Zalka András

ZalkaAndras

A neves labdarúgó-szakemberről, sportvezetőről köztudott, hogy több mint negyedszázadon át a TF alkotó szellemi életéből alaposan kivette részét. (1968-tól 1978-ig igazgatóhelyettes, 1978-tól 1984-ig rektor!) Azt már kevesebben tudják, hogy a főiskola miatt nem lett ferencvárosi labdarúgó, hiszen a tanársegédi állást focistaként nem tölthette be. Nagy elméleti és gyakorlati tudása, Fradi iránti szeretete azonban visszahozta az Üllői útra. Mészáros József edző „csendestársaként” a VVK-sikerek és bajnokságok idején segí­tett a hattérből. Dr. Lakat Károly edzősége idején az egész FTC-utánpótlás szakágát irányí­totta. 1968-ban igazgatóhelyettesi kinevezése véget vetett az FTC-nél eltöltött hivatalos éveknek. Az  FTC örökös tagja.

Nagy Béla

5 hozzászólás a(z) Zalka András bejegyzéshez

 • Zalka András az édesapám volt.Januar 16-an hunyt el 2023 -ban és nem 18-an.Foleg a sportnak élt,a Fradinak,és a Testnevelési Foiskolanak amiből Egyetemet hozott létre .Nyugodjon békében ,ahogy élt is.köszönettel

 • A 60-as évek végén a TF hallgatója voltam, ott hallottam ezt a történetet a tanár úrról.
  A játékcsarnokban voltak tanszékek is, ahol ZA dolgozott. Az első évfolyamos hallgatók a röplabda óra végeztével bementek a fürdőbe zuhanyozni. Egyikük szóba elegyedett az éppen ott tisztálkodó kölyökképű Zalka Andrással (azt gondolta, hogy Ő is hallgató).
  -- Haver b..meg, dörzsöld már meg szappannal a hátam!
  -- Nagyon szí­vesen kedves barátom… így jó lesz?
  -- Kösz haver! Te is ide jársz?
  -- Igen ide, a labdarúgó tanszék vezetője vagyok.
  -- ???

 • Bandi bácsi! Én az a Tomi vagyok, aki a Dob utcában a Som bácsiéknál sokat megfordúltam és szinte családtagnak számí­tottam. Nagyon szeretnék tudni valamit Önről. Sokat mesélek a gyerekeimnek azokrol az időkről. A legnagyobb tisztelettel emlegetem az ott megismert embereket. Sokszor használom az akkor tanultakat, akár erkölcsről, akár emberségről legyen szó. 64 éves vagyok. Nyugdí­jas. Két gyönyörű fiam van, harmicncöt és harminchárom évesek. Egyenlőre ennyit í­rok magamról. Szeretnék Önről is hallani, ezrt kerestem meg.
  Nagy tisztelettel üdvözlöm Tomi.
  Hajrá Fradi!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.10.15::30 M4 Sport
OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ