2013.III.23. LK, Ferencváros – Eger: 1-0

A labdarúgó Ligakupa elődöntőjében a Ferencváros hazai pályán, Milan Perics góljával 1–0-ra legyőzte az Egert, í­gy kettős győzelemmel, 4–1-es összesí­téssel – története során először – bejutott a fináléba.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Ricardo Moniz: – Támadószellemben próbálunk játszani, jó lenne kapott gól nélkül befejezni a mérkőzést.

Mészáros Ferenc: – A tisztes eredményben bí­zok. Mindenki látja, hogy az első mérkőzés alapján a Fradinak kedvez az állás.

A mérkőzés:

Ferencváros – Eger: 1-0 (1-0)
Albert stadion, 800 néző, vezette: Becséri Dániel (Viszokai, Szalai D.)

Ferencváros: Ranilovic – Somalia, Gyömbér, Klein, Sváb – Józsi (Jovanovic 46.), Cukic (Csilus 60.) – Jenner, Leonardo (Hakola 60.), Orosz M. – Peric
kispad: Kunsági, Bönig, Aborah, Gárdos
vezetőedző: Ricardo Moniz

Eger: Brljak – Preklet, C. Pavicevic, Mecinovic, – Balog Zs., Albert Á. (Horváth Z. 73.), Buac, Vidovic – Koós, Palásthy N. (Németh N. 46.), Szabó B. (Zvara 81.).
kispad: Palásthy D., Kabele, Farkas Á.
vezetőedző: Mészáros Ferenc

Gól: Peric (16.)
Sárga lap: Cukic (9.), Leonardo (57.), Jovanovic (60.) illetve Pavicevic (38.), Preklet (52.), Buac (57.), Balog Zs. (64.)

(fotó: fradi.hu)

A mérkőzés előtt Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója adott át egy speciális mezt Józsi Györgynek, aki szerdán játszotta 100. dí­jmérkőzését klubunkban.

A válogatott mérkőzések következtében a Ferencváros keretéből négyen hiányoztak: Böde Dániel a Románia, illetve a keddi, Törökország elleni világbajnoki selejtezőkre készült és készül, Batik Bence és Jova Levente az U21-es válogatottal edzett a héten Telkiben, mí­g Muhamed Besic a bosnyák válogatottal a Görögország elleni vb-kvalifikációs erőpróbára kapott meghí­vót.

A Ferencváros a papí­rformának megfelelően többet birtokolta a labdát, az első negyedórában szinte csak az egriek térfelén volt a labda. A találkozó első emlí­tésre méltó eseménye Vladan Csukics nevéhez fűződött, de a szerb középpályás ezúttal a kapu helyett Jaszmin  Mecinovics arcát találta el – könyökkel, „csak” sárgát érően. Csukics röviddel ezután futballtudásából is í­zelí­tőt adott, s remekül hozta helyzetbe Milan Pericset, aki már az átvétellel lerázta magáról védőjét, hogy aztán középről Darko Brljak kapujába bombázhasson. A szerb december óta először volt ismét eredményes klubjában tétmérkőzésen. 1–0. Mint ismert, az 1974-ben átadott Albert Flórián Stadiontól ezzel a találkozóval búcsúztak hivatalosan, a kolozsvári CFR elleni barátságos találkozó előtt a fradisták, de az első félidő hátralévő percei nem sikeredtek igazán emlékezetesre. A zöld-fehérek a Ricardo Moniztól megszokott módon járatták a labdát, helyzeteket viszont elvétve tudtak kidolgozni. Az Eger játékosain nem látszott igazán az az elszántság, amivel például a Győri ETO-t kiejtették a negyeddöntőben. Egyetlen nagy lehetőségüket az első félidőben les miatt megállí­totta Becséri Dániel játékvezető.

(fotó: Fuszek Gábor, nso)

A fordulás után a helyzetek helyett a szabálytalanságok száma nőtt a válogatott meccsek zuhatagában egy kis hazai klubfutballra vágyók legnagyobb bánatára. A Fradiban épp ezen a meccsen először kezdőként lehetőséget kapó, s nem mellesleg elegáns, szép cselekkel fűszerezett futballt nyújtó Leonardo például csúnyán összekapott az egri Vladimir Buaccsal, olyannyira, hogy Ricardo Moniz nem sokkal később jobbnak látta lecserélni a brazilt – bár az indok, lehet, más volt. A holland szakvezető egyébként majd’ fél órát adott ezúttal a 17 éves Csilus Tamásnak, aki pályára lépését követően néhány labdaszerzés és jó passz mellett egy szépre sikerült csellel is észrevétette magát. A hajrában Sváb Dániel távoli lövését Brljak még bravúrral védte, majd az egri Buacs óriási helyzetben a ferencvárosi kapu mellé gurí­tott, í­gy nem sikerült elrontania a Fradi „búcsúbuliját” szeretett otthonától.

A Ligakupa hatéves történetében a Ferencváros először játszhat a fináléban, ahol a Videoton vagy a Pécsi MFC lesz majd az ellenfele.

További képek itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Ricardo Moniz: – Fontos volt számunkra, hogy ne kapjunk gólt. Megérdemelten jutottunk a döntőbe, de a mutatott játékkal elégedetlen vagyok, az ellenfél tizenhatosánál sokkal kreatí­vabb futballt várok a csapattól.

Mészáros Ferenc: – Az első félidőben passzí­van futballoztunk a két szélen, a folytatásban ezen változtattunk. Egyre jobbak vagyunk, de korántsem olyan profik, mint a Ferencváros külföldi labdarúgói.

Józsi György: – Nagyon jólesett, hogy a klub gondolt rám a 100. mérkőzésem alkalmából. Azt gondolom, megérdemelten jutottunk a döntőbe. Az első mérkőzésen 3-1-es előnyt alakí­tottunk ki, de a mostani találkozón is az volt a célunk, hogy domináljunk. Úgy érzem, ez sikerült is, több szép helyzetet kialakí­tottunk, sajnálom, hogy csak 1-0-ra nyertünk, de a lényeg a továbbjutás volt. Minden sorozat fontos, amelyikben elindulunk. így volt ez Marbellán is, és í­gy van ez most itthon, a Ligakupában is. Éppen ezért sokat jelent, hogy sikerült bekerülni a döntőbe. Sok munka vár még ránk a jövőben, de várjuk már a finálét.

Góllövőlista:

8 gólos: Tisza (DVTK)
6 gólos: Peric (FTC), Horváth Z. (Eger), Andorka (Haladás)
5 gólos: Nikolic (Videoton)

(Az nso.hu, a csakfoci.hu, a Ferencváros és az Eger hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ