2013.II.20. LK, Ferencváros – Pápa: 3-1

A Ligakupa negyeddöntőjének első mérkőzésén 3-1-es győzelmet aratott csapatunk.

Ferencváros – Pápa: 3-1 (2-0)
Albert stadion, 1.846 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor (Medovarszky, ifj. Kormányos II. G.)

Ferencváros: Jova – Alempijevic (Csilus 40.), Batik, Besic, Sváb – Gyömbér, Józsi – Jenner, Hakola, Martinus (Peric 76.) – Böde
kispad: Ranilovic, Gárdos, Erdei V., Orosz M.
vezetőedző: Ricardo Moniz

Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Tóth G., Balogh B., Németh M. – Arsic, Tajthy – Quintero, Beliczky (Király 60.), Tóth B. – Maric
kispad: Markek, Grőber
vezetőedző: Zsivótzky Gyula

Gól: Józsi (40.), Jenner (42.), Böde (50.) illetve Maric (57.)
Sárga lap: Csilus (78.) illetve Tóth G. (26.), Arsic (58.), Tóth B. (66.)

A mieink zöld-fehérben, a vendégek sárga-feketében léptek pályára. A 3. percben máris veszélyeztettünk: Sváb baloldali beadása találta meg a hosszú oldalon Jennert, aki 15 méterről mellé lőtt. Az első negyedórában szinte kizárólag a pápai térfélen folyt a játék, nagyobb helyzetet azonban nem sikerült kialakí­tanunk. A korábban történtek ellenére a 20. percben a vendégek kerültek ziccerbe: Quintero ment el a jobb oldalon, középre passzolt Beliczkyhez, aki közelről lőtt, Jova nagy bravúrral hárí­tott. A félidő közepén előbb Alempijevic éles beadását vágták ki, majd Józsi 25 méteres emelése ment nem sokkal a léc fölé. Nem sokkal később Hakola emelt pazarul Gyömbér elé, középpályásunk kemény lövését Szűcs középre ütötte, a kipattanóból Böde szerezhetett volna gólt, ám nem tudott a kapuba kanalazni. Ezt követően újabb gólszerzési lehetőségünk adódott: Jenner 22 méteres szabadrúgása pattant ki a jobb kapufáról. A 38. percben ismét centik kellettek volna a gólhoz: Besic 32 méteres szabadrúgása találta telibe a felső lécet. A 40. minutumban sikerült megszerezni a vezetést: Jenner jobboldali beadását Szűcs kiütötte, a kipattanót Józsi az üres kapuba lőtte, 1-0. Remek támadás után növeltük előnyünket: a csereként beállt Csilus kiváló labdát adott a bal szélre, Sváb középre tekert, a labda Józsi érintésével Jennerhez került, aki kilőtte a hosszú alsót, 2-0.

A szünetben nem cseréltünk, az újrakezdést követő első nagy helyzetet a Pápa vezette, ám a vendégek szerencsére nem jártak sikerrel. Az 50. percben Batik beadását követően Martinus kanalazta vissza a labdát, í­gy Böde az üres kapuba tudott lőni (3-0). Az 57. percben a Pápának sikerült a szépí­tés, miután egy nagy bedobás után Maric Jova kapujába bombázott (3-1). A 60. minutumban Martinus kapott jó labdát a baloldalt, szépen középre is centerezett, ahol érkezett Jenner, lövésébe azonban az egyik vendégvédő beletette a lábát. Tí­z perccel később Quintero került nagy helyzetbe, ám 16 méterről a jobb felső fölé tüzelt. A 84. percben Józsi ugratta ki Jennert, aki 14 méterről fölé-mellé lőtt. A hajrában Böde cselezte magát helyzetig, majd 17 méterről fölé lőtt.

Újabb gól nem született, í­gy a mieink 3-1-es előnnyel várhatják a visszavágót.

További képek itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Ricardo Moniz: – Az eredménnyel és a csapat teljesí­tményével is elégedett vagyok, hiszen sikerült jó néhány helyzetet kialakí­tanunk, amelyekből három gólt is szereztünk. A győzelem főként annak fényében értékes, hogy Batik Bence és Csilus Tamás személyében két fiatal futballistánk is pályára lépett. Igaz, néha még könnyelműebbek voltak a kelleténél. A 3-1-es eredmény bizakodásra adhat okot a visszavágó előtt.

Julian Jenner: – Az első félidőben nagyon koncentráltak voltunk, a Pápa fölé tudtunk nőni, ami a helyzetek, valamint a gólok számában is megmutatkozott. Örülök, hogy én is be tudtam találni. Hálás vagyok Sváb Daninak, mert remek labdát adott középre, í­gy nagy helyzetbe kerültem, amit értékesí­teni is tudtam. A második félidőben aztán egy picit már más volt a játék képe. Úgy érzem, hogy az ötvenedik-hatvanadik percig mi voltunk a jobbak, azt követően viszont egy picit flegmábban kezdtünk el futballozni. Ezt a Pápa kihasználta, szépí­teni tudtak. A jövőben ilyen nem fordulhat elő, a mérkőzés utolsó harmada intő jel volt a számunkra.

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Pápa hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ