1904.VI.26. Kaposvári AC – FTC 1:13 (edzőmérkőzés)

Kaposvári AC serlege

F. T. C — K A. C. 13:1.


Kaposvárott folyó hó 26-án fog játszani a F. T. C. I. csapata. Örvendetes tény, hogy a vidékiek olcsó babérok mellőzésével harmad és negyed kaliberű legénységek helyett elsőrangú csapatokkal mérkőznek Ezektől technikát és összjátékot tanulhatnak s vereséségük sem lesz oly deprimáló hatással, mintha gyönge csapatok részéről győzetnék le.

(Sport-Világ, 1904. június 19.)

A Ferencvárosi Torna Club vasárnap Kaposváron játszik. A kaposváriak nagy előkészületeket tesznek bajnok csapatunk fogadására. A mérkőzésre a nagykanizsai, mohácsi és pécsi sport egyesületek is elküldik képviselőiket. A legjobb magyar csapat tanulmányozása csak előnyére lesz vidéki egyesületeinknek.

(Nemzeti Sport, 1904. június 26.)

1904. június 26., –:–, Kaposvár, Kaposvári AC – FTC 1:13 (0:7)
vezette:
Kaposvári AC:
FTC:
Gól:

A Ferenczvárosi Torna-Club bajnoki csapata múlt vasárnap a Kaposvári Athletikai Club vendége volt és a két club teljes I. csapatai Kaposvár rendkí­vül sportszerető, előkelő közönségét egy fair modorú, változatosságában is szép labdarúgó mérkőzésben gyönyörködtettek. A közönség gyakori tapssal és valóban ritka figyelemmel é s. érdeklődéssel kisérte a játék egymásból folyó szép mozzanatait, melynek során a K. A. C. kapujába az I. félidőben 7-szer, a II. félidőben 6-szor, a F. T. C. kapujába pedig csak a II. félidőben 1-szer repült be az ellenfél labdája. Az igazsághoz hí­ven meg kell jegyeznünk még, hogy a játékba annyira belemelegedett a két csapat, hogy a 90 perczet közös akarattal még 15-tel megtoldottak s ezen idő. alatt mindegyik fél 1 — 1 goalt ért el, vagyis az egész játék 14:2 eredménynyel végződött A K A. C. csapata csak egy éve szerepel, de már is nagyot fejlődött, agilitásban pedig határozottan az első a vidéki egyesületek között; egy év alatt ez már a 8-ik mérkőzése pesti csapattal. Őszintén gratulálunk ehhez a buzgó tevékenységhez.

Még meg kell jegyeznünk, hogy a vendégszerető K. A. C egy szép ezüst serleggel lepte meg a F. T. C. bajnok csapatát.

(Sport-Világ, 1904. július 3.)

Kaposvárott a FTC.—Kap AC. mérkőzés előtt 1500 m.-es hendikep távgyaloglás volt. melyet Manglitz Ferenc FTC. nyert meg 6 versenyzővel szemben és tiszteletdí­jul ezüst botot nyert.

*

FTC.—Kaposvári AC. 13:1. A FTC. múlt vasárnap játszott a Kaposvári AC. csapatával. A mérkőzésen megjelentek a közeleső városok képviselői is, hogy tanuljanak bajnokcsapatunktól, mely brilliáns kombinációval 13:1 arányban verte meg a KAC.-ot. A játékot közkí­vánatra mindkét fél beleegyezésével 15 perccel meghosszabbí­tották, mely idő 1:1 eredménynyel végződött. A mérkőzésen jelen volt előkelő közönség meleg ovációban részesí­tette a FTC.-ot, mely teljes első csapatával jelent meg. A Kaposváriak nagyot haladtak tavaly óta, í­gy kí­váncsian várjuk mai mérkőzésüket Komáromban. A match után bankett volt, melyen a vendéglátó klub barátsága jeléül egy szép serleggel lepte meg a vendégeit.

*

A ferencvárosi pályán az FTC. játékosai egész nyáron át folytatják a csendes tréninget.

(Nemzeti Sport, 1904. július 3.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

MK 02.28.19:00 TV:M4Sport
OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ