2019.X.30. MK, BKV Előre – Ferencváros: 1-3

A BKV Előre egy órán át jól tartotta magát, de az FTC érvényesí­tette a papí­rformát

12 perc alatt három gól is született a BKV-pályán, majd a második félidőben Bőle Lukács találata törte meg a hazaiakat.
A Ferencváros idegenben 3–1-re legyőzte az NB III-ban szereplő BKV Előrét a Magyar Kupa 7. fordulójában, ezzel a legjobb 32 közé jutott a sorozatban.


A mérkőzés:

Magyar Kupa, 7. forduló (a 32 közé kerülésért):

BKV Előre — Ferencváros: 1-3 (1-2)
Sport u., BKV Előre stadion, 12:30. ~1.000 néző.
Vezette: Németh Ádám (asszisztensek: Varga Zs., Márkus)

BKV Előre: Palásthy — Kálmán, Girán, Miklósvári, Tóth K. — Ferkó — Huszárik, Csanálosi (Szabó L., 67.), Csepregi, Ihos (Rutterschmid, 83.) — Balogh B. (Petry, 58.)
kispad: Éliás, Delea, Rosta, Katz
vezetőedző: Menczeles Iván

Ferencváros: Gróf — Lovrencsics G. (Botka, 66.), Ihnatenko, Leandro, Szerető (Csontos, 59.) — Csonka — Priskin, Bőle, Skvarka, Varga R. — Boli (Isael, 74.)
kispad: Szécsi G., Haratin, Sigér, Hajdú R.
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Balogh B. (10.) illetve Boli (5.), Miklósvári (12. – öngól), Bőle (64.)
Sárga lap: Ferkó (31.), Girán (45.)

Legutóbb tétmérkőzésen 2016 szeptemberében találkozott a BKV Előre a Ferencvárossal, a Magyar Kupa 6. fordulójában akkor egyetlen gól döntött a két együttes között. Bár sportember ilyet előre aligha jelent ki, vélhetően az azóta teljesen amatőr státuszuvá vált BKV játékosai egy hasonlóan szoros mérkőzést aláí­rtak volna ezúttal is. Miként a találkozó előtt a hazaiak rutinos kapusa, Palásthy Dávid is fogalmazott: a végkimeneteltől függetlenül az év mérkőzése várt rájuk az FTC ellen – s az, hogy egy ilyen szintű csapattal meccselhetnek, már önmagában ünnepre adott okot a Sport utcában.

Szűk 10 percnyi játék után úgy tűnt, az ünnep igazi örömünnep is lehet: ugyan Franck Boli 4. percben született góljával előnybe került az FTC, a hazaiak Balogh Bence jól eltalált fejesével a 9. percben egalizáltak (1–1). Ám mielőtt igazán elhihették volna, hogy meglephetik a zöld-fehéreket, jött egy újabb Boli helyzet és annak végén Miklósvári János balszerencsés menteni igyekvő mozdulata, majd a második vendéggól (1–2).

A Ferencváros ugyan nagyobb helyzeteket alakí­tott ki, a BKV játékán nem látszott meg, hogy két osztállyal lejjebb futballozna aktuális ellenfelénél. Mezőnyben nem egyszer felvette a küzdelmet a – jegyezzük fel, több eddig az idény során kevesebb játéklehetőséghez jutó fiatalját is csatasorba állí­tó – FTC-vel. S ha kicsit szerencsésebb, Csanálosi Patrik lövése, vagy Tóth Kristóf fejese után könnyen egyenlí­thetett volna másodszor is. Igaz, helyzetkihasználására az FTC sem lehetett büszke, Boli a 26. percben ziccerben perdí­tett kapu fölé, előtte és utána Bőle Lukács és Priskin Tamás küldött az égbe egy-egy labdát í­géretes lövőhelyzetben.

A fordulás után aztán Bőlének összejött a gól is: látványos összjáték végén Skvarka labdáját épp Priskin továbbí­totta a középpályás elé, aki kissé jobbról a jobb felső sarokba tekert (1–3) – mindezt a 63. percben.

A BKV a hajrára érezhetően elfogyott szuflával, a zöld-fehérek Priskin, Skvarka, majd a csereként beálló Isael egy-egy lövése után könnyen kiütésessé növelhette volna a különbséget, ám újabb gól már nem született.

A Ferencváros ezzel a legjobb 32 közé került a Magyar Kupában – s akárcsak mindeddig utolsó, 2017-es kupagyőzelme előtt, ezúttal is búcsúztatta a közlekedésieket.

További képek: fradi.hu, Sas GáborSportfotók

Nyilatkozatok:

Menczeles Iván:  Az első félidőben eltüntettük a két csapat közötti különbséget. Játékosaim mindent kiadtak magukból, tisztességgel helytálltak, de a második játékrészben sebességben fölénk nőtt a Ferencváros.

Szerhij Rebrov:  Örülök a továbbjutásnak, ez volt a lényeg… Gyorsan gólt szereztünk, csakhogy az ellenfél rövid időn belül egyenlí­tett, de három egy után már nem kellett izgulni.

Csontos Dominik:  Nagyszerű érzés, hogy bemutatkozhattam a Ferencváros nagycsapatában, időre lesz szükségem ahhoz, hogy feldolgozzam ezt. A pályán sokat segí­tettek a társak, igyekeztem a legegyszerűbb megoldásokat választva játszani, bí­zom benne, hogy mindenki elégedett a bemutatkozásommal. Sokat jelent nekem, hogy a végén az öltözőben többen odajöttek hozzám és gratuláltak.

Franck Boli:

— Először érezte az alacsonyabb osztályú magyar futball közegét. Hogy tetszett?
— Nagyszerű kupamérkőzés volt. Jó volt látni, hogy az ebéd utáni kezdési időpont ellenére is ilyen sokan voltak kí­váncsiak ránk. Norvégiában is gyakran utaztunk a csapatommal egy-egy alacsonyabb osztályú ellenfélhez, de ez a miliő magával ragadó volt.

Gyorsan vezetéshez juttatta a Ferencvárost. Kapura szánta a lövést, vagy inkább beadás volt?
Középre szerettem volna tekerni, mert láttam, hogy ketten is érkeznek, azonban a labda olyan szerencsésen csúszott le a lábamról, hogy a hálóban kötött ki.

Alaposan kifutotta magát, a lecserélését követően patakokban folyt önről az izzadság. Elfáradt?
Természetes, ha pályán vagyok, minden erőmet beleadom a játékba. Küzdöttem, hajtottam — betaláltam. Az ellenfél is odatette magát, nem adta fel a harcot egyetlen pillanatra sem. Nekünk a továbbjutás volt a lényeg, ráadásul most több olyan játékos is lehetőséghez jutott, aki eddig kevesebbet szerepelt.

Hogy érzi, kezd beilleszkedni?
Megkedveltem, megszerettem Budapestet, a belvárosban néhány csapattársammal közel lakunk egymáshoz, bármikor számí­thatunk egymás segí­tségére.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a BKV Előre hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2019.X.30. MK, BKV Előre – Ferencváros: 1-3 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  II. félidő
  91. perc: Vége a mérkőzésnek!
  86. perc: Bőle labdájába lép bele az egyik hazai védő, í­gy nem jut el Vargáig a tizenhatos vonalában.
  83. perc: Ihos le, Rutterschmid be!
  82. perc: Isael kap jó labdát a tizenhatos jobb oldalánál, megtolja, majd 9 méterről az égbe lő…
  80. perc: A Fradi kedvére kontrázgat, a BKV teljesen elkészült az erejével… de a 16-oson belül rendre odaér még egy-egy blokkolni tudó láb. Most például Bőle centerezésénél.
  75. perc: Csonka küldött kapura egy kipattanót 25 méterről, a bal alsóba tartó lapos lövésre magabiztosan dőlt rá Palásthy.
  73. perc: Isael áll be Boli helyére, ez az FTC utolsó cseréje!
  70. perc: Hatalmas helyzet, Varga veszi át a tizenhatos bal szélénél, megtolja befelé, majd mikor a védője már fekszik a bal felsőt veszi célba, a labda a kapufán csattan! A kipattanóra Bőle érkezik teljesen üresen, de 8 méterről kapu fölé fejel!
  68. perc: Szabó B. le, Csanálosi helyére.
  66. perc: Lovrencsics lejön, helyette Botka a folytatásra!
  63. perc: Vélhetően eldőlt! Skvarka passzol Priskinhez, aki a tizenhatoson belül továbbí­tja a labdát Bőlének, utóbbi pedig 14 méterről, kissé jobbról a hosszú felsőbe teker, 1–3.
  62. perc: Csonka labdáját veszi át remekül két védő között Skvarka, a lövéssel viszont kivár, egyet, kettőt, hármat is igazí­t rajta, kissé jobbra sodródik, csak ekkor veszi célba a kaput, Palásthy viszont jól zárja a szöget!
  60. perc: Szerető le, a csupán 16 éves Csontos be!
  58. perc: Balogh B. lejött, helyén Petry Zsolt Dominik.
  55. perc: Ihos sarokrúgása után a menteni próbáló Ihnatenko rúg gyertyát az ötösnél, Miklósvári viszont nem tudja kihasználni a lehetőséget.
  51. perc: Bőle ugratja ki a 16-os jobb szélénél meglóduló Priskint, aki 8 méterről, éles szögből az oldalhálóba lő.
  50. perc: Varga í­veli kapura a labdát szabadrúgásból, 20 méterről, kissé balról, Palásthy bravúrral öklözi ki a jobb felső sarok elől.
  48. perc: Kálmán passzol bokából Csanálosihoz, aki a kaputól 24 méterre átveszi, megtolja, majd 19 méterről lő, viszont ahhoz nem elég erősen, hogy Grófnak gondot okozhatna a középre tartó labda.
  46. perc: Folytatódik az összecsapás!

  I. félidő
  45+1. perc: Vége az első félidőnek!
  45. perc: Varga lövi kapura a szabadrúgást, a BKV kapusa leér a kapu jobb oldalába tartó labdára.
  44. perc: Girán kap sárga lapot, Vargát faultolta le a kaputól 28 méterre.
  42. perc: Priskin lő 15 méterről, középről, ezúttal is Palásthy tud védeni.
  37. perc: Lovrencsics adja el a labdát, Balogh Bence tör vele kapura, a jobbján ziccerbe hozhatná a felfutó szélsőt, ő inkább 19 méterről lő, pont a blokkolni (sikeresen) próbáló Leandrót találva telibe.
  33. perc: Szerető lő 10 méterről, kissé balról, Palásthy bravúrra véd!
  31. perc: Varga szabadrúgása után a felfutó Leandro teljesen üresen tud lőni a kaputól 8 méterre, kapásból, de jó egy méterrel a cél fölé továbbí­tva a beí­velt labdát.
  29. perc: Bőle harcol ki szabadrúgást Ferkó mellől, utóbbi jutalma egy sárga lap.
  26. perc: Varga teszi a labdát Boli elé, ziccerben kapu fölé emel… Szerencséjére les miatt í­gy sem, úgy sem számí­tott…
  25. perc: Varga lő 19 méterről méterekkel a kapu fölé.
  24. perc: Kálmán Zsolt húzódik előre, jobbról benyesi, Gróf ismét a végállomás. Pedig középen jó ütemben érkezett Balogh…
  22. perc: Újabb jó beadás Huszáriktól, középen ezúttal Tóth Kristóf érkezik és fejel, Gróf ezúttal lehúzza.
  21. perc: Szerető ugratná ki Priskint, a meglátás jó, a labda viszont nem, kissé hosszú lesz, í­gy lehúzza a hazai kapus.
  19. perc: Csanálosi végezhet el szabadrúgást 25 méterre, kissé balról a vendégkaputól, de laposan a jobb alsó sarok mellé lő.
  16. perc: Mezőnyben kiegyenlí­tett a játék, ugyanakkor a kapu előtt jóval veszélyesebb eddig az FTC, amely több helyzetet is dolgozott ki az első, bő negyedórában.
  11. perc: Ez nem tartott sokáig! Ismét előnyben az FTC! Boli veszi át a labdát kissé körülményesen a tizenhatos vonalában, mielőtt lőni tudna a visszazáró Miklósvári próbálja szerelni, s a lábáról a jobb alsó sarokba csorog, 1–2.
  9. perc: Egál! Huszárik adja be a labdát jobbról, a Fradi védőit megelőzi Balogh Bence, aki az ötös sarkáról a kapuba fejel, 1–1.
  7. perc: Bőle lódul meg ezúttal a bal szélen, majd 16 méterről lő, kevésbé pontos, mint az imént Boli volt, jó három méterrel száll el a labdája a jobb felső sarok felett, mellett.
  4. perc: Vezet a Ferencváros! Boli veszi át a labdát a tizenhatos bal csücskénél, megtolja, majd 10 méterről a rövid felsőbe vágja, a beadásra kilépő Palásthynak esélye sem volt a védésre, 0–1.
  2. perc: Az első sarokrúgás a hazaiaké, Gróf magabiztosan mozdul ki a kapujából és húzza le az élesen középre nyesett labdát.
  1. perc: A hazai csapat indí­totta útjára a labdát!

  A mérkőzés előtt
  Budapesten egész délelőtt borús idő volt, a BKV-pályára kivonuló csapatokat szemerkélő eső és alig nyolc fok fogadta. A BKV ellen, története során csupán egyetlen vereséget szenvedő FTC tiszta fehérben, a hazaiak sárga felsőben, kék nadrágban és sárga sportszárban futballoznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.10.15::30 M4 Sport
OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ