1969.IX.17. BEK, CSZKA Szófia – Ferencváros 2:1

Három tartalékkal – egygólos vereség

NS-19690918-01-19690917

Egy hozzászólás a(z) 11110110001ejegyzéshez

 • CSZKA Szófia -- Ferencváros 2:1 (1:0)
  A Ferencváros három kulcsjátékosa nélkül (Albert, Novák és Szűcs) volt kénytelen pályára lépni a hét válogatott játékost, köztük az idei „aranycipős” Zsekovot felvonultató bolgár bajnok ellen. A vasárnap Prágában nagyszerűen játszó Szűcs ugyanis az utolsó pillanatban lemondta a tegnapi szereplését, mert bokafájdalmakra panaszkodott. Éppen neki kellett volna szorosan őriznie a bolgár gólkirály Zsekovot. Az utóbb emlí­tett Játékos két góllal (9. perc és 53. perc) biztosí­totta csapata győzelmét az első mérkőzésen.
  Az egész találkozó folyamán szabadon száguldozhatott Zsekov, mert — érthetetlenül — nem kapott „testőrt”. Ez meg is bosszulhatta volna magát, mert a 25 esztendős csatár számtalan gólhelyzetbe került, — társai rendre őt keresték labdával — de nagyon pontatlan volt ezen a mérkőzésen az irányzéka, s Géczi is kitűnő napot fogott ki. Ennek köszönhető, hogy az idegesen, kapkodóan játszó zöld-fehérek csak egy gólt kaptak az első félidőben.
  Kilencven perc alatt állandóan a hazai együttes támadott, a Ferencváros csak nagy ritkán jutott ellenfele kapujához. A 82. percben egy ártalmatlannak látszó zöld-fehér támadás után Katona beadott, Rákositól elpattant a labda, majd újra visszaszerezte, kapura lőtte, s
  egy védőjátékoson irányt változtatva jutott a bolgár kapus hálójába.
  A visszavágóra október 1-én kerül sor a Népstadionban.

  In: Új Szó, 1969. 09. 18.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) / FK Decic (montenegrói) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ