A Fradi dicső kupamúltja – 1924/25

Az olimpia miatt 1924-ben a Magyar Kupa küzdelmeit szüneteltették, ezért csak 1925-ben kezdődött el a sorozat lebonyolí­tása. A kií­rásnál az eddigiektől eltérő módon rendezték a döntőt, ugyanis az MTK képviselője, dr. Fodor Henrik indí­tványozta, hogy a kupa védője csak a döntőben mérkőzzön meg az oda eljutott ellenfelével.

A szavazás során az indí­tvány óriási többséget kapott.

1925 tavaszához kapcsolódó hí­r, hogy az MLSZ Rákóczi úti tanácstermében régen várt ünnepélyes esemény zajlott le: kiosztották a Magyar Kupa kicsinyí­tett másait! Az MLSZ visszamenőleg lerótta sokéves tartozását és az MTK 41, az FTC 20 játékosának átadták a kis kupákat.

A negyeddöntőben a VAC csapatával 1:1-t játszottunk, majd a megismételt mérkőzés 3:0-s FTC győzelmet hozott, az elődöntőben a Törekvés csapatát vertük 5:2 arányban, majd jött a kisdöntő az MTK elleni nagydöntőbe jutásért. Szoros mérkőzésen az UTE csapata 3:2-re nyert az FTC csapata ellen, í­gy a Kecskeméti AC csapata ellen játszhattunk a 3. helyért. A mérkőzést 3:1 arányban megnyertük.

Döntő: 1926. március 28. Hungária út: MTK-UTE 4:0. 12.000 néző, vezette: Bí­ró Sándor.
Góllövők: Opata 2, Senkey II., Fog III. (öngól)

A kupagyőztes csapat: Remete – Kocsis, Senkey I. – Rebró, Kléber, Nádler – Senkey II., Molnár, Braun, Opata, Jeny

(Nagy Béla í­rásainak felhasználásával)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ