dr. Páncsics Miklós

19 hozzászólás a(z) dr. Páncsics Miklós bejegyzéshez

 • Völgymenet? Még most is vannak irigyei?

  • milyen ordenáré dolog már itt köpködni egy 40 évvel ezelőtti esemény kulturált megí­télése miatt, csak mert azzal nem értünk egyet. (ráadásul úgy, hogy azt még csak a tények sem cáfolják.)

 • Olyan ez az oldal, mint egy virtuális kegyhely

 • A Páncsics-Pusztai csere engem nem lepett meg, hiszen már korábban is el akart menni.
  Dalnokinak viszont valami különleges érzéke volt ahhoz, hogy a “leí­rt” játékosok közül kiválassza azokat, akik még felvirágoztathatók. Páncsics már völgymenetben volt, és nekünk ott volt a védelem közepében Bálint. Viszont Szőke helyett kellett valaki. így jött össze az üzlet. A Honvéd akarta, de mi jártunk vele jól.

 • Nos, most már nem halok meg bután.

 • Mint játékost is és mint vezetőt is. Bejegyzésem nem válasz volt a gondolataidra. Születésnapja kapcsán jutott eszembe és mivel az alkalom adott volt, gondoltam, hogy le is lehet í­rni.

  • Kööszönöm, hogy válaszoltál. Sajnos, “csekély értelmű medvebocsként” továbbra sem értem … Páncsics Miklós játékosként klubunk nagy-nagy legendái közé tartozott … 1970-72 között Beckenbauer után vitathatatlanul Európa legjobb középső (belső) hátvédje volt … egy BECKENBAUER után!!! A vezetői ténykedése … hát … arról, a kegyeletsértés legkisebb szándéka nélkül, annyi maradt meg bennem, hogy: “Nem nyilatkozom!” … RIP, Páncsics Miklós, akit GYEREKKOROMBAN úgy szerettem!

 • Páncsics Miklós személyét gyakran lengte körül a csodavárás, és nem csak a szurkolók részéről.

 • Az MTK-FTC örökrangadón a riporter azon meditált, vajon mit jelent ez a meccs a
  légiósnak ? Válaszolt is rá, mondván, biztos elmesélik neki, hogy miről van szó. Az idegenlégiósnak pedig lesz egy feladata. A Szurkolóknak ugyanez a heroikus küzdelmeket, a ragyogó győzelmeket jelenti és mindazt, amivel eljutottak a győzelemhez, amiről sokáig beszéltek és amiből rövidesen legenda lett és amit az unokának is el kell mesélni Lehet,hogy lassan ezeket az érzéseket már csak a szurkolók fogják ismerni és az összes többi már valami másról szól? „A hagyomány nem a hamu őrzése, hanem a láng továbbadása”. Thomas Morus

 • Isten nyugosztalja zseniális hátvédünket … micsoda megnyugvás volt vagy 10 éven át tudni, hogy a balhátvéd, majd a “söprögető” Páncsics Miklós … Európa egyik legnagyobb klasszis hátvédje volt a hatvanas évek évén, 70-es évek elején … a sportvezetői tevékenységére inkább borí­tsunk hatalmas fátylat … ebből a (sokkal közelibb korból) egy valami maradt meg: “Páncsics dr.: Nem nyilatkozom!” -- egy Fradi-vezető, aki soha nem nyilatkozik, mert több millió szurkolónak SEMMI köze ahhoz, hogy mi történik a klubnál, imádott klubunknál … akár csak ma … Mi közünk nekünk, Fradistáknak ahhoz, hogy épp kit mit lopnak szét, mit tesznek tönkre … ez a csodastadion kiknek épül? A VIP-vendégeknek? Remélem, lesz elég libamáj, cserébe KÖTELEZIK őket, hogy végignézzenek olyan meccseket is, amiket mi annak idején szakadó esőben vagy -5 fokban dideregtünk és szomorkodtunk végig … Mi élünk és meghalunk, de a FERENCVÁROS ÖRÖK!!!

 • Ennek a csodacsapatnak a legfőbb jellemzői a kitartás, az elszántság, a szorgalom, a céltudatosság, és a versenyszellem.
  Gyermekkori álmukat váltották valóra, elsősorban örömöt találtak a játékban..
  Az a játékos, aki a napi edzések és a sok mérkőzés mellett még egyetemre járt – tudjuk mindkettő teljes embert követel – az sokkal több az átlagosan jó képességűnél, az zseni. Persze emellett a teljesí­tmény mellett az ember mindkét végén égeti a gyertyát, nemhiába akarta Páncsics Mikit az edzője is, és egyik professzora is rábeszélni, hogy egyszerre csak az egyiket csinálja, Ő ebben sem tudott kompromisszumot kötni
  Varga Zolival jó barátok voltak.
  .” Vargával ketten külön járják a maguk útját. A csapat hangadóival nincs számottevő viszonyuk. A pályán egymástól nagy távolságra játszanak, a mindennapi életben annál közelebb vannak egymáshoz. Szinte mindig együtt érkeznek az edzésekre és együtt is mennek el a klubházból. Mindkettő kivételes klasszis.” Nyugodjanak békében. ( Forrás Lakat T. Károly : Reqviem a nagy 8-asért.)

 • A bacstudastar.hu-n, Bács-Kiskun megyei olimpiai történet, olimpiai bajnokai közt Dr. Páncsics Miklós Páncsics GYULA néven szerepel évek óta. Fotó, életrajz stb. minden egyezik Páncsics Miklóséval. Nem sokan látogathatják az oldalt. Nem állhatott az oldal í­rója, szerkesztője a helyzet magaslatán, az biztos!

 • Páncsics Miklós minden mérkőzésen a legjobb formáját hozta, mintha neki soha nem lett volna rossz napja. A sportszerűségéről pedig csak szuperlatí­vuszokban lehet beszélni.
  A gyerekeim azt mondják, hogy az nagyon jó, ha valakinek ilyen sportélményei és emlékei lehetnek.

 • Az én örök Fradim: Géczi-Novák,Mátrai,Szűcs,Páncsics-Nyilasi,Gera,Lipcsei,Rákosi-Varga,Albert /mai rendszerben/, de Mikinek /nyugodjon békében/ nem tudom megbocsájtani azt, amit Vargával csinált!

 • Az én “legjobb fradim”-ban is benne van:
  Géczi dr.- Novák, Mátrai, Páncsics dr. -- Juhász dr. Szűcs L. -- Szőke, Varga, Albert, Rákosi, Fenyvesi dr. (csekélység: négy doktor egy futballcsapatban…!) Ja és az edző: Dr. Lakat Károly.

  Vajon lesz-e még valaha ilyen csapatunk?

 • Nagyszerű játékos volt, 1970-72 között Beckenbauer mellett Európa legjobb söprögetőjének tartották. Persze, akkoriban csak klasszis játékosaink voltak.

 • Géczi -- Novák, Páncsics, Meggyesi, Juhász, Vépi, Szőke, Branikovits, Albert, Mucha, Füsi…..sorolhatnám…
  Gyerekkori emlék…s Mucha a mai Pécsben…

 • Nagy kaliberü szimpatikus labdarugó volt.Még az átkosban sem nyomták el a Fradit anyira mint most.(kivéve az 50-es évek.)Most meginnt eljött az átkos idöszak polgári ál mezben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VIII. Novák Dezső utánpótlás emléktorna 2024.01.20.
OLDALAK
12.03.17:45 FTC-Mezőkövesd és 12.06.19:30 Mezőkövesd-FTC TV:M4Sport
12.10.18:00 M4 Sport
EKL: 12.14.18:45 FTC-Fiorentina TV: M4Sport
Categories
12.17.16:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ