2024.II.3. Kisvárda – Ferencváros: 1-3

KÉTGÓLOS GYŐZELEMMEL INDÍTOTTA A TAVASZI SZEZONT A FERENCVÁROST

Abu Fani, Loncar és Pesics is betalált, Kodro bemutatkozott.
A Ferencváros 3–1-re legyőzte idegenben a Kisvárdát a labdarúgó NB I 18. fordulójában, így átmenetileg az élre állt.

Nyilatkozatok:

Dejan Stankovic: A szezonnak ebben a szakaszában minden csapat előtt ott a lehetőség, hogy fejlessze magát, erőt gyűjtsön a tavaszi folytatásra, hogy fizikálisan, mentálisan és taktikailag is felkészüljön a kihívásokra. Nagyon jól dolgoztunk a tél során, készen állunk az előttünk álló kihívásokra. Komoly erőpróba vár ránk, hiszen egy hónap alatt rengeteg meccset fogunk játszani. Ez nagyon kemény terhelés, de kiváló játékosaink vannak, elfogadjuk és várjuk a kihívást. A Kisvárda ugyan a tabella hátsóbb régiójában van, de ebből sosem szabad kiindulni, ők is erősítettek a tél folyamán, jó keretük van. Szeretnénk győzelemmel kezdeni az évet, ezért mindent meg fogunk tenni.

Feczkó Tamás: — Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk a Fradi ellen, hiszen mindenki tudja, szombati ellenfelünk kimagaslik a mezőnyből. Ugyanakkor valóban, hármas egységben gondolkodunk, hiszen egy héten belül a Ferencváros, a Fehérvár és a Puskás Akadémia látogat hozzánk, ami nem egyszerű sorozat, de előbb-utóbb mindenkivel játszani kell, és bízunk benne, hogy ezen a három mérkőzésen jelentősen gyarapítani tudjuk a pontjaink számát. A jó rajt lendületet adhat hosszútávon is, az biztos, hogy küzdenünk kell majd, hiszen a topcsapatok látogatnak hozzánk, de legalább megtudjuk mutatni, hogy mire vagyunk képesek és azt is, hogy nem a tabella utolsó helyezése az, ahol a Kisvárdának állnia kell.

A mérkőzés:

Kisvárda Master Good — Ferencváros: 1-3 (0-1)
Kisvárda, 15:00. 3.150 néző.
Vezette: Farkas Ádám (asszisztensek: Buzás, Szert; Videóbíró: Zierkelbach Péter; VAR asszisztens: Medovarszki; VAR operátor: Szőts; tartalékjv.: Antal P.)

Kisvárda Master Good: Petkovics — Cipetic (R. Stefan, 72.), Matic, Széles, Körmendi — Lucas (Melnik, 66.), Nikolov (Balogh N., 72.) — Makowski (Filipovic, 66.), Ötvös, Camaj — Mesanovic (Ilievski, 66.)
kispad: Kovács M., Alic, Navrátil, Czékus, Lippai, Spasic
vezetőedző: Feczkó Tamás

Ferencváros: Dibusz — Makreckis, Aaneba, Wingo, Ramírez — Loncar (Kodro, 72.), Maiga — Zachariassen (Sevikyan, 90+2.), Abu Fani (Katona B., 79.), Marquinhos (Tóth A., 90+2.) — Pesic (Varga B., 79.)
kispad: Varga Á., Besic, Abena, Pászka, Dhonata, Lisztes
vezetőedző: Dejan Stankovic

Gól: Mesanovic (65.) illetve Abu Fani (42.), Loncar (61.), Pesic (69.)
Sárga lap: Matic (11.) illetve Abu Fani (32.)

Minden jegy elkelt – szombaton 12.44 órakor, tehát nagyjából két és negyedórával a kezdés előtt jelent meg ez az információ a kisvárdai futballklub honlapján. Nincs ebben semmi meglepő, a Ferencváros bajnoki mérkőzésen nyolcadszor volt vendég a Várkerti Stadionban, ahogy a korábbi hét alkalommal, most is táblás ház előtt. Az eddigi hét hazai meccsén mindössze egy gólt ért el az FTC ellen a Kisvárda, kétszer szerzett pontot, mindkét alkalommal 0–0-s döntetlennel. Vagyis a múlt nem a házigazda mellett szólt, de azzal, hogy a nap első mérkőzésén a ZTE legyőzte a Fehérvárt, lépéskényszerbe került, nem lehetett tekintettel az ellenfél kilétére, ha zárkózni akart az előtte állókhoz.

A Ferencvárosnak nem jött rosszul a Fehérvár veresége, persze a zöld-fehéreknél nem a forduló előtti második pozíció, hanem a bajnoki cím megvédése a cél. Nehezítette a spanyolországi edzőtábor után Dejan Sztankovics vezetőedző dolgát, hogy Botka Endre, Samy Mmaee és Eldar Civic szolgálataira sem tarthatott igényt a napokban az öltözőben a fejét felütő influenzajárvány miatt, Varga Barnabás pedig egyelőre a kispadon kapott helyet, ahogy az új szerzemény, Kenan Kodro is. A Kisvárda új szerzeményei közül Bernardo Matic jutott szóhoz kezdőcsapatban, ő az FTC-hez visszatérő Stjepan Loncarral az ősszel még a kazah bajnokságban nézett farkasszemet az Ordabaszi játékosaként az Asztana ellen játszva. Aligha gondolták, hogy legközelebb hazánk északkeleti csücskében találkoznak újra…

Az első negyedóra tapogatózó játékában benne volt, hogy ezúttal sem lesz gólzápor. A Ferencváros bizonyult a kezdeményezőbbnek, főleg akkor történt valami a pályán, ha a 10-es mez új gazdájánál, Marquinhosnál volt a labda. Kisvárdán is gazdát váltott a mágikus mezszámú dressz, de új birtokosa, a brazil Wellington Nem még nem lépett pályára, holott a játékengedélye már rendben volt.

Az első játékrész utolsó perceiben aztán több történt, mint addig összesen: előbb Driton Camaj lövését védte Dibusz Dénes, majd Mohammad Abu Fani labdaszerzés után lőtte a labdát a léc alá, vezetéshez juttatva az FTC-t. A gól után Jasmin Mesanovic egyből egyenlíthetett volna, de közelről fölé lőtt, aztán Alekszandar Pesics került helyzetbe, de Danijel Petkovics védeni tudott. Szurkolói szemmel épp a legrosszabbkor ért véget az első félidő, akkor, amikor játékba lendültek a csapatok.

Jobban kezdte a második félidőt a Kisvárda, ám Camajon kifogott régi „mumusa”, Dibusz, a kipattanó után pedig Rafal Makowski kapuba tartó lövését fejelte ki Abu Fani. A túloldalon Széles Imre Antal jelentett veszélyt saját kapujára, amikor lábon fejelte Petkovicsot. Legközelebb Stjepan Loncar került helyzetbe, és bár elsőre a kapufát találta el, a kipattanót gólra váltotta.

A hazai reményeket Jasmin Mesanovic fejes gólja hozta vissza, a kisvárdaiak 2020 február elseje, tehát több mint négy év után szereztek újra gólt hazai pályán az FTC ellen. Még mielőtt a szépítéstől lábra kaphatott volna a házigazda, Branimir Cipetic szörnyen nagy hibája után Alekszandar Pesics visszaállította a kétgólos különbséget – és megúszta a lecserélését. A hajrában is a Ferencváros járt közelebb az újabb gól megszerzéséhez (sérülés és a rehebilitációs munka után az élvonal legveszélyesebb támadója, Varga Barnabás pályára lépett), a Kisvárda kicsit mintha a hitét is veszítette volna, pedig a folytatásban mentálisan nagyon erősnek kell maradnia ahhoz, hogy versenyben maradjon a bennmaradásért.

További képek: fradi.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

A Ferencváros trénere, Dejan Sztankovics sikeres szezonkezdetről beszélt.

„Jó eredménnyel fontos három pontot szereztünk. Az első tizenöt-húsz percben még be volt húzva a fék, sok labdát veszítettünk, de aztán magunkra találtunk, lőttünk egy gólt még a szünet előtt, ráadásul Pesics rúghatott volna még egyet. Sajnálatos, hogy a második játékrészben szögletből kaptunk gólt, nagyon nem szeretek rögzített szituációból gólt kapni, fontos, hogy a jövőben jól reagáljuk le ezeket a pontrúgásokat. Ez volt az első meccsünk, de van még hat ebben a hónapban. Örülök, hogy Loncar és Habib kezdő lehetett, és annak is, hogy Vargát hosszú kihagyás után becserélhettem, ráadásul bemutatkozhatott Edgar és Tóth is.”

Kollégánk arról kérdezte: mit profitálhat az FTC abból, hogy Varga Barnabás, Alekszandar Pesics és Kenan Kodro személyében három gólerős csatár található a keretben?

„Sok gólra számítok tőlük, és remek rotációs lehetőséget biztosítanak. Három csatárról beszélünk, de különböző stílust képviselnek. Az edző csak örülhet, ha három ilyen különböző stílusú csatár van a tarsolyában. Jó teljesítményt várok tőlük, hiszen sok gólra van szükségünk, akár ötvenet is szívesen látnék tőlük, hiszen három fronton szeretnék egyszerre helytállni.”

A Kisvárda vezetőedzője, Feczkó Tamás szerint csapata nagyon jól kezdte a találkozót.

„A támadózónában labdákat tudtunk szerezni, csak sajnos helyzeteket nem tudtunk kialakítani. Bosszantó, hogy az első félidő végén ilyen gólt kaptunk, mert nem volt benne a játék képében. A szünet után nagyobb kockázatot vállaltunk fel. Örülök, hogy a második kapott gól után ilyen mentális erőről tettünk tanúbizonyságot, de aztán a harmadik gól már eldöntötte a mérkőzést.”

Arról kérdeztük a szakembert: mikor láthatjuk a pályán a háromszoros brazil válogatott Wellingtont, illetve mit jelenthet ő egyáltalán a Kisvárdának?

„Bízom benne, hogy legalább annyit fog jelenteni, mint Marquinhos a Fradinak. Az pedig, hogy mikor mutatkozhat be, a fizikai állapotától függ, jelenleg még nem tudom megmondani.”

Stjepan Loncar: „Valójában nem sokat gondolkodtam rajta, mi lesz velem, hogyan alakul a jövőm. Úgy voltam vele, ha már újra itt vagyok, szeretném megragadni a lehetőséget és a legjobbamat nyújtani. A jelek szerint Dejan Sztankovics látta rajtam, hogy már az első edzésre úgy mentem ki, hogy senki és semmi sem tartóztathat fel! Nem kérdezősködtem, nem bizonytalankodtam, csak keményen edzettem… Ráadásul Dejan Sztankovics abban a pozícióban számít rám, amelyben a legjobban érzem magam, a nyolcasban. Egyértelműen itt szeretek leginkább játszani, itt vagyok a legjobb teljesítményre képes. Kemény összecsapás volt a szombati, mert az ellenfél gyakorlatilag végig a saját térfelén védekezett. Kevés terület adódott előttünk, de több lehetőséget is kialakítottunk, és megérdemelten nyertünk. Fontos volt, hogy még a szünet előtt megszereztük a vezetést, lélektanilag sokat jelentett. Onnantól az ellenfélnek is jönnie kellett, és így előttünk sokkal több terület nyílt, az én gólom is ilyen ellenakcióból született. Nagyon örültem a gólomnak, de a lényeg a győzelem volt! Elképesztő volt, hogy ilyen messzire is ennyi szurkoló elkísért bennünket. Alig várom, hogy kedd legyen, és újra pályára léphessek a Groupama Arénában. Mindennap bizonyítani szeretném, hogy a klubnak megérte itt tartania. Budapest csodálatos hely, a barátnőmmel jól érezzük itt magunkat, jó lenne most már huzamosabb ideig itt élni. Szóval, jó újra itt lenni!”

Aleksandar Pesic:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Kisvárda hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2024.II.3. Kisvárda – Ferencváros: 1-3 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    96′
    VÉGE
    95′
    ITT A VÉGE! 3–1-re nyert a Fradi!

    94′
    Jön egy FTC-szöglet, lehet ezzel lesz vége.

    91′
    CSERE
    Az új igazolás Szevikjan is bejön, Zachariassen lemegy.

    90′
    CSERE
    Marquinhos le, Tóth Alex be.

    89′
    5 perc a ráadás!

    88′
    Vargát figyelmezteti a játékvezető, de lapot nem kap.

    88′
    Úgy érezni, most már mindkét csapat a meccs végét várja.

    86′
    Camaj tett veszélyesen középre egy labdát, de könnyen tisztázott a Fradi.

    81′
    Jelentősen visszaesett a tempó a Fradi harmadik gólja után.

    79′
    CSERE
    Katona Abu Fanit váltja.

    79′
    CSERE
    Varga Barnabás Pesics helyére jött be!

    73′
    CSERE
    A nagyot hibázó Cipetic pedig szintén lemegy, a helyén Balogh.

    72′
    CSERE
    Loncar lejön, Kodro pedig bemutatkozik a Ferencvárosban!

    70′
    Cipetic hibázott hatalmasat: odafejelte a labdát Pesics elé

    69′
    GÓL
    GÓÓÓL! Pesics góljával már 3–1 az FTC-nek!

    67′
    CSERE
    Cserél a Kisvárda a szépítő gól után! Melnyk, Ilievski és Filipovics is bejött, Mesanovic, Lucas és Makowski lement.

    66′
    Nikolov maradt lent a földön.

    65′
    Szögletből jött a beadás, Mesanovic pedig pazarul fejelt a kapu jobb alsó sarkába. Ez a Kisvárda második gólja hazai pályán a Ferencváros ellen.

    64′
    GÓL
    GÓÓÓL! Szépít a Kisvárda!

    63′
    Közben kollégánk a helyszínről jelenti, hogy 3150 néző van Kisvárdán, tehát telt ház!

    62′
    Nem vették el az FTC-gólt.

    61′
    Egyelőre azonban videóznak egy Pesics-kezezés miatt!

    60′
    Loncar a gólszerző, aki előbb a kapufát találta el, majd a hozzá visszapattanó labdát elrakta a kapuba az ötös sarkáról.

    59′
    GÓL
    GÓÓÓL! Kettővel megy a Fradi!

    56′
    Kisvárdai szabadrúgás jöhet, Mesanovic lent maradt a földön. Wingo esett rá.

    53′
    Hajmeresztő jelenet! Marquinhos beadása után kis híján öngól lett a vége.

    52′
    Camaj lekészítette, Ötvös 14 méterről ellőtte, de jócskán fölé!

    51′
    Egyértelműen jobban kezdte ezt a félidőt a Kisvárda, most be is szorítják a Fradit a kapuja elé.

    49′
    EZ IS ZICCER VOLT! Előbb egy Camaj-szóló után védett hatalmasat Dibusz Dénes, majd Ötvös Bence gólba tartó labdáját fejelte ki a gólszerző, Abu Fani.

    46′
    Második félidő
    JÖHET A FOLYTATÁS!

    45′
    Szünet
    FÉLIDŐ!

    44′
    MICSODA HELYZETEK VOLTAK! Előbb Nikolov lövése akadt el a blokkban, majd Mesanovic estében próbálkozott 9 méterről, de fölé.

    44′
    Két perc a ráadás

    44′
    EZ ZICCER VOLT! Talán nehezebb is volt kihagyni, mint berúgni: Pesics mehetett egy az egyben a kapussal, 12 méterről, külsővel próbálkozott, de Petkovics védett.

    43′
    Ramírez 24 méterről, ballal próbálkozott, de ha nem is sokkal, mellé lőtt.

    42′
    Pillanatokkal a meccs első kaput eltaláló lövése után jött Abu Fani labdaszerzése az ellenfél támadóharmadában. Az izraeli középpályás megiramodott a labdával, majd a tizenhatoson belülről kilőtte a jobb felsőt – a labda elment Petkovics kezei között.

    40′
    GÓL
    GÓÓÓL, vezet az FTC!

    39′
    Camaj nagyszerű szóló végén lőtt, Dibusz könnyen védett, de örömhír: megvan a meccs első kaput eltaláló próbálkozása!

    38′
    Egy gyors összjáték végén Pesics lőtt kiszorított helyzetből, de oldalháló lett a vége.

    35′
    Zachariassen lőtt a tizenhatoson belülről, de elakadt a blokkban.

    35′
    Loncar ívelte be a labdát Zachariassen felé, de hosszúra sikerült az átadás.

    31′
    Sárga lap
    Abu Fani tarolta le Mesanovicot, ő is kap egy lapot. Ráadásul a várdai játékost ápolni is kell egyelőre.

    28′
    Marquinhos tette vissza a labdát Pesicsnek, ő 18-ról lőtt, de fölé.

    24′
    Mesanovic lőtte középre a labdát, de csak Abu Fanit találta meg az átadás, így nem lett belőle veszély.

    24′
    Marquinhos indította volna be Loncart, de hosszú volt a labdája. Közben Pesics a hátát fájlalja.

    22′
    Marquinhos egy lepattanó labdát vágott rá jó 19 méterről, de – ha nem is sokkal – fölé.

    21′
    És íme, a hazai szektor:

    Fotó: Nagy-Pál Tamás

    20′
    Íme, a vendégtábor:

    Fotó: Nagy-Pál Tamás

    18′
    Marquinhos a 16-os bal széléről tekert, de elment a kapu felett.

    17′
    Loncar került hatalmas helyzetbe a kaputól 10 és fél méterre, ballal próbálkozott, tiszta helyzetből, de mellé trafált.

    10′
    A Ferencváros jó helyről végezhet el szabadrúgást.

    9′
    Wellington Nem a sajtószektor mellől figyeli az eseményeket

    A Kisvárda új igazolása egyelőre nem játékban, a pálya széléről figyeli a történéseket

    9′
    Sárga lap
    A Kisvárda új igazolása, Matic kapta a meccs első sárga lapját.

    8′
    Marquinhos elfutott védői mellett a bal oldalon, de aztán hosszan tolta meg a labdát.

    5′
    Egy veszélyes kisvárdai beadást fejelt ki tökéletes ütemben Makreckis.

    2′
    A Kisvárda agresszív letámadással indít.

    1′
    Meccs indítása
    ELKEZDŐDÖTT A MECCS!

    ÜDVÖZÖLJÜK OLVASÓINKAT A KISVÁRDA–FERENCVÁROS NB I-ES BAJNOKI MÉRKŐZÉS TUDÓSÍTÁSÁBAN!

    A télen szerződtetett Maiga bekerült a kezdőcsapatba a Ferencvárosnál, míg Kenan Kodro például a kispadon foglal helyet. Csatárposzton Alekszander Pesics kezd.

    A meccs egyperces gyász szünettel indul. A nemrég Amerikában elhunyt korábbi Kisvárda játékosra, Tóth Görgyre emlékezünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ