2024.IV.7. Ferencváros – Paks: 1-0

ÓRIÁSI LÉPÉST TETT A CÍMVÉDÉS FELÉ A FERENCVÁROS

Szappanos bravúrjaival sokáig tartotta magát a Paks, de a hajrában Traoré eldöntötte a mérkőzést – és alighanem az aranyérem sorsát is.
A labdarúgó NB I 27. fordulójának nagy rangadóján a Ferencváros 1–0-ra legyőzte odahaza a Paksot.

Nyilatkozatok:

Dejan Stankovic: — Pont ugyanannyira fontos ez a mérkőzés, mint az összes többi. Ráfordultunk a hajrára, itt már nincsenek könnyű meccsek, minden egyes találkozó egy döntővel ér fel. Természetesen van pikantériája a mostani összecsapásnak, a Paks nemrég még előttünk állt a tabellán, most pedig lehetőségünk van rá, hogy növeljük az előnyünket velük szemben. Több tényezős kérdés, hogy minek köszönhető a jó formánk, de elsősorban a csapat teljesítményét emelném ki. Mindannyian tudjuk, hogy a Paks botlásai is kellettek ahhoz, hogy újra átvegyük a vezetést, de ez előbb-utóbb úgyis megtörtént volna, hiszen a fiúk nap mint nap keményen dolgoznak azért, hogy a bajnokság végén mi emelhessük magasba a trófeát. Játékost sosem szeretek kiemelni, mindenki részese a sikernek. A januári felkészülés óta elképesztő munkamorállal bír a csapat, mindenki, aki lehetőséget kap, megmutatja, hogy lehet számítani rá. Természetesen mindez magától értetődő, mi vagyunk a Ferencváros, a legjobbnál lejjebb nem adjuk.

A mérkőzés:

Ferencváros — Paks: 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 14:45. 17.675 néző.
Vezette: Karakó Ferenc (asszisztensek: Szert, Becséri; Videóbíró: Zierkelbach Péter; VAR asszisztens: Buzás; VAR operátor: Hanyecz; tartalékjv.: Dr. Csonka)

Ferencváros: Dibusz — Makreckis, Cissé, Abena, Civic (Ramírez, 81.) — Maiga, Loncar (Ben Romdhane, 66.) — Zachariassen (Traoré, 72.), Abu Fani, Marquinhos (Sevikyan, 81.) — Varga B. (Kodro, 81.)
kispad: Varga Á., Botka, Pászka, Aaneba, Katona B., Lisztes
vezetőedző: Dejan Stankovic

Paks: Szappanos — Lenzsér (Tóth B., 90.), Kinyik, Szélpál — Kovács K. (Vas, 46.), Mezei (Haraszti, 80.), Windecker, Papp K., Szabó J. — Skribek (Szabó B., 69.), Könyves (Böde, 69.)
kispad: Simon B., Balogh B., Hahn, Silye, Gévay
vezetőedző: Bognár György

Gól: Traoré (89.)
Sárga lap: Zachariassen (38.), Abu Fani (45.), Leandro (45.), Traoré (89.) illetve Kovács K. (7.), Lenzsér (33.), Windecker (45.), Böde (45.)

Emlékezetes marad a vasárnapi ütközet. Lesz miről beszélgetni, akadtak szép jelenetek, nagy helyzetek, Varga Barnabás ritkán látható módon két egymást követő labdaérintésből kétszer találta el a kapufát, majd a találkozó végén jött az igazi csattanó, Adama Traoré győztes gólja – és ott volt a szünet előtti tömegjelenet.

A feszültség akkor hágott a tetőfokára. Windecker József és Mohammed Abu Fani különszámát jókora csetepaté követte, Dejan Sztankovics, az FTC vezetőedzője a földön fekvő játékosa fölé állva zárta el a területet, a futballistákat pedig két csoportra lehetett osztani: akik legszívesebben leszedték volna a másik fejét, illetve akik nyugtatgatták őket…

Karakó Ferenc játékvezető négy sárga lappal zárta le a balhét, Dejan Sztankovics a fejét fogva indult el az ellenkező irányba, Bognár György pedig a helyére leülve mosolygott a történteken. Hogy a Paks trénere mennyire dörzsölt edző, jól mutatta, hogy a szünetben gyorsan lecserélte Kovács Krisztiánt, akit az említett tömegjelenet előtt – második sárga lappal – ki lehetett volna állítani.

Kár volt a dulakodásért, ugyanakkor pozitívum, hogy a mérkőzés jó iramú, magyar viszonylatban magas színvonalú volt. Némileg meglepően hatott, hogy Bognár György az első percektől letámadást kért együttesétől: amint a ferencvárosiak megpróbálták laposan, a földön járatva kihozni a labdát kapujuk előteréből, a vendégek rögtön feljebb tolták a védekezésüket, nem engedték a könnyed passzolgatást.

A paksiak célja a jelekből ítélve egyértelműen az lehetett, hogy megakadályozzák a listavezető fölénybe kerülését. Ez eleinte többé-kevésbé sikerült, ám a félidő derekán már Szappanos Péter bravúrjaira is szükség volt a döntetlen megőrzéséhez. Előbb egy lövést, majd egy fejest védett parádés reflexszel, hogy aztán Kristoffer Zachariassen ziccerét fogja a kapujából kilépve. A válogatott kapus a februári térdszalagsérülését követően a Groupama Arénában tért vissza, rögtön néhány nagy védéssel kezdett. Az idő múlásával egyre inkább érvényesítette akaratát a Ferencváros. A szünetre már úgy vonulhattak a csapatok, hogy 78 százalékban a fővárosiak birtokolták a labdát, ötször találták el a kaput, míg a vendégek mindössze egyszer. A mezőnyben nem volt sok idő a labdát dédelgetni, a paksiak minden labdaátvételnél máris ott voltak a hazaiak előtt, ezeknél a szituációknál volt jól lemérhető, hogy a Fradi futballistái milyen jó barátságban vannak a labdával. Szűk, zsebkendőnyi területen kellett időnként a labdát átvenniük, az ellenfelet lerázni magukról, pedig ha úgy adódott, Könyves Norberték a kemény belépőktől sem riadtak vissza. És ahogyan arra számítani lehetett, a szünetben Bognár György gyorsan lecserélte Kovács Krisztiánt, mintegy megelőzve a bajt.

A forgatókönyv a fordulást követően sem változott, hacsak annyiban nem, hogy a Ferencváros még nagyobb mezőnyfölénybe került. A második félidőben szinte végig a paksiak térfelén zajlott a játék, a tolnaiak ekkor már egyértelműen ellentámadásokra rendezkedtek be, valamint arra, hogy hátul valahogyan megússzák kapott gól nélkül. A főszereplők közül jó ideig senki sem tudott reflektorfénybe kerülni, a legközelebb Varga Barnabás állt hozzá, míg a Paksnak ekkor már végképp jókora szerencsére volt szüksége a döntetlen tartásához. Akadt olyan akció, amikor a válogatott csatár a kapufára fejelt labdáját lábbal ismét a kapufára lőtte, nem mindennapi, amikor három másodperc alatt, két egymást követő labdaérintésből kétszer is a kapufát találja el egy játékos. Varga Barnabás nem akart belenyugodni, hogy egykori csapata megússza kapott gól nélkül, próbálkozott ollózó mozdulattal is, ám úgy tűnt ekkor, Szappanos Péter eszén ezen a napon nem lehet túljárni. Ha pedig nem a kapus védett, a hátvédek az utolsó pillanatban rendre odaértek, hol fejjel tisztáztak, hol bevetődve, hokisok módjára blokkolták a labdákat. Az igazi főszereplő azonban a csereként beálló – sérüléséből felépülve egyre több játékpercet kapó – Adama Traoré lett!

A Paks ugyanis végül nem úszta meg kapott gól nélkül. A vasárnapi találkozót két ferencvárosi cserejátékos döntötte el, Mohamed Ben Romdan beadta, Adama Traoré pedig a kapuba préselte a labdát. A több mint tizenhétezer szurkoló ekkor már teli torokból ordított, ünnepelt.

Volt is mit, a Ferencváros ezzel a győzelmével nyolc pontra növelte a második helyen álló paksiakkal szembeni előnyét, és ha szerdán besöpri a Diósgyőr ellen elmaradt meccsén az újabb három pontot, hat fordulóval a bajnokság vége előtt a 11 pontos előny behozhatatlannak tűnik.

Lassan kijelenthetjük: az idén is a Fradi lesz az aranyérmes, sorozatban immár hatodszor.

További képek: Farkas Zsolt, fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

DEJAN SZTANKOVICS ÉRTÉKELÉSE A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓN:

– Végig fölényben játszott a csapata, de csak a hajrában nyerte meg a meccset. Min vagy kin múlt, hogy nem jött korábban a gól?
– Nem látom a különbséget, mi múlik azon, ha az első vagy az utolsó percben szerzett góllal nyerjük meg a mérkőzést. Végig azt tapasztaltam, hogy a játékosok küzdenek, nem adtuk fel egy másodpercre sem. Végig küzdöttünk és egyfajta isteni ajándékként tekintek arra, hogy a hajrában megszereztük a három pontot. Mindent kiadtunk magunkról, rengeteget futottunk, csúsztunk-másztunk. Kiemelném a csapatszellemet, és láthattuk, a cserék milyen nagy erőt és lendületet adtak, sokat tettek hozzá a meccshez. Lenyűgöző teljesítményt nyújtottak a játékosok.

– Mekkora szerep hárulhat a folytatásban a csereként beállva győztes gólt szerző Adama Traoréra?
– Roppant fontos játékosunk, úgyhogy óriási köszönettel tartozom az orvosi és a fiziós stábunknak, hogy segítettek neki a visszatérésben a hosszú kihagyást követően. Ragyogó futballista, igazán profi játékos, nagyon is fontos eleme a jövő Fradijának.

– A találkozó után érezni lehetett, hogy a feszült meccs után felszabadult.
– Ilyenkor igenis örülni kell, mert sok munkát és energiát tettünk bele a mérkőzésbe. A bajnoki cím kérdése ugyanakkor még nem dőlt el, dolgoznunk kell tovább. A következő meccsre ugyanúgy döntőként tekintünk, s megígérhetem, hogy egy pillanatra sem dőlünk hátra.

Segíteniük kellene a játékvezetőknek az FTC-t, hogy bejusson a BL-csoportkörbe, mert amikor idejön a Klaksvík, meg az Olympiakosz, a fetrengést ott már nem díjazzák… Ezt ma nagyon sérelmesnek találom a részünkről” – nyilatkozta Bognár György az M4 Sport kamerái előtt.

A mérkőzés végén kaptuk a gólt, de a játék képe alapján a Fradi tett többet azért, hogy megnyerje a találkozót. A játék hiányzott a csapatomból, inkább a védekezéssel foglalkoztunk. Ez benne volt a pakliban, hiszen a Ferencváros itthon az egyetlen csapat, amely be tud szorítani minket hosszú időre a kapunk elé. Az első félidőben Könyves Norbertnek volt egy kapáslövése, ám Dibusz Dénes kiütötte a labdáját, illetve Szabó Bálintnak volt egy-két próbálkozása, amikor betört a tizenhatoson belülre, de ezen kívül nem voltak komoly helyzeteink, és a mezőnyjátékban is csak addig jutottunk el, hogy feljátszottuk a labdát, amivel nem tudtunk sokat kezdeni” – mondta a Paks vezetőedzője, ezt már a meccs utáni sajtótájékoztatón.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Paks hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2024.IV.7. Ferencváros – Paks: 1-0 bejegyzéshez

 • A meccs két ellentétes dolog miatt marad »emlékezetes« számomra. A vidám „felrobbanó cukiság bomba” a lefújás után, amikor fél óvodányi „mini fradista” nyüzsgött nagy lelkesedéssel a pályán. (Az igen ifjú Szappanos kisasszonyt is ide veszem, hiszen az apukája »Mr. Bobby« idejében még a keret tagja volt). A lelkes apukák közül még Marquinhost és Ramirezt ismertem fel.)
  *
  Ezzel ellentétes a hazai játékvezetés színvonalának folyamatos süllyedése, lassan elérjük a hírhedten alacsony spanyolét – bár külföldi meccset hosszú ideje nem nézek. Az Üllői129 közismerten kegyetlen hozzászólásaiban (némi túlzással) nosztalgiával emlegetik Kassaiékat…
  Akkor mit mondjak én, aki (csak a hazaiakat nézve) Zsolt Istvánt vagy Palotai Károlyt láttam vezetni…
  Egyébként a színvonal csökkenéséről a FIFA is tehet, mert a különböző „korhatárosdival” megnehezítik a volt labdarúgók játékvezetővé válását.
  Ezelőtt úgy 40 évvel mondta nekem Lázin János, (akkoriban NB I-es bíró), hogy abból lesz jó játékvezető, aki „belülről ismeri a focit”. (Kollégám volt 1985-1995 között az eredetileg Schönherz Zoltánról elnevezett, majd 90 után Öveges József nevét viselő iskolában, csak ő műszaki tanár volt, én meg én meg közismereti.) Egész aktív pályafutásom alatt ő volt az egyetlen, akivel normálisan tudtunk a fociról beszélgetni.

 • PERCRŐL PERCRE

  96′

  Árvai Károly

  96′
  ÖSSZEFOGLALÓ, TABELLA, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  96′
  VÉGE
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  96′
  NEM BIZONY.

  95′
  Nyom a Fradi, nem lesz már itt egyenlítés.

  93′
  Romdan még bosszankodik, így elpattan mellette Traoré jobb oldali beadása.

  93′
  LÉC! Romdan egy jó csel után az ötös bal sarkáról ballal kapura lő, Szappanos jobb kézzel a lécre tolja a labdát.

  92′
  Szélpál ellöki a felezőnél Szevikjant.

  90′
  CSERE
  Tóth Barna be, Lenzsér le, bekk helyett ék.

  89′
  Öt perc a ráadás.

  89′
  Sárga lap
  Adama Traorének sárga lap túlzott gólörömért.

  89′
  Romdan jobb oldali, jobblábas beadását az ötös rövid sarkáról ballal a rövid alsóba pöcköli Traoré, Kinyik mellől, három lépésről. Szappanos tehetetlen.

  89′
  GÓL
  ADAMA TRAORÉ ELDÖNTI A MECCSET? Alighanem, 1–0!

  87′
  Szabó Bálint egy csel után jobbal a jobb alsóba lőne kissé balról, 14-ről, Dibusz vetődve fogja a labdát.

  85′
  Böde: 17 meccs a Fradi ellen, 2 góllal és 2 gólpasszal.

  85′
  Traoré lövését Windecker hassal blokkolja, ápolás.

  84′
  Böde 237 meccsen 103 góllal és 55 gólpasszal segítette a Fradit.

  84′
  Haraszti rosszul védekezett most.

  Anno 7 meccsen 1 kanadai pontot szerzett a Fradiban.

  83′
  Szevikjan bal oldali beadását Traoré az ötös jobb sarkáról a földre fejeli, a labdát elkapja a léc alatt Szappanos.

  81′
  MELLÉ! Fani jobbról remekül ad az ötösre egy szögletet. Cissé remek ütemben emelkedik, de a jobb alsó mellé fejeli a labdát.

  80
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  80′
  CSERE
  Haraszti Zsolt be, Mezei le, karmestercsere.

  79′
  Cserék posztokra, Sztankovics óvatos duhaj.

  79′
  CSERE
  Cristian Ramírez be, Civic le.

  79′
  CSERE
  Kenan Kodro váltja Vargát.

  79′
  CSERE
  Edgar Szevikjan be, Marquinhos le.

  76′
  A pályán mezőnyharc, így érkezünk el a hajrá nyitányhoz.

  75′
  Papp blokkolja Maiga bal oldali, ballábas, lapos beadását.

  74′
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  73′
  CSERE
  Adama Traoré be, Zachariassen le.

  70′
  Mezei szabadrúgása után Szabó Bálint jobbal a léc fölé lő 22-ről, picit balról.

  69′
  A Paks 6–3–4-es mérleggel harmadik a vendégtabellán, és az egyetlen csapat a mezőnyben, amelynek semleges a gólkülönbsége (18–18). Idegenben október 7. óta nem ikszelt, akkor Kecskeméten ért el 1–1-et. 2024-ben az első 3 házon kívüli meccsét kapott gól nélkül nyerte meg, legutóbb azonban 2–1-re alulmaradt Diósgyőrben.

  69′
  Maiga passzát Varga jobbal kapura teszi 11-ről, közbevetődik Papp, Varga a 11-espontról kapura ollózza a lecsorgót… véd balra vetődve Szappanos!

  69′
  Fani bal oldali beadására kivetődik Szappanos, Civic indítása rossz Varga felé.

  68′
  CSERE
  Böde Dániel meg Könyvest. Hatalmas ünneplés a lelátón.

  68′
  CSERE
  Szabó I Bálint Skribeket váltja.

  67′
  A keretben a szakemberekkel együtt 21 légiós van így is.

  66′
  Jónéhány légiósát nem nevezte erre a meccsre a Fradi.

  65′
  CSERE
  Mohamed Ali Ben Romdan be, Loncar le.

  60′
  Fani hosszas variálás után jobbal a bal felső mellé emel egy a 16-os bal sarkáról járó szabadrúgást.

  58′
  A Ferencváros több pontot hullajtott el eddig házigazdaként (12), mint vendégként (5), az otthoni mérlege 7–3–2. Az egyik legnagyobb különbségű győzelmét ebben a kiírásban pont a Paks ellen aratta (6–1), még Máté Csaba irányításával, amikor a gólkirályjelölt Varga Barnabás mesterhármast ért el korábbi csapata ellen.

  58′
  Zachariassen passza után kissé balról Fani ad jobbal középre, Varga ötről kapura fejel, a vetődő Szappanos a bal alsó elől a kapufára tolja a labdát.

  57′
  A második helyen álló tolnai együttes a legutóbbi 2 NB I-es meccsét elbukta, 3 forduló óta képtelen nyerni – utóbbira legutóbb az előző pontvadászat végén volt példa, amikor a záró 4 forduló alatt csak 2 pontot gyűjtött. Szerdán viszont újra a győzelem útjára lépett, de az NB II-es Vasas elleni 5–2-es sikert csak a hosszabbításban tudta kiharcolni a Magyar Kupában.

  56′
  Vas egy jó csel után 14-ről, kissé jobbról Civicbe lő.

  55′
  Skribek cselezget a jobb oldalon, felrúgják, Mezei beadását Szélpál 8-ról, kissé jobbról a léc fejeli. Nem sokkal!

  54′
  A hivatalos nézőszám: 17 675.

  53′
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  50′
  Skribek bal oldali, jobblábas szögletét elfejeli Makreckis Szabó elől.

  50′
  Civic ballal balról 22-ről majdnem a rövid felsőbe lő, de véd Szappanos.

  48′
  Makreckis elmegy Kinyik és Lenzsér mellett, jobbról középre ad, Varga eltűnik az ötösön, Szélpállal birkózva… tovább. Szappanos a labda mellé ütött, de nem volt érkező.

  47′
  Második félidő
  FOLYTATJUK!

  Fotó: Árvai Károly

  Fotó: Árvai Károly

  Fotó: Árvai Károly

  46
  CSERE
  Vas Gábor folytatja Kovács helyén.

  46′
  Az FTC szerdán a Mol Magyar Kupa negyeddöntőjében 2–0-ra győzött a DVTK otthonában, így hazai viszonylatban összesen már 11 tétmérkőzés (9 bajnoki és 2 kupa) óta őrzi a veretlenségét, miközben csak a debreceni MK-nyolcaddöntőjét, valamint a Puskás Akadémia elleni hazai bajnokiját hozta le döntetlenre (mindkétszer 1–1-re). Idehaza legutóbb december 10-én éppen Pakson kapott ki, 3–2-re.

  46′
  A Fradi pályaválasztóként 10-szer győzte le a Paksot és 7-szer végzett vele döntetlenre. Az atomvárosiak összesen 2-szer távoztak győztesen a Groupama Arénából: 2016novemberében (1–2), majd 2022 februárjában (0–3). Eddig még a Vasas és a Puskás Akadémia tudott 2 bajnokit megnyerni a 2014 augusztusában átadott létesítményben, így most Bognár György együttese lehet az első, amelynek ez bajnokin 3-szor is sikerül.

  Rangadó (Fotó: Árvai Károly)

  46′
  Az előző 17 egymás elleni tétmérkőzésükön mindig legalább 3 gól esett, sőt, 12-szer minimum 4. Ezek során az FTC – egy kivételtől eltekintve – mindig legalább 2-szer betalált, és 13-szor győztesen vonulhatott le a pályáról.

  46′
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  46′
  78 százalékban volt a labda a hazaiaknál, 8-szor lőttek kapura, 5-ször annak felületére, a másik oldalon ez az arány 2/1.

  46′
  E párharc legjobb góllövői:
  Böde Dániel 8
  Franck Boli 6
  Varga Roland 6
  Tokmac Chol Nguen 6
  Varga Barnabás 5

  46′
  VESZÍTENIVALÓJA csak a Ferencvárosnak van. A paksiak teher nélkül, felszabadultan futballozhatnak, ami jól jöhet ilyen kiélezett csatában. Csakhogy… A mostani Fradi nagyon erős, futballistáit nem zavarja meg a nagy tét, elég csak Varga Barnabásra gondolni. Nem véletlenül emelem ki őt… BORBOLA Bence a mérkőzés előtt

  45′
  Szünet
  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  44′
  Fani bal oldali, jobblábas kornerét leszedi Szappanos Cissé fejéről.

  44′
  Négy perc a ráadás.

  44′
  Mezei odarúg a balon Marquinhosnak, szabadrúgás.

  44′
  A hazai közönség szidja az MLSZ-t, majd Karakót. Sztankovics nem reklamál már.

  44′
  Sárga lap
  Windecker Józsefnek is sárga lap.

  43′
  Sárga lap
  Böde Dánielé az első sárga, reklamált.

  43′
  VAR
  Nyilván a VAR-ra várunk.

  42′
  VAR
  A VAR szerint másnak nem jár lap.

  42′
  Kovács kitolja a pályáról Marquinhost, kitör az általános pogó, Fani és Windecker összekap. Fani a földön.

  41′
  Sárga lap
  Kinyik Ákosnak is, ha jól láttuk.

  41′
  Sárga lap
  Mohammed Abu Faninak is sárga lap.

  40′
  Két perce történt, Fani még mindig a földön, a fejét fogja.

  40′
  Windecker lökte Fanit, két kéttel aki visszalépett a szűrő elé, de Kinyik odaállt elé, Fani aztán elterül.

  39′
  Sztankovics hevesen reklamál, majd segít Fanit ápolni.

  39′
  Fájlalja a homlokát, Szappanos elkapja Windecker grubancát, és jól leszidja. Tanár úr!

  37′
  De a szélső szorul ápolásra.

  37′
  Kinyik szereli kemény becsúszással Marquinhost, aki ráesik a bekk térdére… Ápolás a pályán.

  36′
  Sárga lap
  Kristoffer Zachariassen látványosan lerántja a bal szélen Szabót, sárga lap.

  35′
  A Paks ezzel szemben csak négyet. A tolnai zöld-fehérek legutóbb két éve, február 6-án voltak bravúrra képesek a Groupama Arénában, akkor 3-0-ra nyertek (mlsz.hu).

  35′
  Az első helyezett fogadja a másodikat, két olyan csapat, amely egyaránt bejutott a MOL Magyar Kupa elődöntőjébe, mégpedig idegenbeli győzelemmel. Ami a bajnokságot illeti, a Ferencváros kétségtelenül jobban szerepelt márciusban, négy mérkőzésen tíz pontot gyűjtött.

  35′
  Szélpál indítását Maiga hazafejeli Dibuszhoz.

  33′
  Sárga lap
  Lenzsér Bence ellöki a bal szélen Marquinhost, kap egy sárga lapot.

  30′
  SZAPPANOS! Lenzsér nem figyel, lyukat rúg, megindul Marquinhos, balról jobbra passzol Zachariassenhez, aki egyedül áll szemben a kapussal, jobbal 11-ről kapura lő, bal lábbal véd a kapus.

  29′
  Marquinhos passzát elengedi Fani az ötös bal sarka előtt… éppen így jó az Pappnak.

  27′
  Fani jobbról tízről az oldalhálóba lő, de beleért még Szélpál is. Korner.

  27′
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  27′
  MI EZ, HA NEM VÁLOGATOTT FORMA?

  26′
  Civic lapos passzát Zachariassen kissé jobbról, 21-ről kapura teszi ballal, jobbra vetődve véd Szappanos, a kipattanót Fani 17-ről, kicsit balról kapura teszi, jobbra vetődve ismét odaér Szappanos… az újabb kipattanót az ötös bal sarkáról kapura fejeli Fani, a jobb alsó előtt ismét elcsípi a labdát Szappanos.

  25′
  SZAPPANOS!!!!

  24′
  Mezei beadását kifejeli Cissé, Makreckis továbbtolja… éppen Könyves elé, aki ballal kapura lő kapásból kissé balról, 17-ről… balra vetődve véd Dibusz!

  24′
  Fani estében elkapja Windecker bokáját, szabadrúgás jobbról.

  23′
  Civic balról nagy erővel középre lövi a labdát, Szabó szereli Zachariassent, bár éppen a légiós lökte őt.

  22′
  Skribek bal oldali kornere Vargáé. Papp megindul a bal szélen… kirúgás.

  21′
  Kovács adott jobbról jobbal középre, nem Mezei.

  21′
  Mezei ad be jobbról egy szabadrúgást, Szabó ballal középre ad, Dibusz csak öklöz, Mezei jobb oldali beadását Könyves hétről a jobb alsó felé fejeli… felszabadít Loncar.

  20′
  Mezőnyharc, leült kissé a meccs.

  12′
  Papp ütközik ismét Loncarral, szöglet. Civic beadása Pappé.

  11′
  Varga balról középre ad, Marquinhos elengedi a labdát, Loncar 15 méterről ballal kapura lő, Szappanos jobbra ledőlve eléri a labdát!

  10′
  Varga kezét kötözik, Loncar nagyot esik közben, megüti a derekát.

  8′
  MELLÉ! Marquinhos passzát Varga gyengén rúgja meg a bal alsó felé az ötös bal sarka elől, ment a gólvonal előtt Lenzsér… de les.

  7′
  Varga bal kezére rálép Kovács a 16-oson belül véletlenül, miután Makreckis jobb oldali beadását 10-ről Varga a bal sarok elé fejeli. Szappanosé lett a labda egyébként, vetődnie sem kellett.

  6′
  Varga indítja a balon Marquinhost, aki jobbal lágyan az ötösre emel… jön Szappanos.

  5′
  Sárga lap
  Kovács Krisztiáné a meccs első sárga lapja, odalépett a felező környékén Faninak.

  5
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  4′
  De ott volt Kovács és Lenzsér is, Szélpál most nem villogott a bal szélen.

  3′
  Helyzet, Zachariassen jobb oldali beadását Varga a bal alsóba fejelné, de blokkol a gólvonal előtt… Marquinhos. Lábbal.

  2
  Remek az idő, jó a gyep és a hangulat, technikai telt ház a hírek szerint.

  1
  Meccs indítása
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak tiszta fehérben, a vendégek tiszta szürkében.

  De emlékezzünk meg Schumann Péterről is.

  Müller Sándor és Juhász Péter emlékére gyászszünettel kezdünk.

  Egy kis örökmérleg! A tabella jelenlegi első és második helyezettje 38-szor meccselt már az élvonalban, és ezekből a fővárosiak éppen 3-szor annyit nyertek meg, mint a tolnaiak. Az örökmérleg 21 ferencvárosi siker, 10 döntetlen, 7 paksi diadal.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól a Pakshoz:
  2019, Böde Dániel, ingyen
  2019, Holczer Ádám, i.
  2016, Rácz Gergő, i.
  2012, Kulcsár Dávid
  2007, Tököli Attila, ingyen
  2005, Nógrádi Árpád, i.
  A Pakstól a Ferencvároshoz:
  2023, Varga Barnabás, 800.000 euró
  2015, Haraszti Zsolt
  2012, Böde Dániel, 200.000 euró
  2008, Márkus Tibor, ingyen
  2011, Pölöskei Péter, i.

  Eltiltott nincs.

  A hazaiaktól S. Mmaee (bokacsontzúzódás) sérült, de Kehinde, Esiti, Besic, Gojak, Wingo, Owusu és Pesics sincs a keretben, a vendégektől Osváth és Horváth maródi.

  Vetély- és játszótársak – Ballai Attila publicisztikája
  Stjepan Loncar: Mindent ki kell adnunk magunkból, hogy újra bajnokok legyünk

  Tököli Attila, 25-szörös válogatott labdarúgó, kétszeres NB I-es gólkirály, az FTC és a Paks korábbi csatára: – A mérkőzés esélyese a Ferencváros, olyannyira, hogy ez lehet a Paks esélye. A legerősebb játékoskeret ebben az idényben is az Üllői úton van, reális, hogy ismét bajnok lesz a csapat, de éppen emiatt a Paks nyugodtan utazhat a fővárosba, nincs veszítenivalója. A Fradinál voltak hullámvölgyek, de amikor folyamatosan versenyben vagy a nemzetközi kupában, a válogatott játékosok a nemzeti csapatban is szerepelnek, nehéz folyamatosan életben tartani a tüzet. A Paks kiegyensúlyozottan szerepelt, igaz, az elmúlt hetekben kevéssé jöttek az eredmények, de a második helyezés nagyszerű. Egységes a gárda, nincs egymásra mutogatás, mindenki tudja a feladatát, a szervezett játékkal mindig párosul jó egyéni teljesítmény. Könyves Norbert gólt lő, ha ő nem, érkezik Böde Dániel, ha a csatároknak nem megy, előlép Windecker József vagy a Vasas elleni kupameccsen a legvégén is higgadt Papp Kristóf. Szóval, működik a csapatjáték. A papírforma alapján a Ferencváros a találkozó esélyese, de a Paks bármelyik ellenfélnek gondot okozhat, a hétközi kupameccsen szerzett öt gól biztosan jót tett az önbizalomnak.

  Böde Dániel: Aláírnám a döntetlent, de a második hely megtartása a fontos
  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

05.19.20:15 M4 Sport
OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ