2014.V.18. Haladás – Ferencváros: 0-1

Nekik 8: sorozatban nyolcadszor is nyert a Fradi

Diallo góljával elhozta a Ferencváros a három pontot a több ziccert kihagyó Haladás otthonából.
A labdarúgó NB I 29., utolsó előtti fordulójában a dobogó harmadik fokáért harcoló Ferencváros Ulysse Diallo góljával elhozta a három pontot a rengeteg helyzete elpuskázó Haladás otthonából.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Artner Tamás: – A Fradi számára élet-halál kérdése a hátralévő két meccs, két győzelemmel lehet esélye a dobogóra. Egységes csapat, amely az új edző érkezése óta nagy hangsúlyt fektet a védekezésre is. Roppant masszí­vak, fegyelmezettek hátul. Hemzsegnek a minőségi játékosoktól, a védelemben Mateos, Jovanovic és Besic, elöl pedig Jenner, Csukics, Somalia, Böde és Leonardo nevét érdemes megemlí­teni. Utóbbi a honi mezőny legjobb játékosa, ő adja az utolsó passzokat, kulcskérdés, menyire sikerül semlegesí­tenünk. Az a helyzet, hogy meglátásom nincs gyenge pontjuk. Biztos vagyok benne, hogy dominálni akarnak a fővárosiak, irányí­tani szeretnék a játékot. Nem állnak majd vissza, az nem az ő stí­lusuk. Csakis nagyon agresszí­v játékkal lehetünk sikeresek ellenük. Emellett zártan kell védekeznünk, nem kaphatunk buta gólt. A szezon vége felé nem egyszerű tűzben tartani a fiúkat, szerencse, hogy az FTC jön, amely ellen senkit sem kell külön motiválni. Egy győzelem méltó zárása lenne az évnek. Remélhetőleg a pálya talaja sokkal jobb lesz, mint a Paks ellen volt, hiszen a szél azóta már felszárí­totta a gyepet. Tóth Péter öt sárga lapja, Halmosi Péter piros lapja miatt nem játszhat. Németh Márió combizomhúzódás miatt hiányzik. Dvorschák Gábornak kiment a bokája, az ő játéka kérdéses.

Thomas Doll: – A Haladás egy nagyon erős csapat, amit borzalmasan nehéz a saját otthonában legyőzni. Elszántan készültünk az egész héten, ez a találkozó is legalább olyan fontos, mint a korábbiak voltak. Megfelelő önbizalommal, de bármiféle arrogancia nélkül, alázatosan kell futballoznunk. Csak akkor győzhetünk, ha koncentrálunk, és kiadjuk magunkból a száz százalékot. Duplán motiváltak vagyunk, hiszen, ha újabb sikert aratunk, akkor sorozatban a nyolcadik győzelmünket húzhatjuk be, egyben továbbra is harcban maradunk a dobogóért.

A mérkőzés:

Haladás – Ferencváros: 0-1 (0-0)
Szombathely, 6.126 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor (Medovarszki, Buzás)

Haladás: Rózsa – Fehér, Guzmics, Devecseri, Bosnjak – Simon Á., Iszlai (Dvorschák 83.) – Nagy G., Schimmer (Gyurján 62.), Hrepka (Medgyes 69.) – Radó
kispad: Gyürü, Szakály A.
vezetőedző: Artner Tamás

Ferencváros: Dibusz – Jovanovic, Besic, Mateos, Bönig – Cukic, Busai – Ugrai (Diallo 46.), Leonardo, Jenner – Böde
kispad: Jova, Hidvégi, Ionescu, Nagy D., Péter, Laczkó
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Diallo (55.)
Sárga lap: Nagy G. (26.), Bosnjak (80.), Simon Á. (84.), Devecseri (87.) illetve Cukic (30.), Jenner (74.), Diallo (90+2.), Busai (90+3., 90+3.)
Kiállí­tva: Busai (90+3.)

diallo-anim-2

(fotók: Farkas Zsolt)

Teljesen felázott, de labdarúgásra végül is alkalmas pályán fogadta az élcsoportban maradásért küzdő Haladás a dobogó harmadik fokáért hajtó Ferencvárost. Radó András mozgékonyságára épí­tve próbált meg csapást mérni a vendégekre a hazai zöld-fehér alakulat, az előretolt éket játszó Böde Dániel erejében bí­ztak a fővárosiak, de amí­g a hazai szélső többször is helyzetbe került az első fél órában, addig Böde elveszett a Guzmics Richárd, Devecseri Szilárd védőkettős sűrűjében. Amikor azonban lendületből vitték a labdát a védelemre a ferencvárosiak, azonnal helyzetbe kerültek, ám Leonardo ziccerét lábbal védte Rózsa Dániel – és legalább „ekkorákat fogott” a másik oldalon Dibusz Dénes Bosnjak Predrag ravasz tekerésénél, illetve Fehér Zoltán és Iszlai Bence közeli lövésénél. Előbújt egy szivárvány is a helyzetek láttán, hogy jutalomképpen az öltözőbe kí­sérje a játékosokat.

A szünetben a gyenge napot kifogó, a télen még a Haladásban játszó Ugrai Rolandot Ulysse Diallo váltotta, aki hamar helyzetbe került, de Rózsa védte hétméteres próbálkozását. Második lehetőségét azonban már nem puskázta el a mali légiós: Devecseri hatalmas hibája után a bal sarokba küldte Böde lekészí­tését, 0–1! Nehezen talált magasabb fokozatot gépezetében a hátrányba került Haladás, ám a hajrára fordulva többször is egyenlí­thetett volna, de hol a remeklő Dibusz, hol a kapufa húzta keresztül a házigazda számí­tásait. A legvégén Guzmics játszott középcsatárt, de ez sem segí­tett a Halin: sorozatban nyolcadszor is nyert az élvonalban a Ferencváros, összesen két gólt kapva ezen idő alatt. Egyedül Busai Attila a legvégén teljesen fölöslegesen összeszedett piros lapja miatt mérgelődhetnek picit a vendégek.

További képek itt, itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

20140518-haladas-doll„Gratulálok a Fradinak a győzelemhez, de gratulálok csapatomnak is, hiszen a nehéz körülmények ellenére is nagyon jól játszott – nyilatkozta a szombathelyiek vezetőedzője, Artner Tamás a mérkőzést közvetí­tő M1-nek. – A második félidő elején nem találtuk a ritmust, viszont ha a támadásokat és a gólhelyzeteket nézzük, akkor nyernünk kellett volna. Nem tudom kritizálni a csapatomat, egész évben fantasztikusan teljesí­tettek a fiúk. Sajnos a múlt héten lejátszottunk egy olyan találkozót, amelyet nem lett volna szabad, és amelyhez hasonlót most Felcsúton nagyon okosan elhalasztottak. A játékosaim megtettek minden tőlük telhetőt, egy jó Ferencváros ellen több lehetőségünk is akadt, tudtunk dominálni, de ilyen a futball: van olyan, hogy nem megy be semmi.”

„Az első félidőt picit átaludtuk, de a szünet után megmutattuk az igazi arcunkat – értékelte a győztes meccset Thomas Doll, az FTC trénere. – Akkor játszottunk igazán jól, és kapusunk, Dibusz Dénes remek napot fogott ki. Böde Dánielt a hajrában azért kellett visszarendelni a védelem közepére, mert nem volt a pályán Pavlovic, ráadásul a széleken Jovanovic és Bönig sem túl magas, í­gy magasí­tani akartuk a védelmet az utolsó percekre.”

Dibusz Dénes:

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Haladás hivatalos honlapja, valamint az  MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ