – mondta a támadó a 100%Fradinak. – Magyarországon nem annyira szokás bí­zni az idősebbekben, a közvélemény szemében én már egy öreg játékos vagyok, de az elszántság legalább akkora bennem, mint pár évvel ezelőtt, fiatalos elszántsággal érkeztem az Üllői útra. Szeretném bebizonyí­tani, hogy lehet még rám számí­tani, tudok még segí­teni a Ferencvárosnak.

Eddig mindkét edzőmeccsen az utolsó félórában léptél pályára. Később is megelégednél ezzel a szerepkörrel?
– Nem, ugyanis nagyon szeretnék a kezdőcsapat tagja lenni. Úgy érzem, ha utolérem magam fizikálisan, akkor reális esélyem lehet arra, hogy odakerüljek a kezdőcsapatba.

Milyen teljesí­tménnyel lennél elégedett?
– 10-15 gólt várok önmagamtól, bár ez természetesen sok mindentől függ. A csapattal természetesen cél a feljutás, szeretném, ha nem csak éppen hogy harcolnánk ki az élvonalbeli tagságot, hanem jó lenne minél előbb bebiztosí­tani azt. De nem szabad lemondanunk a jó kupaszereplésről sem. A Fradinál mindig komolyabbak a célok, mint máshol, í­gy bí­zom abban, hogy ebben a sorozatban is minél messzebb jutunk.

Milyen csapat lehet a mostani Ferencváros?
– Csank János személye a garancia arra, hogy erőnlétileg tökéletesen rendben legyünk. Úgy érzem, a szombati edzőmeccsen masszí­van játszottunk, voltak biztató jelek, de jó volt az is, hogy az ellenfél rákényszerí­tett bennünket a gyorsabb játékra.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.VII.28. Ferencváros – FC Bihor: 3-1 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Edzőmeccsen kétgólos félidei előny után 3-1-re vertük a nagyváradi FC Bihort. Csapatunk nemcsak eredményesen, hanem jól is játszott, főleg az első félidőben. Góljainkat Ndjodo, Lipcsei és Brettschneider szerezte.

    Ferencváros – FC Bihor: 3-1 (2-0)
    Üllői út, 500 néző

    Ferencváros: Zarzyczki – Nagy S., Dragóner, Mátyus, Nagy J. – Deme, Lazic, Lipcsei – Zsivoczky, Ndjodo, Bartha
    (Cserék: Rédei, Medgyesi, Brettschneider, Vincze, Horváth P.)

    Gól: Ndjodo (9.), Lipcsei (32.), Brettschneider (87.) illetve Mihu (64.)

    Már az első percben a hálóban kötött ki a labda, Bartha 22 méterről lőtte ki a hosszú sarkot, a játékvezető azonban kissé érthetetlenül les miatt nem adta meg a gólt. Az első percekben aktí­vak voltunk, sorra vezettük a támadásokat, és a 9. percben meg is szereztük a vezetést. Zsivoczky emelésével Ndjodo lépett ki, és a védők szorí­tásában ballal a hálóba bombázott. Ezután sem álltunk le: pár perccel később egy remek jobboldali támadás végén a középen érkező Dragóner elé került a labda, aki 17 méterről bombázott, a kapus a léc alól ütötte ki a labdát. A 32. percben Lipcsei veszélyesen “tüzelt” 25 méterről, a kipattanó labdára Ndjodo startolt, akit buktattak. A jogos büntetőt Lipcsei gurí­totta a jobb alsó sarokba. A vendégek csupán egyszer veszélyeztettek – még a játékrész közepén -, Mihu lapos lövése ment el a bal sarok mellett, de Zarzyczki is biztosí­tott. Együttesünk teljesen megérdemelten vezetett 45 perc után.

    Fordulás után Nagy S., Zsivoczky és Deme helyére Rédei, Medgyesi és Brettschneider állt be. A második félidő elején a vendégek voltak kezdeményezőbbek, akik elsősorban távoli lövésekkel veszélyeztettek, nem sok sikerrel. A 60. percben a közönség nagy örömére Vincze Ottó és Horváth Péter is pályára lépett (Csank Lipcsei és Bartha helyére küldte be őket). A románoknak a 64. percben sikerült a szépí­tés: egy jobb oldali szabadrúgás kötött ki az alsó sarokban. A második félidőben egy aktí­vabb Bihor volt az ellenfelünk, a játékunk picit akadozott, de mégis mi szereztünk a hajrában újabb gólt egy tetszetős támadás végén: Mátyus húzott el jól a szélen, majd Dragónerhez került a labda, aki középre í­velt, Horváth visszatette azt, és az érkező Brettschneider szépen helyezett a sarokba. Ezzel pedig kialakult a 3-1-es végeredmény, csapatunk megérdemelten győzött.

  • 90
    Megérdemelten nyertünk 3-1-re, helyenként jól is futballozott a csapat.
    87
    Mi szereztünk a hajrában újabb gólt egy tetszetős támadás végén: Mátyus húzott el jól a szélen, majd Dragónerhez került a labda, aki középre í­velt, Horváth visszatette azt, és az érkező Brettschneider szépen helyezett a sarokba.
    64
    A románoknak a 64. percben sikerült a szépí­tés: Mihu jobb oldali szabadrúgása kötött ki az alsó sarokban.
    32
    Lipcsei veszélyesen “tüzelt” 25 méterről, a kipattanó labdára Ndjodo startolt, akit buktattak. A jogos büntetőt Lipcsei gurí­totta a jobb alsó sarokba.
    9
    Zsivoczky emelésével Ndjodo lépett ki, és a védők szorí­tásában ballal a hálóba bombázott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ