2014.VIII.3. Pápa – Ferencváros: 1-0

Bombameglepetés: a Lombard legyőzte a tanácstalan FTC-t

Vége a Ferencváros győzelmi és veretlenségi sorozatának, egy pápai kontra döntött.
A Lombard nagy meglepetésre 1–0-ra legyőzte hazai pályán a Ferencvárost a labdarúgó NB I 2. fordulójában. Az első félidő nem hozott gólt, a fordulás után a debütáló Szasa Popin juttatta előnyhöz a pápai csapatot, és ezzel el is döntötte a három pont sorsát. A Ferencváros 10 bajnoki győzelem és 12 veretlen mérkőzés után kapott ki ismét, a Lombard hazai pályán először tudott nyerni és pontot szerezni a Fradi ellen.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Mátyus János: – Az, hogy a Fradiban játszottam korábban, annak semmi jelentősége nincs. Számomra ez nagyon szép emlék, a szurkolókkal is jó volt a kapcsolatom, azonban ez a múlt, most csak az számí­t, hogy a Lombard Pápa megszerezze az első pontját, pontjait vasárnap délután.  Igen, sok új játékos érkezett a Lombardhoz a nyáron, ezért idő kell mí­g az együttes játéka összecsiszolódik. Ezért is jó, hogy a Fradi meccs vasárnap van, í­gy hosszú hetünk volt, kedden és szerdán például kétszer edzettünk, utána napi egy tréning szerepelt a programban. Fontos, hogy erőnlétben is előrelépjünk, hiszen sok játékos eltérő edzettségi szinten van jelenleg. A Ferencvárosnál is nagy volt a játékosmozgás, azonban ők minden évben a bajnoki cí­mért szállnak harcba. Én bí­zom a csapatomban és abban, hogy hazai pályán rengeteg néző fog eljönni a Perutz Stadionba, és szurkol nekünk a fővárosi zöld-fehérekkel szembeni sikerért.

Thomas Doll: – Valamelyest hasonló mérkőzésre számí­thatunk Pápán, mint Kecskeméten. Az olyan csapatok ellen, amelyek mélyebben védekeznek és nagy hangsúlyt fektetnek a stabil hátsó alakzat kialakí­tására, nagyon fontos tudni, hogy mit kell tennünk az ellenfél kontratámadásainál. A kecskeméti találkozó első huszonöt percével, amikor gördülékeny volt a támadásvezetésünk, valamint a mérkőzés végén mutatott lendületesebb futballal elégedett voltam. A meccs közepén azonban sok labdát elveszí­tettünk, a Pápa ellen ilyeneket már nem szeretnék látni. A dinamika fokozatosan növekszik a játékosokban. A rövid nyári szünet és a korai tétmeccsek miatt természetes, hogy az erő most kezd visszatérni beléjük. Szerencsére mindenki hozzáállásával elégedett lehetek. Látom, hogy a játékosok az edzéseken mindent kihoznak magukból, ezzel folyamatosan nő az önbizalmuk. Egyre bátrabbak és magabiztosabbak vagyunk, és ezt nemcsak a gyakorlásokon, hanem a mérkőzéseken is tapasztalni lehet majd.

A mérkőzés:

Pápa – Ferencváros: 1-0 (0-0)
Pápa – Perutz stadion, 3.500 néző, vezette: Fábián Mihály (dr. Varga, Szalai)

Pápa: Szűcs L. – Csizmadia, Jagodics, Bogunovic, Tóth G., Frizoni (Faggyas 55.) – Sluka, Csilus T., Zulevs – Kenesei (Waltner 70.), Popin (Nagy T. 83.)
kispad: Markek, Benkő, Király, Böröczky
vezetőedző: Mátyus János

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa (Csilus Á. 71.), Mateos, Bosnjak – Gyömbér – Gera, Kukuruzovic (Nagy Dá. 46.), Busai (Ugrai 80.) – Böde, Lauth
kispad: Jova, Bönig, Batik, Cukic
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Popin (62.)
Sárga lap: Popin (29.), Sluka (39.) illetve Gyömbér (65.), Csilus Á. (75.)

Nagy reményekkel várhatta a Ferencváros a találkozót, hiszen az első fordulóban Böde Dániel triplájával győzött Kecskeméten, ráadásul a Lombard (amely a nyitányon simán kikapott a Videoton otthonában) ellen pazar mérleggel rendelkezik a fővárosi csapat. Ennek megfelelően magához is ragadta a kezdeményezést Thomas Doll együttese, s már az első percekben mezőnyfölénybe került. A 6. percben Kukuruzovic szabadrúgását Böde csúsztatta meg középen, a labda épp Gera elé került, aki a hálóba pofozta a labdát, de szabálytalankodott előtte, í­gy maradt a gól nélküli döntetlen. A 15. percben a nagyon aktí­van játszó Gera lövését blokkolták, a szöglet után David Mateos fejelt fölé. A 26. percben Gera hozta volna játékba Bödét egy laposan belőtt labdával, de Csizmadia Csaba jól helyezkedett és megszerezte a labdát. Két perccel később Mateos végzett el szabadrúgást középről, 22 méterről, de a sorfalba bombázott. A 34. percben Busai Attila térült-fordult a pápai tizenhatoson belül, majd a bal oldalról, éles szögből lőtt nyolc méterről, Szűcs biztos kézzel hárí­tott. A hajrában a Lombard előtt adódott nagy lehetőség, Kenesei végzett el szabadrúgást 25 méterről, a jobb oldalról, de nem találta el Dibusz Dénes kapuját. Az első félidőben a Lombard beszorult saját térfelére, a Ferencváros akarata érvényesült, de mindkét csapat csak helyzetekig jutott.

A második félidőben ott folytatódott minden, ahol az elsőben abbamaradt: a Ferencváros uralta a játékot, a Lombard pedig kontrákra rendezkedett be. Az 51. percben Gera lövését blokkolták a hazaiak, majd két perccel később Gera beí­velése után Lauth ollózott a tizenhatoson belül, de ezt a próbálkozást is blokkolták a házigazdák. A 63. percben jött a hideg zuhany a Ferencvárosnak: egy pápai kontra végén a felfutó Csizmadia Csaba adott be a jobb oldalról, a középen érkező és az NB I-ben debütáló Szasa Popin estében bekotorta a labdát Nalepa mellett, Dibusz tehetetlen volt (1–0). A Ferencváros kapujához szegezte a hajrában a Lombardot, ám az átlövések többnyire elkerülték Szűcs Lajos kapuját, a beadásokat pedig vagy kifejelték a pápaiak, vagy a lövések csak Szűcsig jutottak.

A Lombard í­gy óriási meglepetésre legyőzte a Ferencvárost, ezzel története során először szerzett pontot hazai pályán a zöld-fehér együttes ellen. A Fradi nagy győzelmi és veretlenségi sorozata megszakadt.

További képek ittitt, itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Mátyus János: – Nem kell annál több, hogy az első győzelmemet edzőként az NB I-ben a Ferencváros ellen arassam. A múlt héten rengeteget panaszkodtam amiatt, hogy későn állt össze a keret, és nagyon kevés időnk volt fejleszteni a támadójátékot. Azért nyertünk, mert ezen a héten sokat edzettünk és mentálisan minden játékosom topon volt. Soha nem kérem a játékosoktól, hogy álljunk vissza, de minden edző a rendelkezésére álló kerethez alkalmazza a taktikát. Jobbak voltunk a Ferencvárosnál, nem kell magyarázkodnunk. Észrevettük, hogy ha merünk futballozni az ország egyik legjobb csapata ellen, akkor bármi megtörténhet. Tudom, hogy hol a helyünk, két lábbal állunk a földön, de ha a mai teljesí­tményt tudjuk nyújtani a következő meccseken is, akkor szép ősz és még szebb tavasz vár ránk.

Thomas Doll: – így nem lehet nyerni. Nem fér bele a műsoridőbe, hogy elsoroljam, hol hibáztunk. Nagyon csalódott vagyunk a játékunk miatt. Természetesen lehet veszí­teni, de nem mindegy, hogyan. Ha nincs irama a játékunknak, ha nem nyerjük meg a párharcokat, nem tudunk győzni. Az ehhez hasonló teljesí­tményt nem fogadom el, ilyen játékkal nem is álmodhatunk a bajnoki cí­mről. A Pápa nagyon jól csinálta, amit eltervezett, de amit mi műveltünk, az tarthatatlan.

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Pápa hivatalos honlapja, valamint az  MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ