2019.VII.1. Ferencváros – Universitatea Craiova: 4-0

Négy gólt vágott román ellenfelének a Ferencváros

A kissé tartalékos magyar bajnok sokkal jobbnak bizonyult a román bronzérmes U. Craiovánál.
A Ferencváros ismét Ausztriában játszott felkészülési mérkőzést, ezúttal az előző idényben a román bajnokság harmadik helyén végző Universitatea Craiova csapatával, és négygólos győzelmet aratott.


A mérkőzés:

Ferencváros — Universitatea Craiova: 4-0 (1-0)
Stans, 18:00. ? néző.
Vezette: ?

Ferencváros: Dibusz — Botka (Takács Zs., 79.), Frimpong (Lovrencsics G., 68.), Leandro (Dvali, 68.), Civic — Sigér (Wilmots, 59.), Csonka (Haratin, 68.) — Isael (Zubkov, 68.), Rui Pedro (Nguen, 68.), Szerető (Bőle, 57.) — Szihnyevics (Priskin, 68.)
kispad: Gróf, Blazic, Heister, Ihnatenko, Varga R.
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Universitatea Craiova: L. Popescu (Marinescu, 46.) – Vladoiu (Borta, 46.), Tiago Ferreira, Hreniuc, Briceag –  Constantin, I. Popescu, Serban – Birzan, Fortes, Baiaram
kispad: ?
vezetőedző: Corneliu Papura

Gól: Rui Pedro (45.), Isael (53.), Szihnyevics (58.), Priskin (78.)
Sárga lap: Bîrzan (86.)

Ezúttal egy román csapattal találkozott ausztriai edzőtábora közben a Ferencváros, és a kezdőben Szerhij Rebrov ezúttal azokat szerepeltette, akik előző nap kevesebb játékpercet kaptak. Az Universitatea Craiova keretének értéke 26 millió euró, kicsivel több, mint a magyar bajnoké, erős rivális ellen kellett tehát bizonyí­taniuk Isaeléknek.

Nagyon kemény mezőnyharccal telt el az első félidő, bizony ez felért egy intenzí­v alapozó edzéssel (plusz egymás rugdosása), az első kisebb helyzetre egészen a 34. percig kellett várni, ekkor Mikalaj Szihnyevics fejelt a kapu mellé az ötös elől. A fehérorosz támadó következő fejese már a hálóban kötött ki, de les miatt szabadrúgás járt kifelé, a szünet előtt nem sokkal Dibusz Dénesnek kellett hatalmasat védenie – aztán Botka Endre és Isael összjátéka után Rui Pedro már érvényes találatot szerzett.

A craiovai (régi magyar nevén: királyi) gárda az előző bajnokságban a harmadik helyen végzett, és szintén több alapembere sérült vagy pihent, talán ezért is esett össze a második félidőre: Isael nagyon szép gólt emelt távolról, majd Mikalaj Szihnyevics fejelte a kapuba Eldar Civic sokadik jó beadását, és még egy helyzetig is eljutott.

Rebrov a szokásos sorcsere előtt lehetőséget adott Marten Wilmotsnak, majd a hajrában az eső sem törte meg a zöld-fehérek lendületét, lásd a csereként beálló Priskin Tamás találatát. 4–0

Az utolsó percekre leszakadt az ég, több gól már nem esett, ám az esőfüggöny mögül is kiviláglott, hogy egyre jobb formában és erőben a Ferencváros.

További képek: fradi.hu

Szerhij Rebrov: — Mindig remek látvány egy felkészülési mérkőzés, amin rengeteg lehetőséget alakí­tunk ki és sok gólt szerzünk, de nekem a legfontosabb, hogy láttam a fegyelmezettséget a játékosokon. Csapatként működtünk együtt, remélem, megtartjuk ezt a lendületet és tovább fejlődünk.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a prosport.ro valamint a Ferencváros és az Universitatea Craiova hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100011ejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90. PERC EZZEL VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90. perc Priskint szereli becsúszva az utolsó pillanatban az ötösön Tiago.

  89. perc Serbant kell ápolni, ebben az időben biztosan nem szimulál, fagyasztót is kap.

  87. perc Ennek örömére Priskin lő lesgólt a Nguen indí­totta Zubkov passza után.

  Most már igen heves zápor áztatja a feleket.

  86. perc A csatár Radu Birzan felrúgja Bőlét, az első sárga lap a meccsen.

  83. perc Megvillan a balszellő Baiaram, de az ötös bal sarka elől elengedett ballábas lövése a bal oldali kapufa tövén csattan.

  Rebrov udvariasan felajánlja a széldzsekijét a partjelzőnek, ugyanis eleredt az eső.

  79. perc Takács Zsombor be, Botka le.

  77. PERC OTT A NEGYEDIK! Rossz a bal oldali szöglet, de harcosan visszaszerzi a Fradi, Wilmots emel szépen az ötös bal sarka és PRISKIN TAMÁS elé, aki jobbal laposan a kapu közepébe lő. 4–0!

  77. perc Szép támadás, Nguen passzát már ellőné az ötösről Bőle, amikor ment előle, az utolsó pillanatban Tiago.

  74. perc Nguen kőkeményen odalép ellenfelének, ápolás. A jobbhátvéd húzta a rövidebbet.

  70. perc Zubkov lő az ötös jobb sarka elől jobbal laposan a kapusba, Haratiné a kipattanó, a lövés meg a bekkeké.

  68. perc SORCSERE. Nem teljes.

  66. perc Isael emel jobbról középre, de pontatlanul, majd Szihnyevics lő az ötös jobb sarka elől jobbal kapura, de ment szép vetődéssel a román kapus. Ismét Civic készí­tett elő.

  64. perc Fortes kapura tör Popescu remek passzával a védők között, de Frimpong utoléri, és szereli is! Becsúszva, szabályosan.

  59. perc Marten Wilmots be, Sigér le a Fradiban.

  57. PERC HÁROM NULLA: mint az első félidőben, csak sokkal pontosabban, azaz Civic elmegy a balon, ballal középre kanyarintja a labdát, a berobbanó MIKALAJ SZIHNYEVICS meg a bal alsó sarokba fejel az ötösről. 3–0!

  53. PERC KETTŐVEL MEGY A FRADI! Popescu kapus nagyon rossz helyre szabadí­t fel egy szép csel után a 16-os bal oldaláról, ISAEL meg köszöni szépen, és jobbról, jó 35 méterről az üresen maradt kapu jobb sarkába emel. 2–0!

  48. perc Popescu ment kapujából kifutva Pedro elől, aki lefutotta Tiagót, majd Szihnyevics lő jobbal a jobb alsó mellé lő 23-ról, középről.

  46. PERC FOLYTATJUK!

  A zöld-fehérek ukrán vezetőedzője arra kérte játékosait, hogy zárják ki a külvilágot, és ne olvassák a csapatról szóló cikkeket. A TELJES INTERJÚ ITT!

  „Az eredmény ellenére nehéz meccsen vagyunk túl, ezek azok a győzelmek, amelyek önbizalmat adhatnak a játékosoknak. Egyre jobban és jobban nézünk ki, örülök, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a találkozót. Mindig a csapat játékát nézem, nem az egyéni teljesí­tményeket. Most támadásban és védekezésben is ellenfelünk előtt jártunk, ennek köszönhettük a sikert. Van még hátra néhány mérkőzésünk a BL-selejtező előtt, lesz lehetőségünk még jobban csiszolni a játékunkat” – értékelte az előző találkozót Rebrov a fradi.hu-nak.

  NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
  Érkezők: Eldar Civic (bosnyák, Sparta Praha – Csehország), Gróf Dávid (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Michal Skvarka (szlovák, MSK Zilina – Szlovákia), Szécsi Gergő (Balmazújváros)
  Kölcsönbe érkezők: Danilo Ihnatenko (ukrán, Sahtar Doneck, legutóbb kölcsönben FK Mariupol – Ukrajna), Olekszandr Zubkov (ukrán, Sahtar Doneck, legutóbb kölcsönben FK Mariupol – Ukrajna)
  Kölcsönből visszatérők: Csernik Kornél (Soroksár), Kundrák Norbert (Soroksár), Priskin Tamás (Haladás), Rui Pedro (portugál, Haladás), Silye Erik (Mezőkövesd)
  Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
  Kiszemeltek: Haitam Aleesami (norvég, US Palermo – Olaszország), Bruno Duarte da Silva (brazil, FK Lviv – Ukrajna), Mihajlo Mudrik (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, legutóbb kölcsönben Arszenal Kijev – Ukrajna), Nwankwo Obiora (nigériai, Boavista – Portugália)
  Távozók: Böde Dániel (Paks), Fernando Gorriarán (uruguayi, Santos Laguna – Mexikó), Holczer Ádám (Paks), Julian Koch (német, lejár a szerződése)
  Kölcsönbe távozók: –
  Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Ivan Petrjak (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, onnan Fehérvár)
  Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

  45. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS ELSŐ FÉLIDEJE!

  45. PERC VEZET A FRADI! A Botka indí­totta Isael gurí­t balról okosan középre egy csel után, Botka az ötös jobb sarka elől a kapu elé lő, onnan meg már nincs nehéz dolga RUI PEDRÓNAK, a portugál a védőjét megelőzve jobbal négy lépésről laposan a kapuba lő. 1–0!

  44. perc Román helyzet, de Dibusz parádés vetődéssel kiszedi a jobb sarok elől Fortes félmagas, 14 méteres kapáslövését.

  42. perc Pedrót kell ápolni.

  40. perc Szép akció, a hálóban a labda, ám les. Lesz VAR? Nem lesz, szabadrúgás kifelé. Szerető passzolt szépen Pedrónak, akinek lövését védte a kapus, Szihnyevics a kapuba fejelt, de les.

  Korábbi hagyományát elevení­ti fel a Ferencváros labdarúgócsapata: az új idénytől a hazai bajnoki mérkőzéseken a klub cí­merét és bajnoki cí­meinek számát mutató két zászló vezeti majd fel a csapatokat a Groupama Aréna gyepére – í­rja a fradi.hu. Zászlót tervezne? Katt ide!

  36. perc Civic variál a balon beadás helyett, Szeretőt meg szerelik könnyedén.

  34. perc Az első helyzetecske: Szerető futtatja a balon Civicet, a balbeadást azonban a jobb sarok mellé fejeli Szihnyevics az ötös előteréből! De igencsak kiszorí­tott helyzetből, visszafelé mozogva.

  Julian Koch szerződése lejárt, í­gy a 28 esztendős német játékos távozik a budapesti zöld-fehérektől. Dortmundban nevelkedő korábbi német korosztályos válogatott futballista 2017 januárjában igazolt a Fradihoz a Fortuna Düsseldorftól. Koch két és fél idény alatt összesen 22 tétmérkőzésen lépett pályára a zöld-fehérek szí­neiben. A legutóbbi évadban csupán két találkozón jutott szóhoz.

  33. perc Isael emel jobbról ballal nem sokkal a jobb sarok mellé egy 31 méteres szabadrúgást! L. Popescu most nem figyelt.

  32. perc Szihnyevics kap egy egészen pocsék indí­tást, kirúgás.

  Már jobban van, kap is két-három gyors és igen hangos tanácsot.

  28. perc Hosszas mezőnyjáték, majd Sigér blokkol egy balról ékező szabadrúgást (Botka buktatta a balszellő Baiaramot), a kipattanó Constantiné, aki ballal 24-ről a jobb felső fölé lő. Isael meg nagyot rúg nem sokra rá a sokat emlegetett Popescuba.

  Nem a kapu elé parkolták a buszt: jól néz ki a két klub saját busza egymás mögött az öltözők előtt.

  20. perc Dibusz szépen lép ki Baiaram ballábas beadására az ötös elé. Fortes érkezett gólra éhesen, az angolai gólvadász.

  16. perc Civic első villanása, felrúgja őt gyorsan Vladiou, a szabadrúgás mintegy szöglet, kifejeli Hreniuc. Sigér adta be, majd nem sokra rá elécsorog Isael beadása, de jobbal 21-ről egy védőbe lő. Csonka aztán megismétli ezt, szinte ugyanonnan.

  Van egy kapus (Laurentiu) és egy csatár (Alexandru) Popescu is.

  A román mester folyamatosan Popescut instruálja, nemigen találja a helyét a pályán a középpályás.

  13. perc Isael most revánsot vesz, de estében tud csak beadni, mentenek az ötösön Szihnyevics elől. Pedro odalép, elnyomják… Nincs 11-es!

  10. perc Most nem, de leharcolja a brazilt a román Briceag.

  9. perc Frimpong ment tanári módon Constantin elől, de kissé körülményes eddig a Fradi, Isaelék mindig visszafordulnak.

  7. perc Csonka is beszáll a keménykedésbe, majd Pedro kap hatalmasat Tiagótól.

  6. perc Sigér és Frimpong is kőkeményen szerel a 16-os előtt.

  4. perc Szihnyevics fejjel teszi Pedro elé Botka í­velését, a portugál azonban a kapu fölé lő a 16-os előteréből.

  1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A Fradi zöld-fehér mezben, a románok tiszta kékben.

  A FERENCVÁROSI TC FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA

  A felkészülés kezdete: június 5.
  Edzőtábor: június 7.–június 19., Regede (Bad Radkersburg, Ausztria)
  Felkészülési mérkőzések:
  Június 11.: FTC–Sampion Celje (szlovén III.) 9–0 (Nguen 2, Kundrák, Szihnyevics, Priskin – 11-esből, Sigér, Leandro, Lanzafame, Csernik)
  Június 15.: NK Celje (szlovén I.)–FTC 0–2 (Isael, Szihnyevics – 11-esből)
  Június 19.: NS Mura (Muraszombat, szlovén I.)–FTC 1–4 (Rui Pedro, Lanzafame – 11-esből, Priskin, Szihnyevics)
  Edzőtábor: június 23.–július 4. (Bad Häring, Ausztria)
  Felkészülési mérkőzések:
  Június 26.: Ferencváros–Red Bull Bragantino (brazil II.) 1–2 (Szihnyevics)
  Június 27.: Ferencváros–CSZKA Szófia (bolgár I.) 1–0 (Nguen)
  Június 30., Ferencváros–1. FK Prí­bram (cseh I.) 3–0 (Heister, Priskin, Szerető)
  Július 1., Ferencváros–Universitatea Craiova (román I.)
  Július 4., csütörtök 18.00: Royal Excel Mouscron (belga I.) (Ausztria)

  A környezet magával ragadó. Elnézve a helyszí­nt, azt is mondhatnánk, ha nem kőkemény munka várna a hegyekben a Ferencváros labdarúgóira, a világ legboldogabb emberei is lehetnének. Az ablakból madárcsicsergés hallható, körben festői szépségű hegyek húzódnak, a környező erdőkben jobbnál jobb turistaútvonalak találhatók – Lovrencsics Gergőék mesebeli környezetben készülhetnek a közelgő, Ludogorec elleni Bajnokok igája-selejtezőre. A zöld-fehérek a korábbi ausztriai edzőtábort követően hétfőtől ismét a szomszédos országban tréningeznek, ezúttal Bad Häring városában.

  A FERENCVÁROS UTAZÓ KERETE
  Kapusok: Dibusz Dénes, Gróf Dávid, Szécsi Gergő
  Védők: Abraham Frimpong, Botka Endre, Lasa Dvali, Leandro de Almeida, Lovrencsics Gergő, Marcel Heister, Miha Blazic, Otigba Kenneth, Silye Erik, Takács Zsombor
  Középpályások: Bőle Lukács, Csonka András, Danilo Ihnatenko, Ihor Haratin, Marten Wilmots, Michal Skvarka, Olekszandr Zubkov, Rui Pedro, Sigér Dávid, Sztefan Szpirovszki
  Támadók: Davide Lanzafame, Isael Barbosa, Mikalaj Szihnyevics, Priskin Tamás, Szerető Krisztofer, Tokmac Nguen, Varga Roland

  Az utazás némi izgalmakat is tartogatott.

  A Ferencváros labdarúgócsapata 30 játékossal vágott neki a második edzőtábornak – olvasható a klub hivatalos honlapján. A zöld-fehérek szintén Ausztriában készültek június 19-ig, a 12 napos edzőtábort követően 23-án indultak ismét útnak. Az első edzőtáborba 27 labdarúgó utazhatott (Olekszandr Zubkov később csatlakozott), most viszont csatlakoztak a válogatott játékosok, illetve a legújabb igazolás, Danilo Ihnatenko is. Varga Ádám, Bánki Márton, Könczey Márk, Szabó Richárd, Csernik Kornél és Kundrák Norbert ezúttal nem tart a csapattal. A programban öt felkészülési meccs szerepel.

  Közvetí­tésünk a fradi.hu alapján készül.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–U. CRAIOVA FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ