2007.VIII.28. MK, Ferencváros – Paks: 0-0

Alacsony szí­nvonal, gólnélküli döntetlen, zöld-fehér továbbjutás

Gyenge szí­nvonal, elképzelés nélküli futball jellemezte a Magyar Kupa mai, a legjobb harminckét csapat közé jutásért ví­vott mérkőzését. A gólnélküli döntetlen a hazai Ferencvárosnak kedvezett, és a zöld-fehérek jutottak tovább, a mutatott játék alapján azonban egyik csapat sem érdemelte volna meg a győzelmet. Ha őszinték vagyunk, a továbbjutást se.

Nyilatkozatok:

Kupaellenfelünk szakvezetője, Lengyel Ferenc duplán örül annak, hogy a Ferencvárossal csap össze csapata.

– A Magyar Kupában az idén nagyobbat szeretnénk alkotni, mint eddig, í­gy akárki lett volna is az ellenfél, szerettünk volna tovább jutni – mondta Lengyel a meccsről a paksiak honlapján. – Ez í­gy van most is. Annak, hogy a Ferencvárost kaptuk, duplán örülök, mert ha sikerül legyőzni őket, amiben nagyon bí­zom, az nagy lökést adhat a csapatnak a továbbiakra. A Fradi is komolyan veszi a kupát, ők is szeretnének tovább jutni, de ezzel í­gy vagyunk mi is. Tököli Attila játszhatna a kupában, de két hét után most edz először, í­gy nem fog játszani.

A mérkőzés

Ferencváros – Paks: 0-0
Üllői út, 300 néző, vezette: Bede Ferenc (asszisztensek: Vámos, Szalai; tartalékjv.: Oláh)

Ferencváros: Szabó K. – Lazic, Dragóner, Mátyus, Rédei – Lipcsei, Nagy S., Deme (Kulcsár 91.), Bartha (Vincze O. 85.) – Horváth P., Ndjodo (Zsivoczky 71.)
vezetőedző: Csank János

Paks: Kovács A. – Molnár Z., Éger, Salamon, Hanák – Kiss T., Tamási, Márkus, Buzás, Heffler (Böde 85.) – Báló (Vári 21.)
vezetőedző: Lengyel Ferenc

Sárga lap: Lipcsei (30.), Rédei (58.) illetve Tamási (62.)

Elképzelés nélküli, harmatgyenge játékkal indí­tottak a csapatok, ez pedig kiábrándí­tólag hatott a Vecsés elleni 2-2 után is bizakodó szurkolókban.

Igaz, összesen mintegy százan foglalták el helyüket a lelátón, a többi törzsszurkoló a székház előtt demonstrált, és nem volt hajlandó bemenni, szolidarí­tva azon drukkertársaik mellett, akiket az előző bajnokira priuszuk miatt nem engedtek be.

Az Üllői úti stadion í­gy is kiábrándí­tó volt, egyrészt a kongó üresség, másrészt a mutatott játék miatt.

A Paksnak mindenképpen támadnia kellett volna, hiszen még a döntetlen is az egy osztállyal lejjebb vitézkedő Fradi malmára hajtotta a vizet.

Bartha felső kapufáján és az ellenfélnél Márkus óriási helyzetén kí­vül – ahol Mátyus mentette meg a góltól a Fradit – szinte emlí­tésre méltó esemény sem történt.

Gyenge szí­nvonalú első félidő után a szünetben Csank János mester életet próbált lehelni a hazaiakba, ami az első tí­z percben meg is látszott a csapaton.

Egymás után három-négy helyzetet alakí­tottak ki a zöld-fehérek, a góltól azonban megmenekült a vendéggárda. Negyedóra után a szí­nvonal ismét szürkült, bár tény, hogy az iram még í­gy is nagyobb volt, mint az első játékrészben.

A gyérszámú hazai nézőknek egy pillanatra elállt a lélegzetük a 68. percben, de az üresen hagyott Márkus elöl a visszafutó Mátyus nagyon szép és önfeláldozó mozdulattal mentett.

Egyénként is igaz, hogy a hazai védelem bizonytalan volt, többször is zavarba került, a támadójátékon pedig a mai napon Ndjodo szinte semmit sem segí­tett, az afrikai légiósnak alig volt értékelhető mozdulata.

Az utolsó negyedórára kicsit felpörgött a játék, ha egyáltalán lehet ilyen kifejezést használni, és több helyzetet is kialakí­tottak a kapuk előtt.

Lipcsei alaposan kivette a részét, rajta kí­vül Bartha bizonyult aktí­vnak a hazai csapatban, de a gól továbbra is elmaradt.

A lefújásig nem találtak kapuba a játékosok, í­gy gólnélküli döntetlennel a Ferencváros jutott a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé.

Nyilatkozatok:

A találkozó után Csank János elégedett volt, hiszen csapatunk továbbjutott:

– Elégedett kell, hogy legyek, hiszen továbbjutottunk, és ez volt a célunk, esetünkben a cél szentesí­ti az eszközt – mondta Csank. – Ettől a csapattól még nem lehet azt várni, hogy túlfutballozzon egy NB I-es csapatot. – Voltak ugyan helyzeteink, Barthának például kettő is, de kimaradtak. Ez a mérkőzés is bebizonyí­totta, hogy a fiataljaink ügyesek, tehetségesek, de meccseket még nem tudnak eldönteni. Természetesen örülök a továbbjutásnak, de nekünk a bajnokságban kell majd az első helyen végeznünk, és meggyőződésem, hogy ezt meg is tesszük.

Lengyel Ferenc nem volt túlságosan letört a találkozó után: – A furcsa szabályok miatt a döntetlennel a Ferencváros jutott tovább – mondta Lengyel. – A mérkőzésen érezhető volt, hogy a hazaiak törekedtek a biztonságra, de az ő szemszögükből ez érthető volt. Nyerni jöttünk, nem sikerült, pedig akadtak lehetőségeink. Nekünk most a bajnokságban kell bizonyí­tanunk, hogy ennél többre vagyunk képesek, remélem hétvégén a Tatabánya ellen sikerül.

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Paks hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.VIII.28. MK, Ferencváros – Paks: 0-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Gólnélküli döntetlent játszott együttesünk a Paks ellen a kupában, és ezzel a mieink jutottak a következő körbe.

  Az első negyedórában tapogatódzó játék folyt a pályán, majd az első helyzet a miénk volt: Horváth csúsztatott kevéssel a jobb felső sarok mellé. Ezután Bartha percei következtek: először egy kavarodás után a kapu mellé lőtt, majd a balösszekötő helyéről próbálkozott, ám lövése a lécen csattant. A vendégek egyszer veszélyeztettek, a hajrában Mátyus az utolsó pillanatban tisztázott az üres kapu előtt tisztán álló Márkus elől, í­gy az első félidő gól nélkül ért véget.

  Fordulás után azonnal vezetést szerezhettünk volna, ám Mátyus lövése után a gólvonalról tisztáztak a vendégek. Nem sokkal később Dragóner fejesét védte Kovács. A túloldalon előbb Mátyus tisztázott újfent remekül Heffler elől az utolsó pillanatban, majd Márkus kemény lövését védte Szabó. Ezt követően egy ideig ritkábban forogtak veszélyben a kapuk, majd a hajrában Lipcsei remek lövésénél kellett nyújtózkodnia Kovácsnak. A folytatásban sem esett gól, í­gy a mieink jutottak tovább. A helyzetek alapján nyerhettünk volna, de ezúttal a döntetlennek is örülhettünk.

 • 92
  Vége, továbbjutottunk.
  91
  Deme helyett Kulcsár állt be.
  90
  Két perces hosszabbí­tás jön még.
  87
  Lipcsei 14 méteres kőkemény lövését a léc alól ütötte ki Kovács.
  85
  Heffler helyett Böde állt be.
  85
  Vincze remek labdájával Zsivoczky lépett ki, középre adott, és a paksiak csak az utolsó pillanatban tisztáztak a berobbanó Horváth elől.
  84
  Vincze állt be Bartha helyére.
  80
  Bartha átadása után Lazic lőtt 20 méterről futtából, külsővel leadott lövése elcsavarodott a bal felső sarok mellett.
  70
  Ndjodo helyett Zsivoczky lépett pályára.
  68
  Márkus lőtt keményen kissé kisodródott helyzetből, ám Szabó remekül védett a rövid sarok elől.
  66
  Egy védelem mögé belőtt labdát lőtt volna el Heffler 10 méterről, ám Mátyus az utolsó pillanatban, önfeláldozó módon mentett előle becsúszva.
  63
  Ndjodo fordult le remekül őrzőiről, ám ballábas, lapos lövését védte Kovács.
  62
  Tamási kapott lapot.
  60
  Újabb helyzet: Lipcsei szögletét Dragóner fejelte Kovács kezébe.
  57
  Rédei is besárgult.
  49
  Egy kifejelt labdát Ndjodo lőtt mintegy 3 méterrel mellé.
  47
  Óriási helyzet maradt ki: egy beadás után Mátyus labdát szerzett, el is tudta lőni a labdát 7 méterről, ám az egyik védő az utolsó pillanatban mentett a gólvonalról.
  46
  Elkezdődött a második félidő.
  45
  Vége az első félidőnek.
  38
  Az első nagyobb paksi lehetőség: Nagy hibája után Márkus elé került a labda, ám Mátyus az utolsó pillanatban becsúszva tisztázott előle, pedig a vendégtámadó az üres kapuba lőhetett volna.
  34
  Deme remek cselekkel tört be a 16-oson belülre, ám a lövésre már nem maradt igazán ereje.
  29
  Lipcsei kapott sárgát.
  29
  Egy még nagyobb helyzet. Egy szép támadás után Bartha lépett ki, majd a balösszekötő helyéről lőtt is, de a labda a felső kapufát érintve pattant ki.
  28
  Kimaradt az eddigi legnagyobb helyzet. Egy pontrúgás után Bartha elé került a labda, aki megpróbálta 5 méterről a kapuba helyezni az előtte álló védők között a labdát, de kevéssel a kapufa mellé “trafált.”
  26
  Lipcsei végezhetett el veszélyes helyről szabadrúgást, ám sajnos a sorfalba lőtt.
  21
  Báló helyett Vári állt be.
  20
  Egy jobb oldali beadás után Horváth kevéssel csúsztatott a jobb felső sarok mellé.
  17
  Eddig jobbára mezőnyjáték folyik a pályán.
  8
  Egy jobboldali paksi pontrúgás okozott kisebb veszélyt, de szerencsére sikerült tisztázni.
  5
  Az első percekben mi voltunk a kezdeményezőbbek, de még csak egy szögletig jutottunk.
  1
  Mi kezdtünk.
  .
  A mérkőzést Bede Ferenc vezeti majd.
  .
  A mieink a hagyományos zöld-fehér csí­kos mezben és zöld nadrágban játszanak majd, a vendégek pedig világoskék felsőben és fehér nadrágban lépnek pályára.
  .
  A csapatok már befejezték a melegí­tést, rövidesen kezdődik a találkozó.
  .
  Megjelent a legfrissebb 100%Fradi -- kattints ide!

  .
  Csank János a következő csapatot küldi pályára a Paks ellen: Szabó -- Nagy S., Dragóner, Mátyus, Rédei -- Deme, Lazic -- Bartha, Lipcsei, Horváth – Ndjodo.
  .
  Köszöntjük szurkolóinkat! Labdarúgócsapatunk 18 órakor fogadja a Paksot kupameccsen, nekünk már a döntetlen is elég a továbbjutáshoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ