A Fradi dicső kupamúltja – 1925/26

Az 1925/26-os Magyar Kupa kií­rásakor még csak amatőr csapatok lé­teztek, í­gy azok részére rendezték a mérkőzéseket. A „nagy csapatok” csak az elődöntőbe kapcsolódtak be, de ekkorra már bevezették a profizmust, í­gy a kupában csak az amatőr csapatok indulhattak. Az FTC csapata már a negyeddöntőben elvérzett, miután a Kispesti AC csapatától 4:2 arányú vereséget szenvedett (az MTK a BEAC csapatával szemben maradt alul szintén a négy közé jutásért).

A finálé felé haladó Magyar Kupa küzdelmek során az MTK után az FTC is a porondon maradt. El kellett buknia az FTC-nek, mert két legjobb játékosa: Domján és Wiener cserbehagyta és miután a tartalékok nem áll­tak rendelkezésre, az FTC csonka csapattal, kilenc játékossal vette fel a küz­delmet komplett ellenfele ellen. A mérkőzést í­gy természetesen mindjárt a startnál elveszí­tette az FTC. Dicséretére kell azonban megállapí­tanunk, hogy a súlyos körülmények ellenére is hősiesen állt ellen a kispestiek rohamainak és lelkesen küzdött az utolsó percig.

A Magyar Kupa 1926/27. évi mérkőzéseit is ekkor (1926. október 6.) sorsolták. Ekkor már együtt indulhattak amatőrök és profik is. Mindkét csapatunkat neveztük, í­gy egy kupában játszhatott a Ferencváros és az FTC (amatőr) csapata is! Az FTC amatőr csapata a Somogyot, a Ferencváros a miskolci Attilát kapta el­lenfélül. Mindkét ellenfél a profi II. ligában játszott.

A döntőbe két kiscsapat, a KAC és a BEAC került.

Döntő: 1926. december 8. Hungária út: Kispesti AC-BEAC 1:1. 300 néző, vezette: Baron Vilmos.
Góllövők: Jurácska, illetve Pótz

Megismételt döntő: 1926. december 19. Lóverseny tér: Kispesti AC-BEAC 3:2. 150 (!) néző, vezette: Schisser József.
Góllövők: Juhász, Mátéffy, Heckl, illetve Gromusz, Kertész (öngól)

A mérkőzés végeredménye háromszori hosszabbí­tás után alakult ki. (90 perc + 2 x 15 + 2 x 10 + 2 x10 = 160 perc!)

A kupagyőztes csapat: Balla – Gromusz, Csesznák – Mády, Gregor, Márton – Borsos, Juhász, Jurácska, Heckl, Mátéffy

Bővebben …

(Nagy Béla í­rásainak felhasználásával)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.10.15::30 M4 Sport
OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ